نه «بله» نه «خیر»/ روز خاکستری تلویزیون/ صفر تا صد مقررات جدید واردات خودرو
مرور روزنامه های صبح کشور
روزنامه های امروز به بررسي موضوع فولاد مبارکه ، بازار ارز تهران ، آيين وداع با شاعر ملي کشور «اميرهوشنگ ابتهاج» ، برنامهریزی برای حفظ نخبگان در کشور، رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران ، ماجرای لجولجبازی صداوسیما با استقلال و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز انتشار اخبار غيررسمي درمورد پاسخ آمريکا به پيشنهاد اتحاديه اروپا و ايران درباره برجام در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي موضوع فولاد مبارکه ، بازار ارز تهران ، آيين وداع با شاعر ملي کشور «اميرهوشنگ ابتهاج» ، برنامهریزی برای حفظ نخبگان در کشور، رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران ، ماجرای لجولجبازی صداوسیما با استقلال و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
محکی برای دولتها
روزنامه اطلاعات :موضوع فولاد مبارکه، هر چه که باشد، از این منظر حائز توجه جانانه است که نمونهای است عینی از اداره اقتصاد توسط دولت. بر اساس گزارش تحقیق و تفحص که در صحن مجلس قرائت شد، دستکم ۱۲۰۰ تخلف طی سالهای ۹۷ تا ۱۴۰۰ در این شرکت روی داده است که عمدتاً شامل رانتخواری، پرداخت پول به نهادهای حاکمیتی، دفتر ائمهجمعه، حیف و میل سرمایه و عقد قرارداد با بیش از رقم واقعی است. هنوز معلوم نیست ابعاد و زوایای این پرونده تا کجا گسترده باشد و نهایتاً به چه سمتوسویی خواهد رفت و چگونه بسته خواهد شد و ما نیز اطلاعی از جزئیات آن، فراتر از آنچه در رسانهها آمده نداریم، از همین حیث به پرونده بهعنوان یک «مصداق» وارد نمیشویم اما آنچه اهمیت دارد اصل «موضوع» زیانهای هنگفت «اقتصاد دولتی» برای کشور و چگونگی بنگاهداری و اداره واحدهای بزرگ صنعتی و اقتصادی توسط دولت ـ دولتها ـ است.تجربه انباشته بشر در حکومتداری و حکمرانی این دستاورد را داشته که دولتها، اساساً بدترین کنشگران اقتصادیاند. پای دولتها نباید به اقتصاد و به ویژه بنگاهداری باز شود. اقتصاد دولتی، مملو از ناکارآمدی، سوءمدیریت و فساد است. این فساد، الزاماً به خود دولتها و نیتهایشان مربوط نیست بلکه ذات بنگاهداری دولتی فسادآفرین است. وقتی مالکیت از مدیریت جدا باشد و مدیران هیچ الزامی به حفظ منافع مالک نداشته باشند، فساد حاصل جبری آن میشود.
سردرگمي« ارز» به پاسخ برجام
روزنامه آرمان :بازار ارز تهران از روزچهارشنبه و پس از انتشار اخبار غيررسمي درمورد پاسخ آمريکا به پيشنهاد اتحاديه اروپا و ايران درباره برجام ريال برخلاف انتظار و پيش بيني هاي صور0ت گرفته دوباره روندي صعودي به خود گرفت. دلار در هفته اي که گذشت بازار پرتلاطمي را تجربه کرد. روندي که ابتدا به خاطر تحولات برجامي و قوت گرفتن احتمال انجام توافق بين ايران و کشورهاي 5+1 و به سرانجام رسيدن برجام، چند روزي را با کاهش سپري کرد اما، درست زمانيکه همه انتظار داشتند با ارسال پاسخ آمريکا به ايران ، دلار با شوکي جدي مواجه شود و ريزشي شديد را تجربه کند، اين ارزجهاني دوباره در روزهاي پاياني هفته صعودي تدريجي را آغاز کرد. افزايشي که بنا برتحليل برخي از کارشناسان نتيجه اخبار منفي منتشر شده از سوي برخي از رسانه هاي داخلي و خارجي ، در مورد موافقت آمريکا با پيشنهادات ايران بود. گرچه برخي ديگر از کارشناسان معتقدند که روند اخير تغييرات دلار امري طبيعي است و ناشي از خط مشي اصلاحي بازار است. آنها براين باورند که بازار نتايج خاصل از توافقات برجام را «پيش خور» کرده است.
