عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی میگوید: هم اکنون فعالان صنعت لوازم خانگی، مازاد تولید و عرضه دارند و انبارهای کارخانهها مملو از کالاهای آماده برای عرضه به بازار است و هیچ مشکلی برای تامین یا تولید نیست.
به گزارش شهروند آنلاین، محمدحسین فهیمی عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر گفت: یکی از خصوصیات صنعت لوازم خانگی این است که همه تولیدکنندگانش از بخش خصوصی هستند و تقریبا هیچ کارخانه یا شرکت دولتی در این صنعت نداریم.
او افزود: پس از خارج شدن آمریکا از برجام و وضع قوانین تحریمی، شرکتهای کرهای لوازم خانگی از بازار ایران خارج شدند و به صورت اتوماتیکوار پس از این اتفاق، موضوع حمایت از تولید داخل فعال شد.
عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی در ادامه بیان داشت: شرکتهای داخلی صنعت لوازم خانگی با توجه به زیرساختهایی که آماده کرده بودند، توانستند خلاء بازار را از لحاظ کمی و تا حدود زیادی کیفی تامین کنند به جز یکی دو محصول که آن هم یک یا دوماه با مشکل مواجه شد، فعالان این صنعت در این چند سال اخیر جوابگوی مصرف کنندگان بودند.
فهیمی اضافه کرد: در مقطع کنونی فعالان صنعت لوازم خانگی، مازاد تولید و عرضه دارند طوری که به هر کارخانهای مراجعه کنید، مملو از کالاهای آماده برای عرضه به بازار است و هیچ مشکلی برای تامین یا تولید نیست و بیشتر مشکل فروش محصولات است.
او با اشاره به خبر آزادسازی ۷ میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی و تاثیر آن صنعت لوازم خانگی گفت: کره جنوبی پیشنهادی برای واردات کالا داد که با استقبال داخلی هم مواجه شد که با مخالفت انجمنهای تخصصی لوازم خانگی بواسطه سرمایه گذاری، ایجاد زیرساختها و اشتغال برای تولید داخل لوازم خانگی روبهرو شد.
عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی با اشاره به حمایتهای مقام معظم رهبری از تولید داخلی افزود: قانون ممنوعیت واردات کالا سه سال قبل از فرمایشات رهبر انقلاب مبنی بر حمایت از تولید داخل طبق مصوبه هیات دولت و سران قوا تا خرداد ۱۴۰۰ وجود داشت.
فهیمی درباره موضوع انحصار تولید لوازم خانگی در چند شرکت گفت: به اعتراف وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمنها، صنعت لوازم خانگی ۴۸۰ تولید کننده فعال دارد که در این بین ۱۰ الی ۱۵ برند معروف در حال فعالیت هستند و هیچکدام از این برندها روی انواع محصولات، انحصار و بازار مطلق ندارند.
او حجم تبلیغات رسانهای، بیلبوردها و تخفیفات و افزایش ارائه خدمات برندهای صنعت لوازم خانگی داخلی را گواهی بر رقابتی بودن این بازار برشمرد.
عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی درباره ادعای برخی مبنی بر افزایش ۲۰ درصدی ماهیانه قیمتها در صنعت لوازم خانگی گفت: اگر این اتفاق میافتاد که قیمتها در مقطع کنونی سر به فلک میکشید؛ اخرین افزایش قیمت در لوازم خانگی در ابتدای سال ۱۳۹۹ و ان هم به میزان ۵ درصد بود.
فهیمی با اشاره به قیمتگذاری دستوری افزود: افزایش قیمت محصولات باید در انجمن صنعت لوازم خانگی بررسی شود. همچنین باید در سامانه ۱۲۴ ثبت شود و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان بر روی قیمت محصولات در بازار نظارت دارند و از سال ۱۳۹۹ کالاها مشمول قیمتگذاری دستوری شد هرچند به این روش اعتراض داریم، زیرا که با توجه به نظرات کارشناسی و تخصصی این کار غلط است و باعث گرانی کالا میشود و ستاد تنظیم بازار است که قیمت محصولات را مشخص میکند.
او اضافه کرد: در سال ۱۳۹۹ با مشارکت همه تولیدکنندگان لوازم خانگی با وجود حاشیه زیان بیشتر شرکتهای تولیدی هیچ افزایش قیمتی بعد از دستور مقام معظم رهبری اعمال نشده است.
عضو هیات مدیره انجمن لوازم خانگی گفت: با وجود بالا رفتن قیمت نهادههای تولید و افزایش دستمزدها، قرار بر این بود که از ابتدای سال ۱۴۰۰ افزایش قیمت داشته باشیم، اما این اتفاق نیفتاد و تقریبا ۵ ماه پیش در خرداد ۱۴۰۱، افزایش ۱۰ درصدی قیمت برای محصولات لوازم خانگی بزرگ و ۱۵ درصدی برای تلویزیون مصوب و اعلام شد و این، تنها افزایش قیمت قانونی بود که در طول یک سال و نیم گذشته بر روی لوازم خانگی اعمال شده است./واحد مرکزی خبر
انتهای پیام