ابتکار ملت/ افسانه ۳ برادر/بی طرفی به سبک بی بی سی فارسی!

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي برنامه های 17ربیع‌الاول و میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر‌صادق(ع) ،روایت تاریخی 2 قرن توطئه تجزیه ایران، کاهش چشمگیر پهنای باند و بعضا قطع سراسری اینترنت و فیلترینگ واتس‌اپ و اینستاگرام ، جزئیات افزایش حقوق‌کارکنان‌دولت ، بازگشت انتظارات مثبت به بورس ، آسیب‌شناسی عملکرد مناطق آزاد، برگزاری نخستین جلسات دادگاه متهم «میلاد حاتم‌آبادی‌فراهانی» معروف به «میلاد حاتمی» از گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز سخنان مقام معظم رهبري در ديدار رئيس و اعضاي دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي برنامه های 17ربیع‌الاول و میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر‌صادق(ع) ،روایت تاریخی 2 قرن توطئه تجزیه ایران، کاهش چشمگیر پهنای باند و بعضا قطع سراسری اینترنت و فیلترینگ واتس‌اپ و اینستاگرام ، جزئیات افزایش حقوق‌کارکنان‌دولت ، بازگشت انتظارات مثبت به بورس ، آسیب‌شناسی عملکرد مناطق آزاد، برگزاری نخستین جلسات دادگاه متهم «میلاد حاتم‌آبادی‌فراهانی» معروف به «میلاد حاتمی» از گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

تا جای ممکن فضا نباید امنیتی شود

روزنامه آرمان ملي: مقام معظم رهبري در ديدار رئيس و اعضاي دوره جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام، مجمع را به لحاظ حضور افراد نخبه و مجرّب و نگاه همه‌جانبه به مسائل کشور و وظايف اساسي که بر عهده آن است، مجموعه‌اي بسيار مهم براي جمهوري اسلامي دانستند. حضرت آيت‌ا… خامنه‌اي با اشاره به قضاياي اخير، اغتشاش‌هاي پراکنده را طراحي انفعالي و ناشيانه دشمن در مقابل پيشرفت‌ها و حرکت‌هاي ابتکاري و بزرگ ملت ايران خواندند و تأکيد کردند: تا هنگامي که ملت در مسير نظام اسلامي و ارزش‌هاي ديني قرار دارد، اين دشمني‌ها ادامه خواهد داشت و تنها راه علاج آن ايستادگي است و مسئولان کشور نيز مراقب باشند اينگونه مسائل آنها را از مسئوليت‌ها و وظايف اصلي در عرصه داخلي و خارجي باز ندارد. ايشان با تشکر از تلاش‌هاي اعضاء در دوره قبلي مجمع به‌خصوص جلسات متراکم درباره سياست‌هاي کلي برنامه هفتم، و همچنين با گراميداشت ياد اعضاي فقيد به‌ويژه مرحوم آيت‌ا… هاشمي شاهرودي، مجمع تشخيص مصلحت گفتند: مجمع هم از لحاظ حضور افراد نخبه و مجرّب در آن، و هم به علت وظايف مهم آن، جايگاهي والا و برتر دارد. ايشان مهم‌ترين مسئوليت مجمع را وظيفه «تشخيص مصلحت» خواندند و گفتند: مساله مصلحت جزو مسائل درجه يک نظام، و به تعبير امام بزرگوار به قدري مهم است که غفلت از آن گاهي موجب شکست اسلام مي‌شود. مقام معظم رهبري معرفي و معنا کردن «مصلحت» در مقابل «حقيقت و حکم شريعت» را غلط دانستند و با تأکيد بر اينکه لازمه تشخيص صحيح، شناخت موضوع و شناخت مصلحت است، افزودند: در تعيين مصلحت بايد به شيوه‌اي عمل شود که کاملاً اطمينان‌بخش باشد. حضرت آيت‌ا… خامنه‌اي همچنين اعتبار قوانين مورد بررسي در مجمع را تا زمان جاري بودن مصلحت دانستند و خاطرنشان کردند: در موضوع سياست‌هاي کلي نيز نبايد نگاه افراطي يا تفريطي داشت زيرا هم گنجاندن مسائل آرماني و هر چيز مفيد براي کشور به‌عنوان سياست کلي نادرست است هم جزيي‌نگري و تعيين بعضي کميّت‌ها و وارد شدن در جزئيات اجرايي و تقنيني.

