در نظرسنجی‌ها میزان مشارکت بین ۳۷ تا ۴۷درصد است

رئیس ستاد انتخابات: ۲۷ خرداد تبلیغات انتخاباتی به پایان می‌رسد

معاون سیاسی وزیر کشور درباره میزان مشارکت در انتخابات گفت: «بخشی از نظرسنجی‌ها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله 10درصدی در نظرسنجی‌ها وجود دارد و اختلافی بین ۳۷ تا ۴۷درصدی وجود دارد. از دستگاه‌های نظرسنجی دعوت و درباره این اختلاف سوال کرده‌ایم.»

شهروندآنلاین: معاون سیاسی وزیر کشور درباره میزان مشارکت در انتخابات گفت: «بخشی از نظرسنجی‌ها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله 10درصدی در نظرسنجی‎ها وجود دارد و اختلافی بین ۳۷ تا ۴۷درصدی وجود دارد. از دستگاه‌های نظرسنجی دعوت و درباره این اختلاف سوال کرده‌ایم.»

جمال عرف در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه در حوزه ریاست‌جمهوری بیش از ۶۷ هزار و در شوراها ۷۵ هزار صندوق رأی استفاده خواهیم کرد، اظهار کرد: «۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجدین شرایط رأی هستند. رأی اولی‌ها یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ نفر هستند.»

او ادامه داد: «تمام اقلام انتخاباتی به شعب ارسال شده است. دستورالعمل‌های بهداشتی و تبلیغاتی به ستادها اعلام شده است. در خارج کشور ۴۵۰ صندوق خواهیم داشت.»

معاون سیاسی وزیر خاطرنشان کرد: «۲۷ خرداد تبلیغات انتخاباتی به پایان می‌رسد.»

او درباره تأمین امنیت انتخابات گفت: «ستاد امنیت انتخابات کار خود را انجام داده و جلسات مستمر داشته‌اند. با اعضای شورای امنیت کشور جلسه داشته‌اند و پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده‌اند. تا کنون مسأله مهم امنیتی گزارش نشده است و در امنیت کامل انتخابات را برگزار می‌کنیم.»

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه نگرانی از بابت رعایت پروتکل‌ها داریم و تذکرهای لازم به ستادهای نامزدها داده شده است، اظهار کرد: «تعرفه‌های لازم برای دور دوم انتخابات چاپ شده است و اگر انتخابات به مرحله دوم رفت، آمادگی برگزاری دور دوم در جمعه بعد از بیست‌وهشتم خرداد را داریم.»

عرف درباره میزان مشارکت در انتخابات تصریح کرد: «بخشی از نظرسنجی‌ها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله 10درصدی در نظرسنجی‌ها وجود دارد و اختلافی بین ۳۷ تا۴۷درصدی وجود دارد. از دستگاه‌های نظرسنجی دعوت و درباره این اختلاف سوال کرده‌ایم. باز هم با آنها جلسه داریم تا ستاد انتخابات به عدد دقیق‌تری از میزان مشارکت و احتمال کشیده‌شدن انتخابات به دور دوم برسد.»

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در روز اخذ رأی گفت: «زمان اخذ رأی را افزایش داده‌ایم و یک ساعت زودتر انتخابات آغاز می‌شود و دو ساعت پس از ساعت ۲۴ اگر لازم شد انتخابات ادامه می‌یابد. شعب افزایش یافته است. نرم‌افزار شعبه در اختیار همه مردم قرار دارد. شعب ضدعفونی می‌شود. همه از ماسک استفاده خواهند کرد. فاصله اجتماعی رعایت می‌شود. اگر در شعبی پروتکل‌ها رعایت نشد، رئیس شعبه باید تذکر دهد. هلال احمر پذیرفته ناظر بهداشتی در همه شعب داشته باشد. یک شعبه سیار برای بیماران کرونایی خواهیم داشت که با همکاری هلال احمر انجام می‌شود. آمار بیماران را از وزارت بهداشت می‌گیریم و اگر بیماری مایل به رأی دادن بود، شعبه به بیمار مراجعه می‌کند.»

عرف با بیان اینکه ایجاد تعادل بین کرونا و انتخابات که در تناقض هستند مهم است، گفت: «باید مشارکت داشته باشیم اما این مشارکت نباید به افزایش بیماری منجر شود، پس باید پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود. در این پروتکل‌ها شرایط برگزاری تجمعات آمده است مثلا 30درصد از ظرفیت اماکن سر باز استفاده شود و همه از ماسک استفاده کنند. می‌شود این تعادل را برقرار کرد و تجمعی در ورزشگاهی با 30درصد ظرفیت برگزار شود. ستادهای نامزدها و ناظرین می‌توانند این پروتکل‌ها را رعایت کنند. اگر پروتکل‌ها رعایت نشد، گزارش آن به مراجع ذی‌ارجاع داده می‌شود. معتقدم نباید این برنامه‌ها تعطیل شود البته باید پروتکل‌ها رعایت شود.»

معاون سیاسی وزیر کشور اظهار کرد: «۱۳۳ نمایندگی، ۲۳۴ شعبه و ۴۵۰ صندوق در خارج از کشور اخذ رأی را انجام می‌دهند. دولت کانادا نپذیرفته است شرایط برگزاری انتخابات را فراهم کند و در نزدیک‌ترین شهر آمریکا به مرز کانادا این انتخابات برگزار می‌شود.»

عرف درباره ساعت پایان رأی‌گیری گفت: «انتخابات تا ساعت ۲۴ روز بیست‌وهشتم خرداد انجام می‌شود، اما اگر در شعبی به تمدید زمان رأی‌گیری لازم بود، این امکان وجود دارد که انتخابات تا ساعت ۲ بامداد روز ۲۹ خرداد ادامه یابد.»

او درباره ترتیب شمارش آرا خاطرنشان کرد: «در کل کشور اول آرای ریاست‌جمهوری شمارش می‌شود. در تهران پس از انتخابات ریاست‌جمهوری، نتایج انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی و سپس شوراها اعلام می‌شود. توافق ما با شورای نگهبان این است که تجمیع آرا را از شعب انجام می‌دهیم و این نتیجه همزمان به شورای نگهبان و وزارت کشور می‌رسد. اگر اختلافی نباشد در اولین فرصت نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام می‌شود. اگر در صندوقی اعتراض باشد، باید رسیدگی و بازنگری و بازشماری شود.»

رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه در پاسخ به سوالی درباره استعفای برخی از اعضای هیأت نظارت بر انتخابات گفت: «در فرایند انتخابات وسیعی که ما چهار انتخابات داریم، در مقطعی بین مجری انتخابات و ناظر بر سر موضوعاتی اختلاف نظر پیش می‌آید و مد نظر ماست که بر اساس قانون رفتار کنیم. بحث ما درباره تبصره 3 ماده 63 است که می‌گوید همه اختیارات نظارتی با هیأت مرکزی نظارت است الّا دو نکته، یکی تعیین صلاحیت و دیگری تعیین صحت انتخابات که به هیأت‌های نظارت استان و شهرستان‌ها سپرده شده است و ما خواستیم همین گونه عمل کنیم و اگر داوطلبی در هیأت‌های اجرایی و نظارت شهرستان تأیید شد، صلاحیت او دیگر تأیید است و نباید مجددا به موضوع ورود شود و آقایان استدلال کردند که می‌توانیم ورود کنیم و ماجرا تمام شد.»

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.