آتش به جان «بی‌بی»/ ترمیناتور به تحقق پیوست!/ چگونه ونزوئلا توانست ما نتوانستیم؟

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي عملیات شهادت طلبانه قدس ، چگونگی کاهش 80 درصدی نرخ ابرتورم ونزوئلا در یک بازه زمانی حدود هفت ساله ، قانون «مهسا امینی» در كنگره آمريكا ، اقتدار دریایی در حیاط خلوت آمریکا ، انتقاد از قوه مجريه و استيضاح وزيران ، نامه مصطفی مستور به وزیر ارشادو… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه توانمندی‌های تولید داخل در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي عملیات شهادت طلبانه قدس ، چگونگی کاهش 80 درصدی نرخ ابرتورم ونزوئلا در یک بازه زمانی حدود هفت ساله ، قانون «مهسا امینی» در كنگره آمريكا ، اقتدار دریایی در حیاط خلوت آمریکا ، انتقاد از قوه مجريه و استيضاح وزيران ، نامه مصطفی مستور به وزیر ارشادو… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

توانمندی به روایت صنعت

روزنامه ایران:حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیروز (شنبه) به مدت سه ساعت از نمایشگاه توانمندی‌های داخلی که در حوزه‌های مختلف برپا شده بود بازدید کردند. این نمایشگاه به مناسبت شعار سال که سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری شده بود، برگزار شد. در این نمایشگاه توانمندی‌های داخلی در حوزه‌های صنایع معدنی و اکتشافی، الکترونیکی و مخابرات، هوافضا و ماهواره، خودرو، کشاورزی و غذایی، حمل و نقل ریلی، جاده‌ای، دریایی و هوایی، بخش مسکن، نفت و پتروشیمی، لوازم خانگی، نساجی، صنایع آبزی پروری، آبخیزداری، صنایع برق و نیروگاهی و سدسازی و طرح‌های مدیریت آب و فناوری اطلاعات و ارتباطات به نمایش گذاشته شده بود.

 

چگونه ونزوئلا توانست ما نتوانستیم؟

روزنامه آرمان ملی: بررسی چگونگی کاهش 80 درصدی نرخ ابرتورم ونزوئلا در یک بازه زمانی حدود هفت ساله می‌تواند الگوی خوبی برای کشورهای گرفتار تورم یا ابرتورم باشد. این درحالی است که ونزوئلا با وجود داشتن منابع غنی نفتی به دلایل سیاسی و تحریم‌های متنوعی که بر این کشور اعمال شد گرفتار تورم‌های وحشتناک و مشکلات اقتصادی- اجتماعی- سیاسی فراوانی شد که این کشور را تا مرز ورشکستگی و فقر کامل قرار داد. از سوی دیگر حذف بیش از 14 صفر و سقوط ارزش پول ملی و نابودی اقتصاد و صنعت و تولید کشور از جمله نتایجی بود که به گفته کارشناسان حاصلِ سیاست‌گذارهای و چالش این کشور در سطح تعاملات جهانی با دیگر کشورها ایجاد شد؛ هر چند مشکل نقدینگی و ساختار ضعیف بانکی از جمله دیگر دلایلی به شمار می‌آید که کارشناسان آن را در فقیر شدن و نابودی اقتصاد این کشور موثر می‌دانند. با این حال کارشناسان معتقدند ایران در حال حاضر با ونزوئلایی شدن فاصله زیادی دارد اما با توجه به سرعت گرفتن نرخ افزایشی تورم چنانچه با همین فرمان در برنامه‌ریزی‌های سیاسی – اقتصادی پیش رویم از ونزوئلایی شدن و گرفتار تبعات ناشی از آن فاصله چندانی نخواهیم داشت. کامران ندری، کارشناس اقتصادی در این خصوص به «آرمان ملی» گفت: بسیاری از کشورها تورم و ابرتورم‌ها را در سطوح مختلف را تجربه کردند، اما با اتخاذ سیاست‌های مختلف توانستند این مشکلات را پشت‌سر بگذارند البته پرداخت هزینه‌های سیاسی – اقتصادی برای گذر از این ابرتورم‌ها شاخص اصلی برای بهبود اوضاع اقتصادی – داخلی کشور محسوب می‌شود و باید دید که ایران نیز با وجود رشد تصاعدی تورم در کشور خواهد توانست با تعامل بهینه شاهد رشد اقتصادی وکاهش نرخ تورم در کشور باشیم. او افزود: گذر ونزوئلا از ابر بحران تورم بیشتر در گرو افزایش تعاملات سیاسی – اقتصادی با دیگر کشورهای جهان است و تجربه 200 درصدی نرخ تورم در این کشور به حدی رسیده بود که بحران‌های فراوانی در تمام حوزه‌های اقتصادی – اجتماعی- سیاسی را موجب شده بود که سرانجام به این نتیجه رسید که باید با دیپلماسی اقتصادی – سیاسی مطلوب در تعامل با جهان خارج از خود برسد از سویی دلاریزه شدن رویکردی بود که این کشور در پیش گرفت و در تعاملات سیاسی – اقتصادی خود با کشورهای دیگر باعث رشد کشور خود شد هر چند تغییر نظام و ساختار پولی این کشور نیز کمک شایانی به کنترل و مهار تورم کرد.

