روزنامه های امروز به بررسي مسمومیت دختران دانشآموز ، محتوای بسته پیشنهادی ارزی مجلس به دولت ، دروغی به نام مهاجرت پزشکان ، دولت دموکراتها در آمریکا و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ گزارش گروسی در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي مسمومیت دختران دانشآموز ، محتوای بسته پیشنهادی ارزی مجلس به دولت ، دروغی به نام مهاجرت پزشکان ، دولت دموکراتها در آمریکا و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
بسته ارزی از مجلس دریافت نشده است
روزنامه ایران:سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار ایسنا در خصوص محتوای بسته پیشنهادی ارزی مجلس به دولت گفت: چنین بستهای به دولت تحویل نشده است و در صورتی که مجلس طرح مشخصی برای مدیریت ارز داشته باشد، در دولت بررسی خواهد شد. سخنگوی دولت ضمن استقبال از هرگونه پیشنهاد و ارایه راهکار برای موضوعات جاری کشور از سوی مجلس شورای اسلامی افزود: مجلس یک جایگاه قانونی دارد و مسیر ارائه پیشنهاد از سوی مجلس شورای اسلامی ارائه طرح و بررسی کارشناسی آن در کمیسیونها و تصویب در صحن مجلس است. سخنگوی دولت افزود: پیشنهادات مختلف و متعددی از سوی بسیاری کارشناسان اقتصادی یا نمایندگان محترم مجلس و فعالان اقتصادی در جلسات مختلف مطرح میشود که طبیعتاً در بسیاری موارد متعارض یا دارای جهتگیریهای کاملاً متفاوت با هم هستند. بهادری جهرمی ادامه داد: اگر پیشنهادی از سوی ریاست محترم مجلس تهیه شده میتواند در قالب یک طرح و باقید فوریت در مجلس تصویب و به تأیید شورای نگهبان برسد. دولت نیز از جایگاه قانونی و ریلگذاری کارشناسی نمایندگان محترم مجلس همانند گذشته استقبال میکند. همچنین ظرفیت جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی نیز وجود دارد که چنانچه طرح مدونی وجود داشته باشد، میتواند در آنجا بررسی شود. بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: البته در چند جلسه اخیر این شورا، جزئیات بسته ارزی دولت که بانک مرکزی تهیه کرده بود، با دقت و با بحث و نظر همه اعضا مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید.
دوستی خاله خرسه با ورزش
روزنامه اطلاعات:کمیته بینالمللی المپیک طرحی را اجرا کرد که طبق آن ورزشکاران مستعد و آینده دار در رشتههای مختلف با دریافت ماهانه ۵۰۰ دلار از این کمیته بورسیه شوند تا بتوانند با تمرکز بیشتر به تمرین بپردازند و رکوردهای خود را ارتقا دهند.بر همین اساس ابتدای سال کمیته ملی المپیک طبق سهمیه ورزش ایران نام ۱۵ ورزشکار را به کمیته بینالمللی المپیک اعلام کرد تا زیر پوشش این طرح قرار بگیرند.این ورزشکاران عبارت هستند از: محمدرضا گرایی و امیرحسین زارع از کشتی، جواد فروغی و فاطمه کرمزاده از تیراندازی، الهام حسینی و علی داودی از وزنهبرداری، نازنین ملایی از قایقرانی، سمیه یزدانی از دوچرخهسواری، علی پاکدامن از شمشیربازی، دانیال شهبخش از بوکس، رضا علیپور از صخرهنوردی، مهدی احمدکهنی از ژیمناستیک، ریحانه مبینی از دوومیدانی، مهلا مومنزاده از تکواندو و مهرشاد افقری از شنا.نکته عجیب این است که در ماههای گذشته کمیته ملی المپیک معادل ریالی ۵۰۰ دلار را به حساب ورزشکاران واریز کرد آن هم با ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ هزار تومان!یعنی برای هر ورزشکار ماهانه ۱۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان که تفاوت فاحشی با دلار بازار آزاد دارد.سئوال اینجاست که چرا چنین اقدامی صورت گرفت در حالی که انتظار این بود که علاوه بر مبلغ پرداختی کمیته بینالمللی المپیک، تشکیلات ورزش کشور مبلغی را هم از طرف خودش به آن اضافه کند؟همه این ورزشکاران پتانسیل کسب مدال در میادین بینالمللی را دارند و اگر هم مدال کسب نکنند فعالیت آنها در رشته ورزشی مربوطه باعث ایجاد انگیزه در بین سایر ورزشکاران و رونق آن رشته ورزشی خواهد شد.