آرامش درخانه پدری
روزنامه آرمانملي: آيين وداع با شاعر ملي کشور «اميرهوشنگ ابتهاج» صبح جمعه چهارم شهريور 1401 در محوطه مقابل تالاروحدت با حضور جمعي از طرفداران ادبيات فارسي و شعر ابتهاج برگزار شد.يلدا ابتهاج در اين آيين دقايقي را براي حاضران سخنراني کرد. وي گفت: «سايه» بالاخره به سرزمين خودش بازگشت و با هفت هزار سالگان سربهسر شد. برگشتن سايه کار دشواري بود، اما بههرحال با همکاري عده زيادي از دوستان بهويژه عزيزان مسئول در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و همچنين سفارت ايران در آلمان اين اتفاق رخ داد. وي افزود: من و کيوان و کاوه ابتهاج توانستيم مشکل را حل کنيم و «سايه» اينجا در وطن است و با مشايعت شما به زادگاهش ميرود و آنجا به خاک سپرده ميشود. بهدليل دوري مسافت و… خاکسپاري در باغ محتشم رشت به شنبه پنجم شهريور 1401 موکول شده است. به همه شما تسليت ميگويم و اميدوارم اين امانت را از ما بپذيريد. ابتهاج ادامه داد: اين جسم سايه است که ديگر وجود ندارد. شاعر با شعرش در اين سرزمين ماندگار ميشود. خوب و بد هر آدمي پس از آيين خاکسپارياش پاک ميشود. پدرم مرد شريفي بود و تا آخرين نفسش در بيمارستاني در غربت به ياد غم و شادي مردم ايران بود. يلدا ابتهاج در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به دغدغههاي شعري سايه بيان داشت: پدرم هيچ پيامي را جز با شعرش براي مردم ايران نگفته است. او هويت ما را در شعر حفظ کرد و امروز همه ما وارث گفتهها و اشعارش هستيم. ما بايد در شعر او تأمل کنيم و متوجه شويم که سايه با اين ابيات ميخواسته به ما چه بگويد؟ يلدا ابتهاج اضافه کرد: دغدغه هميشگي سايه پاسداشت حرمت وطن بود و دوست داشت همه ما هم به گذشتگان نگاه کنيم و هم آيندگان را پاس بداريم. در آخرين لحظات زندگياش ميگفت ميخواهم به رشت برگردم چون به آنجا تعلق دارم و ميدانم که هرکسي را که به صميميت با مردم صحبت کند، آنها او را ميپذيرند.
پایان دوره رکود در بورس سردرگم؟
روزنامه ابتکار:اخیرا بازارهای اقتصادی گوش به زنگ اخبار در خصوص برجام بودهاند و با بلاتکلیفی روزها را پشت سر میگذرانند. برخیها امیدوار به احیای برجام بوده و دست از فعالیت در بخشهای مختلف کشیدهاند، عدهای هم با طولانی شدن روند مذاکرات نسبت به پایانی خوب برای گفتوگوها دلسرد شدهاند. در این میان رسانهها به بررسی وضعیت بخشهای مختلف اقتصاد در صورت احیا و یا عدم احیا برجام میپردازند، ما هم در این گزارش قصد داریم به سراغ بازار سرمایه برویم و اما و اگرهای وضعیت بازار را در روزهای آتی با توجه به مسئله برجام بررسی کنیم. بازار سرمایه همانند سایر بازارها چشمانتظار مشخص شدن نتیجه برجام است و مهمترین پرسشی که برای سرمایهگذاران مطرح میشود این است که با توجه به طولانی شدن روند مذاکرات بازار در روزهای آتی چه سمتوسویی را در پیش خواهد گرفت؟ سارا فلاح، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با تجارتنیوز گفته است: «پولهای پارک شده زیادی وجود دارد که همگی منتظر خبرهای برجام هستند و هنوز جرات ورود به بازار را پیدا نکردند. با این حجم کم از نقدینگی صرفا صنایع کوچک میتوانند رشدهای موقتی و کم داشته باشند. همین پول مدام در حال دست به دست شدن است و هنوز اثری از جنس پول جدید در بازار دیده نمیشود. ارزش معاملات خرد سهام بیانگر ورود پولهایی جدید است و هر زمان به بالای حداقل پنج تا شش همت برای چند روز متوالی برسد با اطمینان میتوانیم بگویم که پول جدید وارد بازار شده است.»