 

روایت تاریخی 2 قرن توطئه تجزیه ایران

روزنامه فرهیختگان: دکتر علی‌اکبر ولایتی، وزیر اسبق امور خارجه و دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی در مقاله‌ای تفصیلی با نگاه به وقایع و اغتشاشات اخیر در کشور، به مساله حفظ ایران دربرابر تجزیه و حراست علمای بزرگ درطول تاریخ از منافع ملی پرداخته است که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید.لازم بود آمریکایی‌ها به‌عنوان میراث‌خوار استعمار، از تجربیات پیر استعمارگری چون انگلیس در مورد ایران، منطقه، آسیای غربی و شمال آفریقا (به‌تعبیر غلط رایج خاورمیانه) استفاده می‌کردند و تجربیات تلخ آنها را برای خودشان تکرار نمی‌کردند، ولی متاسفانه ینگه‌دنیایی‌ها، ظاهرا با تحلیل‌های غیرعاقلانه و غیرمنطقی، دنیا را ارزیابی کرده و تقریبا در تمام دوران پس از جنگ اول و به‌خصوص جنگ دوم، هیچ توفیقی در جهت بهره‌برداری حداقل مفید فایده برای خودشان ولو به‌ضرر کشورهای دیگر تمام شده باشد، نداشته‌اند.تقریبا در پایه‌گذاری دکترین مونروئه در نیمه‌اول قرن نوزدهم تا مشارکت تهاجمی در ماجراهای پس از دو جنگ جهانی، سرانجام حاصل همه هزینه‌های آنها، هم بدبختی و گرفتاری و عقب‌ماندگی برای کشورهای تحت‌ستم آمریکایی‌ها بوده و هم خود، در تاریخ معاصر بین‌الملل و بشریت بدنام شدند و بدون تردید، در زمره بدنام‌ترین‌های تاریخ استعمار قرار دارند و کوله‌باری از تجربیات تلخ را برای نسل‌های آینده خود برجای گذاشته‌اند.مثال‌های فراوانی در این زمینه وجود دارد که برای اهل فهم و نظر برای اصلاح دیدگاه‌ها، روش‌ها و برخوردها می‌تواند موردتوجه و استفاده قرار گیرد.

 

محدودیت بی‌حاصل

روزنامه شرق:با شروع اعتراضات اخیر، اولین واکنش برای کنترل روند اعتراضات و ارتباط با رسانه‌های بیگانه، کاهش چشمگیر پهنای باند و بعضا قطع سراسری اینترنت و فیلترینگ واتس‌اپ و اینستاگرام بود. تصمیمی که دیر یا زود با اجرای طرح صیانت که در شورای عالی فضای مجازی مصوب شده، اجرا می‌شد و گویی این اعترضات زمان اجرای آن را جلو انداخته باشد، یکباره شاهد شرایط سخت عدم امکان دسترسی به اینترنت بودیم. محدودیتی که با زندگی و کسب‌وکارهای مجازی ارتباط مستقیم داشت و باعث تعطیلی بسیاری از کسب‌وکارهای آنلاین در این مدت شده است. البته در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی درباره فیلترینگ قطعی تصمیم خاصی گرفته نشده تا دولت فعلا خود را در موضع بینابینی حفظ کند. در همین رابطه نماینده مردم درود و ازنا در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با توجه به دشمن‌شناسی دقیق و به‌موقع مردم، انتظار می‌رود هرچه‌سریع‌تر محدودیت فضای مجازی برای احیای مشاغل مرتفع شود. حسین گودرزی در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی روز گذشته مجلس بیان کرد: به جوانان باید بگویم که احساس امنیت اساس توسعه، ثبات، ماندگاری سرمایه‌گذار و ایجاد اشتغال است. حال که ملت با دشمن‌شناسی دقیق سیلی دیگری به بیگانگان زده‌اند، ضرورت دارد محدودیت فضای مجازی برای احیای مشاغل و تبادل اطلاعات زودتر رفع شود. وی در ادامه اظهار کرد: هیچ جامعه‌ای مانند ملت ما پیام روشن و قابل پذیرشی برای ارائه به فضای مجازی ندارد.رشیدی‌کوچی دیگر نماینده مجلس هم در همین رابطه گفت: فیلترینگ، روش کار نیست. الان من استوری در اینستاگرام گذاشتم، نسبت به قبل از فیلتر تعداد بازدیدکننده هزار نفر کم شده است و این یعنی این افراد و مردم در اینستاگرام هستند و با فیلترشکن دسترسی دارند. فیلترشدن راه چاره نیست و فقط کسب‌وکار و زندگی خیلی از افراد را مختل کرده و به اقتصاد ضربه زده است. جلال رشیدی‌کوچی درباره فیلترشدن دائمی شبکه‌های مجازی گفت: فیلتر‌کردن چاره کار نیست و پاک‌کردن صورت‌مسئله است. اینکه ما سرمان را در برف کنیم، به‌منزله این نیست که خطرات اطراف ما وجود ندارد. تجربه هم ثابت کرده است که فیلترکردن راهکار نیست، اگر قرار بود با فیلترکردن جلوی آشوب را بگیریم که ما فیس‌بوک، توییتر و تلگرام را فیلتر کردیم و قاعدتا نباید دیگر  اتفاقی می‌افتاد.

