داد زدن سر کودک اعتمادبه‌نفس او را کم می‌کند

فریاد زدن بر سر کودکان روی مغز و احساسات آنها تأثیر منفی می‌گذارد

دعوا و تفاوت دیدگاه در خانواده‌ها موضوعی غیر قابل کتمان است، اما در برخی از موارد پدر و مادر خشم خودشان را بر سر کودک فرو می‌ریزند غافل از اینکه این داد و فریاد می‌تواند تأثیر مستقیم روی مغز کودک داشته باشد و اعتماد کودک را نسبت به پدر و مادر از بین ببرد. این تنها عارضه رفتار رایج والدین امروزی نیست، بلکه کودکان با همین صدای بلند فریاد آنها دچار مشکلات روحی و جسمی نیز می‌شوند.

والدین باید بدانند فریاد زدن و خشونت ممکن است برای مدتی کودک را ساکت کند، اما باعث نمی‌شود که آنها رفتار و نگرش خود را عوض کنند و حتی این امر موجب ایجاد ترس در آنها نیز می‌شود و اثرات طولانی مدت مثل اضطراب، عزت نفس پایین و افزایش پرخاشگری را به دنبال خواهد داشت. تجربه مداوم فریاد زدن والدین بر سر کودک باعث پایین آمدن اعتمادبه‌نفس، ایجاد اضطراب و نیاز مداوم به تأییدشدن در کودک می‌شود.

پرخاشگری

رفتار همراه با خشونت یکی از نتایج فریاد زدن است. کودک پرخاشگر نمی‌تواند با دیگران ارتباط برقرار کند و هر اتفاق کوچکی را بزرگ تلقی می‌کند و همین امر موجب ایجاد درگیری می‌شود.

ترس

ترس مداوم از والدین، یکی دیگر از اثرات متداولی است که در اثر فریاد زدن و ناسزاگویی در کودکان پدیدار می‌شود که چنین ترسی می‌تواند کودک را بسیار ساکت کند، طوری که او قادر به بیان صریح اعتقادات و احساسات خود نباشد.

شرایط جسمی و روحی

فریاد زدن سر کودک باعث ایجاد افسردگی و گوشه‌گیری در کودک می‌شود که این شرایط بر رشد او نیز تأثیر می‌گذارد.

حفظ آرامش

قبل از انجام هر کاری در هنگام عصبانیت بهتر است فرد از محیطی که در آن قرار دارد، فاصله بگیرد و چند دقیقه‌ای صبر کند تا عصبانیتش فروکش کند.

صحبت کردن در مورد احساسات

عصبانیت یک احساس طبیعی است که هر کسی ممکن است آن را تجربه کند، از این‌رو والدین هنگام عصبانیت سعی کنند در مورد این حس با فرزند خود صحبت کنند تا او هم یاد بگیرد می‌تواند چنین حسی داشته باشد و غیرمنطقی نیست.

محکم صحبت کردن

بعضی اوقات کودکان رفتاری ناشایست انجام می‌دهند که این بخشی از روند بزرگ شدن آنهاست. والدین باید با آنها محکم صحبت کنند، اما طوری که عزت نفس‌شان خدشه‌دار نشود و بفهمند عملی که انجام داده‌اند غیر قابل تحمل بوده است.

و در آخر اینکه همه آدم‌ها گاهی اوقات صدای خود را بالا می‌برند، اما اینکه فرد بعد از داد زدن معذرت‌خواهی کند باعث می‌شود کودک این رفتار را یاد بگیرد و در وجودش نهادینه شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.