غوغای آنفلوانزا/ پیام‌ امریکا برای توافق/ شب‌های خیابانی

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي کمبود و گرانی دارو در کشور ، درآمد مالیات خانه‌های خالی در 6ماه ، شیوع ویروس آنفلوانزا ، مسیر مستمر تبادل افکار در رسانه‌ملی، حاشیه‌های نشست علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت با دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز طرح توانمند‌سازی‌ محله‌های کم‌برخوردار در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي کمبود و گرانی دارو در کشور ، درآمد مالیات خانه‌های خالی در 6ماه ، شیوع ویروس آنفلوانزا ، مسیر مستمر تبادل افکار در رسانه‌ملی، حاشیه‌های نشست علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت با دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

کمبود دارو به تولید داخل هم رسید!

روزنامه جمهوری اسلامی :کمبود و گرانی دارو در کشور ما قصه‌ای پر غصه و ادامه‌دار است. این مشکل شاید پیش از این در کلانشهرها از جمله تهران نمود بیشتری داشت اما این روزها در تمام شهرهای بزرگ و کوچک معضل گرانی از یک سو و در دسترس نبودن آن ازسوی دیگر،گریبان مردم را گرفته است. اگر سری به داروخانه‌ها بخصوص داروخانه‌هایی که اقلام دارویی بیماران خاص را ارایه می‌دهند زده باشید قطعا مشاهده کرده اید که کمبود برخی اقلام دارویی واقعی است. هستند بیمارانی که با توجه به حیاتی بودن داروی مورد مصرفشان نمی‌توانند آن را در موعد مقرر تهیه کنند و اغلب ازسوی مسئولان داروخانه‌ها به روزها و هفته‌های آتی حواله می‌شوند.همچنین حذف ارز ترجیحی، تبعات بسیاری را برای اقشار متوسط و پایین جامعه بوجود آورده که علاوه بر اقلام اساسی و مایحتاج عمومی، گران شدن دارو و خدمات درمانی را نیز به آنان تحمیل کرده است، به‌نحوی که طبق آمار رسمی سازمان نظام پزشکی 70 درصد از هزینه درمانی از جیب مردم خارج می‌شود.ازسوی دیگر درحال حاضر کمبود دارو در ایران به داروهای تولید داخل هم رسیده،چه برسد به داروهای خارجی و وارداتی! اکنون با اینکه موج‌های کرونا فروکش کرده اما برخی کمبودهای دارویی که در دوران کرونا مشکل ساز شده بود،همچنان باقی مانده‌اند و کمبود سرم وجود دارد، داروهای بیهوشی در بیمارستان‌ها سهمیه‌بندی شده و کمبود دارو به آنتی‌بیوتیک‌های مخصوص کودکان رسیده است.

 

500 میلیون تومان درآمد مالیات خانه‌های خالی در 6ماه!

روزنامه فرهیختگان: 26 آذرماه سال 1399 شورای نگهبان قانون مالیات بر خانه‌های خالی مصوب مجلس را تایید کرد. حالا نزدیک به 2 سال از عمر این قانون می‌گذرد. براساس آمارهای ارائه‌شده از سوی سازمان امور مالیاتی در 6ماهه نخست امسال درآمد دولت از مالیات بر خانه‌های خالی کمتر از 500 میلیون تومان (دقیقا 485 میلیون تومان) بوده است. باید توجه داشت که هدف از اعمال مالیات بر خانه‌های خالی افزایش درآمدهای مالیاتی دولت نیست و هدف دولت کمک به افزایش عرضه مسکن است. درحالی‌که گزارش مرکز آمار از وجود 2.6 میلیون واحد مسکونی خالی خبر می‌داد، اما دولت نیز از وجود بیش از 500 هزار واحد مسکونی خالی پس از چندین بار پالایش خبر داده بود. با این حال گزارش دیگری نیز حکایت از آن دارد که مطابق آخرین پیگیری انجام‌شده از وزارت راه و شهرسازی تاکنون 49 هزار و 17 مالک واحدهای مسکونی با مراجعه به سامانه اطلاعاتی ملاک و اسکان کشور در مهلت مقرر اطلاعات سکونت و مالکیت خود را ثبت کرده‌اند. همچنین 50 هزار و 297 مالک نیز با مراجعه به سامانه مذکور، اطلاعات رد مالکیت را تکمیل یا از گزینه ثبت انتقال استفاده‌ کردند و به معنای دیگر واحد مسکونی خالی خود را اجاره یا به فروش رساندند. با اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی مجموعا 100 هزار واحد مسکونی تعیین‌تکلیف شده‌اند که بخشی از این واحدها جزء خانه‌های خالی بوده و در راستای اجرای قانون دارای سکنه شده است. در ادامه براساس گزارش مفصلی که در سازمان امور مالیاتی تدوین شده به بررسی تجربه کشورها درخصوص قانون مالیات بر خانه‌های خالی پرداخته‌ایم.