 

وعده ما‏؛ جمعه، ساعت 16، میدان ولیعصر عج

روزنامه همشهری :فردا 17ربیع‌الاول و میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر‌صادق(ع) است. امسال تقارن این ایام با هفته کودک سبب شده تا متولیان حوزه فرهنگی و اجتماعی در پیش‌بینی برنامه‌های متنوع و برپایی جشن به کودکان هم توجه ویژه‌تری داشته باشند.درواقع این مناسبت فرصتی است برای ایجاد نشاط اجتماعی در شهر و میان شهروندان. علاوه بر مسئولان، مردم هم پای‌کار آمده‌اند و به‌صورت خودجوش اقدام به ریسه‌بندی در کوچه و برزن کرده‌اند، معابر را جارو زده‌اند و بساط اسپند و پذیرایی با شربت، چای و شیرینی آماده شده است. خلاصه از امشب تهران غرق نور و سرور می‌شود و همه یک‌صدا شعر «عید میلاد محمد آمد / گل برافشانید که احمد آمد» را زمزمه خواهند کرد.آنطور که محمدامین توکلی‌زاده، معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران گفته: «فردا ساعت 15و 30دقیقه در میدان ولیعصر جشن باشکوهی برگزار می‌شود و مداحانی چون حاج منصور ارضی، حاج محمود کریمی، رضا نریمانی و… مولودی‌خوانی می‌کنند و موکب‌هایی هم برای پذیرایی از شهروندان برپا می‌شود. همچنین تدابیری برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی اندیشیده شده است.»به گزارش همشهری، شهر به همت سازمان زیباسازی برای برپایی جشن باشکوه مهیا شده است. مدیرعامل این سازمان گفت: «طرح‌های فرهنگی با محوریت وحدت مسلمانان و شناخت ویژگی‌های فرهنگی و اخلاقی پیامبر(ص) اکران شده‌اند. آذین‌بندی، نورآرایی و نورافشانی پایتخت هم به اتمام رسیده است.» به‌گفته رضا صیادی حدود 4هزار پرچم با عبارت سلام بر محمد(ص) ،‏‏‏پیامبر رحمت و امام صادق(ع) در بزرگراه‌ها، میادین اصلی و معابر پرتردد به اهتزاز درآمده است.همچنین 7میدان اصلی تهران ازجمله میدان‌های انقلاب، ولیعصر، هفت‌تیر و… با استفاده از رشته‌ها و المان‌های نوری، نورپردازی شده‌اند. همزمان با شب میلاد حضرت رسول(ص) مراسم نورافشانی به‌طور همزمان در 26نقطه شهر ازجمله بوستان ولایت، چهارراه ولیعصر، میدان راه‌آهن و… برگزار می‌شود.

 

جزئیات افزایش حقوق‌کارکنان‌دولت

روزنامه جام‌جم: در گرما گرم مرداد امسال، رئیس‌جمهور نامه‌ای به رئیس مجلس نوشت. ابراهیم رئیسی در این نامه خواستار اصلاح بندهایی از بودجه۱۴۰۱ شده بود. یکی از این بندها مربوط به باز شدن دست شورای حقوق و دستمزد برای ترمیم حقوق کارکنان دولت بود. همان روزها رسانه‌ها از این درخواست رئیس‌جمهور با عنوان «بازنگری در افزایش ۱۰درصدی حقوق کارکنان دولت» یاد کردند. با وجود این ، فقط کارکنان دولت نبودند که بازنگری در میزان ۱۰درصدی افزایش حقوق‌ها را خواستار شده بودند. بازنشستگان دستگاه‌های اجرایی و بازنشستگان لشکری هم که مانند کارکنان دولت ۱۰درصد افزایش حقوق۱۴۰۱ را تجربه کردند، خواستار ترمیم حقوق‌ها بودند. با توجه به این‌که ابتدای سال مصوب شده بود حقوق کارکنان بخش خصوصی ۵۷درصد و حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ۳۸درصد به اضافه مبلغ ثابت ماهانه ۵۱۵هزار تومان افزایش یابد، کارکنان و بازنشستگان دولت، وضعیت خود را با آنها مقایسه می‌کردند. از طرفی یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور در زمان تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری خرداد۱۴۰۰ پرداخت عادلانه بود. وی تاکید کرده بود در دولت گذشته نظام عادلانه پرداخت به نظام ناعادلانه پرداخت تبدیل شد. بر همین اساس از همان ابتدای کار دولت، ترمیم حقوق‌ها متناسب با افزایش هزینه زندگی به یکی از دستورکارهای اصلی تبدیل شد. در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۰ لایحه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان به مجلس ارسال شد. با این حال، نمایندگان مجلس به دولت دوازدهم انتقاد کرده بودند که بار مالی این لایحه را پیش‌بینی نکرده و صرفا بر ابعاد تبلیغاتی آن اصراردارد تا توپ را به زمین مجلس بیندازد. این لایحه به‌رغم پیگیری‌های بازنشستگان و جلسات متعدد نمایندگان بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی با محمدباقر نوبخت، رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه به جایی نرسید و دولت درنهایت زیر بار تامین منابع آن نرفت تا تعیین وضعیت آن در عمل به دست دولت سیزدهم برسد.

