پرستاران و مشکلات حل نشده / متهم ردیف اول جنگ!/ چالش قیمت گذاری ۳ نرخی خودرو

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي پایان تلخ تیم ملی در جام جهانی 2022 ، اعتراضات کاميون‌داران به افزايش قيمت گازوئيل‌، چالش قیمت گذاری ۳ نرخی خودرو، حمله روسیه به اوکراین ، که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ، جریمه 2میلیون خودرو در تهران به ‌دلیل نداشتن معاینه فنی، ماجرای هزینه ۲۰هزارتومانی قبوض تلفن‌ثابت و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ سخنان رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي پایان تلخ تیم ملی در جام جهانی 2022 ، اعتراضات کاميون‌داران به افزايش قيمت گازوئيل‌، چالش قیمت گذاری ۳ نرخی خودرو، حمله روسیه به اوکراین ، که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ، جریمه 2میلیون خودرو در تهران به ‌دلیل نداشتن معاینه فنی، ماجرای هزینه ۲۰هزارتومانی قبوض تلفن‌ثابت و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

فرمان در دست کامیون‌داران

روزنامه آرمان ملي: اعتراضات کاميون‌داران به افزايش قيمت گازوئيل‌، واکنش‌هاي مختلف رسانه‌هاي خارجي و فضاي مجازي و برخي از رسانه‌هاي داخلي را دربرداشت . اما به گفته برخي از مسئولان در اين حوزه با وجود ادامه فعاليت کاميون‌داران به کار در مسيرهاي ترانزيتي داخلي و خارجي ضرورت سرمايه‌گذاري بخش خصوصي به منظور بازسازي ناوگان حمل و نقل فرسوده کشور از جمله ديگر مطالبات در اين حوزه است که نيازمند بازنگري دولت و مسئولان ذي‌ربط دارد.رضا رستمي، نايب‌رئيس کميسيون حمل و نقل و لجستيک اتاق ايران در اين باره به «آرمان ملي» گفت: هيچ افزايش قيمت رسمي سوخت گازوئيل در کشور را نداشته‌ايم و اعتراض برخي کاميون‌داران از نسبت به سهميه گازوئيل تخصيص يافته به آنها صورت گرفته بود که در تعامل با مسئولان تحت رسيدگي قرار گرفت و کارت سوخت همه کاميون‌داران شارژ شد و در حال حاضر هيچ مشکلي در اين خصوص وجود ندارد و حمل و نقل اقلام و وسايل از طريق کاميون‌داران در مسيرهاي ترانزيتي کشور به شکل مطلوب در حال انجام است. رستمي افزود: تخصيص سهميه سوخت مورد نظر کاميون‌داران با توجه به اينکه از اولويت‌هاي اين گروه محسوب مي‌شود همواره مدنظر مسئولان بوده و از اين رو در تعامل مستمر با مسئولان خواستار رفع نياز کاميون داران جهت حضور در شريان‌هاي اقتصادي کشور بوده‌ايم و مشکلات اين گروه نيز مورد توجه افراد ذي‌صلاح قرار دارد. او ادامه داد: بيمه تکميلي رانندگان نيز از ديگر مشکلاتي است که همواره جزء مطالبات اين افراد اعلام مي‌شود که درصدد تحت پوشش قراردادن بيمه کاميون‌داران بوده‌ايم و اخيرا با رايزني‌هاي صورت گرفته شاغلين در اين بخش با انعقاد قرارداد با يک شرکت بيمه تحت پوشش قرار گرفتند و علاوه بر اين ميزان خدمات ارائه شده در اين زمينه نيز علاوه بر کيفي‌تر شدن از تعدد ارائه خدمات مطلوبي نيز بهره‌مند شد. رئيس شرکت‌هاي حمل و نقل داخلي ايران اضافه کرد: عدم پرداخت کرايه حمل و نقل از سوي برخي شرکت‌ها و سازمان‌هاي دولتي از ديگر مشکلات کاميون‌داران داخلي است که با توجه به شرايط دشوار اقتصادي رانندگان را تحت فشار قرار داده بود که با گفت‌وگو‌هاي صورت گرفته با مسئولان دولتي مقرر شده تا هزينه‌هاي صورت گرفته پرداخت شود و مشکلات اين بخش نيز به شکل مطلوبي حل و فصل شده است.

