آخرین آمار مبتلایان و فوتیهای «وبا» در کشور
تا کنون 37 نفر در کشور به بیماری وبا مبتلا شدهاند و فوتی در این زمینه نداشتیم
مریم مسعودیفر، سرپرست اداره بیماریهای منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب گفت: در حال حاضر با توجه به اینکه وبا بیشتر در کشورهای همجوار شیوع پیدا کرده به دلیل حجم تردد مسافران به کشور، این بیماری روند رو به افزایشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد و باید اصول بهداشتی رعایت شود.
به گزارش شهروند آنلاین؛ مسعودیفر با بیان اینکه راهنمای کشوری مراقبت و درمان بیماران مشکوک مبتلا به وبا به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است، اظهارداشت: وبا یک عفونت اسهالی حاد است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد میشود.
مسعودیفر ادامه داد: این بیماری با دسترسی ناکافی به آب آشامیدنی ایمن و سیستم جمعآوری فاضلاب نامناسب ارتباط دارد و از سرایتپذیری بالایی برخوردار است. اگرچه اغلب افراد آلوده علائم بالینی نداشته یا علائم خفیف دارند و میتوانند با موفقیت درمان شوند، در مواردی نیز به دنبال بروز علائم اسهال حاد آبکی شدید میتواند با مرگ و میر و ناتوانی بالایی توام و در عرض چند ساعت منجر به مرگ بیمار شود، همچنین با توجه به شرایط جمعیت و منطقه درگیر این امکان را دارد که به سرعت گسترش یابد.
او تصریح کرد: وبا هنوز در دنیا به عنوان یک تهدید برای سلامت عمومی محسوب میشود. بر اساس تخمین محققان سالانه بین سه تا چهار میلیون نفر در دنیا به این بیماری مبتلا میشوند و حدود ۲۱۰ هزار نفر به دلیل ابتلای به این بیماری جان خود را از دست میدهند. این شرایط در حالی است با درمان صحیح و مناسب میزان کشندگی بیماری میتواند حتی به کمتر از یک درصد کاهش یابد.
به گفته این مقام مسوول در وزارت بهداشت، نواحی پرجمعیت حاشیه شهر، کمپهای تعبیه شده برای جمعیتهای داخلی جا به جا شده (به عنوان مثال در شرایط وقوع بلایای طبیعی) و یا کمپهای جمعیتهای مهاجرین در صورت عدم دسترسی به حداقل ملزومات مورد نیاز شامل آب سالم و فاضلاب بهداشتی، مناطقی هستند که به طور قابل توجهی در معرض خطر این بیماری قرار دارند.
مسعودیفر افزود: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تعداد موارد وبا گزارش شده طی چند سال اخیر همچنان بالا بوده و طی سال ۲۰۲۰، تعداد ۳۲۳ هزار و ۳۶۹ مورد ابتلا و ۸۵۷ مورد مرگ از ۲۴ کشور دنیا گزارش شده است.
او ادامه داد: پیشگیری و کنترل این بیماری مستلزم به کارگیری یک استراتژی چند بخشی و ترکیبی مشتمل بر اجرای نظام مراقبت، تامین آب سالم، دفع بهداشتی فاضلاب و رعایت اصول بهداشتی، جلب همکاری و مشارکت جامعه و همچنین اجرای اقدامات درمانی مناسب است./ایرنا
انتهای پیام