در پرونده کرسنت چند نفر محکوم شدند؟

سخنگوی قوه قضائیه: ۸ نفر به جرم تبانی در معاملات دولتی و اخد رشوه متهم هستند که پرونده در جریان است

خداییان گفت: اتباع ایرانی، چه کسانی که مقیم کشور هستند و چه کسانی که مقیم سایر کشورها همه ایرانی هستند و بین آنها فرقی وجود ندارد و هر ایرانی که خارج از کشور است می‌تواند به کشور بازگردد و آغوش ایران برای بازگشت این افراد باز است و هیچ منعی وجود ندارد

شهروند آنلاین: ذبیح‌الله خداییان ضمن گرامیداشت روز دانشجو گفت: «جریان دانشجو یک جریان پیش رو و مطالبه‌گر بوده است و دانشجویان صداقت و شجاعت را سرلوحه کار خود قرار دادند. ما در دستگاه قضائی از روحیه مطالبه‌گری و ظلم‌ستیزی و مبارزه با فساد دانشجویان حمایت می‌کنیم.»

خداییان ادامه داد: «در دوره تحول ما شاهدیم که قوه قضائیه همچون گذشته با قاطعیت‌تمام با مفسدین مبارزه می‌کند و جز خدا و قانون را رعایت نمی‌کند. یکی از پرونده‌های مربوط به مفسدان اقتصادی که افرادی اقدام به کلاهبرداری شبکه‌ای می‌کردند حکم‌شان صادر و به حبس‌های طویل‌مدت محکوم شدند. یکی از آنها علیرضا برخوردارکاشانی بود که  به ۱۵ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شد. یکی از شقوق حکم آن رد یک میلیون و سیصد هزار یورو می‌باشد.»

او افزود: «همچنین  مجید اسکندری به ۱۵ سال حبس و جزای نقدی و امین پورمتین به ۵ سال حبس و رد مال و هشت نفر دیگر به حبس‌های یک‌ تا سه سال و رد مال و جزای نقدی محکوم شدند.»

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: «در شعبه چهارم پرونده دیگر با مسئولیت قاضی صلواتی نیز منجر به صدور حکم شد و شرکت یونیک فاینانس است که مرتکبان از طریق عضوگیری در شرکت‌های هرمی از مردم پول‌هایی را گرفته بودند. در این پرونده، محسن درخشان به ۲۰ سال حبس و مجید فریدی به ۵ سال و مصطفی الماسی به ۵ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شدند.»

آیا اتهامی متوجه وزیر سابق نفت است؟

او در پاسخ به سوالی درباره پرونده کرسنت و اینکه آیا اتهامی متوجه وزیر سابق نفت است؟ گفت: «پرونده کرسنت مربوط به قرارداد گازی است که بین شرکت نفت ملی ایران و کرسنت اماراتی منعقد شده است و در جریان انعقاد قرارداد سوءاستفاده‌هایی شده و برخی پورسانت گرفته بودند. این قرارداد اجرایی نشد. در همان زمان با گزارش سازمان بازرسی و مراجع اطلاعاتی پرونده‌ای تشکیل شد که حدود ۶ الی ۷ نفر از اعضای هیأت‌مدیره نفت ایران و کرسنت محکوم و 5 الی 6 نفر به جزای نقدی و دو نفر به حبس محکوم شدند و  اخیرا به اجرای احکام ارجاع شدند. در بخشی دیگر از پرونده  که مفتوح بود، ۸ نفر در پرونده به جرم تبانی در معاملات دولتی و اخذ رشوه متهم هستند که پرونده در جریان و در دستور کار دولت است و در حال بررسی است و امیدوارم با صدور حکم، کسانی که در سوءاستفاده در این زمینه نقش داشتند  به جزای اعمال‌شان برسند.»

سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: «در پرونده تعاونی اعتباری وحدت نسبت به جمع‌آوری اموال این تعاونی اقدام شد و طلب ۹۹ درصد از طلبکاران پرداخت شد و  جعفر طباطبایی به دو فقره ۲۰ سال و ۲ سال حبس و جزای نقدی و رد مال محکوم شد.»

