عابربانک فوتبال تبریز سر به بیابان گذاشت!

بزرگ‌ترین پروژه خصوصی‌سازی در فوتبال با بدهی 380میلیارد تومانی شکست خورد

باشگاه تراکتور تبریز با گذشت 3 سال از فروش امتیازش به محمدرضا زنوزی با انبوهی از بدهی‌ها مواجه شده است.

روزی که تراکتورسازی تبریز به لیگ برتر صعود کرد، شاید خوشحال‌تر از پرشورهای تبریزی، فوتبال ایران بود. فوتبالی که سال‌ها پس از تعطیلی تیم‌هایی چون شاهین و پاس یا افول استقلال اهواز، ملوان بندر انزلی، داماش، شاهین بوشهر و صنعت نفت آبادان شور و هیجان فوتبال را از پایتخت سرخابی به یک شهر دیگر ایران هم برد.

تراکتورسازی تبریز بعد از صعود به لیگ برتر جزو محبوب‌ترین‌های لیگ بود و پس از استقلال و پرسپولیس از تیم با قدمتی چون سپاهان اصفهان هم پیشی گرفت. فارغ از نظرسنجی‌های تلویزیونی، حتی در حضور هوادارانش در ورزشگاه‌ها به سرخابی‌های پایتخت تنه می‌زد، اما اوضاع این تیم تغییر کرد. تراکتورسازی محبوب در سراسر ایران، کم‌کم در حال رفتن به حاشیه بود. شاید می‌توان گفت بزرگ‌ترین ضربه به تراکتورسازی نایب قهرمانی عجیب لیگ چهاردهم بود که پس از آن حاشیه‌ها نیز بیشتر شد تا روزها سپری شود و تاریخ به خرداد ماه سال 97 رسید تا مالکیت این باشگاه مردمی به محمدرضا زنوزی مطلق، مالک باشگاه گسترش فولاد تبریز برسد.

تیمی که محبوب آذربایجانی‌ها و به خصوص تبریزی‌هاست، حالا شرایط خاصی را دارد و شاید فقط معجزه این تیم را نجات بدهد.

بسیاری امیدوار بودند که با خصوصی‌شدن یکی از باشگاه‌های بزرگ ایران، اوضاع بر وفق مراد باشد، اما بسیاری هم تصور استیل‌آذین شدن تراکتور را داشتند. مالکی که با خرید سه کاپیتان تیم‌ملی، آوردن مربیان بزرگی چون مصطفی دنیزلی، جان توشاک و ژرژ لیکنز بلژیکی سعی در بین‌المللی‌کردن باشگاهش داشت، اما زمان چندانی نگذشت که مشخص شود اوضاع بر وفق مراد نیست.

عمر کوتاه حضور مدیران و مربیان مختلف در تراکتورسازی که نامش بعدها و با حضور زنوزی به تراکتور تغییر کرد، نشان می‌داد شکل‌گیری ساختار حرفه‌ای در این باشگاه سرابی بیش نیست و او فقط در حال بازی‌دادن مدیران و مربیان مختلف است. حالا نیز اوضاع بدتر از هر زمان دیگری شده و مالک این باشگاه با احساسات هواداران نیز بازی می‌کند.

تراکتور در آستانه دیدار حساس با النصر عربستان در مرحله یک‌هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا قرار دارد، اما تصمیمات نابودکردن این باشگاه را نشان می‌دهد که چیزی جز بازی با احساسات هواداران نیست. اینکه مدیریت باشگاه یک روز تمرین را تعطیل می‌کند و یک روز دیگر صدای ضبط‌شده اکبر ایمانی در جلسه با مدیرعامل باشگاه و سرمربی تیم به بیرون درز پیدا می‌کند. فارغ از درخواست‌هایی که اکبر ایمانی در این جلسه داشته و درنهایت حق را هم باید به باشگاه بدهیم، چرا چنین اتفاقاتی در تراکتور رقم می‌خورد؟

ضرباتی که مالک تراکتور به این تیم زده را مخالفان و دشمنان هم به تراکتور نزده‌اند؛ از تغییرات پیاپی افراد در همه ارکان باشگاه تا تصمیمات لحظه‌ای و احساسی و به بار آوردن بدهی‌های میلیاردی به واسطه شکایت متعدد بازیکنان به فیفا و دادگاه شاید بهتر است افرادی که می‌خواهند وارد فوتبال شوند یک دوره مدیریت را پشت سر بگذارند تا بدانند باشگاه‌داری، بچه‌بازی نیست که هر وقت دل‌شان خواست کاری را انجام دهند و هر وقت خواستند بروند.

حالا زنوزی دیگر تاب ماندن ندارد. او با بدهی‌ای سنگین که روی دست باشگاه گذاشته، قصد دارد عطای ماندن را به لقایش ببخشد. مالک تراکتور با بدهی‌ای نزدیک به 14میلیون دلار (حدود 380میلیارد تومان) قصد دارد تیم را تحویل بدهد و این در حالی است که مسئولان استانی آذربایجان قطعا در شرایط اقتصادی کنونی کشور از پرداخت این بدهی برای ادامه حیات باشگاه عاجز هستند. از طرف دیگر زنوزی خودش هم مدت‌هاست خارج از کشور زندگی می‌کند و حتی برای تعیین تکلیف این باشگاه به ایران هم نمی‌آید!

در این شرایط به نظر می‌رسد تراکتور روزبه‌روز به نابودی و محوشدن نزدیک‌تر می‌شود. تیمی که محبوب آذربایجانی‌ها و به خصوص تبریزی‌هاست، حالا شرایط خاصی دارد و شاید فقط معجزه این تیم را نجات بدهد.

این نفرات بخشی از بازیکنان و مربیانی هستند که با قراردادهای گزاف به تراکتور آمدند و همگی به خاطر پرداخت‌نشدن پول شکایت کردند و حالا بدهی سنگینی روی دست باشگاه مانده است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.