عروج تا آوینی/ من سرباز ایران هستم/ دروغ‌های ثواب‌دار/ ترامپیست‌ها علیه بادیگارد

مرور روزنامه‌های صبح کشور

روزنامه های امروز به گزارش جهاني شادي ، هشتگ «روانشناس» در توييتر فارسي ، فوت نادر طالب زاده ، تأمین آب مورد نیاز کشور ، مواجهه پرویز پرستویی با برخی معترضان و سلطنت‌طلبان در اکران فیلم حبیب احمدزاده در آمریکا ، و… پرداخته بودند

امروز موضوع راهپیمایی عظیم و حماسی مردم روزه‌دار و استکبارستیز ایران اسلامی در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در صدر توجه و تحلیل مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به گزارش جهاني شادي ، هشتگ «روانشناس» در توييتر فارسي ، فوت نادر طالب زاده ، تأمین آب مورد نیاز کشور ، مواجهه پرویز پرستویی با برخی معترضان و سلطنت‌طلبان در اکران فیلم حبیب احمدزاده در آمریکا ، و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

قهر مردم با خنده؛ نگران نيستيد؟

آرمان ملی: میزان شادی و نشاط در جامعه کاهش پیدا کرده و این امر را می‌توان در مراوده‌های روزانه با مردم در اماکن عمومی نظیر مترو و اتوبوس و در خرید مواد خوراکی مشاهده کرد که امروز خنده کمتر بر لبان افراد می‌نشیند. هر چند که شادی و نشاط متاثر از متغیرهای اقتصادی و سیاسی است، اما به‌شکل مستقیم روی سلامتی افراد تاثیر دارد. همچنین در اشکال عمومی، قادر است که آسیب‌های اجتماعی همچون رواج اعتیاد، طلاق و… را افزایش دهد. اگر امروز شادي مردم مازندران پس از قهرماني تيم نساجي قائم‌شهر در شبکه‌هاي اجتماعي بازديد فراواني دارد، نشان دهنده اين امر است که مردم کمتر شاهد نشاط اجتماعي هستند. پژوهش‌هاي محققان نيز اين امر را تاييد مي‌کنند و طبق بررسي که محققان پژوهشکده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي بر روي نزديک به 20 هزار ايراني با ارزيابي افراد از ميزان سلامتي خودشان و ارتباط آن با ميزان شادي بررسي کرده‌اند و دريافته‌اند که تاثير خود ارزيابي سلامت، حتي از متغيرهايي مانند شرايط اقتصادي و اجتماعي نيز بيشتر است. اين در حالي است که بر اساس گزارش جهاني شادي (مربوط به سال‌هاي 2017 تا 2019)، بيشترين امتياز شادي مربوط به کشور فنلاند و کمترين امتياز شادي مربوط به افغانستان است. جمهوري اسلامي ايران نيز در بين 153 کشور در رتبه 118 از نظر شادي قرار دارد.

فریاد آزادی قدس در ایران

روزنامه ابتکار:کوچه و خیابان‌های ایران، صحنه دیدنی‌های بسیار در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین شد؛ از نوجوانانی که «نامگذار» روز قدس را ندیدند اما پای آرمان بلندی که دلیل این نامگذاری بود ایستاده‌اند، تا زنان و مردانی که قدس را فراتر از هر مفهوم سیاسی دانسته و در حمایت از آن به صحنه آمدند.به گزارش ایرنا، روز ۱۶ مرداد ۵۸، مطابق با ۱۳ رمضان ۱۳۹۹ قمری، آغاز راهی بود که اجازه تحریف تاریخ را به رژیم جعلی صهیونیستی نداد. روزی که امام خمینی (ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را به نام «قدس» قبله نخستین مسلمانان نامگذاری کرد تا گرامیداشت آن از سوی مردم ایران و آزادیخواهان جهان، اجازه فراموشی ستم‌های غاصبان صهیونیست بر مردم فلسطین را ندهد. چهل و سه سال پس از این نامگذاری، ایران، نهم اردیبهشت ماه، یکصدا و فارغ از جناح‌بندی‌ها و گروه‌گرایی‌ها و قومیت‌ها، مظلومیت قدس و غزه را فریاد زدند. راهپیمایی عظیم و حماسی مردم روزه‌دار و استکبارستیز ایران اسلامی در حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین در تهران و دیگر شهرستان‌ها از ساعت ۱۰ صبح آغاز شد اما بسیاری از مردم از ساعات اولیه صبح برای حضور در راهپیمایی در مبادی مسیرهای اعلام شده گرد هم آمده‌ بودند.