رنج دخترانه
روزنامه شرق: ترس در جان هرکدام به شکلی خانه کرده، کودکانی که به یکباره با استنشاق گازی در هوا بیحال روی زمین میافتند یا راهی بیمارستان میشوند. این روایت مشابه از بسیاری دختران است که این روزها مدرسه برایشان به مکانی وهمآلود تبدیل شده و علت دقیق این ماجرا هم همچنان مشخص نشده است. در کنار این اظهارات مسئولان هم نشان از ابهام پابرجا در این ماجرا دارد اما با وجود سؤالات بسیار از این مقابله عیان نسبت به دانشآموزان برخی اظهارات ابهام و خشم عمومی جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد که تنها منجر به پیچیدهترشدن شرایط میشود. مانند اظهارات احمد کریمیاصفهانی، عضو شورای مرکز حزب مؤتلفه که درباره مسمومیت دختران دانشآموز گفته بود: «در اصل موضوع بحث دارم که این مسمومیتها اصلا واقعیت داشته باشد. اینها اثبات نشده است و صرفا در فضای مجازی است. دشمنان مسمومیتسازی و کشتهسازی میکنند». حتی یکی از رسانهها در دهم اسفند به چند سناریوی مختلف پرداخته بود و در یکی از آنها، علت این مسمومیتها را دانشآموزانی اعلام کرده که از امتحان فراری هستند و با این کار منجر به برهمخوردن برنامه کلاس میشوند. اظهاراتی از این دست که هرکدام واکنشبرانگیز بوده و پیشتر هم آیتالله علویبروجردی در درس خارج فقه اعلام کرده بود: «در مسمومیت دانشآموزان دختر مدارس، هریک از مسئولان نظراتی دادند که همگی متضاد یکدیگر بود. اصلا حرف نزنید و اگر حرف میزنید، متضاد هم صحبت نکنید؛ چون بیاعتمادی مردم را بیشتر میکند و سوءظن نسبت به شخصیتها و مقامات بیشتر میشود».
دروغی به نام مهاجرت پزشکان
روزنامه همشهری:اخبار مهاجرت پزشکان در 6ماه اول 1401 نزدیک به 1.5برابر بیشتر از سال1400 منتشر شده است. پیگیریهای همشهری از دلایل افزایش محتوای رسانهای درباره مهاجرت پزشکان در گفتوگو با پژوهشگران حوزه سلامت حاکی از آن است که با توجه به اعلامنشدن آمار رسمی و بهتبع آن انجامنشدن بررسیهای دقیق از دلایل این مهاجرتها، چنین خبرسازیهایی با هدف افزایش تعرفههای پزشکی صورت گرفته باشد. مسئله مهاجرت، مدتهای مدیدی است که به یکی از موضوعات حساس و چالشبرانگیز جامعه ایرانی بدل شده و یکی از پرچالشترین بخشهای آن هم مهاجرت پزشکان است. اما با وجود چنین حساسیتهایی تاکنون هیچیک از نهادهای مرجع در این حوزه بهویژه سازمان نظام پزشکی، آمار دقیق و درستی از مهاجرت پزشکان منتشر نکرده است. البته بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت بهطور کلی منکر مهاجرت پزشکان و نگرانیها از کمبود پزشک متخصص در ایران است و به عقیده او «موضوع مهاجرت جراحان و پزشکان ایرانی بیشتر فضاسازی رسانهای است». اما توجه به این نکته مهم است که اظهارنظرهای بدون آمار واقعی، درباره روند افزایشی مهاجرت و خروج پزشکان از کشور بهدلیل اصلاحنشدن تعرفه خدمات پزشکی و متناسبنبودن درآمدها چه میزان بار روانی برای اذهان عمومی خواهد داشت و حتی میتواند آسیبهایی ازجمله نگرانی از افزایش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت، کاهش دسترسی قشر کمدرآمد به خدمات پزشکی، ایجاد یأس و سرخوردگی بین مردم، کادر درمان و دانشجویان علوم پزشکی و ایجاد مانع در مسیر اصلاحات اساسی نظام سلامت را رقم بزند.