 

كنگره آمريكا در آستانه تصويب قانون «مهسا امینی»

روزنامه آرمان امروز: در پی ادامه فشارهای بین‌المللی که از سوی آمریکا و تروئیکای اروپایی در دستور کار قرار گرفته است حالا امریکا اعلام کرده است که قصد دارد قانون جدیدی را بر علیه ایران و با استفاده از نام «مهسا امینی»، که بعد از فوت او در مرکز پلیس امنیت اخلاقی تهران، ایران شاهد اعتراضات گسترده بود، دارد. پیش از این هم شاهد بودیم که مقامات آمریکا به بهانه آزادی حق اعتراض در ایران واکنش‌هایی از خود نشان دادند و تلاش داشتند با موج‌سورای بر روی اعتراضات داخلی به مقاصد سیاسی خود و امتیاز گرفتن از جمهوری اسلامی دست پیدا کنند. این در حالی است که اگر در خبرهای منتشر شده از سوی مقامات آمریکا در مورد اعتراضات ایران جست‌وجو کنیم شاهد رفتارهای دوگانه‌ای خواهیم بود. این نشان می‌دهد سیاستمداران آمریکا بدون توجه به حقوق شهروندان ایران در ادامه مسیر خود قرار دارند. در حالی که تحریم‌های آمریکا در طول سال‌های گذشته باعث فشار آمدن به اقتصاد بخش خصوصی ایران شده است و هیچ تاثیر بازداردنه‌ای بر سیاستمداران ایرانی نداشته است آنها باز هم تلاش می‌کنند تا از نام مرحومه «مهسا امینی» به سود منافع خود استفاده کنند. در این بین باید به این موضوع اشاره کنیم که چرا امریکا به وعده عدم اجازه تردد به خانواده‌های شخصیت‌های سیاسی ایران که خواسته شهروندان ایرانی است عمل نمی‌کند؟واشینگتن فری بیکن مدعی شد: رهبران سیاست خارجی هر دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در حال آماده سازی یک قانون هستند که به نام قانون «مهسا امینی» نامگذاری شده است. این لایحه تحریم‌هایی را علیه برخی مقامات بلندپایه ایران و دفاتر مربوطه آنها اعمال می‌کند. حمایت هر دو حزب از این لایحه نشان می‌دهد که رهبران هر دو حزب از دولت بایدن می‌خواهند که موضع سخت‌تری در قبال حکومت ایران اتخاذ کند.