 

خداحافظی تلخ  از جام جهانی

روزنامه ایران: تیم ملی فوتبال کشورمان، در سومین بازی اش در گروه B جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، از ساعت ۲۲:۳۰ دیشب در ورزشگاه الثمامه دوحه به مصاف امریکا رفت که قضاوت این بازی را آنتونی متئو لاهوز، داور ۴۵ ساله اسپانیایی بر عهده داشت و روبرتو دیاز پرز دل پالمار و پائو دیویس کمک داوران این بازی بودند. ایران در حالی در این مسابقه به میدان رفت که کارلوس کی روش تیمش را با ترکیب علیرضا بیرانوند، احسان حاج صفی، میلاد محمدی، مرتضی پورعلی گنجی، سید مجید حسینی، رامین رضاییان، احمد نوراللهی، سعیدعزت‌اللهی، علی قلی‌زاده، مهدی طارمی و سردار آزمون روانه زمین کرد تا تنها تغییرش نسبت به بازی با ولز، بازگشت بیرانوند به درون دروازه به جای سید حسین حسینی باشد. امریکا هم با مت ترنر، سرجینیو دست، تایلر آدامز، آنتون رابینسون، یونس موسی، وستون مک‌کنی، کریستین پولیشیچ، تیم ریم، کامرون کارتر ویکرس، تیموتی وه‌آ و جاشوا سرجنت، این بازی را آغاز کرد. در نیمه اول این مسابقه توپ و میدان در اکثر دقایق مسابقه در اختیار امریکایی ها بود و ملی پوشان ایران چشم به ضد حمله داشتند. در این شرایط، ایران موقعیت خاصی به دست نیاورد و امریکا در دقیقه ۳۸ به گل رسید. به این ترتیب که ضربه سر «دست» از سمت راست در محوطه شش قدم به پولیشیچ رسید و این ستاره چلسی، با ضربه پای راست موفق شد دروازه را باز کند تا امریکا را پیش بیندازد. دقیقه 3+45 و با مصدومیت محمدی اولین تعویض ایران انجام شد و علی کریمی به جای او به میدان آمد. امریکا در ادامه و در دقیقه ۶+۴۵، بازهم به گل رسید اما گل تیموتی وه‌آ آفساید اعلام شد تا نیمه اول 1-0 به نفع امریکا به پایان برسد. با شروع نیمه دوم، سامان قدوس به جای آزمون به میدان آمد. دقیقه 71 و72 هم مهدی ترابی و ابوالفضل جلالی جایگزین نوراللهی و حاج صفی شدند.   در ادامه ایران برای رسیدن به گل تساوی تلاش زیادی انجام داد اما به هدف نرسید تا این بازی با همان نتیجه 1-0 به پایان برسد و تیم ملی پایان تلخی در جام جهانی 2022 داشته باشد.

 

شجره‌ای که پاک بود و پاک ماند

روزنامه جوان:رهبرحکیم انقلاب در دیدار بسیجیان در حسینیه امام خمینی (ره) برای چندمین بار بسیج را از نگاه پیر روشن ضمیر جماران تعریف کرد. این از برکات این انقلاب و سابقه و پشتوانه محکم و درخشان آن است که رهبری انقلاب با گذشت سه دهه و نیم سکان اداره کشور بعد از امام (ره)، برای تبیین و توصیف یک پدیده به خالق آن پدیده رجوع می‌کنند. رهبر انقلاب وقتی می‌خواهند انقلاب و حرکت رو به جلوی آن را بازشناسی کنند هیچ شخصیتی را سزاوارتر از امام برای اینکه ثابت شود انقلاب چه بود و چه کرد، نمی‌شناسند. از همین رو است که در مراسم‌های مختلف سالانه هفته بسیج بار‌ها و بار‌ها دیده‌ایم که رهبری بسیج را با پیام ۵ آذر ۱۳۶۷ حضرت امام (ره) به جامعه معرفی می‌کنند.خیلی‌ها به غلط تصور می‌کنند که شاه بیت سخنان امام راحل فقط مربوط به سال‌های اولیه انقلاب بوده و با گذشت زمان و دیدن برخی اشتباهات که طبیعت هر نظام تازه شکل گرفته‌ای است امام در بیان تعریف‌ها و حتی آمال و آرزو‌های خود تعدیل مواضع داده‌اند که بعضاً در مواجهه با برخی افراد و یا مسائل شاهد آن بوده‌ایم. اما یکی دو سال پایانی عمر با برکت امام و تأکید ایشان روی برخی موارد و اصول لاینقطع و بلاشک انقلاب نشان می‌دهد امام سفر کرده ما نه تنها در این موارد کوچک‌ترین تغییری در مواضع شان در مقایسه با سال‌های اولیه انقلاب نداشته‌اند بلکه پافشاری بر حقانیت این موضوعات نشان از اهمیت و درستی مسیری است که در طول حیات امام و پس از آن طی می‌شده است. از جمله آن‌ها می‌توان به چهار پیام تاریخی امام راحل اشاره کرد. پیام به گورباچف و دادن این هشدار که صدای شکستن استخوان‌های مارکسیست و نظام الحادی به گوش می‌رسد و نسبت به شکستن و فروپاشی نظام‌های سرمایه داری و مستکبر جهان غرب نیز هشدار دادند.

