فراهم شدن مقدمات احداث 140 هزار واحد مسکونی

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت: در مورد ساخت مسکن ملی در گام نخست، مقدمات ساخت ۱۴۰ هزار واحد مسکونی با توافق وزارت مسکن فراهم شده است.

به گزارش ایرنا از معاونت پارلمانی ریاست جمهوری، «سید محمد حسینی» درباره دیدار این هفته نمایندگان با رئیس جمهوری گفت: هفتمین جلسه نمایندگان مجلس با رئیس‌جمهوری با حضور مجمع نمایندگان استان های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و لرستان در  فضایی صمیمی برگزار شد؛ در این جلسه علاوه بر نمایندگان، استانداران این سه استان، معاون اجرایی و رئیس دفتر رئیس جمهوری حضور داشتند.

وی در رابطه با درخواست‌های نمایندگان در نشست با رئیس جمهوری اظهار داشت: مباحث متنوع و مهمی از سوی نمایندگان مطرح شد از جمله  ضرورت کاهش نرخ بیکاری با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، مشکل کمبود آب شرب و کشاورزی، لزوم مدیریت آب و رعایت حق آبه ها که مساله غالب استان‌های کشور است.

حسینی ادامه‌داد: بحث سرانه ورزشی، حمایت از باشگاه های ورزشی، راه های مواصلاتی، وضعیت معیشت مردم، گازرسانی به روستاها و مناطق محروم، احداث و تکمیل سدها، تامین نهاده های دامی و کشاورزی، توزیع امکانات بر مبنای آمایش سرزمینی و عدالت و تسریع در جبران خسارت‌های سیل به‌ویژه در لرستان، از مواردی بود که از سوی نمایندگان مطرح شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری یادآور شد: بحث استمهال وام های بانکی که بابت سیل ۹۸ پرداخت شده، تکمیل فاضلاب شهرها، حمایت از شهرداری ها، لایروبی رودخانه‌ها، تامین تجهیزات پزشکی، تکمیل پروژه ۵۵۰ هزار هکتاری مصوب سفر رهبر معظم انقلاب به خوزستان، رسیدگی به وضعیت منطقه آزاد اروند، تقویت جاذبه‌های گردشگری و سفر به استان چهارمحال و بختیاری از موارد دیگری بود که نمایندگان به آن پرداختند.

وی گفت: نمایندگان در این نشست رویکرد سیاست خارجی متوازن و تقویت روابط و مبادلات تجاری با همسایگان، کشورهای منطقه و نیز چین و روسیه را سیاستی سنجیده دانستند که تامین کننده منافع ملی است و به همین دلیل دشمنان خارجی و دنباله روان داخلی هجمه به دولت را شدت بخشیده اند، نمایندگان همچنین تلاش برای تنظیم بازار و کنترل قیمتها را مثبت ارزیابی و از رئیس‌جمهوری در این باره تقدیر کردند.

حسینی ادامه داد: کمبود امکانات آموزشی در مناطق کم برخوردار، فعال کردن صنایع پتروشیمی و صنایع پایین دستی، برطرف کردن مشکلات مدیریتی و حقوقی صنایع بزرگ، عدم استفاده از مدیران پروازی و استفاده از نیروهای بومی در استان‌ها، برداشتن خاکریزهای دوران جنگ، چاره اندیشی برای نقاط حادثه خیز جاده‌ها و توجه به رفع مشکلات زنان سرپرست خانوار  از دیگر مطالبات نمایندگان بود.

وی افزود: ایجاد بازارچه‌های مرزی و فعال کردن گمرکات، تأمین منابع مالی صندوق توسعه استان‌ها، توانمند سازی بخش خصوصی، ابلاغ اختیارات به استانداری ویژه خوزستان، صدور مجوز آبزی پروری در سدها، احداث پارک های علم و فناوری در کنار شهرک های صنعتی، افزایش پروازها به خرم آباد و شهرکرد و برنامه‌ریزی برای تقویت ارزش پول ملی از دیگر خواسته های نمایندگان بود.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری اظهار داشت: در این جلسه نمایندگان از چابکی، پرکاری و تلاش دولت و شخص رئیس جمهوری که مرد میدان است و همچنین اهتمام هم‌زمان به سیاست خارجی و داخلی که در سفر بدون وقفه دئیس جمهوری از کاخ کرملین به کوخ‌های حاصل از سیل استان کرمان تجلی یافت، تقدیر کردند.

حسینی گفت: در خصوص تکمیل پروژه آب غدیر، استاندار خوزستان گزارش داد که با وجود پیش‌بینی های قبلی که انجام این طرح  سال‌ها به درازا خواهد کشید، به لطف الهی و جدیتی که انجام می‌شود تا تابستان ۱۴۰۱ این کار بزرگ و مؤثر به نتیجه می رسد.