 

محله‌های کم‌برخوردار نونوار می‌شوند

روزنامه همشهری:طرح توانمند‌سازی‌ محله‌های کم‌برخوردار یا همان‌2020 حالا بعد از گذشت بیش از یک سال از اجرایی‌شدنش، چالش‌های بزرگی را از پیش روی محله‌های کم‌برخوردار برداشته است؛ از حل و فصل اسناد مالکیتی ملک‌های مستقر در این مناطق گرفته تا برخورداری همه ساکنان محله‌های کم‌برخوردار از پوشش بیمه همگانی. در ستاد توانمندسازی محله‌های کم‌برخوردار کشور که با عنوان جوانان ۲۰۲۰ محله (رهسپاران عصر ظهور) در وزارت کشور برگزار شد، محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور گفت: طرح 2020 یک امتیاز و ارزش ویژه در مقابل همه طرح‌های اجرایی در کشور دارد و آن برخورداری از مدلی مشخص و خاص است. مسئله‌ای که هم راه رسیدن به اهداف تعریف‌شده را راحت می‌کند هم از هدر‌رفت اعتبارات دولتی می‌کاهد. او با تأکید بر ضرورت استعدادیابی در جریان توانمندسازی محله‌های کم‌برخوردار ادامه داد: این محله سرشار از استعدادهای درخشانی است‌ که در سایه کمی توجه می‌توانند به سرمایه‌های ارزشمند انسانی در آینده تبدیل شوند. احمد وحیدی، وزیر کشور هم گفت: ‌امروز ما در کشور با محله‌هایی روبه‌رو هستیم که به واسطه توسعه شتابزده شهرها و عدم‌تمرکز بر شرایط این محله‌ها در سایه شکل‌گیری محله‌های جدید و افزایش جمعیت شهرها هم از لحاظ کالبدی با مشکلات بسیاری روبه‌رو هستند، هم از لحاظ اجتماعی و فرهنگی. وزیر کشور ساماندهی مشکلات اجتماعی را رسالت وزارت کشور برشمرد و افزود در وزارت کشور سازمانی اجتماعی وجود دارد که گرچه کارش رسیدگی به مشکلات اجتماعی کشور است اما حقیقت امر این است که رفع مشکلات اجتماعی بدون همکاری و تعامل دستگاه‌های همسو امکان‌پذیر نیست. در کنار سنددارشدن خانه‌های احداث‌شده در محله‌های کم‌برخوردار در سایه طرح 2020 حالا 300هزار خانه ناپایدار محله‌های کم‌برخوردار هم قرار است توسط شهرداری نوسازی و بازسازی شوند.

 

غوغای آنفلوانزا

روزنامه شرق:هر سال با شروع فصل سرما، وزارت بهداشت و متخصصان برای شیوع ویروس آنفلوانزا هشدارهایی را اعلام می‌کنند؛ ولی حالا حدود سه سال است که خطر ابتلا به ویروس کرونا هم به آن اضافه شده، حتی در روزهای قبل هم دبیر کمیته علمی کشوری کرونا ضمن اعلام واریانت‌های جدید شناسایی‌شده از کووید ۱۹ در برخی کشورها و روند شیوع آن، در‌عین‌حال نسبت به روند افزایشی آنفلوانزا در کشور و احتمال اپیدمی این بیماری در ماه‌های آتی هشدار داد. همچنین رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران در گفت‌وگو با «شرق» به اهمیت مراقبت‌های بهداشتی در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به انواع آنفلوانزا و کرونا توضیحاتی ارائه داد.علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران، در پاسخ به وضعیت آنفلوانزا در کشور و میزان شیوع آن با شروع فصل سرد، به «شرق» می‌گوید: پیش‌بینی ما این بود که از نیمه دوم شهریور شاهد شیوع آنفلوانزا در ایران باشیم که در کل دنیا هم همین اتفاق افتاد، با توجه به این دو سال کرونا، جمعیت حساس به آنفلوانزا هم بیشتر شده و با این حساب، انتظار می‌رود موارد جدید آنفلوانزا را امسال بیشتر داشته باشیم. روندی هم که الان در ایران گزارش می‌شود، نشان می‌دهد هرچه کرونا کمتر شده، روند افزایش موارد آنفلوانزا را داشته‌ایم.تبرایی اضافه می‌کند: این ویروس را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد، یکی ویروس آنفلوانزای فصلی و یکی هم ویروس آنفلوانزایی که همه‌گیری وسیع‌تری دارد، دقیقا همان چیزی که الان عمدتا شایع است. در یکی، دو ماه اخیر، در نقاط مختلف شاهد آنفلوانزای فصلی بودیم. طبق آنچه در روزهای اخیر می‌بینیم، روند موارد آنفلوانزا، قابلیت پاندمی‌شدن را دارد. یک روند رو به افزایشی که اگر کنترل نشود، می‌تواند مشکلاتی را برای کل دنیا به وجود بیاورد؛ کما‌اینکه ما هم انتظاراتی از پاندمی‌های مربوط به آنفلوانزا داریم.

