حملات پی در پی بمب افکنهای رژیم صهیونیستی و مقابله نکردن سامانه های پدافند روسی اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ روسی مستقر در سوریه با آنها، مقامات نظامی سوریه را به خرید سامانه پدافند هوایی ایران ۱۵ خرداد ترغیب کرده است.
به گزارش شهروند آنلاین، در سفر اخیر فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی سوریه به ایران و دیدار آنها با وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از فرماندهان عالی نظامی، قرار داد فروش و ارسال سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد به سوریه برای دفاع از آسمان این کشور به امضا رسید.
سفر فرماندهان عالی نظامی سوریه به ایران دقیقا پس از حملات تجاوزکارانه بامداد سیام بهمن ماه اخیر بمبافکنهای رژیم صهیونیستی به چندین منطقه در دمشق، اطراف دمشق و جنوب سوریه صورت گرفته است، حملاتی که در اثر آن ۱۳ سوری که اکثر آنها غیر نظامی هستند به شهادت رسیده و شماری نیز مجروح شدند.
در حملات اخیر بمبافکنهای رژیم صهیونیستی که از بلندیهای جولان انجام شد، دو مکان در دمشق و چندین سایت راداری و مرکز نظامی نیز در اطراف دمشق و شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه مورد حمله تجاوزکارانه بمبافکنهای رژیم صهیونیستی قرار گرفت.
اولین مکان مورد اصابت راکت در داخل شهر دمشق دقیقا همان جایی بود که در۲۳ بهمن ماه سال ۱۳۸۶ حاج “عماد مغنیه” فرمانده نظامی حزبالله در اثر اقدام تروریستی عوامل رژیم صهیونیستی به شهادت رسید.
مکان مورد اصابت دوم، ارگ تاریخی دمشق (بخشی از قلعه تاریخی دمشق) بود که بمبافکنهای رژیم صهیونیستی آن را هدف قرار دادند، مکانی که به دلیل بیتاریخی صهیونیستها مورد حمله قرار گرفت و نشان داد که بیهویتی و بیتاریخی چقدر برای صهیونیستها گران تمام میشود.
ارگ دمشق از آثار تاریخی عصر “ایوبیان” است که در جریان حمله هوایی اخیر رژیم صهیونیستی آسیب سنگین دید.
به غیر از خسارتهای سنگین به ارگ دمشق و دفاتر اداری قلعه دمشق، خسارات گستردهای نیز به موسسه هنرهای کاربردی و موسسه آثار باستانی دمشق که همگی نهادهای آموزشی هستند، وارد شد.
منابع آگاه اعلام کردند که سایت رادار “تل المسیح” ارتش سوریه در جنوب شهر شهبا در استان سویدا در جنوب سوریه نیز مورد حمله بمبافکنهای رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
این حمله اولین حمله هوایی سنگین بمبافکنهای رژیم صهیونیستی به سوریه و به ویژه شهر دمشق پس از زلزله مهیب ۱۷ بهمن ماه بود.
نگرانی رژیم صهیونیستی از استقرار سامانه پدافندی ۱۵ خرداد در سوریه
انتشار خبر دیدار فرماندهان نیروی هوایی و پدافند سوریه با مقامات نظامی ایران در تهران و اعلام توافق برای استقرار سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد در سوریه، واکنش رسانههای رژیم صهیونیستی به نمایندگی از این رژیم متجاوز را در برداشت.
رژیم صهیونیستی با آغاز بحران سوریه در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ (۲۰۱۱) و تبدیل آن به جنگی بینالمللی، عملا به نیروی هوایی تروریستها تبدیل شد و از آن موقع تاکنون بمبافکنهای این رژیم صدها بار به مواضع ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی حمله کردهاند.
رسانههای صهیونیستی ادعا کردند، سامانهای که تهران به دنبال استقرار آن در خاک سوریه است، نمونه بهینه سازی شده سامانه روسی اس ۳۰۰، اما با ویژگیهای بیشتر و به روزتر است و میتواند عملکرد جنگنده – بمبافکنهای اسرائیل را در فضای سوریه به شدت تحت تاثیر خود قرار دهد.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در مقالهای تحلیلی در این رابطه نوشت، «ارزیابیهای کلی آن است که این سامانه تاثیر بسزایی در افزایش توانمندی پدافندی سوریه خواهد داشت و میتواند به افزایش قدرت رئیسجمهور “بشار اسد” در بازگشت به منطقه عربی از جمله آن چه که در سفر هفته اخیر او به عمان شاهد آن بودیم، داشته باشد.
