لب به چای کیسه‌ای نزنید!

طبق یافته‌های جدید، یک بسته چای کیسه‌ای بیش از ۱۱ میلیارد میکروپلاستیک درون فنجان چای آزاد می‌کند

فست‌فودها همه جا را تسخیر کرده‌اند و حتا در ساده‌ترین دم‌نوش‌ها هم نفوذ کرده‌اند. قدیم وقتی صرف می‌کردیم برای دم کشیدن چای اما حالا به دلیل مشغله‌های روزانه ترجیح می‌دهیم با یک چای کیسه‌ای، کار را فیصله بدهیم. اما آیا تا به حال به عوارض زیست محیطی و مضراتی که چای‌های کیسه‌ای برای سلامت‌مان دارند فکر کرده‌ایم؟

این روزها خیلی‌ها همه چیز را آسان می‌خواهند؛ تاکسی فوری، لباس فوری، گوشی فوری و البته غذای فوری. فست‌فودها همه جا را تسخیر کرده‌اند و حتا در ساده‌ترین دم‌نوش‌ها هم نفوذ کرده‌اند. قدیم وقتی صرف می‌کردیم برای دم کشیدن چای اما حالا به دلیل مشغله‌های روزانه ترجیح می‌دهیم زمان دم کشیدن چای را صرف کار دیگری کنیم و درمواقع ضروری سریع با یک چای کیسه‌ای، عطش چای خود را برطرف کنیم. اما آیا تا به حال به عوارض زیست محیطی و مضراتی که چای‌های کیسه‌ای برای سلامت‌مان دارند فکر کرده‌ایم؟

زمانی که دمای آب از 40 درجه سانتی‌گراد بیشتر باشد، خطر تجزیه پلاستیک و آزاد کردن مواد سمی آن افزایش می‌یابد

نتایج یک مطالعه جدید در کانادا نشان می‌دهد که یک بسته چای کیسه‌ای یا لیپتون بیش از ۱۱ میلیارد میکروپلاستیک را درون یک فنجان چای آزاد می‌کند. این درحالی است که براساس شواهد نوع پلاستیک مورد استفاده در چای کیسه‌ای (پلی پروپیلن) می‌تواند باعث افزایش احتمال ایجاد جهش‌های ژنتیکی و آسیب به سیستم غدد درون‌ریز و توانایی باروری در افراد ‌شود.
محققان همچنین دریافتند آب مورد استفاده برای چای اغلب در دمای بالای 95 درجه سانتی‌گراد است و زمانی که دمای آب از 40 درجه سانتی‌گراد بیشتر باشد، خطر تجزیه پلاستیک و آزاد کردن مواد سمی آن افزایش می‌یابد. این میزان هزاران برابر بیشتر از مقادیر گزارش شده در سایر غذاهاست و می‌تواند برای سلامت انسان بیشتر از آن چه فکر کنیم‌، مضر باشد.
تولید کنندگان چای در این باره ادعا می‌کنند برای اینکه کیسه‌های چای به خوبی بسته شوند و شکل خود را در آب داغ حفظ کنند باید از پلیمر پلاستیک استفاده شود و علاوه بر آن استفاده از مواد غیرپلاستیکی برای تهیه کیسه چای بسیار گران است. محققان در نهایت طی تحقیقات متعدد روی انواع برندهای تولید کننده چای کیسه‌ای نتیجه گرفتند که گرچه این یافته‌ها نگران‌کننده هستند اما باید پژوهش‌های بیشتری انجام گیرد تا آثار مزمن پلاستیک بر بدن انسان بیشترآشکار شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.