گیسکشی متفقین سابق/ کیسه هوا می خواهید شدیدتر تصادف کنید!/ تجمع مقابل سفارت روسیه مجاز نیست؟
مرور روزنامههای صبح امروز کشور
گفتوگوهای ایران و کشورهای 1+4، وضعیــت کمبود دارو در کشور، کلاهبرداران مجازی ، کیسه هوای خودروها، مناقشه سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف و… از جمله اخبار مورد بحث در رسانه ها بود
جنگ در اوکراین و تاثیرات آن بر ایران و جهان از اصلی ترین موضوعات مورد توجه روزنامه های امروز صبح بود. در کنار آن گفتوگوهای ایران و کشورهای 1+4، وضعیــت کمبود دارو در کشور، کلاهبرداران مجازی ، کیسه هوای خودروها، مناقشه سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف و… از جمله اخبار مورد بحث در رسانه ها بود. با هم مروری داریم بر گزیده ای از این اخبار؛
كمبود دارو؛ افزايش مرگ بيماران خاص
آرمان ملی نوشت: وضعیــت کمبود دارو در کشور در حال تبدیـــل شدن به یــک موضوع چالشبرانگیز در جهت تحقــق اهداف سلامت عمومی است. این روزهـا نهتنها بیماران خاص در تامیـــن دارو و مشکلات درمانی، با چالشهای بسیاری مواجهند بلکه این امر به مردم عـادی برای بیماریهای روزمره و در زمان شیوع کرونا نیز تسری پیدا کرده، بهنحوی که مدیر بنیاد بیماریهای خاص هشدار داده که «اگر مشکلات دارو و هزینه دارمانی بیماران توسط بیمهها برای افراد دارای بیماری خاص برطرف نشود، بهزودی شاهد افزایش مرگ و میر در آنها خواهیم بود.» این صحبتها در شرایطــی مطرح میشود که پیشتر از سوی مسئولان اعلام شده بود که 550 قلم دارو در کشور با کمبود مواجه است و بعدها از سوی رئیس سازمان غذا و دارو بیان شد که ذخایر 190 قلم دارو در کشور روبه اتمام است و اگر مشکلات ارز و تحریمها برطرف نشود، بهزودی این تعداد دارو در کشور کمیاب یا نایاب میشود.
پایان پروندهسازی، پیششرط توافق
روزنامه ایران می نویسد: گفتوگوهای ایران و کشورهای 1+4 با حل و فصل بسیاری از موضوعات اختلافی به یکی از خواستههای مهم تهران یعنی پایان یافتن ادعاهای سیاسی رسیده است؛ اختلافی که در رویکرد چند سال اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نیز مواضع جسته و گریخته برخی کشورهای غربی رخ نموده است. این مهم نیز یکی از مسائلی بود که در گفتوگوی اخیر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه مورد بحث قرار گرفت و نشان از آن داشت که ایران این بار عزم خود را جزم کرده تا مانع از آن شود که اتهامات موهوم علیه فعالیتهای هستهایاش، بار دیگر آن را در کانون فشار ایرانستیزان قرار دهد.از همان زمان که رژیم صهیونیستی مدعی شد اسنادی از انباری در شورآباد و طی عملیات امنیتی پیچیده به دست آورده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم نسبت به این ادعای واهی حساسیت نشان داد، ضرورت پیگیری این خواسته ایران در مذاکرات وین مبنی بر لزوم پایان دادن به ادعاهای سیاسی بیش از پیش نمایان شد.
حمایت از مردم در برابر کلاهبرداران مجازی
روزنامه جوان نوشت:شاید برای شما هم پیش آمده که در این ایام کرونایی کالایی را از طریق اینترنت خریداری کرده و منتظر باشید آن را مقابل منزل تحویل بگیرید؛ فرایندی که طی این خرید و تحویل کالا و میزان رضایتمندی شما از آن، تجربهای از کسبوکارهای مجازی را برای شما شکل داده است. بهطورکلی گسترش فناوری ارتباطاتی و وابسته شدن هرچه بیشتر سبک زندگی مردم به فضای مجازی، موجب شده اقتصاد نیز با حوزه دیجیتال پیوند بخورد و این پیوند در ابعاد مختلفی از جمله کسبوکارهای خرد و کلان خود را نشان داده است. از سویی همهگیری کرونا در دو سال اخیر و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی به گسترش اقتصاد دیجیتال شتاب داد و در کشور ما نیز بسیاری از کسبوکارهای سنتی به جرگه فعالیت اقتصادی در بستر فضای مجازی پیوستند.اگر عرصه عرضه و تقاضا را یکی از مهمترین ابعاد توسعه اقتصاد در فضای مجازی بدانیم، بهطورکلی شاهد دو نوع مختلف از حضور کسبوکارها در این بستر هستیم؛ کسبوکارهای بزرگ و عمدتاً شناختهشدهای که دارای «سکو» (Platform) اختصاصی و مبتنی بر نمانام (Brand) خود هستند و دیگر کسبوکارهای خردی که از بسترهای موجود همچون شبکههای پیامرسان اجتماعی استفاده میکنند.