تحلیلگران این رسانه صهیونیستی همچنین تاکید کردهاند، این گام ایران میتواند در آنِ واحد تبعات خود را بر نقش روسیه در سوریه و تا حدودی نقش ترکیه و ایالات متحده در این کشور هم داشته باشد و به طور حتم تاثیرات مستقیمی هم بر سیاستهای روسیه در قبال سوریه در پی خواهد داشت.
جروزالم پست در بخش دیگری از این مقاله به تشریح ویژگیهای سامانه ۱۵ خرداد پرادخت و نوشت: این سامانه توانمندیهای بسیار حایز اهمیتی دارد و میتواند اشیای پرنده را از فاصله ۱۵۰ کیلومتری کشف کرده و در فاصله بین ۴۵ تا ۷۵ کیلومتری با آن درگیری شود، این سامانه قادر است با تعداد زیادی از تهدیدها در آنِ واحد مقابله کرده و از سیستم موشکی به نام “صیاد ۳” برای هدف قرار دادن اهداف خود سود میبرد و با توجه به ارزیابی صورت گرفته توسط کارشناسان، این سامانه نمونه بهروزرسانی شده سامانه روسی اس ۳۰۰ محسوب میشود.
کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه معتقدند که استقرار سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد مطمئنا معادلات نظامی صهیونیستها را به هم خواهد ریخت، چرا که تاکنون به رغم استقرار سامانههای پدافند هوایی اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ روسی در خاک سوریه، این سامانهها عملا به دلیل رابطه راهبردی مسکو – تل آویو بلااستفاده بود.
این تحلیلگران همچنین معتقدند که این اقدام تهران به احتمال زیاد با توافق روسها همراه بوده است، چرا که اخیرا تل آویو اعلام کرده که سامانههای پدافند هوایی خود را برای مقابله با پهپادهای روسی و در حمایت از کییف به اوکراین ارسال میکند.
پدافند هوایی سوریه
هرچند قبل از آغاز بحران سوریه (اسفند ماه سال ۱۳۸۹) رژیم صهیونیستی بارها با تجاوز به خاک این کشور مراکزی را در خاک سوریه هدف قرار داده بود، اما بیشترین تجاوزهای هوایی رژیم صهیونیستی در طی شش دهه گذشته علیه سوریه با آغاز بحران این کشور و در حمایت از گروههای تروریستی – تکفیری در مقابل ارتش سوریه صورت گرفته است.
رژیم صهیونیستی تا سال ۱۳۹۴ در حمله به خاک سوریه محتاطانه عمل میکرد، اما از این تاریخ (با آغاز حملات برنامهریزی شده ارتش سوریه و جبهه مقاومت اسلامی به همراه روسیه به تروریستهای تکفیری) به بعد، رژیم صهیونیستی بارها به خاک سوریه تجاوز و اهدافی را در این کشور مورد حمله قرار داد.
روسها در دهم مهر ماه سال ۱۳۹۷ و پس از چند سال تاخیر، چهار سامانه دفاع هوایی اس۳۰۰ را به همراه لوازمات جانبی به سوریه ارسال کردند و این سامانه های دفاعی در کنار دیگر سامانه های پدافند هوایی سوری ها همچون سام پنج (S۲۰۰) و سام شش گانیفول و آتشبار ضد هوایی اس – ۷۵ قسمتی دیگر از سامانه پدافند هوایی فعال ارتش سوریه به حساب میآید.
به غیر از تحویل سامانه پدافند هوایی اس۳۰۰ از سوی روسها به سوریه، مسکو اولین محموله جنگ الکترونیک ‘کراسنوخا ۴’ را تحویل ارتش سوریه داد؛ این محموله جنگ الکترونیک از سال ۲۰۱۲ نهایی و سال ۲۰۱۳ در ارتش روسیه وارد خدمت شده است.