 

چالش قیمت گذاری ۳ نرخی خودرو

روزنامه خراسان:طبق اعلام قبلی در هفته جاری بیش از 2 هزار دستگاه خودرو در بورس کالا عرضه خواهد شد. در این خصوص، برنامه میز اقتصاد با موضوع معایب و مضرات مدل های عرضه و قیمت گذاری خودرو حاوی نکات چالشی بین قالیباف سخنگوی وزارت صمت، طاهری رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی و جهرمی قائم مقام بورس کالا بود. منافع عرضه خودرو در بورس کالا بنا به گزارش تسنیم، در این برنامه جهرمی قائم مقام بورس کالای ایران با اشاره به مقاومت های زیادی که درباره عرضه خودرو وجود داشته (از جمله در وزارت صمت) و هنوز هم ادامه دارد، از پیشرفت روند عرضه خودرو در بورس کالا حمایت کرد. به گزارش خراسان، به طور کلی عرضه خودرو در بورس کالا از آن جا که موجب کشف قیمتی بیش از قیمت کارخانه خودروها می شود، می تواند منجر به بهبود درآمد خودروسازان شود. این مسئله خود به خود بر سود و در نتیجه سهام خودروسازان در بورس اثر مثبت خواهد گذاشت. این در حالی است که در سیستم قرعه کشی که البته تاکنون بیشتر خودروها از آن خارج شده اند، امکان رانت گسترده برای برندگان به وجود خواهد آمد. البته عرضه خودرو در بورس کالا، برای دولت از قبل مالیات بر ارزش افزوده منافعی خواهد داشت. به گفته جهرمی قائم مقام بورس کالا، سال گذشته دولت 7 هزار میلیارد تومان از بابت دریافت نشدن مالیات بر ارزش افزوده (بابت نرخ رقابتی خودروهای دو خودروساز) عدم النفع داشته است.

 

اگر امنیت عراق تهدید شود برای حفاظت از آن سینه سپر می کنیم

روزنامه کيهان:  رهبر انقلاب اسلامی با تبریک انتخاب آقای شیاع السودانی به‌عنوان نخست‌وزیر عراق، وی را فردی مؤمن و توانا خواندند که قرارگرفتن او در رأس دولت عراق مایه خرسندی است. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای عراق را بر‌ترین کشور عربی منطقه از لحاظ ثروت‌های طبیعی و انسانی و همچنین پیشینه فرهنگی و تاریخی و تمدنی دانستند و گفتند: متأسفانه با وجود چنین پیشینه‌ای، عراق هنوز نتوانسته است در جایگاه والا و واقعی خود قرار گیرد و امید می‌رود با حضور جنابعالی، عراق به پیشرفت و جایگاه واقعی خود دست یابد. انسجام و وحدت مجموعه‌های داخل عراق و استفاده حداکثری از نیروهای جوان و پُرانگیزه؛ از الزامات پیشرفت این کشور ایشان یکی از ضرورت‌های اساسی رسیدن عراق به جایگاه واقعی خود را، انسجام و وحدت مجموعه‌های داخل عراق برشمردند و افزودند: یکی دیگر از الزامات این پیشرفت، استفاده حداکثری از نیروهای جوان و پُرانگیزه عراق است. در مقابل اراده دشمن، محکم بایستید رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته پیشرفت عراق دشمنانی دارد که شاید در ظاهر هم اظهار دشمنی نکنند اما دولتی همچون دولت شما را قبول ندارند و باید با تکیه بر مردم و نیروهای پرانگیزه و جوان که امتحان خود را در مقابله با خطر عظیم و مُهلک داعش پس دادند، در مقابل اراده دشمن، محکم بایستید. حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پیشرفت عراق در عرصه‌های اقتصادی، خدماتی و حتی فضای مجازی و ارائه یک چهره موجّه از دولت به مردم عراق را منوط به استفاده از ظرفیت عظیم جوانان عراقی به‌عنوان لشکر واقعی حامی دولت دانستند و گفتند: دولت جدید عراق می‌تواند با چنین پشتوانه‌ای و با استفاده از منابع و امکانات خوب مالی که در این کشور وجود دارد، در عرصه‌های مختلف به‌ویژه خدمات‌رسانی به مردم، تحول جدی ایجاد کند.