 

آغاز مسیر مستمر تبادل افکار در رسانه‌ملی

روزنامه جام جم: رئیس صداوسیما در جمع خبرنگاران به پرسش‌های آنان پاسخ داد. پیمان جبلی درباره برنامه‌های تلویزیون از جمله برنامه «شیوه» که این روزها پربیننده‌ است، بیان کرد: «همیشه گفتم رسانه‌ملی اگر در جایگاه واقعی خودش قرار بگیرد، برای بسباری از مشکلات می‌تواند راه‌حل ارائه دهد. برنامه شیوه یکی از این تدابیر است که می‌تواند با باز کردن فضای گفت‌وگوی آرام و سالم و عالمانه، به برخی از شبهات جامعه در زمینه‌های مختلف پاسخ دهد که روز به روز دارد به بلوغ خودش نزدیک‌تر می‌شود. امیدواریم الگویی باشد که هم بالغ‌تر شود و هم مسیر مستمری برای فضای تبادل افکار فراهم کند.»رئیس رسانه‌ملی در خصوص تحولات و دستاوردهای سازمان در سالی که گذشت عنوان کرد: «رسانه‌ملی ظرفیت‌های ناشناخته بسیار زیادی دارد اما در طول دوره‌های متوالی سازمان صداوسیما به تدریج برخی از قابلیت‌ها دیده نشده یا به عبارت بهتر نادیده گرفته شده است. به نظر من مهم‌ترین دستاوردی که در طول این یک سال در میان همه دستاوردهای دیگری که داشتیم، به‌دست آوردیم این بود که هم در درون سازمان صداوسیما و هم در بیرون سازمان این حس ایجاد شد که صداوسیما خیلی می‌تواند موفق‌تر، موثرتر و پویاتر از چیزی باشد که در سال‌های گذشته شاهدش بودیم. مصادیقش هم بسیار زیاد است. به افکار عمومی ثابت شد که رسانه‌ملی می‌تواند یک رسانه پیشرو برای برطرف کردن مشکلات، حل مسائل جاری جامعه و در نهایت هدایت فرهنگی باشد.»جبلی در پاسخ به پرسشی دیگر درباره اختلالی که اخیرا در پخش یکی از بخش‌های خبری تلویزیون رخ داد گفت: ما هر چقدر هم در تکنولوژی پیشرفت کنیم، آسیب‌پذیری‌مان از برخی نظرها بیشتر می‌شود. سال‌ها پیش در سیستم پخش خبر با کاغذ و نوار کار می‌کردیم. تمام آن چیزی که از قدیم به عنوان برودکست می‌شناختیم الان به فضای فایل‌محور بر مبنای شبکه تبدیل شده است. در جهان هم به همین ترتیب است. هر چقدر ارتباطات شبکه‌ای بیشتر گسترش پیدا می‌‌‌کند فایل‌محور و مبتنی بر اینترنت یا شبکه‌های ارتباطی می‌شود و آسیب‎پذیری هم بیشتر می‌شود.

 

قول ندادن از روی صداقت

روزنامه اطلاعات :سرمربی کره‌ای تیم ملی تیراندازی با کمان در گفتگو با خبرگزاری مهر قولی برای کسب مدال در المپیک پاریس نداده و صراحتاْ اعلام کرده است برای رسیدن به مدال المپیک کاری از دست ورزشکاران فعلی بر نخواهد آمد و باید برای المپیک ۲۰۲۸ لس آنجلس از همین امروز روی ورزشکاران جوان و نوجوان سرمایه‌گذاری کنیم تا بتوانیم برای کسب مدال در المپیک امیدوار باشیم.این مربی کره‌ای حداقل زمان مورد نیاز برای پرورش ورزشکار المپیکی را ۶ سال دانسته است.نکته جالب این است که وی فارغ از جنبه مادی چنین صحبت‌هایی را کرده است زیرا طبق قرارداد ایشان در بهترین حالت تا پایان مسابقات المپیک پاریس همراه تیم ملی خواهد بود ولی تلاش نکرده است برای بازار گرمی و خودشیرینی برای فدراسیون تیراندازی با کمان وعده پوچ کسب مدال در المپیک پاریس را بدهد.این سرمربی کره‌ای می‌توانست خیلی راحت قول کسب مدال در المپیک پاریس را بدهد و تا شروع مسابقات المپیک تیم را تمرین بدهد و در آخر فارغ از کسب هر نتیجه‌ای با اتمام قراردادش کل حقوق خود را بگیرد و برود.قول دادن‌های غیر منطقی و احساسی دقیقاْ پاشنه آشیل بسیاری از رشته‌های ورزشی است. کم نیستند مربیان و مدیرانی که سالهاست قول کسب مدال در المپیک یا بازی‌های آسیایی را می‌دهند ولی در نهایت در بهترین حالت موفق به کسب سهمیه المپیک می‌شوند.ما سالهاست در ادوار مختلف المپیک‌ حضور قابل پیش بینی داشته‌ایم. چند مدال در رشته کشتی، یک یا دو مدال در تکواندو و یک یا دو مدال در وزنه برداری کسب می‌کنیم و گاهی با تک مدال‌هایی در تیراندازی و دو و میدانی شگفت زده می‌شویم.در حالی که در رشته‌هایی مانند هندبال، قایقرانی، تنیس روی میز، تکواندو، تیراندازی با کمان و … نشان داده‌ایم ورزشکارانی مستعد و توانمند داریم که در صورت وجود برنامه بلند مدت می‌توانیم در المپیک‌های بعدی حضوری متفاوت داشته باشیم.

