دوره‌های آموزش امدادی ویژه مسئولان دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود

برگزاری نشست فصلی مدیران بحران سراسر کشور با حضور دکتر کولیوند

رئیس جمعیت هلال احمر از برگزاری دوره های آموزشی امدادی ویژه مسئولان دستگاه‌های اجرایی به منظور آمادگی در مخاطرات و پیشگیری و پاسخگویی در حوادث و بحران‌ها خبر داد

به گزارش شهروند آنلاین؛ رئیس جمعیت هلال احمر در نشست فصلی مدیران کل مدیریت بحران استان‌های سراسر کشور از برگزاری دوره های آموزشی امدادی ویژه مسئولان دستگاه‌های اجرایی به منظور آمادگی در مخاطرات و پیشگیری و پاسخگویی در حوادث و بحران‌ها خبر داد.

دکتر پیرحسین کولیوند در این نشست که با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی به مدت دو روز در استان قم برگزار شد، با اشاره به تشکیل گروه اندیشه‌ورز در جمعیت هلال‌احمر اظهار کرد: به دلیل این که هلال‌احمر از یک تفکر جمعی که پشتوانه فعالیت‌های آن است استفاده می‌کند، گروه اندیشه‌ورز با حضور صاحب‌نام‌ترین و مجرب‌ترین افراد در مباحث امداد و نجات تشکیل شد. در این گروه با تعیین اهداف اصلی، اختصاصی و فردی توانستیم به یک نقشه راه دست پیدا کنیم و آن را به مدیران جمعیت هلال احمر سراسر کشور به منظور تحلیل شرایط موجود ابلاغ کردیم.
وی با تاکید بر اینکه جمعیت هلال‌احمر براساس اساسنامه خود فعالیت دارد که قانونی بوده و مطابق آن با سازمان مدیریت بحران نیز همکاری دارد، ادامه داد: براساس اساسنامه، حمل اجساد در حوادث برعهده این جمعیت نیست و برای این امر هنوز متولی مشخصی تعریف نشده است.
رئیس جمعیت هلال‌احمر افزود: طبق اساسنامه؛ اطفای حریق در خارج از محدوده شهر نیز بر عهده هلال‌احمر نیست و حتی اگر هلال‌احمر بخواهد در این زمینه ورود کند، تیم‌های آموزش‌دیده و تجهیزات لازم را در اختیار ندارد.
کولیوند در پاسخ به سوالی درخصوص استاندارد مربوط به ذخیره اقلام امدادی و فضای انبارها در برخی از شهرستان‌ها گفت: برای ذخیره انبارها و اقلام امدادی باید از ظرفیت منابع استانی و تبصره 13 سازمان مدیریت بحران استفاده شود. این جزو برنامه های اصلی هلال احمر است اما لازم است که سازمان مدیریت بحران در این زمینه همکاری های لازم را با هلال‌احمر داشته باشد.
وی افزایش اختیارات مدیران عامل استان ها در زمان حوادث از حالت متمرکز به استانی برای تصمیم گیری بهتر را مورد تایید قرار داد و در ادامه به دانش افزایی نیروهای امداد و نجات و عموم مردم اشاره کرد و گفت: آموزش های امدادی در سه سطح عمومی، مهارتی و تخصصی است که در این زمینه با وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و وزارت علوم جلساتی برگزار کردیم تا دو واحد درسی یا مبحثی از کلاس ها را به امداد و نجات اختصاص دهند چراکه معرفت و شناخت مخاطره و کاهش مخاطرات از مدارس باید شروع شود، در صورت انجام این کار، بسیاری از مخاطرات ایجاد نمی شود و اگر ایجاد شد کمترین خسارت ها را خواهد داشت. در این زمینه از ظرفیت مساجد و محله ها هم غافل نخواهیم بود و همچنین دوره های آموزشی مهارتی و تخصصی برای شهرداران، استانداران و معاونین استانداران نیز ضروری است.

اسکان اضطراری حادثه‌دیدگان
وی افزود: اسکان اضطراری آسیب دیدگان حوادت در اردوگاه‌ها تاکنون با استقبال کمی از سوی مردم مواجه شده است و به دلیل اینکه مردم در زمان حوادث می خواهند در کنار خانه و اموال خود باشند، باید آموزش های لازم در خصوص نصب چادر در محل های امن به آن ها ارائه شود. همچنین در زمینه اسکان اضطراری حادثه‌دیدگان، یک برنامه ملی تهیه شود تا علاوه بر حفظ منابع و ایجاد هم افزایی، رضایتمندی و کرامت مردم هم حفظ شود.
رئیس جمعیت هلال احمر بیان کرد: حدود 40 هزار امدادگر با این جمعیت همکاری دارند که 22 هزارنفر از آنها در پایگاه های امداد و نجات جاده ای مشغول خدمات رسانی هستند. امسال با پیگیری های انجام شده حق الزحمه امدادگران افزایش یافت و بیمه هم شدند که این اتفاق باعث رضایتمندی و افزایش شور و نشاط در امدادگران شده است.
کولید با اشاره به کمبود پایگاه های امداد و نجات جاده ای در سراسر کشور گفت: احداث پایگاه‌های امدادونجات در جاده‌ها هم از جمله مواردی است که در اساسنامه هلال‌احمر اشاره ای به آن نشده بلکه در برنامه توسعه پنجم آمده که دولت مکلف است هزینه های احداث و راه‌اندازی آن را تامین کند. در حال حاضر 1500 مرکز عملیاتی هلال‌احمر در سراسر کشور فعال است. از این تعداد، حدود ۶۵۰ پایگاه امدادونجات جاده‌ای در کشور داریم ولی اگر قرار باشد هلال احمر پایگاه امداد و نجات داشته باشد، حداقل باید سه برابر این پایگاه ها را اضافه کنیم تا استاندارد لازم رعایت شده باشد.
وی با استقبال از مشارکت خیرین در ساخت و راه‌اندازی پایگاه‌های امدادونجات گفت: هر خیر و دستگاهی در سراسر کشور، بتواند در مکان های مورد تایید از سوی سازمان امداد و نجات، پایگاه های امدادی، ساختمانی را احداث کند و یا در اختیار جمعیت هلال احمر قرار دهد، این پایگاه را تجهیز و راه اندازی خواهیم کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: اعتماد و نگاه مردم به هلال احمر بسیار خوب است و هلال احمر بعد از اوقاف، بیشترین موقوفات را دارد و در این زمینه باید فرهنگ سازی بیشتری شود.
کولیوند در ادامه با بیان اینکه هیچ کس نمی تواند در خصوص زلزله و پس لرزه های آن به صورت دقیق اعلام نظر کند گفت:  در خصوص سیل، طوفان و بسیاری از مخاطرات دیگر می‌توان پیش بینی هایی داشت ولی در خصوص زلزله و پس لرزه تنها اقدام، شناسایی نقاط امن خانه و ساختمان‌هاست که شهرداری و آتش نشانی باید در این زمینه آموزش های لازم را به شهروندان ارائه دهند.
وی در پایان به برگزاری دوره آموزشی تخصصی امدادی برای مدیریت بحران، دهیارها، فرمانداران، شهرداران و مسئولان سایر دستگاه ها اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره های تخصصی امدادی به منظور آمادگی لازم در مخاطرات، پیشگیری، پاسخگویی و حتی ریکاوری در زمان حوادث و بحران ها لازم و ضروری است.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.