 

متهم ردیف اول جنگ!

روزنامه وطن امروز: نیویورکر در مصاحبه‌ای تفصیلی با جان مرشایمر، دانشمند بزرگ روابط بین‌الملل، متنی را منتشر کرده است که در آن مرشایمر تا حد زیادی حمله روسیه به اوکراین را ناشی از اشتباهات و تحرکات نادرست غرب ارزیابی و استدلال می‌کند غرب با توسعه ناتو، عملا روسیه را به گوشه‌ای رانده و جنگ روسیه با اوکراین را به گزینه‌ای اجتناب‌ناپذیر تبدیل کرده است.  مرشایمر به عنوان یک واقع‌‌گرای کارکشته، پیش‌تر نیز رگه‌هایی از این استدلال خود را بروز داده است. سال 2014 زمانی که پوتین نسبت به الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک روسیه اقدام کرد و از جدایی‌طلبان شرق اوکراین حمایت کرد، مرشایمر گفت مداخله روسیه در اوکراین، تا حد زیادی به دلیل اشتباهات و اقدامات نادرست اروپا و ایالات متحده آمریکا رخ داده است.  در عین حال یک مساله دیگر که تغییر کرده این است که جنگ اوکراین ماهیت شدیدتری را به خود گرفته (از حیث وخامت و شدت درگیری‌ها) و روس‌ها با خشونت بیشتری در رابطه با اوکراینی‌ها در مقایسه با روزهای ابتدایی جنگ عمل می‌کنند. اکنون شاهد آن هستیم که روس‌ها اقدام به قطع خطوط برق به نحو گسترده می‌کنند؛ مساله‌ای که چالش‌های انسانی زیادی را ایجاد می‌کند و خسارت‌های اقتصادی زیادی را نیز به اوکراین وارد کرده است.  جان مرشایمر در این مصاحبه می‌گوید: «من فکر می‌کنم روس‌ها می‌خواهند پیروز جنگ باشند و همین میل و اشتیاق آنها، موجب می‌شود که تشدید خشونت را در دستور کار قرار دهند تا از این طریق، دست برتر را در مواجهه با طرف مقابل داشته باشند».  دانشمند روابط بین‌الملل پیش‌تر در ماه فوریه و در آغاز جنگ اوکراین گفته بود ماجرای حمله روسیه برای فتح کل اوکراین نیست و درصدد ادغام 4 استان در بخش شرقی اوکراین به خاک خود است. حال دامنه اهداف روسیه گسترده‌تر نیز شده، با این حال اینطور نیست که پوتین مثلا طالب فتح کل اوکراین باشد. در عوض، وی (پوتین) مایل به فتح بخشی از خاک اوکراین و ملحق کردن آن بخش به روسیه است.

 