 

حتی یک تار موی الناز رکابی هم بیرون نبود

روزنامه آرمان امروز:حميد سجادي وزير ورزش اظهار کرد: در تصاوير ديدار بنده با خانم رکابي هم حاشيه‌هايي ايجاد شد، چون مي‌گفتند او حجاب خوبي نداشت. در حقيقت ايشان دو کلاه داشت و به دليل اينکه از راه با لباس اسپرت رسيده بود لباس رسمي نداشتند. حتي يک تار موي ايشان هم بيرون نبود و اين صحبت‌ها تنها حاشيه‌سازي است. دليلي هم براي زود برگزار شدن ديدار ما وجود نداشت. چنين صحبت‌هايي اصلا وجود ندارد.حميد سجادي وزير ورزش در پاسخ به اين سوال که چرا برخلاف ساير ورزشکاراني که از مسابقات بين‌المللي به ايران آمدند، با الناز رکابي جلسه بسيار فوري داشت؟ گفت: علت خاصي نداشت و ما هميشه برنامه ريزي مي‌کنيم و معمولا سعي مي‌کنيم در خدمت قهرمانان خود باشيم. دختران و پسران ما فرزندان ايران هستند. ايشان خودشان علاقمند بودند با بنده خيلي زود حرف بزنند. او سه بامداد رسيد و در يکي از هتل‌هاي ورزشي تحت پوشش وزارت ورزش و کميته اقامت داشتند. چند ديدار هم با مسئولان و افراد ديگر انجام دادند. حتي ايشان قبل از اينکه به وزارت ورزش بيايند، با آقاي توماس باخ ديدار داشتند. او به عنوان نخستين ورزشکار ايراني در تاريخ که به المپيک نرسيده است، با توماس باخ ديدار داشت که جاي افتخار است. آقاي باخ سوالاتي را از ايشان پرسيده بودند چون معاندين اطلاعات غلطي به او داده بودند که گويا وضعيت ايشان در کشور بسيار بد است.او ادامه داد: اين حاشيه سازي‌ها در حالي رخ داد که همه بايد بدانند خانم رکابي فرزند ايران است و ما ارزش قهرمانان خود را که فرزند اين آب و خاک هستند را مي‌دانيم. درباره اتفاقي هم که افتاد ايشان خودشان توضيح دادند و من نمي‌توانم چيز ديگري بگويم‌. همان دلايل را حضورا به من توضيح داده و چند خواسته هم داشتند. ايشان 32 سال دارد و 22 سال است در اين رشته فعال است. مربيگري و ورزش مي‌کند اما به من گفت بيمه و سابقه کار ندارم. امنيت شغلي ندارم و دوست دارم باشگاه بزنم تا به جوانان آموزش بدهم. درخواست کردند کمکشان کنيم که خواسته زيادي هم نيست. چون عازم زنجان بود درخواست کرد زود ديدار کند.

 

