این زنان نان می‌پزند تا زنده بمانند

در میان موشکباران، حمله‌های هوایی و جنگ، زنان یمنی در تلاشند تا قوت روزانه خود و فرزندان‌شان را تأمین کنند.
مریم محمد یکی از این زنان است که روی اجاق ساده خانه‌اش در صَنعاء نان محلی «لَحوح» می‌پزد تا دخترش در بازار محلی آنها را بفروشد. نبود گاز به دلیل جنگ، پخت نان روی اجاق هیزمی را طاقت‌فرساتر نیز کرده است.
«لَحوح» نوعی نان محلی تخت با بافت اسفنجی است که از دانه‌های «سُرغوم» که به ذرت خوشه‌ای نیز معروف است، آب، مایه خمیر و نمک تهیه می‌شود. مریم پنجاه‌ساله که نان‌آور خانواده پنج نفره خود است، هر روز غروب دانه‌های «سُرغوم» را برای تهیه نان که تقاضا برای آن در ماه رمضان بیشتر از همیشه است، آرد می‌کند. تهیه سرغوم، آردکردن آن، ساخت خمیر، پخت و بسته‌بندی نان‌ها، فروش نان و تمیزکردن خانه و اجاق کاری است طاقت‌فرسا که روزه‌داری و جنگ آن را سخت‌‌تر نیز می‌کند؛ اما همین افزایش تقاضا برای نان در ماه رمضان برای خانواده‌های تنگدست و کم‌‌درآمد برکت است و نور امید.
در روزهای جنگ پخت نان راهی است برای سیرکردن شکم گرسنه فرزندانی که چشم به دستان مادر دارند.
مترجم: مهرناز الماسی
منبع: AP

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.