برنامهریزی برای حفظ نخبگان در کشور
روزنامه ایران: نخبگان ایرانی در دنیا زبانزد هستند و هوش و استعداد ایرانی ریشه در تاریخ این سرزمین دارد. یکی از جلوههای بروز این استعداد درخشش دانشآموزان ایرانی در المپیادهای جهانی است. این افتخارآفرینیها در درجهای از اهمیت برای کشورمان قرار دارد که سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه گذشته در دیدار با مدالآوران المپیادهای علمی کشوری و جهانی، خانواده آنها، اساتید و معلمان فعال در این حوزه، با ابراز خرسندی از حضور در جمع آنان گفت: برافراشتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی و افتخارآفریدن برای کشور در هر عرصهای برای جامعه بسیار شیرین، عزتآفرین و دلپذیر است.رئیس جمهور موفقیتهای علمی نخبگان دانشآموزی را حاصل لطف خداوند متعال برشمرد و خاطرنشان کرد: دانش بشری جلوهای از علم خداوند است و اولین اثر آن باید نجات انسان و سپس نجات جامعه باشد.رئیس جمهور در ادامه با تأکید بر نقش محوری نخبگان و اندیشمندان در پیشرفت و تعالی کشور، از اراده جدی دولت برای طراحی سازوکارهای مؤثر توسعه شبکه نخبگانی و حفظ نخبگان در کشور خبرداد.رئیسی نیروی انسانی نخبه را مهمترین سرمایه کشور در مسیر توسعه پایدار خواند و اظهار داشت: شما مدالآوران عرصههای کشوری و جهانی نباید با ناملایمتها صحنه را خالی کنید، قرار است به دست شما فرهیختگان و نخبگان از مشکلات و مسائل جامعه گرهگشایی شود.وی در تشریح وظایف نخبگان و فرهیختگان کشور برای تعالی جامعه، افزود: «امید داشتن به خدا و الطاف الهی»، «پرهیز از یأس و ناامیدی»، «تلاش خستگیناپذیر» و «مجاهدت در کسب علم» از وظایف شما نخبگان برای رفع مشکلات جامعه است، لذا در این مسیر شتابان و جهادی حرکت کنید.
