چرا محصولات کشاورزی ایران از هند و روسیه برگشت خوردند؟
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، تغییر قوانین بهداشتی کشورهای مقصد را عامل این امر عنوان کرد
به گفته شاپور علاییمقدم، به طور کلی محصول مرجوعی از کشورها نداریم و آنچه در فضای مجازی در این باره منتشر میشود نادرست است، چون مرجع اظهار نظر در زمینه مسائل سلامت و بهداشت محصولات کشاورزی دو نهاد سازمان حفظ نباتات کشاورزی و سازمان غذا و دارو هستند.
به گزارش تسنیم، او در این باره گفت: اتفاقاتی که به تازگی در خصوص برخی محصولات کشاورزی رخ داد، به این دلیل بوده که شرایط کشور مقصد برای صادرات محصولات ما تغییر کرده و هر کشور استانداردهای خاص خود را در این باره دارد؛ مثلا روسیه و اتحادیه اوراسیا مقرراتی در این باره دارند که گاهی هم آنها را تغییر میدهند و زمانی که آن قوانین را تغییر میدهند باید پستهای قرنطینه گواهیهایی صادر کنند که منطبق بر استانداردهای آنها باشد. با تغییر شیوه نامههای بهداشتی روسیه از محصول به بسترهای تولید و تاکید بر مراقبت از سلامت جامعه، نیاز به گواهی سلامت هم باید ضمیمه مدارک صادرکنندهها باشد.
سیدرضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران هم گفت: 9 کانتینر فلفل دلمهای صادراتی ایران در مسکو مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفته و هیچ موردی از سموم در آنها مشاهده نشده است. درباره سیب زمینی هم موضوع وجود نوعی میکروب در خاک بود که در جلسات مشترک با طرفهای ازبکستانی مشکل مرتفع شد.
سیدرضا نورانی در ادامه در خصوص توقف صادرات کیوی به هند هم توضیح داد: کشور هند وجود قارچی به نام شپشک توت در محمولههای کیوی ایرانی را دلیل اصلی توقف صادرات به این کشور عنوان کرده است. حتما باید در جلسات مشترک با آنها برای اثبات وجود نداشتن این آفت شرکت میکردیم. با دست روی دست گذاشتن مشکل تولیدکنندگان سه استان شمالی کشور برطرف نمیشود.