 

کلید گرانی مسکن این بار در بورس

روزنامه آرمان امروز؛ مسئولان سازمان نوسازي شهر تهران که بخش مهمي از مديريت بازار مسکن پايتخت را به عهده دارند از آغاز فروش متري مسکن درکمتر از چهل روز آينده – اواخر آبان ماه – خبر مي دهند اما شيوه جديدي که قرار است معاملات مسکن عملياتي شود مورد انتقاد کارشناسان است. فروش متري خانه آن طور که متوليان توليد و مديريت بازار مسکن از آن سخن مي‌گويند مزاياي فراواني دارد. بزرگترين مزيت اين شيوه از ديدگاه مدافعان اين طرح، شفافيت معاملات و کوتاه شدن دست واسطه‌ها – بخوانيد بنگاهي‌هايي که هم از خريداران نفع مي‌گيرند هم از فروشندگان و قيمت‌ها را هم در بازار هر طور که منفعتشان بيشتر شود بالا مي‌برند – از جيب خريداران و فروشندگان خانه است. مزيت ديگر اين طرح بنا به گفته مدافعان اين است که متقاضيان سرپناه مي توانند با پول هاي اندک خود هم به تدريج صاحب خانه شوند. روش اين کار به زعم آنها با ساز و کاري که در بورس انديشيده شده، ساده است. فروشندگان مسکن، چه بخش هاي دولتي و چه انبوه سازان بخش خصوصي مي توانند خانه هاي فروشي خود را متر به متر در بورس کالا عرضه کنند و متقاضيان بسته به پولي که دارند بر سر هم متر مسکني که عرضه شده با هم رقابت کنند و هر کس بيشترين پيشنهاد را داد صاحب يک متر خانه شود. به باور کساني که اين طرح را داده اند اين يک مترها کم کم مي تواند خيلي ها را صاحب خانه کنند. اين طرح البته منتقدان فراواني هم دارد. منتقداني که معتقدند فروش متري مسکن گره بازار را کورتر مي کند. شائبه هايي هم درباره ذينفع بودن شهرداري ها و سازمان هاي داراي زمين و املاک و پروژه هاي مسکوني از بورسي شدن مسکن به وجود آمده است.

 