پرواز یکسوم هواپیماهای کشور با تاخیر
روزنامه تجارت: براساس جدیدترین گزارشهای رسمی از شرکت فرودگاهها، متوسط زمان تاخیر پروازهای تاخیردار از سوی شرکتهای هواپیمایی داخلی ۱۹گانه در تیر ماه، به ۹۸ دقیقه رسید که ۳۳ درصد پروازها را شامل میشد. گزارش های منتشر شده توسط مرکز اطلاعات و آمار شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران نشان می دهد که کل پروازهای فرودگاههای تحت نظارت یا مالکیت شرکت در تیر ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته، در تعداد نشست و برخاست ۱۳ درصد کاهش و در اعزام و پذیرش مسافر ۲۶ درصد افزایش داشته است، همچنین ارسال و پذیرش بار و پست ۴۱ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش داشته است. پروازهای داخلی فرودگاههای تحت نظارت یا مالکیت شرکت در تیر ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال گذشته در نشست و برخاست ۱۸ درصد کاهش، در اعزام و پذیرش مسافر ۱۷ درصد و در ارسال و پذیرش بار و پست ۲۶ درصد افزایش داشته است. پروازهای بینالمللی فرودگاههای تحت نظارت یا مالکیت شرکت نیز در تیر ماه ۱۴۰۱ نسبت به ماه مشابه سال گذشته در نشست و برخاست، اعزام و پذیرش مسافر و ارسال و پذیرش بار و پست ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
قدرت پهپادی ارتش بومی، بازدارنده و تحریمناپذیر
روزنامه جوان: به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ارتش، امیر دریادار سید محمود موسوی، سخنگوی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش جمهوری اسلامی ایران در توضیح مراحل مختلف رزمایش گفت: در این رزمایش که مراحل عملیاتی آن از روز چهارشنبه آغاز شده بود، با مشارکت نیروهای چهارگانه ارتش جمهوری اسلامی ایران، قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) و نظارت قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) پایان یافت.سخنگوی رزمایش با اشاره به بهرهگیری از پهپادها و تجهیزات صددرصد بومی در این رزمایش عنوان کرد: اساساً آنچه در این رزمایش مورد استفاده قرار گرفت، شامل پرندهها، مهمات و سلاح، سامانههای فرماندهی و کنترل تماماً بومی بود که با استفاده از تجهیزات بومی اجرا شد. پهپادهایی که در این رزمایش به اجرای عملیات پرداختند و همچنین تسلیحات و محمولههای اپتیکی، جنگالی و… به دست متخصصان جوان و متعهد ارتش جمهوری اسلامی ایران، صنایع وزارت دفاع و با همکاری بخش خصوصی به ویژه شرکتهای دانشبنیان ساخته شدهاند و بر اساس همین درونزا بودن، قدرت پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز به قدرتی تحریمناپذیر بدل گشته است.روز دوم رزمایش، اما جلوهای از پرواز پهپادهای رزمی، انهدامی و مراقبتی ارتش از نقاط مختلف کشور، از آبهای گرم خلیج فارس و دریای عمان در جنوب تا مناطق شرق، غرب، شمال و مرکز کشور، برای انجام مأموریت در منطقه عمومی رزمایش مشترک پهپادی ۱۴۰۱ ارتش و مناطق مرزی بود.
این یک تحلیل ساده نیست یک پیشبینی است
روزنامه کيهان:امروز جنگ اوکراین وارد ماه هفتم میشود. در این 6 ماه و چند روز، تحت تاثیر جنگ، تحولاتی در غرب رخ داده که شاید پیش از این کسی در مخیلهاش هم نمیگنجید. ثروتمندترین، صنعتیترین و گردنکلفتترین کشورهای غربی درست از همان نقطهای که وابستهاند، ضرباتی خوردهاند که بنابر اعلام آیندهپژوهان خودشان، سالها طول خواهد کشید تا بتوانند کمر راست کنند. آن نقطه چیست؟ انرژی. غربیها به انرژی روسیه بهشدت وابستهاند. وابستگی برخی از این کشورها مثل آلمان آنقدر زیاد است که دیروز یکی از سیاستمداران این کشور به مردم توصیه کرد، دیگر با آب حمام نکنند! بله درست شنیدید، توصیه کرد بدون آب حمام کنند! این سیاستمدار به مردم گفته با همان حوله، به نظافت شخصی بپردازند. پیش از او یک رسانه دیگر آلمانی پنج یا شش نقطه از بدن را مشخص کرده و گفته بود، برای صرفهجویی در گاز (آب گرم) نیازی نیست همه بدن شسته شود. همین چند نقطه از بدن را بشوئید کافی است. اوضاع در انگلیس از این هم بدتر است. روزنامه اکسپرس چاپ این کشور همین چند روز پیش شروع به تعریف و تحلیل دوباره ساختار «کپک» کرده و پرسیده بود: «چه کسی گفته همه کپکها ضرر دارند؟! همه کپکها که خطرناک نیستند. میشود از مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته و کپکزده هم استفاده کرد و… اینها سَوای از تبعات مخرب سیاسی، اجتماعی، امنیتی است که غربیها از 6 ماه جنگ در اوکراین متحمل شدهاند. این وضعیت نظریه وابستگی اقتصادی را به چالش کشید.
