لایحه بودجه ۱۴۰۱ فردا تقدیم مجلس می‌شود

اولین بودجه دولت سیزدهم فردا از سوی رئیس‌جمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد

در صورت تصویب نشدن کلیات لایحه بودجه، فقط برای یک بار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود و این کمیسیون حداکثر در مدت ۷۲ ساعت باید گزارش اصلاحی خود را به مجلس ارایه کند.

شهروندآنلاین: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ فردا (یکشنبه ۲۱ آذر ماه) از سوی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد.

روند بررسی بودجه در مجلس به این گونه است که در گام نخست، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوست‌های آن تا مدت ۱۵ روز می‌توانند لایحه را بررسی و پیشنهادات خود را به کمیسیون‌های تخصصی مجلس تقدیم کنند. در گام بعدی کمیسیون‌های تخصصی موظفند حداکثر تا ۱۵ روز گزارش خود را به کمیسیون تلفیق ارایه کنند.

کمیسیون تلفیق بودجه معمولا متشکل از ۹ نفر از اعضای کمیسیون برنامه‌وبودجه و سه نفر از اعضای هر یک از کمیسیون‌های تخصصی دیگر است. این کمیسیون موظف است حداکثر در مدت ۱۵ روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون‌های تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیون‌های تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند. البته کمیسیون تلفیق این اختیار را دارد که با موافقت هیأت رئیسه مجلس، مهلت تقدیم گزارش نهایی خود را تا ۱۵ روز تمدید کند.

سپس کلیات لایحه بودجه در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود و پس از تصویب کلیات، به پیشنهادات مربوط به درآمد‌ها و سایر منابع تامین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی می‌شود و سقف آن نیز به تصویب خواهد رسید.

در صورت تصویب نشدن کلیات لایحه بودجه، فقط برای یک بار موضوع به کمیسیون تلفیق ارجاع می‌شود و این کمیسیون حداکثر در مدت ۷۲ ساعت باید گزارش اصلاحی خود را به مجلس ارایه کند.

طبق آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، پس از ارایه گزارش کمیسیون تلفیق، ابتدا درباره کلیات لایحه بودجه در صحن مجلس بحث می‌شود. در جریان بررسی کلیات بودجه، پنج نفر مخالف و پنج نفر موافق حداکثر در ۱۵ دقیقه دیدگاه‌های خود را مطرح می‌کنند. پس از آن دولت و کمیسیون هرکدام حداکثر ۴۵ دقیقه برای دفاع زمان خواهند داشت و درنهایت درباره کلیات بودجه رأی‌گیری خواهد شد.

نمایندگان مجلس پس از تصویب کلیات لایحه بودجه، بررسی جزئیات لایحه را آغاز می‌کنند که شامل بررسی بخش‌های هزینه‌ای و درآمدی این لایحه خواهد بود.

پس از تصویب جزئیات لایحه بودجه در صحن علنی، این لایحه در صورتی قانونی و لازم‌الاجرا خواهد بود که شورای نگهبان آن را بررسی و تصویب کرده باشد.

در صورت تصویب و تایید لایحه بودجه توسط شورای نگهبان، این لایحه به‌عنوان قانون بودجه سال آینده کل کشور لازم‌الاجرا بوده و توسط رئیس مجلس شورای اسلامی به دولت ابلاغ می‌شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.