ديگري مني است در مقام ديگري

روزنامه اعتماد:همزمان با روز جهاني روانشناس، هشتگ «روانشناس» در توييتر فارسي داغ شد. آنچه مي‌خوانيد منتخبي از اين توييت‌هاست. «روز روانشناس رو به همه اونايي كه به تمام دوستاشون مشورتاي عالي ميدن و پاي درد و دل همشون ساعت‌ها نشستن ولي تو زندگي خودشون گند هم تبريك ميگم»، «من يك روانشناسم شنونده رازهاي مگوي تو، تسلي‌بخش بغض‌هاي تو و همراه تو در هزارتوي زندگي، اميدوارم از نداشته‌هايت داشته‌هايت را بسازي تا هر چه سبك‌تر و هر چه آرام‌تر مسير زندگيتو طي كني و من با ديدن شوق زندگي در چشمان تو لذتي وصف‌ناپذير را تجربه كنم …روز روانشناس مبارك»، «بابا تو كه خودت روانشناسي مي‌خوني چرا؟! من بيچاره هر وقت بخوام به كسي بگم دلم گرفته يا مشكلي دارم…روز روانشناس مبارك»، «زنگ زدم به تراپيستم روزِ «#روانشناس» رو تبريك بگم، گفت اينا همه ريشه در كودكيت داره، بعدم شماره كارت داد گفت ۲۷۰ تومن واريز كن»، «چيزي كه جامعه روانپزشكي به راحتي از آن استفاده مي‌كند و هيچ فيلتر مشخصي براي اين همه روانشناس و روانكاو در جهت صلاحيت و عدم صلاحيت كاري،سواد حرفه‌اي، هزينه جلسات و… هزاران نشتي ديگر ندارد… روز روانشناس در ايران وجود ندارد»، «روز روانشناس و فقط خواستم يادآوري كنم كه توي اين مسير پر از چالش سعي كنيم هيچ‌ وقت يادمون نره: ديگري مني است در مقام ديگري»، «روز روانشناس به اونايي كه بدون منت و تحقير كردن و غر زدن به درد دلامون گوش كردن تا سبك بشيم هم مبارك»، «روانشناس بودن سخته، اما زيباست، جور ديگر مي‌شنوي، جور ديگر مي‌بيني و اين شنيدن و فهميدن پر از سختي و زيباييه…نهم ارديبهشت روز روانشناس مبارك»، «9 ارديبهشت روز انديشه در رفتار آدمي است، روز چرايي رفتار آدمي، روز تفكر در روان، روز به چالش كشيدن پيچيده‌ترين بعد انسان؛ يعني ذهن و روان انسان است…

عروج تا آوینی

روزنامه ایران:نادرترین یار. حاج نادر طالب زاده از میان یاران رفت.نادر طالب زاده ، نادرترین شخصیتی بود که در حوزه هنر سینما می شناختم.   نادر بود در چهره پرنفوذ و مهربانش. نادر بود در اصرار و ایمان به آنچه معتقد بود و با همه وجود آن را در رسانه و هنر به‌کار می بست.  نادر بود در  زیست غریبش در سرزمین غرب.  نادر بود در سلوک عارفانه و مؤمنانه. نادر بود و بعید می دانم کسی بتواند جای خالی او را پر کند.خدایش او را با اولیاء محشور کند.ابراهیم حاتمی کیا

ماکارونی هم لاکچری شد!

