او گفت: «برای کاهش مصرف روغن خوراکی در کشور باید آموزش عمومی شکل گیرد و لازم است رسانهها در این زمینه پیشقدم شوند تا مردم متقاعد شوند و مصرف روغن نباتی را کمتر کنند.»
مهاجر روند رو به افزایش مصرف روغن خوراکی را در کشور نگرانکننده خواند و افزود: «باید دستگاههای فرهنگی و رسانهای کشور روی ضرورت کاهش مصرف روغن خوراکی برنامهریزی کنند.»
تأمین ۵۰درصد روغن نباتی در کشور در افق ۱۴۰۴
مجری طرح کشت دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: «بر اساس برنامه دولت جدید تا چهار سال آینده باید ۵۰درصد نیاز کشور به روغن نباتی در داخل تامین شود.»
مهاجر رسیدن به این هدف مهم را مستلزم انجام سه کار اساسی دانست و گفت: «نخست اینکه روغن نباتی از سبد کالاهای اساسی خارج شود، قیمت آن آزاد و کارهای فرهنگی برای کاهش مصرف روغن انجام شود و به نتیجه برسد.»
او گفت: «چنانچه هماهنگی و برنامهریزی معطوف به این سه هدف شود و در کنار آن سطح زیرکشت دانههای روغنی نیز افزایش یابد، تحقق تأمین نیاز ۵۰درصدی روغن نباتی در کشور امکانپذیر خواهد بود.»
۱.۵میلیون تن نیاز کشور به روغن خوراکی
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: «سالانه ۱.۵میلیون تن روغن نباتی در کشور مصرف میشود که باید این مصرف به ۱.۲ میلیون تن کاهش یابد.»
او با بیان اینکه تولید داخلی روغن نباتی تنها ۲۰۰هزار تن در سال است، افزود: «تا چهارسال آینده تولید روغن نباتی با توسعه کشت دانههای روغنی بهخصوص کلزا، کنجد و آفتابگردان به ۶۰۰هزار تن خواهد رسید که چنانچه مصرف نیز از ۱.۵میلیون تن در سال به ۱.۲میلیون تن کاهش یابد، قادر خواهیم بود که نیمی از روغن نباتی مورد نیاز کشور را در داخل تولید کنیم.»
مهاجر توسعه کشت دانه روغنی کلزا در سطح ۳۵۰هزار هکتار و استحصال ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار تن روغن از این گیاه را در رسیدن به برنامه ۱۴۰۴ با افق تولید نیمی از نیاز کشور به روغن نباتی موثر دانست و افزود: «باید سرانه مصرف روغن نباتی را از ۲۱کیلوگرم به ۱۵کیلوگرم کاهش دهیم.»