 

آتش به جان «بی‌بی»

روزنامه تجارت: نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در پی حمله روز جمعه در شمال قدس علیه گروهی از اسرائیلی‌ها در نزدیکی کنیسه یهودی به محل حادثه رفت، پلیس وضعیت فوق العاده اعلام کرده و تعداد کشته‌ها به ۹ تن رسیده است.به گزارش شبکه الجزیره، در پی عملیات شهادت طلبانه قدس ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی و پس از آن بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در میان تدابیر شدید امنیتی به محل حمله شتافتند. بن گویر در واکنش به این حمله گفته است: باید به حمله قدس پاسخ دهیم. وضع به همین منوال نمی‌تواند ادامه یابد.یوآو گالانت وزیر جنگ نیز سفرش به آمریکا را در پی حمله قدس متوقف و دستوراتی را مبنی بر آماده باش نیروها برای هرگونه حادثه احتمالی میدانی صادر کرد.هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی نیز دستور داد نیروهای اضافی ارتش به کرانه باختری در پی این حمله گسیل شوند. مقامات رژیم صهیونیستی فورا تجهیزات امنیتی را به منطقه فرستاده و منطقه را بستند. همچنین ارتش موانع نظامی را در مسیری که قدس را به شمال کرانه باختری و جنوب آن مرتبط می‌کرد، قرار داد.بنیامین نتانیاهو درباره عملیات تیراندازی در نزدیکی کنیسه‌ای در نزدیکی شهرک بیت حنینا در قدس اشغالی که ۹ شهرک نشین را از پای درآورد و ۱۲ زخمی برجای گذاشت، در مقر مرکزی پلیس در قدس اشغالی گفت: بعد از نشست با سیستم‌های امنیتی تصمیمات فوری بعد از عملیات را لحاظ کردیم. این تصمیمات را در جلسه عصر امروز شنبه کابینه مطرح می‌کنیم تاتصویب شوند. از شهروندان می‌خواهیم خودشان دست به اعمال قانون نزنند.او افزود: می‌خواهم تاکید کنم باید از روی تصمیم و درایت اقدام کنیم. از مردم می‌خواهم خودشان دست به اعمال قانون نزنند، ما پلیس، ارتش و نیروهای امنیتی داریم آنها طبق اوامر کابینه عمل خواهند کرد. نخست‌وزیر اسرائیل ادامه داد: ما در یکی از بدترین حملاتی قرار داریم که طی سال‌های اخیر شاهد بوده‌ایم. قلب‌های ما با خانواده‌های کشته‌ها و زخمی‌هاست. شبکه ۱۲ اسرائیل نیز گزارش داد، کابینه امنیتی اسرائیل عصر امروز جلسه تشکیل می‌دهد. نتانیاهو در حال حاضر وضعیت امنیتی بعد از حمله را ارزیابی می‌کند.

 

بیماران کلیوی «بی توجهی خاص» دریافت می‌کنند!