پرستاران و مشکلات حل نشده…

روزنامه جمهوری اسلامی: پرستاری از آن دست مشاغلی است که آمیخته با عشق و مهربانی است، همه کسانیکه در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها بستری هستند یا از خدمات پرستاری بهره می‌برند به نوعی بازیابی سلامت و تندرستی خود را مدیون پرستاران هستند و بسیارند دردمندانی که به دستان این فرشتگان سپید پوش دخیل بسته‌اند.پرستاری را می‌توان در چند کلمه خلاصه کرد؛ صبر، فداکاری و عشق واژه‌هایی جدانشدنی از این حرفه هستند، حرفه‌ای که همه با آن آشنایی داریم و حتی شاید در مواقعی از زندگی آن را تجربه کرده باشیم. “پرستاران” فرشتگان سفیدپوشی هستند که در سخت‌ترین لحظات زندگی کنار ما هستند و چه بیمار باشیم چه همراه بیمار، از درد ما می‌کاهند. خدمات و ایثاری که این قشر در دوران کرونا انجام داد ما را به یاد دوران جنگ تحمیلی می‌اندازد که کسی نمی‌تواند بدون علاقه وارد این شغل شود و در این شغل دوام بیاورد.در روز پرستار و بمنظور قدردانی از زحمات این قشر خدوم، سعی داریم مشکلات و خواسته‌های آنان را بازگو کنیم شاید مسئولان مربوطه آستین همت را برای حل آنها بالا بزنند. سالهاست که قشر زحمتکش پرستار با دو مشکل اساسی یعنی استخدام و تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری دست و پنجه نرم می‌کنند. البته این دو مشکل مربوط به دیروز و امروز نیست،سالهاست که پرستاران برای مراقبت از بیماران تلاش میکنند اما هیچکس برای اینکه آنها را به حقشان برساند، قدم تاثیرگذاری بر نمی‌دارد. حدود 15 سال است که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری بعد از تصویب در مجلس هنوز بطور کامل به مرحله اجرا نرسیده است.

 

پروپاگاندای سیاسی در فستیوال‌های نامقدس

روزنامه فرهیختگان: عنکبوت مقدس فیلمی است که در جشنواره کن ۲۰۲۲ همراه با هیاهوی فراوان اکران شد. کارگردان آن علی عباسی که یک ایرانی‌الاصل ساکن سوئد است، اول تلاش کرد برای ساخت این فیلم در ایران مجوز بگیرد اما فیلمنامه‌اش پروانه ساخت نگرفت. بعد رفت و کار را در عمان جلوی دوربین برد. زهرا امیرابراهیمی، هنرپیشه ایرانی که چندین سال پیش، به دلیل علنی شدن مسائل خصوصی زندگی‌اش صدمه خورده بود و پس از مدتی از ایران رفت، نقش اصلی این فیلم را بازی کرد. او که دیگر خودش را زر امیرابراهیمی می‌نامد، در جشنواره‌ای که اصغر فرهادی هم جزء داوران آن بود، نخل طلای بازیگری گرفت. اینها همه در حالی بود که فیلم از لحاظ ساختاری به‌شدت ضعیف بود و اگر به دلایل فنی از سد هیات انتخاب یکی از جشنواره‌های موضوعی داخل ایران هم رد نمی‌شد، قابل درک بود. سیاسی شدن روندهایی که فستیوال‌های فیلم غربی علیه ایرانی‌ها اتخاذ می‌کردند، قبل از این هم هرسال داشت علنی‌تر می‌شد اما عده‌ای هنوز این را نمی‌پذیرفتند. سر فیلم عنکبوت مقدس این دعوا به اوج خودش رسید؛ چه اینکه در آن به شکل نمادین توهین‌هایی به امام رضا(ع) و نماد دیگری از فرهنگ ایرانی، یعنی فرش ایرانی شده بود. آن همه جار و جنجال با اظهاراتی که کارگردان فیلم در نشست خبری کن کرد، تکمیل شد. او گفت فیلمش نه درباره سعید حنایی، قاتل زنجیره‌ای دهه 70، که درباره یک جامعه قاتل‌پرور است. حالا از آن ایام فاصله گرفته‌ایم و عنکبوت مقدس در حالی برای دانلود در فضای وب قرار گرفته و همه می‌توانند آن را ببینند که غوغاهایی خیلی بزرگ‌تر از آن را در این ایام تجربه کرده‌ایم که عنکبوت مقدس و کن در آنها گم می‌شوند.

 