وی تاکید کرد: استاندار خوزستان درباره وقفه در کار هفت تپه گفت که این شرکت هم اکنون فعال است و در مورد ساخت مسکن ملی در گام نخست مقدمات احداث ۱۴۰ هزار واحد مسکونی با توافق وزارت مسکن فراهم شده است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری بیان‌داشت: تک تک نمایندگان حاضر در این دیدار طولانی مدت، نظرات خود در مسائل ملی و حوزه‌های انتخابیه را مطرح کردند و در مواردی که لازم بود رئیس جمهوری دستوراتی را به مسوولان اجرایی صادر کرد.

وی افزود: از موضوعات مورد عنایت رئیس جمهوری، اجرایی شدن مصوبات سفرها بود که در این خصوص استانداران، وزرا و معاون اجرایی مسئولیت دارند.

حسینی اضافه‌کرد: رئیس جمهوری همچنین یادآور شد که نمایندگان در کنار بیان مشکلات، راهکارهای برون رفت از وضع فعلی را هم بیان کنند تا مسائل سریع تر پیگیری و موانع برطرف شود.

معاون رئیس جمهوری یادآور شد: بحث شایستگی و صلاحیت مدیران دولت سیزدهم از مسائلی بود که رئیس جمهوری بر آن تاکید کرد که دولت با دقت و بررسی کافی مدیران را انتخاب می کند و احیانا اگر نمایندگان موردی را خلاف شایسته سالاری سراغ دارند به صورت مصداقی معرفی کنند تا رسیدگی شود.

وی افزود: در این جلسه رئیس جمهوری با اشاره به اولویت رسیدگی به صنایع تعطیل شده و نیمه تمام، گفت: راه‌اندازی و فعال‌سازی این‌گونه صنایع با توجه به اینکه زیرساخت های آن آماده است در اشتغال و رونق تولید نقش بسزایی دارد و دولت در این زمینه کارگروه فعالی در حوزه معاون اول تشکیل داده تا مشکلات این صنایع برطرف و فعال شوند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری اظهار داشت: رئیس جمهوری ضمن استقبال از پیشنهاد تدوین سند توسعه استان ها تاکید کرد که بر مبنای این سند می‌توان مزیت‌ها و ظرفیت‌های هر استان، شهرستان و حتی روستا را مشخص و بر اساس آن برای توسعه و آبادانی مناطق  برنامه‌ریزی و اقدام کرد.

وی گفت: در مورد اختصاص سهم عوارض آلایندگی صنایع و سهم سه درصدی استان‌ها که مطالبه نمایندگان بود. رئیس جمهوری این خواسته را درست خوانده و گفت که این نکته مورد توجه دستگاه ها از جمله وزارت نفت است.

حسینی افزود: رئیس جمهوری درباره تفویض اختیارات بیشتر به استانداران خاطرنشان کرد دولت در این زمینه صندوق عدالت و پیشرفت را در نظر گرفته است و اعتبارات ناشی از فروش مازاد اموال دولت و حق مالکانه معادن استان‌ها و دیگر درآمدها که به این صندوق واریز می شود، در اختیار شورای برنامه‌ریزی استان برای ایجاد اشتغال و تکمیل پروژه‌های نیمه تمام استان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری همچنین بر ضرورت استفاده از نیروهای بومی  تاکید کرد و گفت که عموما باید از توانایی و ظرفیت‌ نیروهای بومی هر استان استفاده شود و مدیران در محل خدمت خود استقرار داشته باشند، مگر متخصصان و افراد خاصی که در استان مانند آنها یافت نمی‌شود.

معاون رئیس جمهوری در امور مجلس در پایان افزود: در این نشست سه ساعته رئیسی با صبر و حوصله سخنان نمایندگان را استماع کرد و در یایان توضیح و پاسخ داد. در مجموع از بازخوردهایی که از نمایندگان داشتیم این جلسات در تعامل سازنده دولت و مجلس، بسیار مفید و موثر است و نمایندگان هم بر این موضوع اذعان دارند که چنین جلساتی تاکنون بی‌نظیر بوده و اثرات بسیار خوب و مثبتی برای پیشبرد امور و خدمت به مردم دارد و این تعاملات می‌تواند در بحث اصلاح ساختار بودجه، اصلاح ارز ترجیحی و نحوه اجرای آن و سایر موارد که نیاز به هماهنگی دو قوه دارد، نتایج مطلوبی به همراه داشته باشد.

گفتنی است تاکنون رئیس جمهوری با نمایندگان مجامع استانی ۲۰ استان شامل ۲۰۳ نماینده دیدار داشته است که در نوع خوداقدامی بی سابقه محسوب می شود.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.