روزنامه جوان:  چه تعداد بیمار کلیوی و دیالیزی تحت پوشش این انجمن هستند؟ ما حدوداً بیش از ۱۰۰ هزار بیمار کلیوی در سطح کشور داریم که تعداد آن‌ها در حال تغییر است؛ بعد از دیالیز ممکن است پیوند دریافت کنند یا در اثر عوامل مختلفی فوت کنند.    بیماران در حال افزایش هستند، میانگین این افزایش چند درصد است؟ دقیقاً نمی‌توانم بگویم، آمار رسمی ندارد ولی می‌دانم بعد از کرونا خیلی از افرادی که مراجعه می‌کنند و می‌گویند دیالیز شدیم یا مستقیماً می‌خواهیم پیوند برویم، چون کراتین ما بالا رفته است، می‌گویند بعد از کرونا این اتفاق برای ما افتاده‌است و بیماران کلیوی بعد از کرونا بیشتر شده‌است.    چه تعداد بیمار پیوندی تحت پوشش دارید؟ تقریباً حدود ۴۶ هزار بیمار دیالیزی تحت پوشش داریم و همچنین حدود ۴۰ هزار تا بیمار پیوندی داریم و بعضی از آن هم بیماران مزمن هستند؛ یعنی بیمارانی که دارند درمان دارویی می‌گیرند که به مرحله پیوند برسند و نمی‌خواهند دیالیز بشوند و باید مستقیماً پیوند شوند بر این اساس ما بیش از ۱۰۰ هزار بیمار داریم.  چه تعداد انجمن تحت پوشش دارید؟ تمام بیماران کلیوی در سطح کشور عضو انجمن هستند و در تمام استان‌ها و شهرستان‌ها شعبه و دفتر داریم که در مجموع بیش از ۱۷۰ دفتر و شعبه می‌شود.    در هرحال بیماران کلیوی و دیالیزی برخی دارو‌های خاصی را مصرف می‌کنند، دارو‌هایی که بخشی از آن تولید داخل است و بخش دیگر آن نیز در بیرون تولید می‌شود که طبیعتاً ارز‌بر هم هست، الان چه دارو‌هایی بیشتر استفاده می‌شود و چه دارو‌هایی کم است؟ هم بیماران پیوندی و هم بیماران دیالیزی ما دارو‌هایی مصرف می‌کنند که نمونه مشابه ایرانی آن نیز وجود دارد، منتها ما الان بیماران پیوندی داریم که ۴۰ سال، ۳۰ سال یا ۲۸ سال است پیوند زده‌اند و از نوع داروی خارجی مصرف می‌کنند، وقتی داروی خارجی خود را پیدا نمی‌کنند، استرس زیادی می‌گیرند، مثلاً پروگراف که برای بیماران پیوندی کم می‌شود، وقتی به آن‌ها می‌گوییم نوع ایرانی دارو را مصرف کنید، نمی‌تواند بخورد آنقدر استرس دارد که شاید اصلاً چنین چیزی به صلاح فرد نباشد.    فقط استرس تغییر دارو روی بدن اثر می‌گذارد یا خود تغییر دارو نیز اثر دارد؟ در مورد دارو‌ها خود پزشک مشخص می‌کند خارجی یا ایرانی مصرف کنند مثلاً ساندیمون ۲۵ خیلی در بازار کم است یا پروگراف را می‌بینیم که کم می‌شود یا دوباره در بازار پخش می‌شود و بیمار می‌بیند نیست می‌گویند برو یک هفته دیگر بیا که خب اذیت می‌شود. مایفورتیک گاهی نیست که ما همینطور پیگیری می‌کنیم؛ یک مقدار در بازار نوسان بودن و نبودنی وجود دارد و اکثر بیماران به اینجا مراجعه می‌کنند که می‌رویم داروخانه دارو به ما نمی‌دهد و می‌گوید حتماً ایرانی باید مصرف کنید یا این دفعه را ایرانی ببرید. معمولاً مسائلی این‌چنینی پیش می‌آید که ما سعی می‌کنیم پیگیری کنیم.

 

ترمیناتور به تحقق پیوست!

روزنامه خراسان: جنگ بزرگی بین انسان‌ها و روبات‌ها در آینده شکل خواهد گرفت. روباتی جیوه‌ای از آینده به زمان حال می‌آید تا کودکی  راکه در آینده، فرمانده انسان ها در جنگ با روبات ها می شود به قتل برساند. از آن طرف یک روبات قدیمی به نام «نابودگر» هم برای حفاظت از جان این کودک می‌آید. جنگی سخت در می‌گیرد و… این خلاصه‌ای بود از فیلم «نابودگر» 2 که در زمان خودش بسیار بلندپروازانه و خاص بود. فیلمی که آینده را پیش‌بینی می کرد که در آن یک روبات جیوه‌ای می‌تواند مدام از مایع به جامد تبدیل شود و شکست‌ناپذیر خواهد بود. ساخت چنین روباتی دور از ذهن به نظر می‌رسید. اما خبر رسیده که روباتی با ویژگی مشابه در چین ساخته شده. روباتی که انگار از آینده آمده است.  باید از این خبر خوشحال باشیم؟  این پیشرفت‌های خیره کننده چه پیامدهایی برای زندگی آینده ما خواهند داشت؟ چرا عده‌ای مخالف جدی پیشرفت هوش مصنوعی هستند؟ بزرگ ترین دستاوردهای این حوزه چیست؟ در پرونده امروز از زوایای مختلف به این پیشرفت‌های خیره کننده نگاه خواهیم کرد. روبات جامدی که مایع می‌شود و برعکس!ماجرای ساخت یک روبات انسان‌نما توسط دانشمندان که می‌تواند برای فرار از قفس تغییر شکل دهد و به مایع تبدیل شود.سال‌هاست که دیگر از ساخت هیچ روباتی غافلگیر نشده‌ایم؛ روبات دستیار پزشک، روبات آشپز، روبات نظافتچی و… . آن‌قدر دامنه کارهایی که روبات‌ها قادر به انجام‌شان هستند، زیاد و متنوع است که دانشمندان باید خلاقیت تازه‌ای رو کنند تا ما را به‌ هیجان بیاورند. شاید روباتی که بتواند مثل فیلم‌های علمی-تخیلی خودش را از حالتی به حالت دیگر تغییر بدهد، بد نباشد. خب همین حالا هم ساخته شده‌است. خبر رسیده‌ که دانشمندان موفق به ساخت روباتی شده‌اند که می‌تواند از جامد به مایع و برعکس، تغییر حالت بدهد. البته دانشمندان با این اختراع اخیر گرچه ما را حیرت‌زده کرده‌اند اما قصدشان این نبوده‌؛ آن‌ها سال‌هاست درحال توسعه روبات‌های نرم با کنترل مغناطیسی هستند.