روزنامه تجارت: رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی با بیان اینکه قیمت ماکارونی هنوز مشخص نیست گفت که گمانه زنی‌ها و اعلام نظرهای اخیر، مبنی بر دو تا پنج برابر شدن ماکارونی، بر اساس انتظارات و تجربیات و در مورد افراد خارج از صنف حاصل ناآگاهی و شاید شیطنت‌های هدایت شده باشد، اما اعلام نرخ‌های ناموثق می‌تواند تقاضای کاذب در بازار ایجاد کند.برای صنف و صنعت در سال جدید قطعی شده است، اظهار کرد: قرار بود قیمت آرد نیز بر اساس نرخ گندم در ستاد تنظیم بازار نهایی شود، اما هنوز قیمت قطعی اعلام نشده است.انجمن صنایع آرد، قیمت آرد نول را ۱۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام و سازمان حمایت آن را ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان به ستاد تنظیم بازار پیشنهاد کرده است، اما این قیمت تا زمانی که در ستاد تنظیم بازار مصوب نشود، قطعی نیست. وی افزود: تولیدکنندگان ماکارونی انتظار دارند قیمت آرد هر چه زودتر تثبیت و بلافاصله قیمت ماکارونی تعیین شود، چراکه ادامه این وضعیت و بلاتکلیفی قیمت، به نفع صنعت نیست.

بیدارباش «آب» در سراب مسئولان

روزنامه جوان:یک‌سوم میانگین جهانی، بارش و سه‌برابر میانگین جهانی، تبخیر آب داریم؛ یعنی یک خسارت ۹ برابری محض! مسئولان هر چند وقت یک‌بار هشدار می‌دهند و می‌گویند باید چنین و چنان شود، اما در عمل همان سیستم غلط مصرف آب که در بخش‌های مختلف وجود داشته، تکرار می‌شود؛ صنایع آب‌بر در جا‌هایی که نباید به فعالیت‌شان ادامه دهند، کشاورزی نامتناسب با اقلیم کشور، آن هم با روش آبیاری غلط قدیمی در حال انجام است و البته توجه درخوری نیز به آبخیزداری نمی‌شود. انگار کسی نمی‌خواهد باور کند که با مشکل آب مواجه شده‌ایم، گویا همه، خودشان را به آن راه زده‌اند! اما این یک هشداری جدی است، اگر همین طور ادامه دهیم، این منبع تجدیدناپذیر از دستمان خواهد رفت و دیگر راهی برای جبران نمی‌ماند. یک روز خبر می‌رسد که آب سد‌ها به قدری کم شده که شاید در آینده کفاف تأمین آب مورد نیاز کشور را ندهد. روز دیگر خبر کم‌آبی چشمه‌ها و رودخانه‌ها منتشر می‌شود و این‌ها در حالی است که مسئولان فقط نسبت به این خبر‌ها ابراز نگرانی می‌کنند. واقعاً آن‌ها نمی‌دانند که نگرانی و هشدار به تنهایی کافی نیست و باید اقدامی انجام شود؟!

مسابقه منطقه ای در علم و فناوری

روزنامه خراسان: گذشت آن زمان که بگوییم این کشورهای عربی را چه به علم و فناوری و پیشرفت. گذشت آن زمان که بخواهیم با ذهنیت‌های پیشینی به کشورهای اطراف و همسایگانمان نگاه کنیم.  دیروز شاید برخی ذهنیت‌ها درباره این کشورها به‌خصوص کشورهای حوزه خلیج‌فارس درست بود اما امروز آن‌ها سوار قطار توسعه علم و فناوری و پیشرفت شده‌اند و لازم است بدانیم که سرعت این قطار هم خیلی خیلی بالاست. ما در این گزارش می‌خواهیم، حرکت و آینده‌نگری این کشورها  در حوزه‌های علم و فناوری، توسعه پیشران‌های فناوری فضایی و ثروت‌آفرینی از علوم دانش‌بنیان را با هم مرور کنیم. برای فردا اساسا چرا مطالعه پیشرفت کشورها و جوامع برای ما باید مهم باشد؟ ممکن است، برخی تصور کنند مرور پیشرفت کشورهای همسایه که از نظر جمعیت، وسعت و حتی تاریخ و تمدن نسبت به ما در وضعیت نازلی هستند، شاید حس حقارت در ما ایجاد کند. اما آیا با ندیدن، نشنیدن، نخواندن و آگاه نشدن از وضعیت، راهبردها و آینده‌نگری‌های این کشورها اوضاع ما بهتر می‌شود؟ یا این که با آگاهی از رشد و توسعه همسایگان می‌توان بیشتر به خود آمد  و بیش از گذشته در حرکت رو به جلو تسریع و تعجیل کرد. در واقع همه منافع مطالعه پیشرفت کشورها به ویژه آگاه شدن از اوضاع همسایگان، می‌تواند چشم و نگاه ما را در مسابقه و ماراتن منطقه‌ای بازتر کند. ما چاره‌ای نداریم جز این که برای آینده، از همین امروز تدبیر کنیم؛ چنان‌که رهبر انقلاب اخیرا در یکی از بیاناتشان اشاره کردند: «یک چیزهایی هم هست که نیازهای آینده است؛ این‌ها را خیلی‌ها تشخیص و انجام می‌دهند، بعضی‌ها هم غفلت می‌کنند. مراد من از این نیازهای مربوط به آینده نیازهایی است که اگر شما امروز به فکر نیفتید و برایش کاری انجام ندهید، فردا  درخواهید ماند؛ یعنی فردا  گیر می‌کنید؛ اگر امروز به فکرش نباشید، فردا مشکل برای شما درست می‌شود.»