کیسه هوا می خواهید شدیدتر تصادف کنید!
روزنامه خراسان می نویسد: رانندگان 59 خودروی تصادف رامهرمز-بهبهان باید با سرعت و شدت بیشتری بههم میکوبیدند تا شاید کیسه هوای خودروهایشان عمل کند و به جای 5 کشته و 41 مجروح، خسارت جانی و مالی کمتری روی دستشان بماند. این را میتوان خروجی گزارش دفتر صنایع خودرو وزارت صمت درباره تصادف فاجعهبار بیستم دیماه امسال دانست که مانند بسیاری دیگر از اتفاقات، نوک پیکان تقصیر را از سمت خودروسازان به سمت رانندگان، جاده و آب و هوا و… چرخانده است. تولید ارابه های مرگ البته بعد از این سانحه تلخ، پلیس راهور قاطعتر از همیشه وارد ماجرا شده و قول داده مقصران حادثه را پای میز محاکمه بکشاند. سردار هادیانفر، فرمانده پلیس راهور کشور، با انتقاد شدید از خودروسازان گفته: «در حادثه بهبهان که بسیار دلخراش بود، ایربگ هیچ خودرویی باز نشد. چرا ارابه مرگ تولید میکنیم؟ چرا استانداردها کنترل نمیشود؟ چرا وزارت صمت کنترل نمیکند؟ حتماً باید خودروسازها در این حادثه به مراجع قضایی معرفی شوند». سیستم ایربگ خودروهای تولید داخل مشکلی ندارد، اما این انتظار که تحت هر شرایطی باید کیسههای هوا باز شوند، منطقی نیست».
اوکراین، هفتادوهفتمین جنگ داخلی اروپا
روزنامه کيهان نوشت: «بحران اوکراین» و جنگ کنونی آن در واقع «آئینه تمامنمای نظم غرب» به حساب میآید. این یک جنگ کاملاً اروپایی است و میان «متفقین»، همانها که پیروز جنگ جهانی در اروپا بودند، درگرفته است. خیلیها طی 70 سال گذشته در دانشگاههای ایران و طبعاً در دانشگاههای خارج از اروپا، وانمود و تبلیغ میکردند که وقوع جنگ مربوط به ملتهای غیرمتمدن – یعنی غیراروپاییها! – و از مختصات جوامع عقبافتاده است! این اساتید در بیان به ظاهر تئوریک و علمی، خاورمیانه – غرب آسیا – را کانون درگیریهای پایانناپذیر و خونین معرفی میکردند و میگفتند جنگ در خاورمیانه پایان نمییابد و مثل یک ابر، فقط از جایی در خاورمیانه به جایی دیگر از آن میرود. در این میان هیچ اشارهای هم نمیشد که جنگهای خونین خاورمیانه، در فرایندی داخلی روی نمیدهد، بلکه محصول سیاستهای جهانی است. ممکن است ما حافظه تاریخی ضعیف داشته باشیم اما تاریخ که فاقد حافظه نیست. واقعیت این است که هم از نظر تعداد، هم از نظر حجم تلفات و هم از جهت ویرانی، اروپا و به تعبیری غرب بیش از مناطق دیگر درگیر جنگهای داخلی بوده است. اروپا در حد فاصل جنگهای 30 ساله (1027 – 997ش) تا جنگ هفته پیش اوکراین، 76 جنگ را میان خود تجربه کرده است؛ یعنی در این 373 سال بهطور متوسط در هر پنج سال یک جنگ در اروپا روی داده است.