روایتی از درآمد زباله گردی

روزنامه ابتکار:سر می‎چرخانیم به چپ، کودکی خم شده درون سطل زباله، نیمی از تن نحیفش درون سطل زباله است، سر می‌چرخانیم به راست، کودکی سخت و لرزان کیسه زباله را روی دوش‎های نحیفش حمل می‎کند؛ اینجا تهران است شهری که نامهربانی با کودکان را خوب بلد است.به گزارش خبرآنلاین دیگر چشم‌هایمان عادت کرده است، به این که کودکان روی لباس کوچک و نحیف خود رخت کار به تن کنند و به کار گرفته ‎شوند، حالا فرقی ندارد که در چه موقعیت شغلی، در بخش جمع‌‎آوری پسماند و یا این که نه در بخش فضای سبز پایتخت، باشد، بسیاری از بزرگسالان می‎‌دانند چه طور کودکی را از آن‌ها دریغ کنند. حال این که سال‌هاست شهرداران تهران از ممنوعیت به کارگیری کودکان در خدمات شهری می‎‌گویند؛ امسال هم به رسم سال‌های قبل و در هفته کودک، علیرضا زاکانی از ممنوعیت به کارگیری کودکان در ارائه خدمات شهرداری گفت، سخنی تکراری که حافظه شهرنشین‎‌های تهران می‌‎گوید به رسم هر ساله در حد حرف باقی می‌‎ماند. در عمل هر روز کودکان به کار گرفته می‎‌شوند و کودکی نکرده طعم بزرگی را می‌چشند برای یک لقمه نان.سر می‌‎چرخانیم به چپ، کودکی خم شده درون سطل زباله، نیمی از تن نحیفش درون سطل زباله است، سر می‌چرخانیم به راست، کودکی سخت و لرزان کیسه زباله را روی دوش‌‎های نحیفش حمل می‎کند؛ اینجا تهران است شهری که نامهربانی با کودکان را خوب بلد است.توبره کثیف و رنگ و رو رفته جلوی چشم راه می‌‎رود، توبره بی‎‌تعادل تکان‌تکان می‌خورد و آرام و سنگین در گوشه خیابان حرکت می‌کند. زیر این کوه کثیف یک جفت پای کوچک و لاغر به سختی قدم از قدم برمی‎‌دارد؛ پاها لحظه‌‎ای می‌‎ایستند و بعد تکانی به توبره می‏‌دهند و دوباره راه را ادامه می‎‌دهند، راه طولانی و شیب‎‌دار را. اسمش رضاست، زیربار سنگین حجم عظیم زباله مدفون شده است. از درآمد هر روزه‌‎اش در جمع‎‌آوری پسماند که می‌پرسیم، نگاه خیره‎‌اش را می‌‎دوزد به ما و بعد، توبره پر از زباله را از روی شانه نحیفش می‌اندازد روی زمین. بار سنگین از روی دوشش برداشته می‌‎شود، نفس تازه می‎کند، صورتش آفتاب‎ سوخته و کک‎ و مکی است، چشمان درشت و بادامی‌اش دقیق نگاه می‎کند. تازه ۹ ساله‎‌اش شده است، می‎گوید که پیمانکاران شهرداری بار سنگین زباله این طلای سیاه را کیلویی، هزار و پانصد تومان از او می‌خرند.

 

بی طرفی به سبک بی بی سی فارسی!

روزنامه ایران:مردادماه سال 1390 که «مارک دوگان» جوان 29 ساله انگلیسی سوار بر یک تاکسی در حال رفتن به سمت خانه بود تا کنار چهار فرزند خود باشد، پلیس خودروی حامل وی را متوقف می‌کند. چند دقیقه بعد پلیس با شلیک مستقیم به قفسه سینه وی را به قتل می‌رساند. کشته شدن یک جوان به‌دست پلیس انگلیس وقتی او سیا‌هپوست هم باشد قطعاً در کشورهای غربی که همچنان سیاهان شهروند درجه چندم محسوب می‌شوند با اعتراضاتی همراه خواهد بود؛ اعتراضاتی از جانب مردم و بخصوص شهروندان سیاهپوست که البته بی‌بی‌سی فارسی آن را «آشوب» و آن مردم را «غارتگر» نام‌گذاری می‌کند.نگاهی به فعالیت رسانه‌ای این شبکه فارسی زبان انگلیسی در ارتباط با قتل مشهود یک شهروند توسط پلیس می‌تواند نکات بسیاری داشته باشد. بخصوص آنکه این واکنش رسانه‌ای بخواهد با حوادث پس از فوت مرحومه مهسا امینی و نوع فعالیت رسانه‌ای همین رسانه مقایسه شود.5 روز خشم مردم به کشته شدن یک سیاهپوست با سلاح گرم پلیس اکنون در رسانه‌های حامی دولت انگلیس با عنوان «شورش‌های سال 2011 انگلیس» شناخته می‌شود. در روز ابتدایی تنها خانواده مارک دوگان و دوستان و افراد محلی که با وی دوستی داشتند تظاهراتی را برپا کردند. روز دوم خیابان‌های زیادی از لندن اما شاهد حضور مردم برای اعتراضات بود و در روزهای بعدی شهرها و مناطق دیگر را هم بسرعت درنوردید.بی‌بی‌سی فارسی در گزارشی که 18 مردادماه سال 1390 منتشر کرده تیتر «سومین شب آشوب در لندن» را انتخاب کرد. در این گزارش که با تصاویری از آتش گرفتن یک ساختمان منتشر شده به صراحت معترضان را آشوبگر معرفی کرده و از حضور و برخورد هزاران پلیس ضدشورش با مردم به عنوان یک اقدام مشروع و قانونی سخن گفته شده است.