تا تعطیلی آزمایشگاه جنایت هر روز، روز قدس است

روزنامه کيهان:  بی‌مقدمه و اغراق، راهپیمایی امسال روز جهانی قدس، تماشایی بود. برخی می‌توانند چشم خود را به روی این واقعیت باشکوه و عظیم ببندند و آن را نادیده بگیرند و یا سعی کنند آن را کوچک بشمارند و جلوه دهند و یا با حیله‌هایی دیگر برچسب به این حضور گسترده زده و سعی در کم‌‌ارزش جلوه دادن آن داشته باشند، اما هر چه کنند چیزی از واقعیت و حقیقت کم نمی‌شود چرا که اگر چشم خود را ببندی شب نمی‌شود.شاید بتوان گفت برگزار نشدن دو ساله این یادگار هوشمندانه حضرت روح‌الله، به دلیل شیوع گسترده کرونا، دل‌ها را برای روز قدس تنگ کرده بود. به نظر می‌رسد رخدادهای دو سال اخیر نیز در حضور گسترده مردم در این مراسم و رقم زدن این اجتماع باشکوه و دیدنی بی‌تاثیر نبوده باشد؛ از ابرشهر تهران گرفته که هزاران خبرنگار داخلی و خارجی چشم به حضور مردمش دوخته بودند تا دورافتاده‌ترین روستاهای کشور که اغلبشان شاهدی بر این جهاد رمضانی نداشتند جز خاک پاک آبادی که زیر گام‌هایشان و خدای همیشه حاضر و ناظر که بالای سرشان بود.

من سرباز ایران هستم

روزنامه وطن امروز: تیم ملی کشتی آزاد ایران با وجود جوانگرایی قابل توجه و پرریسک توانست با اقتدار قهرمان قاره کهن شود. این رقابت‌ها در شهر اولان‌باتور مغولستان برگزار شد و آزادکاران ایران با ۶ مدال ارزشمند طلا، یک نقره و یک برنز روی سکوی قهرمانی آسیا ایستادند. «وطن‌امروز» پس از این قهرمانی با پژمان درستکار، سرمربی تیم کشتی آزاد گفت‌‌وگو کرد.  *** * ایران با اقتدار قهرمان آسیا شد؛ از سطح این رقابت‌ها بگویید. مسابقات خوبی بود بویژه بعد از ۲ سال که ویروس کرونا در جهان فراگیر شد و روی کیفیت و کمیت کشتی‌ها تاثیر منفی گذاشت. از وقتی سیر نزولی فراگیری کرونا شروع شد، موفق شدیم به سرعت به کیفیت قبل بازگردیم. از این رو این مسابقات بعد از ۲ سال از کیفیت و کمیت خوبی برخوردار بود. ضمن اینکه امسال چون بازی‌های آسیایی هانگژو را در پیش داریم و تمام تیم‌های آسیایی تلاش‌شان برای موفقیت در آن رقابت‌هاست، در این رقابت‌ها تیم‌های مدعی‌ای مثل هند، ژاپن، قرقیزستان، قزاقستان، مغولستان و ازبکستان با تمام قوا آمدند و شرکت کردند تا محکی جدی بخورند و تیم‌شان را بشناسند. به همین خاطر سطح مسابقات بالا بود. همان‌طور که می‌دانید تیم ایران به نفرات اصلی، مدال‌داران جهان و المپیکش استراحت داده بود و با توجه به برنامه‌های فنی و نگاه پشتوانه‌سازی‌ای که در کادر فنی وجود دارد، حتی کشتی‌گیران بی‌تجربه و کم‌تجربه هم داشتیم.