وحشت از پیشرفت‌های علمی ایران پشت پرده طرح ناکام آشوب‌ها

روزنامه کيهان: ایران اسلامی در میدان علم خط‌شکنی می‌کند و دشمن از این واقعیت درخشان وحشت کرده است. جوان دانشجو و پژوهشگر و عالم محقق در ایران اسلامی مرزهای علم را درمی‌نوردند و دشمن مستأصل و ترسیده به اغتشاش پناه می‌برد که با بی‌اعتنایی مطلق ملت آگاه ما مواجه می‌شود و سیلی دیگری می‌خورد. رهبر معظم انقلاب چهارشنبه 20 مهرماه در دیدار با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به همین موضوع؛ اغتشاش‌های پراکنده را طراحی انفعالی و ناشیانه دشمن در مقابل پیشرفت‌ها و حرکت‌های ابتکاری و بزرگ ملت ایران خواندند. مجله نیچر: با تحریم و آشوب  مقابل مرجعیت علمی ایران را بگیرید اردیبهشت ۸۴ همزمان با می‌2005 میلادی مجله علمی nature، گزارشی درخصوص ظهور دوباره تعالی و پیشرفت علمی در ایران می‌نویسد: گزارش nature: پیروی موفقیت گروهی از دانشمندان علوم اعصاب ایرانی منتشر شد که آن را در تاریخ معاصر ایران کم سابقه بیان کرده است. به گزارش روزنامه فرهیختگان، نیچر از قول کارشناسان غربی راه مقابله با سرعت‌گرفتن رشد علمی ایران را آشوب‌های سیاسی یا تحریم‌های بیشتر عنوان می‌کند. این بار دشمن با کمک شبکه نیابتی خود در داخل یعنی منافقان و معاندان متظاهر به اصلاح‌طلبی و برخی سلبریتی‌ها که باید در پیشگاه عدالت حاضر و محاکمه شوند، تلاش کرد علاوه‌بر خیابان، دانشگاه‌ را نیز هدف عداوت خود قرار دهد و به تعطیلی بکشاند. دشمنِ تودهنی خورده و نا امید از ملت مؤمن تقلا کرد با اوباش اجاره‌ای خود چوب لای چرخ اقتصاد و تولید علم و فناوری بگذارد. انگیزه دشمن برای به تعطیلی کشاندن دانشگاه نقش دانشگاه برای پیشرفت کشور  اساسی و حیاتی است در این زمینه، مقتدای انقلاب چهارشنبه 27 مهرماه نیز در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر تحصیلی با بیان اینکه نخبه‌ علمی و اساساً دانشگاه، جزو ارکان پیشرفت کشورند، فرمودند: «اینکه شما می‌بینید در مقاطع مختلف، نه فقط حالا دیروز و پریروز، تلاش شده که دانشگاه‌ها تعطیل بشود، کلاس‌ها تعطیل بشود، بچّه‌ها سر کلاس نروند، استاد نرود و از این کارها، ناشی از این است؛ چون دانشگاه نقش اساسی دارد. حالا آن کسی که استاد را تلفنی تهدید می‌کند که اگر بروی، چنین و چنان، معلوم نیست خودش عامل اصلی باشد؛ عامل پشت صحنه مهم است.

 

شعار همه ما زن، زندگی آزادی‌ است

روزنامه ابتکار:سخنگوی دولت گفت: شعارهای «زن، زندگی، آزادی» و «مرد، میهن، آبادی» را این روزها زیاد شنیده‌ایم، ما همیشه دنبال تحقق آزادی، استقلال و آبادی بوده‌ایم.علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشستی با دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که با حاشیه‌هایی همراه بود، گفت: ما حق داریم که می‌خواهیم به آزادی، استقلال و آبادی برسیم، چون کشوری با ذخایر و منابع بسیار قوی و گسترده داریم. وی اظهار کرد: ایران با منابع و ذخایری که دارد باید جزو کشورهای برتر جهان شود.وی با بیان اینکه «دشمنی رقبا نتوانسته ایران را متوقف کند ولی سرعت را کاهش داده است» اظهار کرد: رقبا چشم دیدن رشد ایران را ندارند؛ امروزه وضعیت جایگاه علمی با ۵۰ سال قبل قابل مقایسه نیست‌. بهادری جهرمی گفت: دشمن می‌خواهد فضای ذهنی جوانان نخبه را به گونه‌ای تاریک کند که به هیچ وجه امکان تولید علم و نوآوری نداشته باشند.دانشجویان به یکباره شعار «زن، زندگی، آزادی/مرد ، میهن، آبادی» را سر دادند. سخنگوی دولت از مجری مراسم که در صدد آرام کردن دانشجویان بود، گفت که بگذارید شعارهایشان را بدهند.

 

قرار نیست نسل جدید مانند نسل‌های گذشته زندگی کند

روزنامه آرمان ملی: اعتراضات اخیر در کشور از جنبه‌های مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است.«آرمان ملی» برای تحلیل و بررسی ریشه‌های ناآرامی‌های اخیر و چشم انداز پیش روی کشور با مهندس حسین کمالی وزیر کار در دولت سازندگی و اصلاحات و فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت وگو کرده است. کمالی معتقد است:«بودجه‌های کلانی در دهه‌های گذشته به نهادهای فرهنگی داده شده که در زمینه فرهنگی و حجاب کار کنند و بهتر است که زنان جامعه حجاب را رعایت کنند. این در حالی است که این اتفاق رخ نداده و امروز زنان جامعه رویکرد دیگری را در پیش گرفته‌اند. هنگامی که مسئولان مربوطه موفق نشده‌اند با رویکرد فرهنگی موضوع حجاب را به عنوان یک فرهنگ فراگیر در جامعه گسترش بدهند مجبور ‌شدند از نیروهای انتظامی استفاده کنند. در واقع در این ماجرا کسانی که باید از تمامیت ارضی کشور دفاع کنند در مقابل مردم قرار می‌گیرند. در ادامه ماحصل این گفت وگو را می‌خوانید. مهم‌ترين دلايل اعتراضات اخير در کشور را در چه مسائلي مي‌دانيد؟اعتراضات اخير در کشور محصول انباشت نارضايتي‌هايي است که در زمينه‌هاي مختلف اجتماعي،اقتصادي و فرهنگي در سال‌هاي اخير به وجود آمده بود. شرايط به شکلي رقم خورد که هر نارضايتي که در کشور رخ مي داد بي‌پاسخ مي‌ماند و به دليل اينکه هنگامي که پاسخ مناسبي به اين نارضايتي‌ها داده نشود روي هم انباشته مي‌شود و امروز خود را به صورت اعتراض خياباني نشان داده است.جامعه ايران مدت‌ها بود با انباشت مطالبات مواجه شده بود. در چنين شرايطي درگذشت خانم اميني بهانه‌اي بود که باعث شعله‌ور شدن اعتراضات در جامعه شد.

