کسی هست به داد فوتبال برسد؟

رئیس جوان فدراسیون در قبال انبوه بدهی‌ها و شایعات پرتعداد سکوت کرده است

فدراسیون فوتبال هر روز حواشی جدیدی را تجربه می‌کند؛ در این بین رئیس جوان فدراسیون هم سکوت کرده و ظاهرا علاقه‌ای به پایان دادن به مسائل حاشیه‌ای ندارد.

فدراسیون فوتبال روزهای عجیبی را پشت‌سر می‌گذارد؛ از بدهی‌های پرتعداد و شکایت‌ها و محکومیت‌های مختلف گرفته تا شایعات و انتخاب‌ها و مسائل حاشیه‌ای دیگر که هر روز در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

فدراسیون فوتبال با عبور از دوران مدیریت مهدی تاج و ورود به دوره جدید با ریاست شهاب‌الدین عزیزی خادم، هنوز به ساحل آرامش نرسیده و مشخص نیست از دریای پرتلاطم مشکلات مالی و حواشی موجود جان سالم به در خواهد برد یا خیر. در واقع با گذشت حدود دو ماه از تغییرات مدیریتی در این فدراسیون، پرونده‌های بزرگ و پردردسری از راه رسیده که نمی‌توان به هیچ وجه به آنها بی‌توجهی کرد. اگر از دست رفتن میزبانی‌های بین‌المللی مانند انتخابی جام جهانی یا رد درخواست تیم‌های ایرانی برای میزبانی در لیگ قهرمانان آسیا را هم نادیده بگیریم، قطعا مسائل مالی و بدهی‌های گذشته و جدید، نیازمند برنامه فوری است.

آخرین مورد از این قبیل مسائل مالی، محکومیت یک میلیون و ۴۰۰ هزار یورویی (۳۶میلیارد تومانی) فدراسیون فوتبال به پرداخت دستمزد دستیاران مارک ویلموتس است که به تازگی از سوی فیفا به ساختمان خیابان سئول رسیده است.

از سوی دیگر، محل استقرار فدراسیون فوتبال هم به علت بدهی به شستا، به این شرکت واگذار شده است. در واقع شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی به علت پرداخت‌نشدن بدهی ۲میلیون یورویی (۵۰میلیارد تومان) که سال ۹۸ به نمایندگی از فدراسیون به حساب ویلموتس واریز کرده و اصل پول را دریافت نکرده بود، ساختمان این فدراسیون را مصادره کرده است. اگرچه از این مبلغ ۲۹میلیارد تومان پرداخت شده، اما ساختمان‌هایی (ساختمان فدراسیون و سه دانگ ساختمان پرسپولیس) با ارزشی بیش از ۲میلیون یورو به شستا واگذار شده است!

البته حکم نهایی دادگاه عالی ورزش درباره درخواست تجدیدنظر ایران بابت پرداخت غرامت ۶.۲میلیون یورویی (۱۵۸میلیارد تومان) به مارک ویلموتس صادر خواهد شد و حداقل در این زمینه فدراسیون امیدوار است که حکم شکسته شود و رقم کمتری به این مربی پرداخت کند.

با یک حساب سرانگشتی، فدراسیون فوتبال در بدبینانه‌ترین حالت باید برای ماه‌های آینده و حداقل تا اواخر تابستان مبلغی در حدود ۷.۶میلیون یورو به اضافه دیرکرد این مبلغ، به ویلموتس و دستیارانش پرداخت کند. همچنین فدراسیون برای حل‌وفصل ماجرای بدهی به شستا، باید نظر مثبت این شرکت را جلب کند که طبق نظر شستا این اتفاق با پرداخت حدود یک میلیون یوروی دیگر محقق خواهد شد.

اگرچه این بدهی‌ها و مشکلات میراث مدیریت قبلی فدراسیون برای رئیس جوان است، اما اینکه عزیزی خادم هیچ واکنشی به حواشی ندارد، عجیب است. در میان سکوت قابل تأمل عزیزی خادم در برابر مشکلات موجود سوال اینجاست که این رئیس تازه‌وارد چگونه می‌خواهد بر مشکلات فائق بیاید؟

مشخصا هیچ یک از بخش‌های دولتی حاضر نمی‌شود مبلغی در حدود ۹میلیون یورو به فدراسیون فوتبال قرض دهد. تنها راه‌های فدراسیون، درآمدزایی اندک از طریق تبلیغات محیطی یا البسه تیم‌ملی است که شاید یک‌پنجم این مبلغ هم نشود، اما راه‌ نهایی، رسیدن به مطالبات این فدراسیون در فیفاست.

از چندین سال قبل تاکنون، فدراسیون نتوانسته بخش اعظمی از مطالبات خود را از فیفا دریافت کند و همین موضوع باعث دردسر مهدی تاج در پرونده ویلموتس و دستیارانش شد، ولی اگر این منابع مالی آزاد نشود، چه راهکار دیگری وجود دارد؟

همین الان هم پاداش حضور در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به خطر افتاده است. مهم‌ترین منبع مالی شهاب‌الدین عزیزی خادم در برنامه خود برای ریاست بر فدراسیون فوتبال، پاداش هنگفت فیفا به تیم‌های صعودکننده به جام جهانی قطر است که با وضعیت فعلی ایران در گروهش و ضرورت بازی در بحرین، امیدهای این فدراسیون برای رسیدن به این پول، به خطر افتاده است.

این اتفاقات در شرایطی رخ داده که کمتر از سه هفته دیگر کار تیم‌ملی در مقدماتی جام جهانی قطر شروع می‌شود و این بازی‌ها برای اعتبار فوتبال ایران و البته شادمانی فوتبالدوستان بسیار اهمیت دارد.

به نظر نمی‌رسد سروسامان بخشیدن به این وضعیت، حاصل یک برنامه کوتاه مدت باشد و باید به تماشا نشست و دید عزیزی خادم چطور از این بحران‌ها عبور خواهد کرد. اگرچه او مسبب این وضعیت نیست، اما او کسی است که با علم به این وضعیت، تصمیم گرفت فدراسیون فوتبال را تحویل بگیرد و انتظارات از این مدیر نیز بسیار بالاست.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.