 

      تک‌تیرانداز فلسطینی برجک سیا و پنتاگون را هم زد

روزنامه کيهان:تحولات فلسطین اشغالی همزمان سفر مخفیانه رئیس سازمان سیا به تل‌آویو، هرچند که نشانه چراغ سبز آمریکا برای سرکوب و جنایات بیشتر رژیم صهیونیستی بود، در عین حال نشان داد که آمریکا و سرویس جاسوسی آن قادر نیستند نقش مثبتی در مهار بحران فزاینده امنیتی اسرائیل ایفا کنند. به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا‌، از روز پنج‌شنبه گذشته برای گفت‌وگو با مقامات اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطینی وارد اسرائیل شده بود. به گزارش روزنامه تایمز اسرائیل افزایش تنش میان اسرائیل و گروه‌های فلسطینی، یکی از مهم‌‌ترین موضوع‌های مورد بحث او با مقامات اسرائیلی و رهبر تشکیلات خودگردان فلسطینی بود. ویلیام برنز، رئیس سیا که سفرش در میانه تشدید تنش‌های امنیتی در کرانه باختری و نوار غزه انجام شد، در بخشی از سفر خود به خاورمیانه با احمد فتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر نیز دیدار کرد. شبکه صهیونیستی «کان» نیز روز جمعه گزارش داد که مدیر سیا با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و دیوید بارنه‌ئا، رئیس موساد دیدار و مذاکره کرده است. سفر‌ ویلیام برنز، رئیس سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا به اسرائیل و مناطق فلسطینی کمی پیش از دیدار آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از اسرائیل و کرانه باختری انجام شده است. قرار بوده بلینکن روز دوشنبه در تل‌آویو با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، الی کوهن، وزیر امور خارجه و دیگر رهبران ارشد اسرائیل دیدار کند. از محورهای گفت‌وگو در این دیدار «اعلام حمایت پایدار آمریکا از امنیت اسرائیل، به‌ویژه در برابر تهدیدات ایران» خواهد بود. قبل از ورود برنز به منطقه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا در سفری مشابه با مقامات رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار داشت. در حالی که ویلیام برنز رئیس سیا پنج‌شنبه وارد تل‌آویو شده بود، نظامیان رژیم صهیونیستی مقارن این سفر، به اردوگاه جنین در کرانه باختری رود اردن حمله کرده و به‌شدت با نیروهای مقاومت فلسطین درگیر شدند. در پی این حمله 10 فلسطینی از جمله یک زن شهید و ٢٠ نفر مجروح شدند. برخی منابع صهیونیستی ادعا کردند که هدف از این عملیات گسترده، دستگیری یکی از اعضای جنبش جهاد اسلامی بود. اما آنچه ورق تحولات را برگرداند اقدام شهادت‌طلبانه تک‌تیرانداز فلسطینی بود که توانست در بیت‌ا‌لمقدس با وجود مراقبت‌ها شدید امنیتی، 9 صهیونیست را به هلاکت برساند و دو برابر این تعداد را مجروح کند. پس از وی نیز یک نوجوان سیزده ساله فلسطینی با عملیات استشهادی، دو صهیونیست دیگر را مجروح کرد تا نشان دهد که ناامنی صهیونیست‌ها عمق و گستره متفاوتی یافته و دیگر به غزه یا لبنان محدود نمی‌شود.