 

ايجاد دفتر نيروهاي مسلح در دانشگاه توجيهي ندارد

روزنامه اعتماد:اين روزها، بعد از ورود چندين باره نيروهاي انتظامي به دانشگاه‌هايي كه در آنها دانشجويان منتقد، تجمع‌هاي اعتراضي برگزار مي‌كردند و برخورد با آنها واكنش‌هاي افكار عمومي به اين اقدام را به همراه داشت، وزير علوم به يك‌باره اعلام كرد كه قرار است دفاتر ويژه نيروهاي مسلح در دانشگاه‌ها راه‌اندازي شود. وي در تشريح علت اين اقدام گفت: با اين كار تعامل و همكاري بين نيروهاي مسلح و دانشگاه‌ها بسيار بهتر انجام خواهد شد. با اين حال ايجاد اين دفاتر آن‌هم در حالي كه نيروهاي امنيتي به خاطر قانون منع ورود به دانشگاه‌ها به‌شدت زير ذره‌بين افكار عمومي هستند، خود باعث اما و اگرهاي فراواني شده است. اينكه آيا واقعا هدف از ايجاد چنين دفاتري تقويت همكاري بين نهادهاي نظامي با دانشگاه‌ها در بخش‌هاي پژوهشي است يا مفري است براي حضور آنها در دانشگاه‌ها و كنترل شرايط داخل محوطه آنها؟ دكتر منصور غلامي، وزير اسبق وزارت علوم در گفت‌وگو با «اعتماد» به نكات قابل تاملي در اين زمينه اشاره مي‌كند كه مي‌تواند بسيار قابل تامل باشد.

 

پیام‌ امریکا برای توافق

روزنامه ایران: حسین امیر عبداللهیان روز دوشنبه در دیدار با اعضای سازمان خبرگزاری‌های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا)، درباره آخرین تحولات مربوط به مذاکرات و همچنین ادعای دراختیار گذاشتن پهپادهای ایرانی به روسیه صحبت کرد.  به گزارش ایرنا وزیر امورخارجه در ابتدای اظهارات خود با اشاره به برگزاری مجمع عمومی هجدهمین دوره این سازمان گفت: ابتدا تبریک عرض می‌کنم دبیرکلی جناب آقای دکتر نادری را که از همکاران موفق و دارای تجربه بسیار بالا در رسانه و دارای نگاه بین‌المللی در عرصه رسانه هستند و به‌طور شایسته به تقویت و انسجام در حوزه کار در اوآنا کمک کردند.وی ادامه داد: در مورد نقش رسانه و نقش سازمان اوآنا بحث و تبادل نظر انجام شده و نقش اوآنا برای مقابله با جریان یکسویه خبرسازی غربی حائز اهمیت است و این سازمان در برابر جریان سازی‌های مقابل قرار دارد.امیرعبداللهیان با بیان اینکه دولت ایران نگاه ویژه‌ای به قاره آسیا که از رشد فزاینده‌ای برخوردار است، تصریح کرد: ما نگاه به قاره آسیا را مبتنی بر سیاست خارجی متوازن و دیپلماسی هوشمند و تعامل و فعالیت مؤثر در عرصه سیاست خارجی قرار داده‌ایم.وی با بیان اینکه به اختصار به موضوعی که در دستور کار جهان غرب در مورد ایران قرار دارد اشاره می‌کنم، افزود: یک موضوع اینکه نگاه ایران به جنگ اوکراین و ارسال پهپادهایی است که از سوی رسانه غربی متوجه ایران شده و موضوع دوم نیز گفت‌و‌گوهای وین با ۱+۴ و مذاکرات غیرمستقیم با امریکا برای لغو تحریم‌های ظالمانه است که فعالانه پیگیری می‌شود.