نه «بله» نه «خیر»
روزنامه وطن امروز: یک هفته پس از پاسخ مکتوب ایران به طرح پیشنهادی اتحادیه اروپایی بالاخره واشنگتن هم نظرات خود را درباره جواب ایران اعلام کرد؛ جوابی که آنطور که از شواهد پیداست و البته قابل انتظار و پیشبینی نیز بود نه «بله» و نه «خیر» است. اتفاقی که نشان میدهد پاسخ بینابینی میان بله و خیر آمریکا باز هم زمینه را برای انجام گفتوگوهای بیشتر میان طرفین فراهم میکند. به گزارش «وطنامروز»، عصر چهارشنبه پاسخ آمریکاییها به طرف اروپایی داده شد و همزمان به دست ایران رسید و وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد بررسی دقیق نظرات طرف آمریکایی آغاز شده و جمهوری اسلامی ایران پس از تکمیل بررسیها، نظرات خود در این رابطه را به هماهنگکننده اعلام خواهد کرد. میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی واقع در وین روز پنجشنبه در توئیتی نوشت: «پیشنهاد هر پیشنویس جدید باعث طولانیتر شدن مذاکرات وین بر سر برجام میشود. این ممکن است مایه تأسف باشد اما شرکتکنندگان حق دارند مطابق رویههای معمول در دیپلماسی چندجانبه خواستار تغییراتی در متن شوند. باید صبور باشیم». انتظار میرود مذاکرات همچنان ادامه یابد و دولت بایدن نمیخواست در این مقطع عامل به شکست کشانده شدن مذاکرات در فضایی که 1+4 همگی پاسخ ایران را معقول و منطقی خواندند، شناسایی شود. گفتنی است جوزپ بورل هفته گذشته گفته بود دیپلماتها ممکن است هفته جاری (تا یکشنبه) برای رایزنی درباره گامهای بعدی در وین دیدار کنند. همچنین برخی دیپلماتها و مقامات غربی اخیرا به خبرگزاری رویترز گفتهاند تهران و واشنگتن چه پیشنهاد «نهایی» اتحادیه اروپایی را بپذیرند یا نپذیرند، هیچکدام احتمالا شکست برجام نخواهد بود و مذاکرات را مرده اعلام نخواهند کرد، زیرا زنده نگه داشتن آن به نفع طرفین است.
روز خاکستری تلویزیون
روزنامه شرق:هفته سوم رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران با برتری یک بر صفر استقلال مقابل مس کرمان در ورزشگاه آزادی شروع شد. این دیدار فارغ از سه امتیاز شایانتوجهی که به حساب شاگردان سا پینتو پرتغالی واریز کرد، یک اتفاق ویژه هم در دل داشت که مربوط به حضور تماشاگران زن در این دیدار میشد. قریب به 500 نفر از تماشاگران زن از طریق تهیه بلیت و گزینش، خودشان را به ورزشگاه آزادی رسانده بودند تا بعد از حدود 40 سال، بالاخره یکی از دیدارهای لیگ ایران هم با بلیتفروشی به زنان برگزار شده باشد. اینها بخشی از اتفاقات خوب این دیدار تاریخی بود ولی این بازی روی تاریک یا شاید روی خاکستری هم داشت؛ رویی که البته نه مسائل فنی بلکه اتفاقهایی فرافوتبالی آن را رقم زد. ماجرا مربوط به تصمیم بحثبرانگیز تلویزیون برای شیوه پوشش این دیدار بود. بدون درنظرگرفتن کملطفی مسئولان صداوسیما به حضور تماشاگران زن در این بازی که خیلی مختصر به قاب تصویر درآمدند، شیوه فیلمبرداری این مسابقه هم دوباره جنجالی شد. بازی با مس کرمان که دومین دیدار خانگی استقلال در این فصل محسوب میشد، دومین دیدار این تیم پرهوادار بود که با انتخاب زاویه عجیب دوربین توسط کارگردان تلویزیون به نمایش گذاشته شد. ماجرای لجولجبازی صداوسیما با استقلال به پیش از شروع بازیهای هفته نخست برمیگردد؛ جاییکه این باشگاه قبل از شروع بازیهای هفته اول، با ارسال نامهای به رئیس صداوسیما خواستار آن شد تا دوربینهای تلویزیون فقط برای پخش زنده به ورزشگاه بیایند و از ورود دیگر دوربینهای تولید محتوای صداوسیما در حوزه فوتبال جلوگیری شود. از طرفی استقلال خواسته بود دیگر برنامههای اینترنتی بهویژه تلوبیون هم بازیهای استقلال را پخش نکنند.