تاوان زندگی با خودروهای اضافه شهر

روزنامه همشهری:پلیس راهور اعلام کرده که 2میلیون خودرو در تهران به ‌دلیل نداشتن معاینه فنی جریمه شده‌اند. بگذارید یک حساب و کتاب  برای عددی که پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اعلام کرده و عدد کمی هم نیست، داشته باشیم. طبق آمار شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، خودروهای سواری، وانت‌بارها، کامیون‌ها، مینی‌بوس‌ها و اتوبوس‌ها سالانه 5283تن ذرات معلق آلاینده و 425711تن انواع آلاینده‌های گازی را در هوای شهر منتشر می‌کنند. تهران حدود 7میلیون و 300هزار دستگاه از این نوع خودروها دارد که با یک ‌تقسیم ساده می‌توان سهم هر خودرو را به ‌دست آورد. به‌عبارتی هر خودرو به‌طور میانگین سالانه 723 گرم ذرات معلق و 58318گرم آلاینده‌های گرم در هوای شهر تزریق می‌کند، اما نکته اینجاست که خودروهای بدون معاینه فنی بین 2 تا 5برابر دیگر خودروها آلودگی تولید می‌کنند. پس قطعا سهم‌شان در پایین آمدن کیفیت هوا و بالا رفتن شاخص‌های آلودگی بیشتر است، اما شهروندان و صاحبان سایر خودروها، تاوان زندگی زیر آسمان سیاهی را می‌پردازند که یا نقشی در ایجاد چنین سیاهی ندارند یا نقش‌شان کم‌رنگ است. هر خودروی سدان (صندوق‌دار) برای تردد مناسب و بدون ترافیک در شهر به فضایی حدود 60مترمربع نیاز دارد. وسعت معابر شهر تهران هم 110میلیون مترمربع است. به‌عبارت دیگر تهران برای ترافیک روان، باید یک‌میلیون و 800هزار خودرو داشته باشد، اما 7میلیون و 300هزار دستگاه خودرو دارد. خب، معلوم است که خیابان‌هایش در بیشتر ساعات روز به‌خصوص ساعات پیک تردد،  قفل می‌شود؛ چرا؟ به این علت که تعداد خودروهایش چندین برابر ظرفیت معابرش است.

 

پایانه جدید شرق همچنان بلاتکلیف

روزنامه شرق:ترمینال جدید شرق مدت‌هاست در فهرست پروژه‌های 90درصدی شهر تهران است. در فهرست وعده‌های شهردار تهران در زمان بررسی بودجه 1401 به سرانجام رساندن این پروژه بود. حالا کمتر از چهار ماه مانده به پایان سال اعضای شورای شهر تهران به نیاز 200 میلیاردی این پروژه اشاره کرده و خواستار تعیین تکلیف آن شده‌اند.در جلسه روز گذشته شورای شهر تهران، سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران در تذکری به موضوع ترمینال شرق اشاره می‌کند و می‌گوید: ترمینال شرق در مساحت ۳۰ هکتار اجرا شده است. علت راه‌اندازی این پایانه این بود که پایانه سابق باعث کندی حرکت و ایجاد ترافیک شده بود. مزایای راه‌اندازی پایانه شرق این است که در نقطه گرهی خارج از محدوده شهر تهران است و دسترسی بسیار خوبی به بزرگراه‌های یاسینی، زین‌الدین، دماوند، تلو، لشگرک و امکان برنامه‌ریزی سفر برای اقصی نقاط کشور را ایجاد می‌کند.او ادامه می‌دهد: طراحی پایانه هوشمند است و به نوعی اولین پایانه هوشمند به شمار می‌رود که جارزنی و دلالی را در پایانه حذف می‌کند. قرارگرفتن در مجاور پارک جنگلی سرخه‌حصار و پیش‌بینی ایستگاه مترو در کنار آن از مزایای این پروژه است. با وجود تمام امکانات، پایانه بدون استفاده مانده است. این پایانه با کمتر از ۲۰۰ میلیارد تومان راه‌اندازی خواهد شد.این پروژه در سال ۹۶ با ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان تکمیل می‌شد، اما امروز به ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد؛ هرچند با ۲۰۰ میلیارد تومان می‌توان آن را راه‌اندازی کرد که اگر به بهره‌برداری برسد، در سال آینده ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد برای شهرداری خواهد داشت و جزء درآمدهای پایدار است. آقا‌میری پیشنهاد می‌کند: اگر یک کارگروه اقتصادی روی پایانه جدید شرق کار کند، می‌تواند از حداقل‌های این پروژه درآمد کسب کند، شهرداری با اخذ تسهیلات از بانک این پایانه را تکمیل کند و این موضوع را در اولویت قرار دهد؛ چراکه سودآوری خواهد داشت. باید توجه کرد که این هزینه نیست، بلکه سرمایه‌گذاری است. متأسفانه دوره قبلی مدیریت شهری با ترک فعل، این سرمایه ارزشمند را ناکارآمد گذاشتند؛ ضمن اینکه خسارت‌های فراوانی را هم در این سال‌ها به پروژه وارد کردند که باید جبران شود و سرمایه ارزشمندی برای شهر تهران باشد.