 

اقتدار دریایی در حیاط خلوت آمریکا

روزنامه وطن امروز: جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروه نیروی دریایی ارتش در غرب آمریکای لاتین پرچم ایران را به اهتزاز درآورد. به گزارش «وطن امروز»، سرانجام نیروی دریایی ایران از شرق تا غرب کره زمین را به عنوان میدان حضور خود تثبیت کرد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در سال‌های گذشته حوزه حضور خود را وسعت بخشیده بود به قاره آمریکا رسید تا دیگر هیچ دوردستی از دستان ایران دور نباشد. ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش از مهر امسال با هدف پیمودن دور کره زمین مأموریت خود را آغاز کرده است. امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در همان ایام و به مناسبت آغاز عملیات بزرگ گفت:  ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش با شروع ماه ربیع‌الاول حرکت خود را آغاز کرده و قرار است دور کره زمین را در مجموعه آبی گردش کند تا ان‌شاءالله اقتدار مردم عزیزمان را به همه جهانیان نشان دهد.  وی پیام ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش را صلح و دوستی برای همه ملت‌های جهان اعلام و تأکید کرد: اگر مردم پشتوانه نیروهای مسلح باشند، البته نیروی مسلحی که همواره در کنار مردم است، نتیجه آن اقتدار مردم است. یعنی اگر ما امروز در اقیانوس‌ها حضور پیدا می‌کنیم، آن کوهی که پشت ما قرار دارد مردم و دعای خیر آنان است. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مأموریت‌های دریانوردی خود در سطح اقیانوسی را از سال 88 با هدف مقابله با دزدی‌های دریایی در خلیج عدن با طی مسافت 3000 کیلومتر به این منطقه آغاز کرد و پس از آن تا امروز در بازه‌های زمانی مشخص، ناوگروهای رزمی ارتش به منطقه خلیج عدن و دریای سرخ و اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس اعزام شدند.  در همین زمینه هفته گذشته برخی منابع برزیلی از پهلوگیری ناوگروه 86 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوهای دنا و مکران در بندر ریودوژانیروی برزیل خبر دادند. ناوشکن دنا با شماره بدنه 75، چهارمین محصول شناورهای کلاس موج است که توسط نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طراحی و ساخته شد. این ناو خرداد 1400 به ناوگان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس پیوست و به تسلیحات مختلفی مانند موشک‌های کروز ضدکشتی، اژدر و توپ دریایی مجهز است.  ناوبندر مکران، یک جزیره متحرک 121 هزار تنی است که نیروی دریایی ارتش آن را با تغییر کاربری یک نفتکش به یکی از بزرگ‌ترین ناوبندر‌های بالگردنشین تبدیل کرده‌ است‌. این ناوبندر که در حال حاضر بزرگ‌ترین شناور نظامی کشور است، سال 99 به نیروی دریایی ارتش ملحق شد و وظیفه پشتیبانی از ناوهای رزمی نیروی دریایی را بر ‌عهده دارد.  مکران قادر است همزمان 5 بالگرد را روی عرشه خود جای دهد.

 

