رئیس جمهوری با تاکید بر مسالهمحوری در نظام آموزش عالی کشور، گفت: پژوهشهای ما باید هدفمند و بر مبنای مسائل کشور و معطوف به یافتن راه حلهای آن باشد.
به گزارش شهروند آنلاین سیدابراهیم رئیسی ظهر امروز در جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، رهنمودهای رهبری در دیدارهای مختلف با دانشگاهیان را گنجینهای ارزشمند در پیشبرد اهداف نظام در حوزه علم و فناوری توصیف کرد و افزود: بیانات ایشان نقشه راه مدونی برای ارتقای نقشآفرینی نظام آموزش عالی در کشور است و میتواند بسیاری از مشکلات امروز کشور را حل کند.
رئیس جمهوری همچنین بر ضرورت انجام پژوهشهای متناسب با اقتضائات روز کشور تاکید کرد و گفت: گاهی مشاهده میشود دانشگاههای ما گرفتار رشتهها یا پژوهشهایی هستند که بیربط با فرهنگ، شرایط و نیازهای کشور ماست که این وضعیت نیازمند اصلاح است.
رئیسی در ادامه ضمن تاکید بر پرهیز از انحصار پژوهش در هیاتهای علمی تصریح کرد: پژوهشگران مستقل که غالبا دارای نظراتی ارزشمند در حوزههای مختلف هستند نیز باید مورد حمایت باشند تا در این تکثر و تضارب آراء علمی، شاهد شکوفایی واقعی علم و فناوری در کشور باشیم.
رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود ضرورت توجه بیشتر به حوزه علوم انسانی را مورد تاکید قرار داد. او در این باره گفت: در طول تاریخ، دانشمندان ایرانی در بسیاری از عرصههای علوم انسانی سرآمد و پیشرو بودهاند اما با وجود این مزیتهای تاریخی، در دوره معاصر پیشرفت لازم را در عرصه علوم انسانی نداشتهایم که رفع این عقبماندگیها نیازمند توجه ویژه در سیاستگذاری و اجراست.
رئیس جمهوری با تاکید به جایگاه خطیر این شورا در ارتقای نهاد علم در کشور، به حقوق و تکالیف آن در قانون اشاره کرد و گفت: قانون برنامه سوم توسعه، اهداف مهمی برای این شورای عالی تعیین کرده، اما در کنار آن تکالیف مهمی را نیز متوجه آن کرده که نیازمند توجه ویژه و فعال کردن ظرفیت این شورای عالی است.
افزایش بهرهوری و نقشآفرینی نهاد علم در این فرایند، موضوع بعدی سخنان رئیس جمهوری در این جلسه بود. رئیسی در این باره گفت: مراکز علمی و دانشگاهی باید به افزایش بهرهوری در کشور کمک کنند. اساسا این وظایف نهاد علم است که با شاخصههای معین میزان بهرهوری و پیشرفت کشور را به صورت مستمر پایش کند.
رئیسی در ادامه این جلسه، موضوع مهاجرت نخبگان را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: نهادها و دستگاههای مسئول موظفند زمینه را برای اشتغال نخبگان و رفع نیازهای آنها فراهم کنند تا زمینه استفاده از دانش و ظرفیت آنان در ارتقای علم و فناوری در کشور، فراهم شود.
پیش از سخنان رئیس جمهوری در این جلسه مسائل مختلفی از جمله طرح تاسیس شبکه ملی آزمایشگاهی و طرح ملی جذب نخبگان و محققان در دوره پسادکترا به عنوان پژوهشگران مستقل و همچنین طرح ملی مقابله با مهاجرت نخبگان مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت و رئیس جمهوری دستورات لازم برای پیگیری آنها را صادر کرد./
انتهای پیام