 

بازگشت انتظارات مثبت به بورس

روزنامه تجارت: بورس بعد از نوسانات روزهای اخیر و حتی قرمز پوش شدن یکبار دیگر با حرکت صعودی همراه شد دامنه روند صعودی در بازار سرمایه به دیروز هم کشیده شد و شاخص کل بورس توانست بیش از ۶۰۰۰ واحد افزایش یابد. شاخص کل بورس امروز با ۶۲۰۵ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۳۱۹ هزار واحد صعود کرد. شاخص کل با معیار هم‌وزن نیز با افزایشی ۱۳۹۱ واحدی در رقم ۳۸۰ هزار و ۲۷۰ واحد ایستاد. در این بازار ۲۰۳ هزار معامله به ارزش ۲۹ هزار و ۲۱۱ میلیارد ریال انجام شد. فولاد مبارکه اصفهان، پتروشیمی پردیس، ملی صنایع مس ایران، پتروشیمی نوری، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی و سرمایه گذاری غدیر نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم با ۵۵ واحد صعود در رقم ۱۷ هزار و ۹۷۱ واحد ایستاد. معامله گران این بازار ۱۴۳ هزار معامله به ارزش ۵۱ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال انجام دادند. پتروشیمی زاگرس، تولید نیروی برق دماوند، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، صنعتی مینو، پتروشیمی مارون و پلیمر آریا ساسول نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل پالایش نفت لاوان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند. از بین ۳۹ صنعت بورسی، فروش ۲۹ صنعت در شهریور ۱۴۰۱ نسبت به مرداد رشد نشان می‌دهد؛ همچنین ۶۳ درصد از شرکت‌های تولیدی بازار سرمایه در شهریور، افزایش فروش داشته‌اند. براساس اخبار دریافتی از مدیریت نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، از بین ۳۹ صنعت، فروش ۲۹ صنعت در شهریور ماه ۱۴۰۱ نسبت به مرداد ماه ۱۴۰۱ رشد نشان می‌دهد. از این میان، گروه پیمانکاری صنعتی، با رشد ۴۱۷ درصدی فروش در شهریور ماه نسبت به مدت مشابه ماه قبل، در صدر بهترین‌ها بوده است.

 

ابتکار ملت

روزنامه جوان:بزرگ‌ترین فراخوان دیروز دشمن، بدون فتح آشکار و دستاورد، خیره‌کننده هم نبود، زیرا به جهت گستردگی فراخوان و به‌جهت کم‌محلی به آن، قابلیت ثبت در گینس را پیدا کرد! دیروز فراخوان گسترده‌ای از طرف موساد، انگلیس، فرانسه، ارتش سایبری پنتاگون و رسانه‌های سعودی داعشی و عوامل منافقین و سلطنت‌طلب‌ها و تک‌تک مقامات اروپا که اعلام کردند «کنار مردم ایران ایستاده‌ایم» و برخی عوامل داخلی آن‌ها برای اغتشاش گسترده در ایران اعلام شد که از مردم می‌خواستند به خیابان بیایند، اما حتی یک تصویر از یک تجمع بالای ۵۰ نفر هم (اغتشاشگر و تماشاچی روی‌هم!) سهم همه خبرگزاری‌های منتظر جهان و شبکه‌های فارسی‌زبان سعودی و انگلیسی و سهم ارتش فضای مجازی دشمنان مردم ایران نشد! دیدن چهره مجریان غول رسانه‌ای غرب که در پس اعلام «تظاهرات گسترده در ایران» نمی‌توانستند چیزی بیشتر از تصاویر این‌سو و آن‌سو دویدن چند نوجوان را به نمایش بگذارند، اسناد تاریخی دیگری برای پژوهشگران عرصه رسانه به تاریخ علم ارتباطات افزود! دیروز و دیشب، بی‌بی‌سی و ایران‌نال و دیگران که در روز‌های گذشته حتی دیوارنویسی روی یکی از پس‌کوچه‌های دارقوزآباد سفلی را هم با آب‌وتاب گزارش می‌کردند، جز برخی تصاویر پراکنده از تجمعات چند‌ده نفره چیزی صید نکردند. گفته می‌شود رسوایی مالی و اخلاقی برخی عوامل داخلی فراخوان‌ها تأثیر بزرگی در این بی‌توجهی نوجوانان فریب‌خورده داشته است. هم از جهت مهاجرت برخی از این فراخوانندگان به آن‌سوی آب برای گرفتن دستمزد دعوت به اغتشاش و هم به‌جهت رسوایی بسیاری از آنان که معلوم شد اعلام همسویی و دست از کار و برنامه و کنسرت و مجری‌گری کشیدن‌هایشان صرفاً روغن ریخته‌ای بوده که نذر امامزاده کردند! رفتار دشمنان مردم ایران در این برهه کاملاً انفعالی و واکنشی بود و ابتکار عمل در دست قاطبه مردم ایران قرار گرفت.

