خبر مهم برای خریداران «دارا دوم»

برای خرید پالایشی یکم به کد بورسی نیازی نیست

بالاخره پای «پالایشی یکم» نیز به‌عنوان دومین ETF دولت به بازار سرمایه باز شد و متقاضیان با خرید این صندوق می‌توانند سهامدار چهار پالایشگاه باشند. اما نکته‌ای که در مورد این صندوق مانند دارا یکم وجود دارد، این است که برای خرید آن فعلا نیازی به کد بورسی نیست و هر فرد با ارایه کدملی می‌تواند نسبت به خرید پالایشی یکم اقدام کند.
به گزارش ایسنا، پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم که باقی‌مانده سهام دولت در چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس است، از چهارشنبه پنجم شهریورماه آغاز شده و تا نوزدهم شهریور نیز ادامه دارد. سقف سرمایه‌‌گذاری هر شخص حقیقی (هر کدملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰‌میلیون ریال (پنج‌میلیون تومان) تعیین شده است.
پذیره‌نویسی برای هر فرد دارای کدملی امکان‌پذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد. در واقع در زمان پذیره‌نویسی نیاز به کد بورسی نیست و هر فردی که دارای کد ملی است، می‌تواند نسبت به پذیره‌نویسی اقدام کند.
نکته‌ای که وجود دارد، این است که کدملی جایگزین کد بورسی نمی‌شود، بلکه مبنا قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، فردی که کد بورسی ندارد، می‌تواند در ETF مشارکت کند اما این به معنی جایگزین‌شدن نیست. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به شعب بانکی که دولت اعلام کرده است، بدون داشتن کد بورسی هم خرید واحدهای صندوق ETF را انجام دهند و بعد برای اخذ کد بورسی مراجعه کنند. درنهایت افراد برای نقل و انتقال سهم‌های ETF باید کد بورسی داشته باشند و عضو بورس باشند.
پس از اتمام پذیره‌نویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰‌درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیره‌‌نویسی توسط سازمان خصوصی‌سازی به صندوق واگذار خواهد شد.
حداکثر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کدملی، پس از کسر میزان سرمایه‌گذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایه‌گذاری است. پذیره‌نویسی به صورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کدملی امکان‌پذیر است.
نحوه پذیره‌نویسی با کد بورسی و بی‌کد بورسی چگونه است؟
در واقع همچنین پذیره‌‌نویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفا از طریق کارگزاری‌های بورس و سامانه‌‌های آنلاین معاملاتی صورت می‌‌گیرد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.