کراسنوخا از اولین سامانههایی بود که در فرودگاه حمیمیم در استان لاذقیه در شمال غرب سوریه مستقر شد و گفته میشود که برد اخلال آن در سامانههای ارتباطی و رادیویی حدود ۲۵۰ کیلومتر است، این سیستم میتواند تمام سامانههای ماهوارهای ناوبری و ارتباطی هواپیماهای نظامی که قصد حمله به سوریه را داشته باشند، کور کند.
کارشناسان مسائل منطقه همان زمان اعلام کردند که اگر روسها در سوریه در تنگنا قرار نمیگرفتند، هیچگاه سامانه پدافند هوایی اس ۳۰۰ را به سوریها تحویل نمیدادند، هرچند در همان زمان هم تحلیلگران اعلام کردند که روسها به دلیل قرارداد راهبردی که با تل آویو دارند از فعال کردن این سامانهها خودداری میکنند و همینطور هم شد.
تجاوزهای ادامه دار رژیم صهیونیستی به خاک سوریه در سال های اخیر نشان میدهد که مقامات تل آویو هیچگاه به قوانین بینالمللی پایبند نبوده و نیستند و تجاوز به خاک دیگر کشورها جزو سرشت پلید صهیونیستها برای بقا است، از این رو تنها راه موجود در مقابل دمشق، دفاع و پاسخ متقابل به رژیم صهیونیستی است که این مساله با روی کار آمدن بنیامین نتانیاهو برای چهارمین بار به عنوان نخستوزیر رژیم صهیونیستی به همراه کابینه افراطی خود، دولت سوریه را مصمم کرده که به اقدامات عملی در این باره دست بزند و موضوع خرید و استقرار سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد هم در همین راستا ارزیابی میشود.
سامانه پدافند هوایی ایرانی ۱۵ خرداد
این سامانه یکی از سامانههای پدافند موشکی ایرانی است که ۱۹ خردادماه سال ۱۳۹۸ رونمایی و به شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور الحاق شد. پروژه سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد تحت عنوان پروژه شهدای سوباشی طراحی و ساخته شده است.
این سامانه قادر است تا با استفاده از رادارهای بومی خود اهداف متجاوز را در برد ۱۵۰ کیلومتر شناسایی و در فاصله ۱۲۰ کیلومتر رهگیری کند. البته یکی دیگر از مزیتهای این سامانه شناسایی اهداف پنهانکار است که این روزها طراحی و ساخت آنها رواج پیداکرده است. این سامانه میتواند اهداف پنهانکار را در فاصله ۸۵ کیلومتی شناسایی کرده و در فاصله ۴۵ کیلومتری منهدم کند.
یکیدیگر از قابلیتهای این سامانه رهگیری همزمان ۶ هدف و نابودی آنهاست که نشان از چالاکی و سرعت عمل بالای آن دارد. موشکهای صیاد ۳ نیز به عنوان تیر در کمان این سامانه آماده نابودی اهداف متحرک دشمن است.
سامانه پدافندی ۱۵ خرداد مجهز به رادار “آرایه فازی” با امکان درگیری همزمان با چند هدف و سکوهای پرتاب مستقل است. البته این سامانه قابلیت درگیری موثر با اهداف هوایی با قابلیتهای آفندی بالا مانند هواپیماهای شناسایی، بمب افکنها و جنگندههای تاکتیکی را دارد.
کشندگی این سامانه بسیار بالاست، به حدی که اهداف موردنظر در محدوده ارتفاع ۱۵۰ کیلومتر تا ۲۷ کیلومتر و در برد ۷ کیلومتر تا ۷۵ کیلومتر را تار و مار میکند.
یکم آذرماه ۱۳۹۸ بود که این سامانه در رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان حریم ولایت آزمایش شد و موفقیت خود را در نابودی اهداف فرضی نشان داد و پس از آن وارد صحنه دفاع از آسمان کشور شد.
همانگونه که رزمندگان مدافع حرم ایرانی و غیرایرانی توانستند در کنار ارتش و نیروهای مردمی سوریه، گروه های تروریستی مورد حمایت جبهه غربی – عربی – صهیونیستی و ترکیه را شکست بدهند، با یاری خدا سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد نیز خواهد توانست با بمبافکنهای متجاوز رژیم صهیونیستی مقابله کرده و به بلای جان آنها تبدیل شود و در مقابل آرامش خاطر را برای مردم سوریه به ارمغان بیاورد./ایرنا
انتهای پیام