درس مهم سیدمهدی قوام برای‌آقای وزیر

روزنامه همشهری:یکم. یکی از وزرای محترم دولت که اخیرا در کنسرت و مجلس آوازخوانی زنان شرکت کرده بود، احتمالا با هدف جذب قشر خاکستری جامعه می‌گوید:  باید فضای فرهنگی کشور را باز کرد و در پاسخ به منتقدان نیز ادامه می‌دهد اگر تحریک می‌شوید نبینید.این تلقی متاسفانه در میان برخی مسئولان و حتی برخی مبلغان جوان هم دامنگیر است. اینکه برای جذب کردن باید نسبت به ضروریات دین بی‌اعتنا بود. عجیب است این فهم از دین.دوم. قدیم‌ترها، تهران چند روحانی سرشناس داشت که در یک ویژگی کلیدی اشتراک داشتند و آن هم مردمداری بود؛ سید‌مهدی قوام، سیدمهدی لاله‌زاری، شیخ‌رضا سراج، سیدرضا فیروزآبادی و ده‌ها روحانی دیگر که می‌توان به این لیست اضافه کرد.یکی از ویژگی‌های مهم آنها، ارتباط با افرادی بود که ظاهرا ایمان ضعیفی دارند و اهل خلاف و معصیت آشکارند. اما همین ارتباط صمیمانه و دلسوزانه کمک می‌کرد تا لات و لوت‌های آن زمان به منبر آنها اعتماد کنند و خیلی‌هایشان با تلنگری به‌راه شوند. نقل شده وقتی سیدمهدی قوام، مصطفی دیوونه از لات‌های قداره‌کش آن زمان را می بیند، با یک جمله ساده زندگی‌اش را متحول می‌کند.سید مهدی می‌گوید «آقا مصطفی مهم‌ترین ویژگی شما لات‌ها چیه» و او می‌گوید «اگر نمک خوردیم اهل نمکد‌ان شکستن نیستیم.» سید مهدی هم می‌گوید «واقعا به این جمله باور دارید و یا لقلقه زبانتان است؟» مصطفی هم محکم می‌گوید «اعتقادمان است.» مرحوم قوام با همین مقدمه او را به «رحمت بیکران حضرت حق» توجه می دهد و از او می‌خواهد که بیش از این نمکدان نشکند.همین جمله با مصطفی دیوونه چنان می‌کند که یکی از خوبان نام‌آور و نام‌آشنای تهران می‌شود. نقل است سیدمهدی لاله زاری وقتی یکی از بازیگران فیلم‌های مسئله‌دار را در خیابان لاله‌زار می‌بیند خودش سراغ او می‌رود و می‌گوید «مدتی است در مسجد غائبید، اما من دلتنگ شما هستم و می‌خواهم به تئاتر خانه شما بیایم و دیدار تازه کنیم.»

 

بهارستان، پيست استيضاح وزرا

روزنامه اعتماد:با وزيران دولت ابراهيم رييسي روزهاي پر رفت و آمدي را به بهارستان دارند و خواهند داشت؛ برخي نمايندگان مجلس به دنبال استيضاح وزيران نزديك شدن به انتخابات مجلس دوازدهم نمايندگان مي‌خواهند با انتقاد از قوه مجريه و استيضاح وزيران، حساب خود را از دولت جدا كنند؟ هستند. مدتي پيش علي نيكزاد، نايب‌رييس مجلس گفته بود كه طرح استيضاح 9 وزير به هيات رييسه رسيده است، اما غير از يكي، دو مورد آنچنان خبري از ساير استيضاح‌ها نيست. هر چند نيكزاد اسامي اين وزيران در معرض استيضاح را بيان نكرده، اما علاوه بر وزير بهداشت، شنيده شده كه وزراي ورزش، اقتصاد، صمت، آموزش و پرورش، كشور و علوم جزو ليست استيضاحي‌ها هستند. با توجه به كارت زردي كه مجلس چهارشنبه گذشته به وزير ارتباطات داد، بعيد نيست كه نام او هم در فهرست وزراي تحت تهديد استيضاح  باشد. با اين وجود، برخي نمايندگان از عدم ارجاع اين طرح‌هاي استيضاح به كميسيون‌هاي مربوطه يا اصطلاحا اعلام وصول آنها انتقاد دارند؛ انتقادي كه متوجه هيات رييسه مجلس مي‌شود و در راس آن محمدباقر قاليباف، رييس مجلس. فتح‌الله توسلي، نماينده بهار و كبودرآهنگ در مجلس، هفته گذشته در نطق ميان‌دستور خود، از عدم اعلام وصول استيضاح‌ها انتقاد كرد. او با بيان اينكه «به برخي وزارتخانه‌ها هشدار مي‌دهم كه به خاطر سوال از وزير از مردم ما انتقام نگيرند»، گفت: «رييس محترم مجلس و هيات رييسه با اعلام وصول استيضاح‌ها و سوالات بعد از ماه‌ها اجازه دهند مجلس وظيفه نظارتي خود را انجام دهد، حضور بعضي مسوولان كه توانايي اداره زيرمجموعه خود را ندارند ظلم به مردم و كشور است.»با اين حال، هيات رييسه در چنين اوضاعي اين اختيار را دارد كه طرحي را در دستور كار قرار دهد يا ندهد. اما احتمالا اين دست‌دست كردن هيات رييسه نتيجه لابي‌هاي دولتي‌ها با مجلس‌نشينان باشد. آن‌طور كه توسلي گفته ماه‌هاست كه سوالاتي از وزرا و طرح‌هاي استيضاح در كشوي هيات‌رييسه خاك مي‌خورند.