پهپاد؛ اسم رمز مدرنسازی ارتش
روزنامه فرهیختگان: رزمایش مشترک پهپادی ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور نیروهای چهارگانه ارتش در گستره سراسر کشور برگزار شد و یکبار دیگر جلوههای جدید و نوینی از توانمندیهای پهپادی ارتش به نمایش گذاشته شد.ارتش جمهوری اسلامی ایران که چند سالی است توانافزایی و تقویت قدرت پهپادی خود را در دستورکار و اولویت قرار داده است، از ابتدای سال جاری طی چند مرحله موفق به ارائه دستاوردهای عملیاتی جدید و خلاقانه خود شده است که ازجمله آنها میتوان به رونمایی از پایگاه پهپادی زیرزمینی 313 و ناودسته پهپادبر نیروی دریایی ارتش اشاره کرد و در ادامه نیز طی روزهای اخیر برای نخستینبار در سطح کشور و نیروهای مسلح رزمایش پهپادی بهصورت دوسویه برگزار شد.ارتش را میتوان نخستین کاربر پهپاد در کشور عنوان کرد و از این جهت سابقه بهکارگیری پرندههای بدونسرنشین در ارتش جمهوری اسلامی ایران بیش از هر سازمان دیگری است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برای تست و ارزیابی موشکهای هوابههوا و توان رهگیری این جنگندهها و سامانههای پدافندی خصوصا جنگندههای F-14 و سامانههای پدافندی هاگ، تعدادی پهپاد هدف از آمریکا مانند MQM-107 استرایکر و BMQ-74 چوکار خریداری شد که در آن زمان توسط نیروی هوایی ارتش برای تست سامانههای راداری و پدافندی مورداستفاده قرار میگرفت.پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی، مشغلههای دیگر ارتش جمهوری اسلامی ایران مانند ضرورت دفاع همهجانبه دربرابر تهاجم سراسری دشمن بعثی در زمین و هوا و دریا، مجالی برای ورود ارتش به حوزه پرندههای بدونسرنشین باقی نمیگذاشت که این روند تا پایان جنگ تحمیلی نیز ادامه داشت.
