اگر مازاد بر 5 سکه از بانک مرکزی خریده باشیم، باید چقدر مالیات دهیم؟

مالیات خریداران سکه بیش از ۲ برابر شد

تمامی اشخاص حقیقی خریدار سکه از بانک مرکزی که در سال ۱۳۹۹ نسبت به دریافت حداکثر ۱۰۵ قطعه سکه اقدام کرده‌اند، باید تا پایان خرداد سال‌جاری، مالیات متعلقه را بپردازند، اما کسانی که تا پنج عدد سکه در این زمان خریده باشند، از این مالیات معاف هستند.

شهروندآنلاین: بررسی جزئیات اخذ مالیات از خریداران سکه در سال گذشته از بانک مرکزی بیانگر این است که محاسبه این مالیات برای مشمولان آن سختگیرانه‌تر و سنگین‌تر شده است؛ به این صورت که هم از تعداد خرید سکه‌هایی که از مالیات معاف می‌شوند، کم شده و هم بر مبالغ این مالیات افزوده شده است.

 طبق قانون مالیات‌های مستقیم، خریداران سکه از بانک مرکزی باید مالیات بپردازند که طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ مشمولان مکلف به ارایه اظهارنامه مربوطه در این زمینه شده‌اند و باید مالیات خود را می‌پرداختند که به تازگی نیز سازمان امور مالیاتی چگونگی و میزان دریافت مالیات از خریداران سکه در سال گذشته را اعلام کرده است.

در این زمینه، تمامی اشخاص حقیقی خریدار سکه از بانک مرکزی که در سال ۱۳۹۹ نسبت به دریافت حداکثر ۱۰۵ قطعه سکه اقدام کرده‌اند، باید تا پایان خرداد سال‌جاری، مالیات متعلقه را بپردازند، اما کسانی که تا پنج عدد سکه در این زمان خریده باشند، از این مالیات معاف هستند.

اگر ۱۰ سکه از بانک مرکزی خریده باشیم، باید چقدر مالیات دهیم؟

نگاهی به میزان مالیات در نظر گرفته شده برای این افراد حاکی از آن است که نسبت به مازاد 5 تا ۱۵ سکه به‌ازای هر قطعه سکه باید ۹۶۰هزار تومان مالیات پرداخت شود، این‌گونه که اگر شخصی در سال گذشته ۱۰ عدد سکه از بانک مرکزی خریده باشد، باید معادل ۹میلیون و ۶۰۰هزار تومان مالیات بپردازد.

همچنین، نسبت به مازاد ۱۵ تا ۲۵ سکه به‌ازای هر قطعه باید معادل یک‌میلیون و ۲۸۰هزار تومان مالیات پرداخت شود که اگر فردی ۲۰ سکه از بانک مرکزی خریده باشد، باید به میزان ۲۵میلیون و ۶۰۰هزار تومان مالیات دهد و نسبت به مازاد ۲۵ تا ۱۰۵ سکه به‌ازای هر قطعه معادل یک‌میلیون و ۶۰۰هزار تومان مالیات پرداخت شود که خریدار ۶۵ سکه در سال گذشته از بانک مرکزی باید معادل ۱۰۴میلیون تومان مالیات بپردازد.

به گزارش ایسنا، مشمولان این مالیات اگر مالیات خود را تا پایان خرداد ماه امسال نپردازند، به مالیات متعلقه آنها به‌ازای هر ماه دیرکرد معادل ۲.۵درصد جریمه اضافه می‌شود. به عنوان مثال خریدار ۱۰سکه با مالیات ۹میلیون و ۶۰۰هزار تومانی با یک ماه دیرکرد در پرداخت باید ۹میلیون و ۸۴۱هزار تومان مالیات دهد.

علاوه بر این، مؤدیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع را به صورت کامل تا پایان خرداد سال‌جاری ندارند، مالیات آنها حداکثر تا چهار ماه به صورت مساوی قسط‌بندی می‌شود، به این صورت که خریدار ۱۰ سکه با مالیات ۹میلیون و ۶۰۰هزار تومانی باید طی چهار ماه معادل 2میلیون و ۴۰۰هزار تومان مالیات بدهد.

تعداد سکه‌های معاف از مالیات کمتر شد

بررسی جزئیات مالیات خریداران سکه از بانک مرکزی در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ بیانگر این است که مبالغ در نظر گرفته شده برای سال گذشته سنگین‌تر شده است، این‌گونه که در سال۱۳۹۸ خریداران ۱۰ سکه معاف از مالیات بودند، اما برای سال گذشته خریداران پنج سکه از بانک مرکزی معاف هستند و در سال ۱۳۹۸ کسانی که بیش از ۱۰ تا ۳۰ سکه خریده بودند، باید ۴۰۰هزار تومان به‌ازای هر سکه می‌دادند، درحالی‌که خریداران 5 تا ۱۵ سکه در سال گذشته باید ۹۶۰هزار تومان به‌ازای هر سکه بپردازند.

همچنین، در سال ۱۳۹۸ نسبت به مازاد ۳۰ تا ۵۰ سکه به‌ازای هر قطعه سکه ۵۲۰هزار تومان مشمول پرداخت مالیات می‌شدند و نسبت به مازاد ۵۰ تا ۱۸۵ عدد سکه به‌ازای هر قطعه سکه معادل ۶۵۰هزار تومان مالیات مقطوع برای آنها محاسبه می‌شد.

مالیات خرید سکه بیش از ۲ برابر شد 

این در حالی است که خریداران سکه در سال ۱۳۹۷ تا ۲۰ سکه از پرداخت مالیات معاف بوده و نسبت به مازاد ۲۰ تا ۶۰ سکه به‌ازای هر سکه معادل ۱۵۰هزار تومان و به مازاد ۶۰ تا ۱۰۰ سکه به‌ازای هر سکه باید ۲۰۰هزار تومان مالیات می‌پرداختند و نسبت به مازاد ۱۰۰ تا ۲۰۰ سکه، به‌ازای هر سکه مکلف به پرداخت ۲۵۰هزار تومان مالیات مقطوع بودند.

بنابراین، این ارقام نشان می‌دهد که نحوه و نرخ مالیات از خریداران سکه در سال گذشته نسبت به سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ سخت‌گیرانه‌تر شده و با افزایش قابل ملاحظه‌ای مواجه شده است، به این صورت طی این مدت هم از تعداد سکه‌هایی که از مالیات معاف می‌شوند، کم شده و هم بر مبالغ این مالیات افزوده شده است.

به عبارت دیگر، مبالغ مالیات از خریداران سکه در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۸ بیش از دو برابر با افزایش مواجه شده است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.