آیا بخشی از مرغ و روغن وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی به خارج قاچاق می‌شود؟

مقام وزارت صنعت: قیمت داخلی این کالاها حدود یک‌پنجم قیمت آنها در آن سوی مرزهاست

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت در پاسخ به سوالی در مورد پیش‌فروش روغن در برخی واحدها گفت: «موضوع پیش‌فروش روغن مطرح نیست.»

شهروندآنلاین: صدیف بیک‌زاده در مورد آخرین وضع تأمین کالاهای اساسی اظهار داشت: «درحال حاضر حدود 40‌هزار تن میوه ذخیره‌سازی شده که اگر استان‌ها اعلام نیاز کنند، این میزان تا 25‌درصد قابل افزایش است.»

او افزود: «مصرف شکر که در ایام پایانی ‌سال برای شیرینی و خوراکی افزایش می‌یابد، چه در بخش صنف و چه در بخش خانوار به صورت نامحدود و پیش‌بینی شده توزیع می‌شود. در بخش خانوار در بسته‌های یک کیلوگرمی با قیمت مصوب 8700 تومان و در بخش اصناف با قیمت تمام شده شرکت تعاونی بازرگانی ایران به اندازه کافی توزیع خواهد شد.»

بیک‌زاده در مورد وضع تولید روغن کشور اظهار داشت: «ظرفیت تولید روغن افزایش پیدا کرده تا تقاضای فعلی را پاسخ دهد، به ‌طوری که در اسفندماه حدود 200‌هزار تن روغن خام تولید شده و تصمیم بر این است که حدود 70‌درصد آن به خانوارها اختصاص پیدا تا این تقاضا فروکش کند. باید توجه داشت که به‌طور متوسط نیاز ماهانه روغن کشور 130‌هزار تن بود، اما در اسفندماه استثنای 200‌هزار تن تولید و درحال توزیع است.»

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت در پاسخ به سوالی در مورد پیش‌فروش روغن در برخی واحدها گفت: «موضوع پیش‌فروش روغن مطرح نیست، تنها برای افزایش سطح عرضه به برخی شرکت‌ها اجازه دادیم که از طریق فروشگاه‌ها و سامانه‌های اینترنتی محصولات خود را عرضه کنند و بتوانند فروش تحت وب داشته باشند.»

او خاطرنشان کرد: «مرغ و گوشت قرمز نیز به صورت یخ‌زده و از محل ذخایر راهبردی درحال توزیع است. حدود 10‌هزار تن گوشت مرغ منجمد در نظر گرفته شده که 5‌هزار تن آن توزیع شده و مابقی درحال انجام است تا در کنار توزیع گوشت مرغ گرم بتواند به تقاضا پاسخ دهد.»

بیک‌زاده در مورد میزان تخلفات و احتکارهای صورت گرفته بیان کرد: «سازمان حمایت پیگیر چنین مسائلی است و با تخلفات برخورد می‌کند. این سازمان از ابتدای ‌سال تاکنون حدود 3‌میلیون و 900‌هزار بازرسی انجام داده که حدود 252‌هزار پرونده تشکیل و حدود 312‌هزار تخلف کشف شده است.»

بیک‌زاده خاطرنشان کرد: «درست است که ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرد، اما درحال حاضر روغن خام 700 یورویی را 1400 یورو خریداری می‌کنیم. علاوه بر افزایش قیمت روغن خام وارداتی، قیمت بسته‌بندی و دیگر هزینه‌ها هم افزایش داشت، اما‌ درصد افزایش قیمت در داخل کشور کمتر از میزان جهانی آن بوده است. برای مثال روغن مایع 810 گرمی از 7هزار تومان به 7800 تومان رسید.»

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت با اشاره به قاچاق کالاها و تأثیر آن بر بازار داخلی اظهار کرد: «قیمت ارز در بازار آزاد حدود 5 برابر ارز ترجیحی است که به این کالاها اختصاص می‌یابد؛ یعنی قیمت داخلی این کالاها حدود یک‌پنجم قیمت آنها در آن سوی مرزهاست و در این شرایط میل قاچاق این کالاها افزایش پیدا می‌کند.»

این مقام مسئول یادآور شد: «صادرات رسمی کالاهای اساسی که با ارز 4200 تومانی وارد می‌شوند برای مثال روغن و مرغ ممنوع است، ولی از هر روشی که استفاده می‌کنیم، بخشی از این کالاها از مرزها خارج می‌شود، اما تلاش بر این است که به حداقل میزان ممکن برسد.»

او تصریح کرد: «بازار متأثر از عرضه و تقاضاست. تقاضا هم به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم می‌شود. تقاضای خارجی یا از طریق صادرات یا خروج غیررسمی رخ می‌دهد، هرگونه تغییر در تقاضای داخلی یا خارجی قطعا روی وضع بازار تأثیر می‌گذارد، اما میزان تأثیر آن بستگی به میزان تغییر تقاضا از طریق قاچاق دارد. البته به غیر از برخی از اقلام مانند روغن‌های پنج کیلوگرمی و احجام بیشتر که امکان مصرف در صنایع دارند، تغییرات قیمت زیادی رخ نمی‌دهد.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.