 

نامه مصطفی مستور به وزیر ارشاد

روزنامه شرق:جناب آقای محمد‌مهدی اسماعیلی.وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی.سلام و ادب.اخیرا بررسان و ممیزان اداره‌ کتابِ تحت امر حضرت‌عالی، در بررسی مجموعه‌داستانی از بنده با عنوان «سمت روشن زندگی» دستور به حذف چندین داستان و ده‌ها سطر از داستان‌های دیگر این مجموعه داده‌اند. این روزها به دلیل حوادث اخیر دل و دماغ نوشتن هم ندارم؛ چه برسد به انتشار کتاب. تنها علتی که باعث شد تصمیم بگیرم این کتاب را منتشر کنم، این بود که تمام هفده داستان‌ این مجموعه درباره‌ زنان و مسائل و مصائب آنهاست. اغلب داستان‌ها برگرفته از تجربه‌های واقعی زنان جامعه‌‌ ما هستند و ظرف پنج سال گذشته برای نوشتن‌شان به شهرهای زیادی سفر کرده‌ام و با ده‌ها زن مصاحبه کرده‌ام تا شاید بتوانم روایت‌هایی داستانی از زندگی امروز زنان جامعه‌ام را بازتاب دهم.ماجرای بررسی این کتاب اما ‌آموزنده و خودش گواه روشنی است بر اینکه ممیزی و سانسور با ساختار و رویکرد فعلی نه ممکن است و نه مفید. این کتاب دو بار به طور مستقل بررسی شد. در بررسی اول نظر بررس حذف یا بازنویسی سه داستان و حذف ده‌ها سطر از داستان‌های دیگر بود که بعد از اعتراض من، کتاب به بررس دیگری سپرده شد و بررس دوم این بار در ابلاغیه‌اش داستان‌های رد‌شده‌‌ قبلی را بی‌اشکال و مجاز دانست و به جای آن دستور به حذف دو داستان دیگر و حذف و اصلاحات تازه‌ای در داستان‌های دیگر داد. احتمالا اگر قرار باشد بررس سومی داستان‌ها را بخواند، نظراتی متفاوت از دو بررس پیش از خود خواهد داد. این همان مکانیسمی است که ممیزی و سانسور را بی‌ثبات و بی‌اعتبار می‌کند؛ چون بر پایه‌ سلیقه‌ و غریزه و گرایش و میل و ذائقه است، نه مبتنی بر قانون. آنها در ابلاغیه‌های‌شان به نویسنده تذکر می‌دهند این یا آن توصیفش از جامعه و کاراکترهایش «واقعی» نیست. بررسی که می‌گوید وقوع مزاحمت خیابانی برای شخصیت زن یکی از داستان‌ها که در ساعات آخر شب در خیابان قدم می‌زند «غیرواقعی» است، پیداست پیوندش را با واقعیت از دست داده است؛ به‌خصوص که اتفاقا این داستان دقیقا برگرفته از رویدادی واقعی نوشته شده است. چنین بررسی نمی‌تواند به نویسنده بگوید چه چیزی واقعیت است و چه چیزی نیست؛ مگر اینکه در واقعیت زندگی کند، نه در آرزوها. در یکی از اصلاحات به نویسنده اشکال گرفته‌اند که چرا یادداشت دخترکی خردسال اغلاط املایی دارد و این غلط‌ها باید به رسم‌الخط معیار برگردد و درست شود.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.