ترامپیست‌ها علیه بادیگارد

فرهیختگان: در این چند روز مطمئنا ویدئوهایی که در فضای مجازی درمورد پرویز پرستویی پخش شده است و مواجهه او با برخی معترضان و سلطنت‌طلبان در اکران فیلم حبیب احمدزاده در آمریکا را دیده‌اید. نباید این را فراموش کنیم که این جریان شکست‌خورده سیاسی که در خارج از کشور به پرویز پرستویی و گوهر خیراندیش هتاکی می‌کردند، اولین‌بار نیست که این کار را می‌کنند و قبلا هم هنرمندان ما از این جنس برخوردهای خارج از محدوده هنر و انسانیت را شاهد بودند. چیزی که مشخص است این برخوردها، نشانه‌هایی از یک اعتراض مدنی ندارند و علاوه‌بر اینکه یک شوآف رسانه‌ای است، بیشتر با هدف ایجاد مارپیچ سکوت و هراس هنرمندان از ابراز عقایدشان طراحی می‌شود. گزارش امروز را به این موضوع اختصاص داده‌ایم؛ موضوعی که شاید در رسانه‌های داخلی آنچنان بازخورد نداشت اما رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور به آن پرداختند و درموردش صحبت کردند. این اتفاق از این جهت مهم است که حرف‌های پرویز پرستویی در رسانه‌های خارجی با تقطیع و تحریف همراه بود.

دروغ‌های ثواب‌دار

روزنامه شرق:هیچ‌کس قادر به انکار زشتی دروغ‌گویی به‌عنوان عادتی ناپسند نیست. این صفت مذموم هم از منظر ادیان الهی، هم از منظر عرف اجتماعی و هم از منظر وجدان بشری بسیار تقبیح شده است؛ با این حال بسیاری از ما به‌راحتی دروغ می‌گوییم، مثل آب‌خوردن و بدون آنکه به عواقب آن توجه کنیم. دروغ‌گفتن می‌تواند به عادتی ناخودآگاه و مخرب تبدیل شود و مسیر توسعه و تعالی ملت را به کوره‌راهی سنگلاخ و ناهموار هدایت کند. درک انواع هشت‌گانه دروغ‌‌های رایج در میان جوامع مختلف تا حد زیادی به تشخیص بلایی که دروغ بر سر ما می‌آورد، کمک می‌کند.«دروغ‌ سفید» رایج‌ترین نوع دروغ در جامعه ماست. برخی از ما ایرانیان در این نوع دروغ استادیم و به گونه‌ای آن را می‌گوییم یا اجرا می‌کنیم که گویی ثواب بسیار دارد. این را من نمی‌گویم؛ بلکه در بسیاری از سفرنامه‌ها و کتاب‌های تاریخی با موضوع «خلقیات ایرانیان» با ذکر سند آمده است. بسیاری از مردم چنین دروغی را به بهانه رعایت ادب یا رودربایستی و حتی برای ثوابش می‌گویند. وقتی فردی را از روی رودربایستی به خانه دعوت می‌کنید، در‌حالی‌که تمایلی به پذیرایی از او ندارید، دروغ گفته‌اید! وقتی برای شرکت‌نکردن در مراسمی که دوستش ندارید، بهانه‌ نادرستی می‌آورید، دروغ گفته‌اید! وقتی به وام ضروری نیاز دارید؛ اما بانک به جز وام خرید کالا وام دیگری به شما نمی‌دهد و شما لاجرم پیش‌فاکتور دروغین خرید کالا می‌آورید و اوراق خرید کالا را تکمیل می‌کنید، دروغ گفته‌اید، در‌حالی‌که هم شما و هم رئیس بانک از این دروغ‌گویی آگاهید؛ ولی به خاطر ثوابش از کار خویش راضی و خشنودید! وقتی به بهانه مصلحت، ملاحظات امنیتی یا آرامش فضای رسانه‌ای حقیقت را نمی‌گویید یا واقعیت را پنهان می‌کنید و ملت را سر کار می‌گذارید، دروغ گفته‌اید! «دروغ‌ سفید» پس از مدتی باعث ایجاد فاصله و درگیری با دیگران می‌شود؛ زیرا به مرور بی‌صداقتی شما را عیان می‌کند و اعتبارتان از میان می‌رود