اقدامات قوه قضائیه برای بازگشت ایرانیان مقیم خارج

خداییان در پاسخ به سوالی درباره اقدامات قوه قضائیه برای بازگشت ایرانیان مقیم خارج، گفت: «اتباع ایرانی، چه کسانی که مقیم کشور و چه کسانی که مقیم سایر کشورها هستند همه ایرانی هستند و بین آنها فرقی وجود ندارد و هر ایرانی که خارج از کشور است می‌تواند به کشور بازگردد و آغوش ایران برای بازگشت این افراد باز است و هیچ منعی وجود ندارد.»

او در پاسخ به سوالی درباره اینکه در اعتراضات اصفهان چه تعداد از معترضین بازداشت شدند؟ گفت: «در ارتباط با تجمع مردم در اصفهان باید بگویم که مردم حق دارند اگر خواسته یا مطالبه‌ای دارند را به اطلاع مسئولان برسانند. مردم اصفهان هم تجمع‌واعتراضاتی داشتند و چندین روز ادامه داشت و آرام و مسالمت‌آمیز بود و مشکلی ایجاد نشد و همین تجمع مسالمت‌آمیز و شعور مردم اصفهان، دشمنان را عصبانی کرد و باعث شد تحت‌تاثیر دشمنان، افرادی در صفوف مردم نفوذ کنند و دست به اغتشاش بزنند. ما نمی‌توانیم اسم‌شان را مردم بگذاریم و آنها اقدام به سلب امنیت و تخریب اموال مردم کردند و  مانع طرح صحیح خواسته مردم شدند. خود مردم اصفهان وارد عمل شدند و با کمک نیروی انتطامی آن را خاتمه دادند.»

او افزود: «۱۳۰ نفر بازداشت شدند و قرار برایشان صادر شده بود و برخی بلافاصله آزاد و دیروز هم اکثر آنها آزاد شدند. جز افرادی که تیراندازی مسلحانه داشتند بقیه با قرار کفالت و وثیقه آزاد شده بودند.»

خداییان تاکید کرد: «مساله آب فقط اختصاص به اصفهان ندارد و در برخی استان‌های دیگر ما کمبود آب داریم و مردم توجه داشته باشند اگر آب پشت سد کاهش پیدا کند مسئولان باید اولویت‌بندی کنند. آب آشامیدنی بر آب کشاورزی و صنعتی اولویت دارد و اگر بنا باشد آب بلافاصله رهاسازی شود ممکن است با کمبود آب آشامیدنی روبه‌رو شویم البته دولت مبالغی اختصاص داد و به‌خواسته کشاورزان توجه و ان‌شاءالله خسارت‌شان جبران می‌شود.»

دستور رهبر انقلاب در رابطه با پرونده عراقچی

خداییان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «هفته گذشته اخباری مبنی  بر دستور رهبر انقلاب در رابطه با پرونده عراقچی منتشر شد، آیا این موضوع صحت داشت؟ در صورت صحت موضوع اکنون قرار است چه اتفاقی در این پرونده رخ دهد؟» گفت: «در مواردی که تقاضاهایی خدمت مقام معظم رهبری ارسال می‌شود، هر زمانی که رهبری دستوری صادرکرده همیشه بر اجرای قانون تاکید داشتند و اینکه حقی از کسی چه در مرحله صدور و چه در مرحله اجرای حکم ضایع  نشود. در همین مورد تاکید بر اجرای قانون و اینکه حق محکوم‌علیه تضییع نشود، تاکید شد.»

او افزود: «محکومان تقاصای اعاده دادرسی کردند و پرونده در دیوان‌عالی مطرح می‌شود و ما منتظریم که دیوان‌عالی چه تصمیمی اتخاذ می‌کند. می‌دانید اگر دیوان‌عالی اعاده دادرسی را  وارد دانست رأی نقض می‌شود و اگر وارد تشخیص ندهد رأی تایید و اجرا می‌شود.»

شکایت از رئیس‌جمهوری سابق

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و شکایت از رئیس‌جمهوری سابق گفت: «دستگاه قضائی در رسیدگی به جرم افراد، خط قرمز ندارد و در این ایام به جرایم افرادی رسیدگی شد که جزو مسئولان عالی‌رتبه نظام بودند. قبلا هم گفتم با توجه به اینکه ایشان روحانی است در دادگاه ویژه روحانیت به موضوع رسیدگی می‌شود و باید از این مرجع پرسید که آیا پرونده‌ای تشکیل شده است یا خیر اما در دادگستری پرونده‌ای تشکیل نشده است.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.