گیسکشی متفقین سابق
روزنامه وطن امروز می نویسد: پسلرزههای درگیریهای مسکو و کییف به سفارتخانههای مستقر در تهران نیز کشیده شد و برافراشتن پرچم اوکراین در مقابل سفارت انگلیس در خیابان فردوسی، آتش جنگ لفظی را میان سفرای انگلیس و روسیه در تهران جرقه زد. به گزارش «وطنامروز»، اقدام سفیر انگلیس در انتشار توئیتی درباره تحولات جاری اوکراین و تاکید بر «تهاجم غیرقانونی روسیه» به این کشور، واکنش سفارت مسکو در تهران را به دنبال داشت. «سایمون شرکلیف» سفیر انگلیس در ایران در صفحه توئیتر خود عکسی از نصب پرچم اوکراین بر سردر سفارت لندن در تهران منتشر کرد و در پیامی توئیتری به ۲ زبان انگلیسی و فارسی درباره تحولات اوکراین شدیدا علیه روسیه موضع گرفت. سفیر لندن در تهران نوشت: «ما پرچم اوکراین را به نشانه همبستگی با دوستان اوکراینی خود برافراشتیم. بریتانیا در مقابل تهاجم غیرقانونی روسیه به یک کشور مستقل در کنار مردم اوکراین ایستاده است. ما در کنار اوکراین هستیم». سفارت روسیه در ایران نیز متقابلا به توئیت سفیر انگلیس در ایران و محتوای پیام او واکنش نشان داد و ضمن رد اظهارات سایمون شرکلیف، به انگلیس و دیگر کشورهای غربی درباره مداخلات و جنگهای اشغالگرانه در دیگر مناطق جهان طعنه زد.
فرار مالیاتی با کارت به کارت
همشهری نوشت:مناقشه سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف برای دریافت مالیات از تراکنشهای دستگاههای کارتخوان فروشگاهها بالا گرفته، همزمان برخی واحدهای صنفی برای فرار از پرداخت این نوع مالیات انتقال وجه از طریق کارت به کارت را جایگزین انجام تراکنش با دستگاههای پوز کردهاند. با اتمام مهلت یکساله و اجرایی شدن ماده11 قانون پایانه فروشگاهی مبنی بر اتصال دستگاههای پوز به پروندههای مالیاتی صاحبان مشاغل، مناقشه سازمان امور مالیاتی و اتاق اصناف برای پرداخت مالیات از تراکنشهای دستگاههای پوز فروشگاهی به ایستگاه پایانی خود رسیده است.بنا بر تأکید سازمان امور مالیاتی، با اتصال دستگاههای کارتخوان به پرونده مالیاتی صنوف، همه واحدهای صنفی پس از انجام تراکنش با دستگاههای پوز، مشمول پرداخت این نوع مالیات خواهند بود. اما اجرای این تکلیف قانونی در روزهای اخیر با حاشیههایی همراه بوده است. مشاهدات میدانی خبرنگاران همشهری حاکی است در روزهای اخیر بسیاری از واحدهای صنفی خردهفروشی و صاحبان حرفهها و مشاغل از مشتریان خود میخواهند تا به جای پرداخت وجه خرید کالا یا خدمات با دستگاههای پوز فروشگاهی، وجه مذکور را از طریق کارت به کارت پرداخت کنند. آنها تلاش میکنند با این ترفند، قانون پرداخت مالیات تراکنش دستگاههای کارتخوان را دور بزنند.
تجمع مقابل سفارت روسیه مجاز نیست؟
شرق می نویسد: روز گذشته تصویری از دیوار سفارت روسیه در تهران بین کاربران فضای مجازی دست به دست شد که در آن شعاری ضد پوتین نوشته شده بود. متعاقب این شعارنویسی، محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانهای، در توییتی خطاب به وزیر کشور نوشت: «جناب آقای وحیدی، وزیر محترم کشور، سلام. خواستم بپرسم اگر عدهای از هموطنان برای اعتراض به حمله نظامی روسیه به اوکراین، قصد تجمع در برابر سفارت روسیه را داشته باشند، با آن موافقت میکنید یا خلاف منافع ملی است؟ ضمنا اگر موافقت فرمودید، تضمینی هست که عشاق پوتین به آن حمله نکنند؟». عباسزاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در واکنش به درخواست فعالان و مردم برای برگزاری راهپیمایی و تظاهرات علیه حمله روسیه به خاک اوکراین گفت: «در کشور ما تجمع، راهپیمایی و تظاهرات تابع قوانین خاص است و باید وزارت کشور در این خصوص تصمیمگیری کند». سنت تجمع مقابل سفارتخانههای کشورها که معمولا در اعتراض به موضوعی خاص انجام میشود، سالهاست هم در ایران و هم در دیگر کشورهای جهان وجود دارد؛
قطع اينترنت، دروغي به بزرگي ديواركشي در خيابانها!
