توصیههای خوراکی برای پیادهروی اربعین
آگاهی زائران از برخی نکات تغذیهای میتواند موجب افزایش آرامش آنها در این سفر معنوی شود
این میان رعایت برخی نکات و توصیههای تغذیهای قطعا نقش مهمی در برگزاری یک راهپیمایی مناسب از نظر استانداردهای سلامتی خواهد داشت.
به گزارش شهروند آنلاین؛ در ادامه برخی از نکات تغدیهای مفید در این سفر را با هم دنبال میکنیم:
۱. مصرف ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آبلیمو همراه با وعدههای غذایی میتواند از مسمومیت جلوگیری کند.
۲. به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از گرمازدگی از دوغهای پاستوریزه بستهبندی استفاده کنید. مقداری نعنا و پونه خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده به همراه داشته باشید و به همراه دوغ میل کنید.
۳. از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله است خودداری کرده و از لبنیات دارای بستهبندی بهداشتی استفاده کنید.
۴. بهتر است هنگام سفر، شیر مصرف نشود، چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن سبب نفخ و مشکلات گوارشی میشود. بنابراین بهتر است به جای آن برای تامین نیازهای بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده شود.
۵. از خوردن سالاد و سبزیهای خام خودداری شود، اما استفاده از سبزیهای پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج در کنار غذا میتواند از یبوست در طول سفر پیشگیری کرده و توصیه میشود که مورد استفاده قرار گیرد.
۶. غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعدههای بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن، به هیچ وجه خورده نشود.
۷. به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، بهتر است تخم مرغ آبپز و سفت شده مصرف شود تا علاوه بر هضم بهتر، امکان آلودگی کمتری نیز داشته باشد.
۸. برای پیشگیری از گرمازدگی از شربتهای خاکشیر و تخم شربتی که در موکبهای بین راه ارائه میشود، تهیه و میل کنید.
۹. به دلیل گرمی هوا بهتر است روزانه تا ۶ لیوان آب بنوشید، اما از سلامت آب آشامیدنی خود اطمینان داشته باشید.
۱۰. میوهها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست و شو دهید و پوست آن را جدا کنید.
۱۱. مصرف چای را فراموش نکنید، از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یک بار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید لیوان شخصی به همراه داشته باشید.
۱۲. برای جلوگیری از یبوست مواد غذایی ملین مثل انجیر و آلو به همراه خود داشته باشید.
۱۳. در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک، انواعی از مغزهایی که بستهبندی بهداشتی دارد، به همراه داشته باشید.
۱۴. به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری شود، چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن میشود و میتواند فرد را مستعد گرمازدگی کند.
۱۵. تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی کاهش یابد.
۱۶. اگر فرد زائر مبتلا به دیابت است توصیه میشود در مصرف مواد قندی و شیرینی در طول مسیر خودداری شود.
۱۷. اگر فرد زائر مبتلا به فشارخون بالا است، توصیه میشود از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری شود./بهداشت نیوز
//انتهای پیام