نمایش خلیج‌فارس از بلندای برج میلاد

همشهری: با هدف گرامیداشت روز ملی خلیج‌فارس، شب گذشته مراسم جشنی در استیج شرقی (آمفی تئاتر شرقی) مجموعه فرهنگی و گردشگری دریاچه شهدای خلیج‌فارس برگزار شد. این مراسم از ساعت 20:30تا 22روز جمعه به میزبانی شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران و به همت سازمان زیباسازی شهر تهران با حضور حدود 3هزار نفر از شهروندان تهرانی برگزار شد. برای این شب خاطره‌انگیز و به یادماندنی برنامه‌های زیبا و متنوعی تدارک دیده و اجرا شد که ازجمله آنها می‌توان به اجرای موسیقی‌های ملی و حماسی، کنسرت و اجرای زنده روزبه نعمت‌الهی خواننده پاپ و همچنین اجرای ارکستر ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد. علاوه بر این در ویژه برنامه روز ملی خلیج‌فارس تعدادی از مدیران شهری و فرماندهان ارتش نیز دقایقی برای حاضران در مراسم سخنرانی کردند. رونمایی از پرفورمنس و اثر حجمی خلیج‌فارس هم از دیگر بخش‌های مهم این ویژه‌برنامه بود. همچنین دیشب در خلال ویژه برنامه‌های منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد که با حضور هنرمندان، محمد اصفهانی و وحید تاج با عنوان «باغ رمضان» در بوستان آب و آتش برگزار می‌شود نیز روز ملی خلیج‌فارس گرامی داشته شد. پخش کلیپ و اجرای آهنگ‌هایی برای خلیج همیشه فارس ازجمله مهم‌ترین آیتم‌های این مراسم به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس بود.

شش خیانت و یک سرنوشت

جام جم: از زمان اشغال فلسطین توسط رژیم‌صهیونیستی، اقدامات زیادی از سوی این رژیم و حامیان غربی و حتی برخی کشورهای منطقه در راستای تثبیت این اشغالگری و توقف جریان مقاومت صورت گرفته است. در این میان، برخی نشست‌ها، پیمان‌ها و کنفرانس‌ها به نقطه آشکارساز و مهم این اقدامات و تلاش‌های وقیحانه تبدیل شد. مروری کلی بر این موارد و سرنوشت آنها می‌تواند برای افرادی که تاریخ روابط بین‌الملل را به‌صورت مستمر مورد مطالعه و تحقیق قرار می‌دهند، بسیار آموزنده باشد.کمپ‌دیوید پیمانی است که به‌وسیله انور سادات، رئیس‌جمهور وقت مصر و مناخیم بگین، نخست‌وزیر وقت رژیم‌صهیونیستی در تاریخ ۱۷سپتامبر ۱۹۷۸ به امضا رسید. پیمان کمپ‌دیوید اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که به صلح میان قاهره و تل‌آویو انجامید. به عبارت بهتر، انور سادات اولین رئیس‌جمهور وقت یک کشور عربی از طرفین جنگ اعراب و اسرائیل بود که دست به عادی‌سازی روابط کشورش با صهیونیست‌ها زد. وی به سبب این اقدام خود، دو سال بعد هنگام یک رژه نظامی، توسط خالد اسلامبولی ترور شد. هلاکت سادات، نقطه آشکارساز شکست پیمان کمپ‌دیوید یک بود. درحال‌حاضر این پیمان در داخل مصر نیز عملا محلی از اعراب ندارد و اکثریت قریب‌به‌اتفاق شهروندان این کشور خواستار ابطال آن هستند.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.