هالیوود را چطور گیر بیندازیم؟

دیروز 10 طرح نمایندگان برای مقابله با آمریکا در مجلس اعلام وصول شد

در جلسه علنی دیروز، ۱۰ طرح نمایندگان مجلس علیه آمریکا اعلام وصول شد. «الزام دولت به شکایت علیه‌ هالیوود در دادگاه‌های بین‌المللی به دلیل توهین به ملت و تاریخ ایران» و «ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های تبعیت‌کننده از تحریم‌های آمریکا» ازجمله بندهای این طرح است. نمایندگان مجلس دلیل طرح خود برای شکایت از ‌هالیوود را «ساخت فیلم‌ها و سریال‌های ضد ایرانی و ارایه تصویر غیرواقعی و کذب از مردم و جامعه ایران» اعلام کرده‌اند.

ایران پیش از این نیز تلاش‌هایی برای شکایت از‌ هالیوود انجام داده است. در زمان نمایش فیلم آرگو که با سوژه تسخیر لانه جاسوسی ساخته شده بود، وزارت ارشاد به قصد شکایت با یک وکیل فرانسوی وارد مذاکره شد. پس از آن ايزابل كوتان پير، وكيل فرانسوي به ايران آمد و در يك نشست خبري به تشريح شكايت ايران از آرگو و ‌هاليوود پرداخت. قرار بر اين بود كه خانم وكيل در فرانسه اقامه دعوا كند، اما با گذشت چند‌سال این پرونده بی‌هیچ نتیجه‌ای نیمه‌کاره ماند و با روي كار آمدن دولت جديد، رئيس سازمان سينمايي در نخستين روزهاي فعاليت خود از به خدمت گرفتن كوتان پير انتقاد كرد و از مبالغ کلانی که بیهوده برای این پرونده هزینه شده است، خبر داد. پس از آن نيز علي جنتي، وزير وقت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تير خلاص را بر پرونده شكايت از آرگو زد و در مصاحبه‌اي گفت: «اين ماجرا ارزش پيگيري ندارد.»

طرح تازه نمایندگان در حالی مطرح می‌شود که مشخص نیست شکایت از «هالیوود» بر اساس کدام مستندات قرار است انجام شود. یعنی قرار است با پیدا کردن شواهدی از فیلم‌ها و سریال‌های آمریکایی از شرکت‌های بزرگ صنعت فیلم و سریال شکایت شود یا شکایتی کلی از مفهومی به نام ‌هالیوود مد نظر است. این سوال هم مطرح است که چه اتفاق جدید و پرسروصدایی نمایندگان را به صرافت طرح انداخته است. چنین ابهاماتی در مورد بخش‌های دیگر طرح هم دیده می‌شود؛ مثلا بخش‌هایی که در آن به «الزام دولت به بازپس‌گیری درآمدهای آمریکا و انگلیس از نفت ایران بعد از کودتای ۲۸ مرداد»، «الزام دولت به پیگیری حقوق قربانیان و خسارت‌دیدگان کودتای ۲۸ مرداد» و «جریمه مدیران متخلفی که در جهت تحریم‌های خارجی اقدام نمایند» اشاره شده و از نظر برخی از کارشناسان چنین اقداماتی یا غیر عملی است یا نیاز به تعاریف دقیق‌تر و شفاف‌تر دارد. نمایندگان همچنین در طرح خود خواستار تحریم جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا؛ استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا و تد کروز، سناتور و سیاستمدار آمریکایی شدند. «الزام نیروهای نظامی به افشای اطلاعات نظامی و امنیت آمریکا در منطقه غرب آسیا در چارچوب منافع ملی» از دیگر بخش‌های این طرح است. «طرح الزام دولت به حمایت از مراکز علمی – تحقیقاتی ضد استکباری»، «طرح الزام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به حمایت از ساخت فیلم‌های ضد آمریکایی» و «طرح الزام دولت به حمایت و پشتیبانی از کنفرانس افق ‌نو» از دیگر بخش‌هایی است که به نظر می‌رسد در صورت شفاف‌نشدن و مشخص‌نشدن چارچوب‌ها می‌تواند به صرف هزینه‌هایی بینجامد که اثری بر آنها مترتب نیست و در گذشته بودجه‌های کلان و کم‌فایده‌ای به آنها اختصاص داده شده است. «طرح ممنوعیت ورود خبرنگاران رسانه‌های تبعیت‌کننده از تحریم‌های آمریکا علیه ایران» هم یکی از طرح‌هاست که با پرسش‌هایی در مورد چیستی ماجرا و چگونگی اجرا مواجه شده که شاید در جریان بررسی جزییات آن مشخص‌ شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.