صندوق بینالمللی پول اعلام کرد چین تنها اقتصاد بزرگی است که برای سال جاری و علیرغم بحران شیوع ویروس کرونا رشد مثبت خواهد داشت
شهروند آنلاین: صندوق بینالمللی پول اعلام کرد به خاطر شیوع ویروس کرونا بسیاری از اقتصادهای بزرگ جهان درگیر رکود اقتصادی عمیقی شده و چین تنها اقتصاد بزرگی خواهد بود که میتواند خود را از بحران خارج کرده و رشد مثبت داشته باشد.
این صندوق اعلام کرد علیرغم از سرگیری بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و لغو محدودیتها پیشبینی میشود اقتصاد جهانی برای سال جاری رشد منفی 4.4 درصدی را به ثبت برساند.
علیرغم آنکه پیشبینی کنونی از منفی 5.2 درصد به منفی 4.4 درصد بهبود پیدا کرده اما همچنان سال 2020 بدترین سالی است که اقتصاد جهانی از دهه 1930 و زمان رکود بزرگ اقتصادی در جهان تاکنون تجربه کرده است.
در گزارش چشم انداز اقتصادی جهان که توسط صندوق بینالمللی پول منتشر شده آمده است دلیل بهبود 0.8 درصدی پیشبینی اوضاع اقتصادی جهان عملکرد بهتر از میزان انتظار کشورها در سه ماهه دوم سال جاری بوده است.
از طرف دیگر بهبود بیشتر اوضاع در سه ماهه سوم نیز در این مسیر بیتاثیر نبوده و توانسته عملکرد بد اقتصادی برخی کشورهای نوظهور و در حال توسعه را جبران کند.
پیشبینیها حاکی از آن است که بعید به نظر میرسد اکثر کشورها تا پیش از سال آینده شاهد بهبود اوضاع باشند.
برای سال 2021 رشد اقتصادی جهان 5.2 درصد پیشبینی شده است که نسبت به پیشبینی قبلی صندوق بینالمللی پول در ماه ژوئن 2 دهم درصد کاهش داشته است.
در این مسیر البته همانگونه که گفته شد چین تنها کشوری است که در میان اقتصادهای بزرگ جهان نه تنها میتواند از رشد منفی و رکود اقتصادی خارج شود بلکه تولید ناخالص داخلی این کشور نیز رشد خواهد کرد.
گیتا گوپیناس، کارشناس ارشد صندوق بینالمللی پول، میگوید به جز چین که رشد مثبت خواهد داشت تولید ناخالص داخلی هم کشورهای توسعه یافته و هم کشورهای در حال توسعه برای سال 2020 کمتر از سال 2019 پیشبینی میشود.