روحانی: در مبارزه با کرونا یک‌صدا باشیم

ستاد ملی کرونا یک سخنگو دارد، نمی‌شود هر کسی یک حرفی بزند

رئیس‌جمهوری گفت: «اولین عامل ورود ویروس انگلیسی از عراق بود. این بزرگ‌ترین عامل بود آنچه که امروز خانواده‌ها را گرفتار کرده و بیمارستان را پر کرده است اگر از رز خوزستان و ایلام، ویروس انگلیسی وارد این استان‌ها و وارد بقیه استان‌ها نمی‌شد، حتما این موضوع را نداشتیم.»

شهروند آنلاین: حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در شصت‌وچهارمین جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت:

رئیس‌جمهوری گفت: «اولین عامل ورود ویروس انگلیسی از عراق بود. این بزرگ‌ترین عامل بود آنچه که امروز خانواده‌ها را گرفتار کرده و بیمارستان را پر کرده است اگر از  خوزستان و ایلام، ویروس انگلیسی وارد این استان‌ها و وارد بقیه استان‌ها نمی‌شد، حتما این موضوع را نداشتیم.»

روحانی عامل دوم بروز موج جدید کرونا را تردد‌ها و تجمعات فراوان در شب عید مخصوصا در هفته قبل از عید نوروز، عمدتا خریدوفروش‌ها، بازار و دستفروش‌ها و تجمعات مردم در محل کسب‌وکار عنوان کرد و گفت: «عامل سوم خود مراسم عید نوروز است. این مراسم از هر لحاظ مراسم خوبی است، اما امسال به دلیل کرونا، دید و بازدید‌های فروان و بدون مراعات انجام گرفت، اکثرا مردم ماسک می‌زدند، ولی برای خوردن شیرینی یا میوه ماسک‌ها کنار می‌رفت و یک فرد مبتلا بقیه را مبتلا می‌کرد.»

او علت چهارم را عروسی‌های فراوان در ماه رجب و شعبان عنوان و تصریح کرد: «آنها هم متأسفانه مراعات نکردند. زمانی آدم باید خود مراعات کند و وارد این تجمعات نشود. اما زمانی خود فرد عامل می‌شود، عروسی دارد و دعوت می‌کند و افراد دعوت‌شده در رودربایستی قرار می‌گیرند و مجبور می‌شوند بروند که آنها هم نباید شرکت کنند، اما اصل دعوت هم ایراد دارد. به هرحال افراد در عروسی‌ها یک‌جا جمع می‌شوند، پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند و مشکلاتی ایجاد می‌شود.»

رئیس‌جمهوری علت بعدی را سفر‌ها بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی ذکر کرد و گفت: «از قبل اعلام کردیم سفر در مناطق قرمز و نارنجی ممنوع است، متاسفانه مراعات نشد؛ اما اگر در مناطق زرد و آبی هم سفر انجام می‌شد، همه پروتکل‌ها باید مراعات می‌شد.»

نکات مهم سخنان او چنین است:

در زمینه مسأله کرونا متأسفانه سه خیز و موج را پشت‌سر گذاشتیم. از ماه اسفند تمام تلاش‌های ما بر این بود که وارد موج چهارم نشویم ولی متأسفانه وارد موج چهارم شدیم که این موج چهارم عوامل متعددی دارد.

همه آنانی که مکلف به اجرای مصوبات ستاد در نهادها و ارگان‌های مختلف هستند، همه باید با تمام توان به صحنه بیایند. اگر برای مناطق قرمز و نارنجی مقرراتی را مشخص کردیم و این مقررات روی کاغذ بماند و دستورالعمل‌ها اجرا نشود، خاصیتی ندارد.

اگر دستورالعمل‌ها را مردم بالای ۹۰درصد مراعات کنند، دیگر موج ایجاد نمی‌شود و خطر بسیار کم ما را تهدید می‌کند اما اگر مراعات پروتکل‌ها به ۵۰ و ۶۰درصد رسید، خطر در کمین است، حتی اگر ویروس انگلیسی نباشد یا اینکه عید هم نباشد و ما باید پروتکل‌ها را کامل رعایت کنیم.

امروز آمار و ارقام به ما نشان داد که پروتکل‌ها به‌طور متوسط ۵۶درصد مراعات می‌شود و این معلوم است که ما را درگیر می‌کند و این گرفتاری و ابتلا برای همه است.

در مبارزه با کرونا همه دنیا باید دست به دست هم دهند تا نقطه‌ای اطمینان‌بخش حاصل شود.

یکی از این نقطه‌های اطمینان واکسن است. اگر واکسن به اندازه کافی تولید شود و به اندازه کافی واکسیناسیون انجام شود، شاید در روند کنترل آن تأثیر داشته باشد. واکسن بی‌تردید هم در ابتلا و هم در مرگ‌ومیر تأثیرگذار است، بنابراین با همه توان و قدرت باید واکسن خارجی تا روزی که واکسن داخلی به بازار بیاید، وارد کنیم.

واکسن داخلی هم که به بازار آمد، باید با همه توان برای حمایت از آن کمک کنیم شاید واکسن داخلی کافی باشد و نیاز به واردکردن نباشد اما امروز باید همه توان خود را برای تهیه واکسن به کار بگیریم که مردم از این نعمت الان استفاده کنند.

انتخاب سخنگوی ستاد ملی کرونا برای جلوگیری از چند صدایی است.

در موضوع مبارزه با کووید-۱۹ همه باید یک‌صدا باشیم.

روزها و هفته‌های سختی در پیش‌رو داریم، بنابراین نباید چندصدایی در این زمینه باشد. اینکه ما برای ستاد ملی کرونا یک سخنگو انتخاب کردیم، برای جلوگیری از چند صدایی است. اگر بنا باشد هرکسی در تلویزیون مصاحبه کند و هر حرف و بیانی به کار بگیرد که نمی‌شود.

ما یک ستاد هستیم و وقتی تصمیم می‌گیریم همه با هم مسئولیم و همه باید از آن تصمیم حمایت کنیم. چند صدایی جز اینکه به دست ضد انقلاب و ایران بهانه می‌دهیم، هیچ کار دیگری نیست و در کنار آن باعث خسته‌شدن کادر درمان می‌شویم.

اگر کسی به ناروا بگوید مصوبه ستاد ملی را فلان نهاد اجرا نکرد، باعث خستگی و ناامیدی کادر درمان می‌شود چراکه می‌گویند وقتی نهادی با آن عظمت همکاری نمی‌کند، ما برای چه کار کنیم. اگر هم بر فرض صحت هم دارد باید به آن نهاد گوشزد کنیم که وارد عمل شود و مصوبات را اجرا کند.

ما فکر می‌کردیم که موج چهارمی قرار است بیاید و همه تلاش ما این بود که وارد مرحله چهارم نشویم و به همین دلیل بیشترین مراقبت ما از فرودگاه‌ها بود و فلان پرواز از انگلیس ممنوع شد و در پروازهای اروپایی دقت شد اما متأسفانه از جای دیگری اتفاق افتاد و دیدیم که کلا از جایی دیگر بند را آب برده است و همه ویروس‌های انگلیسی از مرز عراق، ایلام و خوزستان وارد شده است.

امروز باید همه دست به دست هم دهیم، یک دوره سخت ۱۵روزه پیش‌رو است که همه باید مراعات کنند؛ چراکه بر دوش کادر درمان بار سنگینی است.

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.