زنجیره عقبنشینی آمریکا
روزنامه جامجم: ۲۹تیر۸۷، شهر ژنو سوئیس برای یک رویداد داغ آماده می شد. مذاکرات هسته ای ایران شاهد حضور یک عضو جدید بود. حضوری که گویا از یک عقب نشینی حکایت می کرد.ماجرا به پنج، شش سال قبل از آن باز میگشت. وقتی منافقین ادعاهایی را درباره برنامه هستهای ایران مطرح میکردند، آمریکا فرصت را برای برچیدن برنامه هستهای ایران مناسب می دید.بوش، رئیسجمهور وقت آمریکا آن زمان مدعی بود که تلاش فعالانه ایران برای دستیابی به فناوری که به ساخت سلاح هستهای منتهی میشود، منطقه را در معرض هلوکاست هستهای فرار میدهد. آنها به چیزی کمتر از تعطیلی برنامه هستهای ایران برای همیشه، رضایت نمیدادند و حتی به خودشان اجازه نمیدادند در میز مذاکرات حاضر شوند. به همین خاطر فقط سه کشور اروپایی پای میز مذاکره با ایران آمده بودند. آنطور که وزیرخارجه وقت انگلیس در کتاب خاطراتش گفته، «دولت وقت ایران در مقطعی پیشنهاد گفتوگو برای معامله بزرگ را در برنامه هستهای به آمریکا میدهد اما آمریکا حاضر نمیشود پای میز مذاکره با ایران بنشیند».مذاکره کننده ارشد ایران(علی باقری) هم در مقدمه ترجمه کتاب خاطرات وندی شرمن نقل می کند که دیکچنی ،معاون بوش وقتی با پیشنهاد دولت ایران برای مذاکره روبهرو می شود، پاسخ می دهد: «ما با شیطان حرف نمی زنیم».سال ۸۴ اما با تغییر دولت در ایران سیاست خارجی صاحب ریل جدیدی میشود و برنامه هستهای هم شتاب می گیرد. آن زمان رئیسجمهور وقت ایران اعلام کرد که «با افتخار اعلام می کنیم از امروز ایران در زمره کشورهای تولیدکننده صنعتی سوخت هسته ای قرار میگیرد».حالا در روزهای آخر تیر ۸۷، آمریکا نماینده اش را به میز مذاکره با ایران فرستاده و بدون اینکه صدایش در بیاید به عقب نشینی اعتراف می کند.
صفر تا صد مقررات جدید واردات خودرو
روزنامه همشهری: بعد از تصویب آییننامه واردات خودرو در هفته گذشته، روز پنجشنبه معاون اول رئیسجمهور این آییننامه را ابلاغ کرد و مشخص شد سقف قیمت خودروی خارجی ۲۰هزار یورو و فروش آنها صرفا از طریق بورس کالا انجام خواهد شد. با ابلاغ این آییننامه، انتظار میرود طبق وعده قبلی، واردات خودرو از همین ماه آغاز شود.به گزارش همشهری، هفته قبل بالاخره آییننامه واردات خودرو در هیأت دولت تصویب شد. بهدنبال تصویب این آییننامه روز پنجشنبه محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهور این آییننامه را ابلاغ کرد. بهاحتمال زیاد واردات خودروهای خارجی طبق وعدهای که قبلا وزارت صنعت داده بود، از ماه جاری آغاز خواهد شد. منوچهر منطقی، معاون وزیر صنعت پیش از این وعده داده بود که واردات خودرو از شهریورماه آغاز شود و تأکید کرده بود: وزارت صنعت در این مرحله از واردات بهدنبال خودروهای لوکس نیست و لذا خودروهایی اجازه ورود خواهند یافت که گروه بسیاری توان خرید آن را دارند. حالا آنطور که از مفاد آییننامه خودرو که همزمان با ابلاغ آن منتشر شده، برمیآید، وزارت صنعت به وعده خود برای واردات خودروهای ارزانقیمت عمل کرده است و انتظار میرود واردات خودروهای ارزانقیمت هم طبق زمانبندی اعلامشده از همین ماه آغاز شود. طبق مفاد آییننامه واردات خودرو که در 9بند منتشر شده، فقط واردات خودروهایی که قیمتشان کمتر از 20هزار یورو است، مجاز اعلام شده، در عین حال اولویت با واردات خودروهای زیر ۱۰هزار یورو است. به این ترتیب، خودروهای وارداتی بیش از 700میلیون تومان قیمت نخواهند خورد. همانطور که قبلا همشهری محاسبه کرده بود، بخش عمده خودروهای وارداتی در محدوده قیمت 180تا325میلیون تومان در بازار عرضه خواهد شد، زیرا اولویت اصلی با واردات خودروهای زیر10هزاریورو است.
//انتهای پیام