 

کوچ صاحبان نقدینگی از بورس

روزنامه تجارت: بازار سرمایه اگرچه در سال 1401 با روند رو به رشد کار خود را در سه ماه ابتدایی سال آغاز کرد اما در ادامه با خروج سرمایه و افت شاخص روبرو شد که به اعتقاد کارشناسان ریشه در عدم بازگشت اطمینان به این بازار دارد.به گزارش «تجارت»، بازار سرمایه پس از یک سال و نیم ریزش، بالاخره در سال ۱۴۰۱ نفس تازه‌ای کشید بطوریکه شاخص کل خود را تا محدوده یک میلیون و ششصد هزار واحد بالا کشید. بازار سرمایه در دو سال گذشته پس از رشدی عجیب در مرداد ماه سال 99 به شاخص 2 میلیون واحدی به همراه ارزش معاملاتی بالغ بر 20 هزار میلیارد تومان دست یافت. بعد از آن شاخص ریزشی عجیب تر را تجربه کرد به طوری که درماه های ابتدایی سال 1400 شاخص کل در محدوده ی 1 میلیون و صد هزار واحدی با ارزش معاملاتی حدود 2 هزار میلیارد تومان دیده می‌شد. پس از این صعود و نزول کم سابقه، تقریبا در شش ماهه ی دوم سال 1400 خصوصا سه ماه پایانی سال بازار سرمایه در رکودی عمیق فرو رفت بطوری که نه دیگر خریدار قوی پا به عرصه ی معاملات در بازار سهام می گذاشت ، نه دیگر فروشنده ی قدرتمندی پای تابلوی سهام باقی مانده بود، بطوری که شاخص کل بورس حدودا در محدوده ی 1200 تا 1350 درجا می زد.

 

خسارت اغتشاشات را برای اینستاگرام و توئیتر فاکتور کنید!

روزنامه جوان:این روز‌ها اتفاقات جالب توجهی را از طرف اینستاگرام، توئیتر و برخی دیگر از شبکه‌های اجتماعی غربی شاهد هستیم. در پی اغتشاشات اخیر در ایران این شبکه‌های اجتماعی با سکوت خود مجوز داده‌اند تا اغتشاشگران از آموزش ساخت کوکتل مولوتف تا تشویق حمله به نیرو‌های انتظامی را تبلیغ کنند؛ رفتاری که حتی آموزش و تشویق به آن نیز اقدام تروریستی محسوب می‌شود و از نظر بین‌المللی مجازات‌های سنگینی را برای عاملان، تشویق‌کنندگان و همینطور رسانه‌هایی که مجوز انتشار آن‌ها را داده‌اند، در پی دارد. همین الزامات موجب شده تا این شبکه‌های اجتماعی، سیاست‌های خود در خصوص سانسور و حذف حساب‌های کاربری که این رفتار خشونت‌آمیز را منتشر کنند، اعلام و بر اساس این سیاست‌ها اقدام هم انجام می‌دهند. حال در شرایطی که حتی در مورد حمله به کنگره امریکا حساب کاربری ترامپ و بسیاری از هواداران وی در توئیتر و فیس‌بوک به‌دلیل ترویج خشونت و مخالفت با سیاست‌های این شبکه‌های اجتماعی حذف می‌شوند، این رسانه‌ها در مورد رفتار ضد امنیتی علیه ایران با سکوت معنادار خود در حال دامن زدن به اغتشاشات هستند.    واقعیت واضح این است که وقتی کشوری فضای مجازی خود را در اختیار دشمن قرار می‌دهد، نباید توقع داشته باشد به نفع او اقدام شود، طبیعی است کشور ما نیز باید زمین بازی خود را داشته باشد تا بتواند با این گونه اقدامات ضد امنیت ملی مقابله کند، از سوی دیگر، اما شاهد هستیم، در مدتی که شبکه‌های مجازی اینستاگرام و واتس‌آپ فیلتر شده‌اند و با وجود اینکه بسیاری به سمت شبکه‌های مجازی ایرانی روی آورده‌اند، اما هنوز این شبکه‌ها نتوانسته‌اند رضایت مخاطبان داخلی خود را جلب کنند، حال اگر بتوانیم شبکه داخلی مطلوبی ایجاد کنیم احتمالاً می‌توانیم امیدوار باشیم، بتوانند جای شبکه‌های خارجی را بگیرند و همین مسئله می‌تواند موجب شود افراد دست از این نوع رفتار مخرب بردارند یا اگر کسی وارد این فضا می‌شود راحت‌تر قابل تعقیب باشد.

 

پادشاهی تاجران افغانستانی در شطرنج زعفران ایرانی !