 

قمار، گردابی که کامیابی را می بلعد

روزنامه خراسان: قمار پدیده‌ای نیست که مربوط به چند سال‌ اخیر یا حتی قرن جدید باشد اما عاقبت قماربازها در همه ادوار تاریخ، یکسان بوده و داستان زندگی بعضی از آن‌ها، معروف‌ است. قمار در برگیرنده یک چیز با ارزش(معمولا پول) در فعالیت یا رویدادی است که عاقبت آن معلوم نیست. در این بازی، فرد کنترلی روی نتیجه ندارد و امکان برد و باخت با احتمالی غیرقابل پیش‌بینی وجود دارد. این ریسک با این امید توسط فرد قمارباز قبول می‌شود که بلافاصله با پاداشی همراه باشد. البته گاهی مهارت یا شانس می‌تواند در آن دخیل باشد؛ هر چند در انتها پول برده شده احتمالی معمولا صرف قمار مجدد یا خرید چیزهایی می‌شود که تنها برای دیده شدن فرد از جانب دیگران صورت می‌گیرد. به همین دلیل است که می‌گویند در قمار شما چه برنده باشید و چه بازنده، در نهایت بازنده محسوب می‌شوید. سه شنبه و چهارشنبه نخستین جلسات دادگاه متهم «میلاد حاتم‌آبادی‌فراهانی» معروف به «میلاد حاتمی» از گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی برگزار شد. بر اساس کیفرخواست صادر شده، او به افساد فی‌الارض از طریق اشاعه فساد به صورت گسترده و اخلال در نظام پولی و ارزی کشور و پول شویی و دایر کردن مرکز قمار و تشویق به فساد متهم شده است. «حاتمی» که از گردانندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی در خارج از کشور بود، پس از صدور اعلان قرمز اینترپل در اسفند سال 1399 و در کشور ترکیه شناسایی، بازداشت و به کشور مسترد شد. متهم با راه‌اندازی سایت‌های قمار و شرط‌بندی و با به‌دست آوردن اموالی از این طریق، در صفحات مجازی تبلیغات سبک زندگی اشرافی و تجملاتی را می‌کرد و مخاطبان خود را برای به دست آوردن چنین امکاناتی به انجام قمار و شرط‌بندی، تشویق می‌‌کرد که متاسفانه به دلیل شرایط بد اقتصادی، کمبود شغل و تفریح مناسب و سودای ثروت یک‌شبه، سایت او هم مثل خیلی از موارد مشابه بعد از فریب برخی مخاطبان با استقبال مواجه شده بود. حضور نمایشی و در خیلی موارد مبتذل او و شبکه‌ای از آدم‌های مشابه در شبکه‌های اجتماعی هم ابزاری بود برای جذب مخاطب به فعالیت‌‌های مرتبط با شرط بندی. جلسات دادگاه حاتمی فرصتی شد تا با کمک یک روان‌شناس و جامعه‌شناس از دلایل جذابیت قمار و درگیر شدن ذهن با آن، اعتیادآور بودنش، آسیب‌های فردی و اجتماعی و اقصادی‌اش، راهکارهای ترک این اعتیاد و … بگوییم.

 

