4 استان نیازمند فوری به اهدای خون/ 3هزار بیمار تالاسمی در سیستان نیازمند خون هستند
سخنگوی سازمان انتقال خون از کاهشیبودن ذخایر خون در استانهای اصفهان، یزد، خراسانرضوی و سیستانوبلوچستان خبر داده است
به گفته سخنگوی سازمان انتقال خون در حال حاضر میزان سطح ذخایر خون در استانهای اصفهان، یزد، خراسانرضوی و سیستانوبلوچستان کاهشی است و هموطنان در این استانها در چهار روز آینده اهدای خون را در اولویت قرار دهند و یاریگر بیماران نیازمند به خون باشند.
شهروند- عباس صداقت با این توضیحات ادامه داد: «در حال حاضر در بین چهار استانی که نیازمند اهدای خون در چهار روز آینده هستند، استان سیستانوبلوچستان به دلیل وجود بیشتر عزیزان تالاسمی که از مصرفکنندگان همیشگی خون هستند، نیاز بیشتری به اهدای خون دارد، بنابراین مردم نوعدوست در این استان برای اهدای خون اقدام کنند.»
در حال حاضر در استان سیستانوبلوچستان ۳هزار و ۳۰۰ فرد مبتلا به تالاسمی زندگی میکنند که از مصرفکنندگان همیشگی خون هستند. به گفته صداقت بهتر است که خون مورد نیاز هر استان نخست توسط شهروندان همان استان تامین شود، همچنین استانهای خوزستان و مازندران هم با تعداد بالای عزیزان تالاسمی از مصرفکنندگان همیشگی خون هستند.
صداقت خاطرنشان کرد: «در چهار استان اصفهان، یزد، خراسانرضوی و سیستانوبلوچستان به همه گروههای خونی نیاز است و اهداکنندگان خون در همه گروههای خونی برای اهدای خون اقدام کنند. اما در استان سیستانوبلوچستان بهتر است که به دلیل وجود عزیزان تالاسمی بیشتر اهداکنندگان در گروه O خون اهدا کنند.»
آقایان به طور متوسط چهار بار در سال و خانمها سه بار در سال میتوانند خون اهدا کنند. مردم مطمئن باشند که کارشناسان سازمان انتقال خون در مراکز اهدای خون با انجام مصاحبه، معاینات دقیق و اطمینان از سلامت افراد و اینکه اهدای خون هیچ آسیبی به آنها وارد نمیکند، هموطنان را برای اهدای خون دعوت میکنند. صداقت اطمینانخاطر داد که مراکز اهدای خون در سراسر کشور از سالمترین مراکز درمانی هستند و همه پروتکلهای بهداشتی در آنها رعایت میشود، بنابراین مردم با اطمینان برای هدای خون اقدام کنند.
گفتنی است نیاز هر استان در کشور به خون و فرآوردههای آن یک نیاز ثابت نیست و این نیاز بستگی به میزان مراجعان اهداکنندگان خون و میزان نیاز مراکز درمانی و بیمارستانی به خون دارد. با توجه به نیاز هر استان به میزان خون، آمار اهدا و همچنین اطلاعاتی که در این خصوص سازمان انتقال خون در سایت اطلاعرسانی خون قرار میدهد، وضعیت ذخیره خون در هر استان مشخص میشود تا هموطنان برای اهدای خون اقدام کنند، بنابراین بر اساس نیاز استانها هر روز این آمار تغییر میکند.
اولویت، تامین خون نیازمندان از استان خودشان است
صداقت توضیح داد: «اگرچه خون مورد نیاز در استانها توسط اهداکنندگان در همان استانها تامین میشود، اما در صورت کمبود میزان خون با استفاده از شبکه ملی خونرسانی و با کمک گرفتن از دیگر استانها خون مورد نیاز بیماران و مراکز درمانی و بیمارستانی همیشه تامین میشود و در این خصوص با مشکلی مواجه نمیشویم.»
در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا تعداد اهداکنندگان خون کاهش پیدا کرده، به همین دلیل سازمان انتقال خون از همه هموطنانی که شرایط اهدای خون را دارند و در بین سنین ۱۸تا ۶۵سال هستند، درخواست میکند به طور مستمر و همیشگی برای اهدای خون اقدام کنند و یاریگر سازمان انتقال خون و نجاتدهنده جان بیماران نیازمند به خون باشند.
به گفته سخنگوی این سازمان برخلاف شروع سرما و فصل زمستان و کاهش آمار اهداکنندگان خون و ازسویی هم شیوع کرونا با همت، همکاری و حمایت هموطنان برای اهدای خون، باقی استانها از نظر سطح ذخایر خون در وضعیت خوبی قرار دارند، همچنین علاوه بر چهار استان اصفهان، یزد، خراسانرضوی و سیستانوبلوچستان هموطنان در استانهای مازندران، گیلان، فارس و بوشهر نیز یاریگر بیماران نیازمند به خون باشند.
او افزود: «نیاز به خون و فرآوردههای آن همیشگی است و برخی بیماران مانند عزیزان تالاسمی و هموفیلی نیازمند همیشگی خون هستند، همچنین مادران باردار و مصدومان سوانح رانندگی و حوادث دیگر نیاز به خون دارند، در عین حال یک واحد خون میتواند نیاز سه بیمار نیازمند به خون را پاسخ دهد.»
آقایان به طور متوسط چهار بار در سال و خانمها سه بار در سال میتوانند خون اهدا کنند. مردم مطمئن باشند که کارشناسان سازمان انتقال خون در مراکز اهدای خون با انجام مصاحبه، معاینات دقیق و اطمینان از سلامت افراد و اینکه اهدای خون هیچ آسیبی به آنها وارد نمیکند، هموطنان را برای اهدای خون دعوت میکنند. صداقت اطمینان خاطر داد که مراکز اهدای خون در سراسر کشور از سالمترین مراکز درمانی هستند و همه پروتکلهای بهداشتی در آنها رعایت میشود، بنابراین مردم با اطمینان برای هدای خون اقدام کنند.