بعد از کرونای شدید منتظر چه عوارضی باشیم؟
توجه نشان دادن به نشانهها و عوارض بعد از ابتلا به کرونای شدید میتواند ضامن سلامتی ما باشد
در سال ۲۰۱۹، جهان شاهد یکی از بدترین همهگیریهای ویروسی در تاریخ بشریت بود. ویروس SARS-CoV-2 که باعث عفونت کرونا میشود طی در دو سال و نیم گذشته، میلیونها نفر را مبتلا کرد و میلیونها نفر را نیز کشت.
به گزارش شهروند آنلاین؛ این ویروس از طریق اندامهای تنفسی وارد بدن شده و به ریهها و سایر قسمتهای بدن حمله میکند. با این حال، در موارد خفیف، ویروس به مدت ۱۰ الی ۱۵ روز در بدن باقی میماند. اما، پس از آن چه اتفاقی میافتد؟
به گفته پزشکان مؤسسه علوم سراسر هند، تأثیری که ویروس بر بدن میگذارد ممکن است برای ماهها باقی بماند و حتی میتواند مجددا باعث تحریک اندامهای حیاتی شده و منجر به مرگ شود.
به باور متخصصان، ممکن است عوارض حاد پس از کووید از جمله حمله مغزی یا سکته مغزی در شریانها و وریدها و التهاب مغز در میان بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا وجود داشته باشد. پزشکان با تاکید بر راههای بسیاری که علائم مرتبط با ویروس کرونا میتواند حتی پس از بهبودی از عفونت در بدن باقی بماند، اعلام کردند که توجه به شرایط پس از ابتلا در بیماران نوع شدید کرونا بسیار مهم است.
نتایج یک مطالعه نشان داده است که در شرایط پس از بهبود از کووید ۱۹، امکان بروز موقعیتهای حاد فوری مانند حمله مغزی یا سکته وجود دارد. با این حال، آنها در ادامه افزودند که تحقیقات مناسب و عمیقی در مورد همین موضوع در حال انجام است.
به گفته کارشناسان بهداشت، موارد مرتبط با بیماران مبتلا به کووید که از اختلالات شدید قلبی و عصبی رنج میبرند، از زمان موج دوم همهگیری رو به افزایش است. کارشناسان علت اصلی این افزایش اختلالات مغزی در بین بیماران بهبود یافته را اثرات مختلفی میدانند که ویروس کرونا بر مغز میگذارد.
باید توجه داشت که ویروس کرونا علاوه بر تأثیر بر ریهها و قلب، میتواند تأثیر شدیدی بر مغز فرد مبتلا نیز داشته باشد. برخی از اختلالات مغزی که SARS-CoV-2 باعث عفونت ثانویه کرونا ویروس میشود، عبارتند از:
– کاهش حافظه یا زوال عقل
– افزایش خطر سکته مغزی
– سندرم گیلن باره
– مه مغزی
– گیجی
– تشنج
– از دست دادن بویایی و چشایی
– سردردهای مداوم
– مشکل در تمرکز
– از دست دادن هوشیاری
– تغییر در رفتار
//انتهای پیام