 

تغییر در روابط بین‌الملل

روزنامه اطلاعات:جنگ «بایدن» و «پوتین» در اوکراین نه تنها طولانی و فرسایشی شده، بلکه به روایت اغلب کارشناسان روابط بین‌الملل مجموعه توازن مستقر در گذشته را نیز دچار تحول و به هم‌ریختگی کرده است؛ تا آنجا که تحولات و دگرگونی‌ها را تقابل قدرتی شرق و غرب نامیده‌اند. مرکزیت شرقی این تقابل، روسیه و تا حدودی چین اگر چه با تفاوت‌هایی بر سر بحران واشنگتن ـ پکن، قلمداد می‌شود و تمرکز غربی آن را همگونی مواضع آمریکا به همراه متحدانش در اروپا (انگلیس، فرانسه و آلمان) با مرکزیت نظامی غربی (ناتو) بر می‌شمارند. اولین پیامد این تقابل، به هم خوردن توازن سنتی در هماهنگی عمومی سه قدرت بزرگ و البته تعیین کننده در ساختار سازمان ملل است و این روزها در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان بالاترین نهاد تصمیم‌گیری‌ بین‌المللی، این مسأله علنی و آشکار شده است.از سوی دیگر، این بحران علاوه بر جبهه‌سازی‌های سیاسی ـ امنیتی، در بخش تجارت بین‌المللی، نوسان‌های مالی و سرمایه‌ای به ویژه در مجموعه دایره تجارت بین‌المللی و علی‌الخصوص در بخش انرژی (نفت و گاز) را به وجود آورده است، به طوری که آمریکا و همراه آن سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلیس به صورت رسمی و غیر رسمی از «بحران انرژی» به ویژه در زمستان امسال، مدام به شهروندان خود هشدار می‌دهند.نزدیکترین پیامد منفی این بحران، به هم ریختگی در مجموعه روابط مالی ـ اقتصادی در سطوح گوناگون، اعم از منطقه‌ای تا مجموعه روابط تجاری ـ اقتصادی بین‌المللی است. آژیر منفی این نوسان‌های مالی و درآمدی و به هم ریختگی قدرت پولی و نوسان‌ درمحاسبه درآمدها و هزینه‌ها، مشکلات اجرایی برنامه‌ریز‌ها را به چنان وضعی رسانده است که منفی شدن تنظیم بودجه در چرخه تولید وکارآفرینی را می‌توان از پیامدهای آن دانست. نقد چنین شرایط منفی اکنون موضوع روز بررسی‌های کارشناسان اقتصادی شده است.

 

برداشت ۴۰۰۰میلیاردی مخابرات، قانونی یا غیرقانونی؟

روزنامه جام‌جم: تابستان امسان افزایش تعرفه هزینه ماهانه تلفن ثابت مورد تأیید قرار گرفت و ستاد تنظیم بازار هم افزایش قیمت کارکرد تلفن ثابت را تصویب کرد اما این موضوع با انتقادات زیادی همراه شد و فضای مجازی را داغ کرد. جدیدترین قبض تلفن ثابت مشترکان شهری با اعمال قیمت‌های جدید صادر شد و بدین ترتیب هیچ قبض تلفن شهری‌ای در کشور، مبلغ زیر ۱۰هزار تومان ندارد. حداقل رقم قبوض تلفن تهرانی‌ها به بالای ۲۰هزار تومان رسید. این قیمت‌ها براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار از ابتدای شهریور امسال اعمال شده‌اند. ستاد تنظیم بازار در جلسه ۲۶مرداد تصویب کرد برای تلفن‌های ثابت شهری مبلغی به عنوان حداقل کارکرد ماهانه درنظر گرفته شود و بر این اساس هر خط تلفن تا رقم مشخص‌شده می‌تواند کارکرد داشته باشد و همان رقم را بپردازد. اعداد تعیین‌شده برای خطوط تلفن ثابت در سه سطح مختلف تعیین شده که بالاترین رقم برای شهر تهران است. در جدولی که ستاد تنظیم بازار به تصویب رسانده، برای شهر تهران رقم ۲۰هزار تومان، سایر مراکز استان‌ها ۱۵هزار تومان و سایر شهرها ۱۰هزار تومان در ماه تعیین شده و هر خط تلفن درازای پرداخت این رقم، می‌تواند کارکرد مشخصی داشته باشد که در شهر تهران بیش از ۴۴۰۰دقیقه مکالمه است. جام‌جم از دلایل این گرانی گزارشی تهیه کرده که در ادامه آمده است.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.