روزنامه اعتماد جوابيه جبهه پايداري انقلاب اسلامي به گزارش خود را منتشر کرده است:نخستين نكتهاي كه روزنامه اعتماد به آن اشاره كرده بود، تلاش نمايندگان مجلس براي يكدست كردن جامعه مطابق ميل خود و مقابله با چندصدايي است! مطلبي خلاف واقع كه فاصله بسياري با واقعيت دارد همچون ساير مطالبي كه روزنامه اعتماد و رسانههاي همسو با آن طي اين مدت عليه مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان مردم و طرحهاي مختلف از جمله موضوع ساماندهي و مديريت فضاي مجازي با استفاده از عباراتي چون طرح محدوديت اينترنت، طرح ضد اينترنت و … منتشر كرده است، متاسفانه روزنامه اعتماد و ساير رسانههاي همسو با آن همچنان براي معرفي اين طرح از عباراتي چون قطع اينترنت استفاده ميكنند، رفتاري غيرحرفهاي كه اگر كسي نداند تصور ميكند بعد از تصويب اين طرح براي دسترسي به وبسايتها و برنامكهاي بومي نيز با مشكل روبرو خواهد بود و بايد بهطور كل از فضاي مجازي خداحافظي كند! انگارهاي غلط كه مسووليت آن بهطور مستقيم بر عهده رسانههايي چون اعتماد است كه از اعتماد افكار عمومي به رسانههاي شناسنامهدار سوءاستفاده ميكنند.
نگاهی متفاوت به جنگ جدید!
اطلاعات نوشت:تا اینجای کار و هنوز پوتین توانمندی نظامی خود را در جنگی که علیه اوکراین به راه انداخته به صحنه آورده است، آنهم با یک جمله هشدار دهنده به مدت بیش از چند ماه تا شروع جنگ به آمریکا و متحدان اروپایی آن که مدام تکرار کرد و آن اینکه: «نخواهم گذاشت تا ناتو هممرز روسیه شود»از آن تاریخ تا شروع جنگ، جبهه گسترده از سوی آمریکا با پشتیبانی لحظه به لحظه در قالب «جنگ روانی ـ خبری» از سوی اختاپوس سلطه رسانهای ـ خبری صهیونیسم که مرکزیت آن در نیویورک است و سرمایه مالی عظیمی در اختیار دارد، شکل گرفت، اما هشدارهای پوتین نه تنها مؤثر نشد، بلکه چهرهای جنگطلب ویرانگر از او را در اذهان عمومی در سطح بینالمللی ساخت تا بایدن رئیس جمهوری آمریکا به عنوان فردی مدافع صلح و امنیت بینالمللی در افکار عمومی جا انداخته شود و مقبول افتد. در حالی که کسی نپرسید که همین آمریکا چه فجایعی با برپایی جنگهای ویرانگر در ۵۰ سال اخیر چه بر سر کشورها آورده است.
معمای فینال مذاکرات
فرهیختگان می نویسد:مذاکرات هستهای وین بعد از یک سال گفتوگوی فشرده میان ایران و نمایندگان کشورهای 1+4 به مرحله پایانی خود رسیده است. در روزهای گذشته با کم شدن اختلافات موجود میان طرفین، احتمال دستیابی به توافق هستهای در روزهای آتی افزایش پیدا کرده اما با این وجود به نظر میرسد هنوز هم طرف غربی حاضر نشده است برخی از خطوط قرمز منطقی و مهم ایران را بپذیرد.حل مسائل مربوط به پادمان و همچنین دریافت تضمینهای عینی جزء مهمترین موارد حلنشده میان ایران و کشورهای غربی حاضر در مذاکرات است که جمعبندی طرفین پیرامون این دو مورد میتواند طی روزهای آتی سرنوشت مذاکرات وین را دچار تغییر کند. در بحث تضمینهای عینی با توجه به سابقه بدعهدیهای آمریکا از همان ابتدا تیم مذاکرهکننده ایرانی در دولت جدید رسیدن به توافق را تنها درصورت دریافت تضمین کارآمد امکانپذیر میدانست، برای دریافت تضمین تیم ایرانی در مذاکرات وین پیشنهادهای مهم و معقولی را به طرفهای دیگر ارائه داده است که یکی از مهمترین این پیشنهادها مربوط میشود به مساله حفظ سانتریفیوژهای نسل جدید در ایران.