روزنامه خراسان: زعفران؛ طلای سرخی که طلایش به کام تاجران افغانستانی است و تنها سرخی‌اش نصیب کشاورز و صادرکننده رسمی استان می‌شود. چرا زعفران به کشور ممنوعه قاچاق و با تعرفه صفر به کشورهای هدف صادر می‌شود؟ به گزارش خراسان رضوی، زعفران و تجارتش اگر برای کشاورزان عایدی چندانی ندارد ،اما برای بسیاری به خصوص برخی بازرگانان، طلای سرخ بوده و هست. هر سال با شروع فصل برداشت این محصول، بازی شطرنج بازار زعفران آغاز می‌شود،اما این بازی یک زاویه پنهان دارد که نمودهای آن را می‌توان در صادرات و میزان صادرات آن پیدا کرد. بر اساس داده‌های گمرک کشور، صادرات زعفران از گمرکات پنج گانه خراسان رضوی به‌عنوان دارنده بیش از نیمی از تولید زعفران جهان حدود 46 تن به ارزش 53 میلیون دلار بوده در حالی‌که در شش ماه نخست سال گذشته میزان صادرات این محصول از گمرکات استان حدود 83 تن به ارزش حدود 42 میلیون دلار بوده است. این آمار نشان‌دهنده آن است که صادرات زعفران استان در شش ماه امسال نسبت به سال گذشته حدود 80 درصد کاهش یافته است، اما نکته‌ای که وجود دارد، این است که به‌طور متوسط قیمت هر کیلو زعفران صادر شده با کیفیت‌های مختلف در شش ماه امسال حدود 30 (29.6)میلیون تومان بوده درحالی‌که ارزش متوسط این محصول در شش ماه نخست سال گذشته کمتر از 11 میلیون تومان بوده است، البته باید زعفران صادراتی را در کیفیت‌های مختلف دسته‌بندی کرد، اما در کلان موضوع به رغم این که صادرکنندگان سال گذشته مطرح می‌کردند صادرات این محصول به سود آن‌ها نیست، اما سه برابر شدن قیمت آن و این که زعفران را سال گذشته در فصل برداشت با چه قیمتی از کشاورز خریداری می‌کردند،جای ‌تأمل دارد. نقش افغانستان در بازی زعفران آیا واقعاً کاهش صادرات زعفران ناشی  از کاهش تولید است؟

 

شب‌های خیابانی

روزنامه وطن امروز: تلویزیون همواره در هر دوره جام‌جهانی، بخش مهمی از کنداکتور خود را به ویژه‌برنامه‌هایی متناسب با این ایام اختصاص می‌داده است اما جام جهانی‌ای که پیش رو داریم با توجه به همجواری‌مان با کشور میزبان اهمیت ویژه‌ای برای ما دارد. به همین جهت اندک اندک برنامه‌هایی را روی آنتن می‌بینیم که نوید نزدیک بودن جام‌جهانی 2022 قطر را می‌دهد.  به گزارش «وطن‌امروز»، جام‌جهانی بویژه جام‌‌جهانی‌ای که کشور همسایه‌مان میزبان آن باشد، تنها یک رویداد ورزشی نیست. این رویداد ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی تکرارنشدنی‌ای می‌تواند برای‌مان داشته باشد که باید آنها را غنیمت بشماریم. بار بخشی از این ظرفیت رسانه‌ای بر دوش تلویزیون است و به همین خاطر این روزها شبکه ورزش کم‌کم خودش را آماده می‌کند تا بتواند در طول این رقابت‌ها، مرجعیت خودش در بین بینندگان تلویزیون را حفظ کند و خاطرات خوبی را برای آنها رقم بزند.  شبکه ورزش ویژه‌برنامه جام‌جهانی 2022 قطر را از 25 مهرماه روی آنتن فرستاد. این برنامه که فعلا ۲ شب در هفته پخش می‌شود، با آغاز جام‌جهانی هر شب میزبان خانه‌های مخاطبان خواهد بود و از ۴ استودیو در تهران، قطر، سواحل خلیج‌فارس و استودیوی خبر روی آنتن این شبکه می‌رود. بتازگی عبدالله روا و محمد میر ۲ مجری ورزشی شناخته‌شده تلویزیون به عنوان ۲ مجری اعزامی به قطر برای این ویژه‌برنامه انتخاب شده‌اند. کارنامه هر یک از این ۲ مجری ورزشی، مژده یک ویژه‌برنامه جذاب در شب‌های جام‌جهانی را به ما می‌دهد اما انتظاری که از تلویزیون می‌رود، تنها یک ویژه‌برنامه نیست و حتما تلویزیون برنامه‌های دیگری نیز برای این ایام تدارک دیده است تا مخاطبان ورزشی را راضی نگه دارد. به همین بهانه سراغ جواد خیابانی، مجری و گزارشگر باسابقه تلویزیون رفتیم و از او درباره عملکرد تلویزیون در این حوزه و برنامه‌سازی برای جام‌جهانی پرسیدیم. خیابانی در پاسخ به این سوال که تلویزیون ما به عنوان رسانه کشوری که همسایه میزبان جام‌جهانی است چطور عمل کرده، گفت: من همواره این نکته را در جمع همکارانم گفته‌ام که در زمان اردوی تیم‌ ملی قبل از رویدادهای بین‌المللی ورزشی، ما تلویزیونی‌ها هم در اردو هستیم. به عبارت دیگر همزمان با تمریناتی که ملی‌پوشان ما برای آماده شدن برای مسابقات دارند، ما هم در حال طراحی دکور، هماهنگی کارشناسان و میهمانان، تدارک آیتم‌های گوناگون و… هستیم.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.