نور نبوی خاموش‌شدنی نیست

روزنامه کيهان:1- فردا سالروز میلاد اشرف مخلوقات جهان و اعظم پیامبران، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم است همان وجود مبارکی که با تولدش چهارده کنگره کاخ کسری به عنوان یکی از نمادهای شیطان بزرگ آن روز و امروز، فرو ریخت و آتشکده‌های فارس خاموش شد و بت‌ها با صورت به زمین افتادند. بروز این حوادث عبرت‌آموز، همگان اعم از کافر و خداپرست را آگاه ساخت که اتفاق جدیدی در راه است اتفاقی که بساط کفر و جهل و خود‌پرستی را برمی‌چیند و سفره توحید و قیام‌لله و مبارزه با شیاطین عالم را تا ابد می‌گستراند. و چه زیبا امام راحل(ره) در سالروز ولادت رسول اعظم(ص) و امام صادق علیه‌السلام فرمود؛ «آن چیزى که مى‌خواستم امروز عرض کنم این است که در ولادت حضرت رسول- صلى الله علیه وآله- قضایایى واقع شده است، قضایاى نادرى به حسب روایات ما و روایات اهل سنت وارد شده است که این قضایا باید بررسى بشود که چى است. از جمله قضیه شکست خوردن طاق کسرى‏ و فرو‌ریختن چهارده کنگره از آن قصر و از آن جمله خاموش شدن آتشکده‏‌هاى فارس و ریختن بت‌ها به روى زمین… اینکه چهارده کنگره از کنگره‌‏هاى قصر ظلم خراب شد، به نظر شما نمى‏آید که یعنى‏ در قرن چهاردهم این کار مى‏شود،  یا چهارده قرن بعد این کار مى‏شود؟». و آیا این اتفاق رخ نداد؟ چهارده قرن پس از میلاد پیامبراعظم(ص)، انقلاب اسلامی به رهبری همان امام عزیز که از سلاله نبوی بود در ایران بنیان نهاده شد و کنگره‌های کاخ سفید را به عنوان نماد شیطان بزرگ امروز به لرزه درآورد تا جایی که باراک اوباما رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در کتابش اذعان کرد «اگر بگویم که سی سال بعد از آن انقلاب، پیامدهای ناشی از آن رویدادها هنوز هم چشم‌انداز ژئوپلیتیک دوران ریاست‌جمهوری من را شکل می‌داد، اغراق نکرده‌ام.»  این اعتراف به قوی بودن انقلاب اسلامی ایران بی‌جهت رخ نداده، آمریکایی‌ها به عینه دیده‌اند پهپاد فوق پیشرفته‌شان با یک موشک ایرانی سرنگون شده، پایگاه مجهز و امنیتی عین‌الاسدشان با رگبار موشکهای ایرانی به تلی از خاک بدل گشته، نظامیان متجاوزشان در خلیج‌فارس بارها تسلیم اقتدار نیروهای انقلابی ایران شده‌اند و همه اینها در حالی رخ داده که هیچ کشوری در دنیا پس از جنگ جهانی دوم جرات رویارویی با آمریکائیها را نداشته است اما ایران اسلامی این هیمنه پوشالی را به چالش کشیده است.

 

افسانه ۳ برادر

روزنامه وطن امروز:قهرمان ۲۰ ساله کشتی آزاد جهان، چالش جذابی در لیگ برتر پیش رو دارد. «رحمان عموزاد» قهرمان دهه هشتادی کشتی جهان، امسال رقابتی خانوادگی در لیگ برتر خواهد داشت.  عموزاد پدیده امسال مسابقات کشتی قهرمانی جهان در صربستان بود. آزادکار ۲۰ ساله خلیل‌شهری در بلگراد درخشان ظاهر شد و توانست در وزن ۶۵ کیلوگرم به مدال طلا برسد. وی که ملقب به «رحمان بی‌رحم» است، بارها اعلام کرده ۱۰ مدال طلای جهان و ۴ طلای المپیک را هدف‌گذاری کرده و می‌خواهد تاریخ‌ساز شود. عموزاد سال ۲۰۲۱ در اسلو هم عملکرد جذابی به نمایش گذاشت اما در مرحله یک‌هشتم نهایی مقابل توشیهیرو هاسگاوا از ژاپن با نتیجه ۹ بر ۵ شکست خورد و ضربه فنی شد. حالا او با تجربه بیشتر آماده تکرار طلاهای جهانی و البته تحقق رؤیای قهرمانی در المپیک است. این آزادکار جوان برای فصل جاری لیگ برتر با تیم کشتی صنایع مازندران، مدافع عنوان قهرمانی قرارداد بسته اما او تنها عموزاد حاضر در این رقابت‌ها نیست! برادران و پسرعموهای رحمان نیز کشتی‌گیر هستند و مانند بسیاری از جوانان مازندرانی، رؤیای تیم ‌ملی و قهرمانی‌ جهانی و المپیک در سر دارند. «محمدعلی» برادر دوقلوی رحمان به همراه «فرزاد» برادر بزرگ خانواده نیز امسال در تیم صنایع مازندران حضور دارند؛ تیمی پرمهره به سرمربیگری رضا یزدانی، قهرمان ۲ دوره جهان که حسن یزدانی پرافتخارترین کشتی‌گیر تاریخ ایران را نیز به خدمت گرفته است. محمدعلی عموزاد در مسابقات قهرمانی کشور به مقام نخست رسیده و به گفته رحمان عازم مسابقات جهانی است. فرزاد هم سال گذشته در لیگ مقابل «مرتضی قیاسی» آزادکار حاضر در المپیک ۲۰۲۰ توکیو به پیروزی رسید. حالا در اتفاقی جالب هر ۳ برادر از خانواده عموزاد با یک تیم لیگ برتری قرارداد بسته‌اند و جالب‌تر اینکه همگی هم‌وزن هستند!

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.