کجای راه را اشتباه رفتیم؟
روزنامه فرهیختگان:عاطفه جعفری، خبرنگار:یکی از کارکردهای مهم رسانهها بهویژه تلویزیون سویه سرگرمکنندگی آن است، موضوعی که بارها در همین صفحات به اهمیت راهبردی آن در رسانه ملی پرداختیم. آنچه در تصور عموم هم از این جعبه جادو وجود دارد، ایجاد سرگرمی و لحظات مفرح است، حالا در میان برنامههای مختلف، میتوان گفت، فیلم و سریال بهعنوان مهمترین مصداق این سرگرمی شناخته میشود و در کنار اخبار، برنامههای ورزشی و ترکیبی طرفداران زیادی دارد. با این توصیفات میتوانیم بگوییم که «سریالسازی» به دلیل طیف وسیع و متنوع مخاطبانش و هم به خاطر تاثیری که میتوان بر آنها بگذارد، جایگاه و اهمیت مضاعفی در تلویزیون دارد و توجه و سرمایهگذاری بیشتری را هم میطلبد. تاریخچه تلویزیون از دهه 60 نشان از کارنامه پربار تلویزیون در سریالسازی دارد که توانسته مخاطبان زیادی را جذب کند. در گزارش امروز به بهانه آماری که مرکز تحقیقات صداوسیما در مورد سریالهای پربیننده تلویزیون در بهمن ماه 1401 منتشر کرده است به سراغ دهه 90 و برخی سریالهای پربیننده رفتیم تا بدانیم هر سریال چه تعداد مخاطب داشته است و میزان رضایت از آنها چقدر بوده است. براساس آخرین نظرسنجی انجام شده توسط مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما از سریالهای نیمه دوم بهمن۱۴۰۱ سریال «گیلدخت» پربینندهترین سریال تلویزیون بوده است. این مجموعه توانسته با 38.4 درصد بیننده خالص در صدر جدول پربینندهترین سریالهای نیمه دوم بهمن قرار گیرد. بیننده خالص یعنی مخاطبانی که به هر نحوی از شبکههای یک و آیفیلم به صورت مجزا یا گاهی از یک شبکه، آن را دنبال کردهاند. همچنین از میان بینندگان خالص سریال گیلدخت 86.3 درصد در حد زیاد از آن رضایت داشتهاند. مجموعه دیگری که در این فهرست قرار دارد، سریال شهباز است که به کارگردانی حمیدرضا لوافی پخش میشود. این مجموعه با 18.2 درصد در رده دوم قرار دارد. سریالهای چشمبندی با 14.8 درصد و کتونی زرنگی با 13.8 درصد در رتبههای بعدی پربینندهترین سریالهای تلویزیونی قرار دارند.
رگبار مرگ
روزنامه جامجم :سه مرد مسلح نقابدار با حمله به مغازه طلافروشی در مرتضیگرد، آنجا را به گلوله بستند. سارقان یکی از دو برادر طلافروش را کشته و دو نفر دیگر را زخمی کردند.به گزارش خبرنگار جامجم، ساعت ۲۰ و ۴۷ دقیقه پنجشنبه یازدهم اسفند امسال، مردی با پلیس ۱۱۰ تهران تماس گرفت و اطلاع داد که افرادی مسلح به مغازه طلافروشی همسایهاش حمله کرده و در حال سرقت از آنجا هستند. در ادامه ماموران کلانتری شهید ۱۷۱ مصطفی خمینی با اطلاع از این موضوع در قالب چند تیم عملیاتی به محل سرقت اعزام شدند. ماموران هنگام حضور در محل حادثه مشاهده کردند که سه نفر در مغازه طلافروشی حضور دارند که دو نفرشان از ناحیه شکم و ساق پا با شلیک گلوله زخمی شدهاند. نفر سوم هم بهشدت شوکهشده و بهسختی قادر به صحبت کردن بود. گلولههای زیادی نیز به در و دیوار مغازه طلافروشی و ویترین شلیک شده بود، همچنین بخشی از طلاها به سرقت رفته و بخشی نیز روی زمین ریخته شده بود. در ادامه با حضور امدادگران اورژانس دوزخمی تیراندازی به بیمارستان منتقل شدند. ماموران با بررسی اطراف مغازه طلافروشی، متوجه شدند مردی رهگذر نیز از ناحیه چشم هدف گلوله قرار گرفته و زخمی شده است. در تحقیق از مرد زخمی، معلوم شد سارقان سه فرد مسلح نقابدار بودهاند که در تیراندازی هنگام فرارشان، یکی از تیرها کمانه کرده و به چشم وی اصابت کرده است. رهگذر زخمی نیز به بیمارستان منتقل شد.
تیکتاکِ جنگ
روزنامه وطن امروز: کمی بیش از ۲ سال از عمر دولت دموکراتها در آمریکا میگذرد و بار دیگر شاهد ترامپیدن بایدن برخلاف تمام ادعاهای ضدترامپیاش هستیم؛ حکم به ممنوعیت کامل یک شبکه اجتماعی بینالمللی پرطرفدار که تقریبا هیچ رویکرد سیاسی یا دستکم غربستیزانهای ندارد در نیمی از ایالاتآمریکا یعنی دقیقا اجرای همان طرحی که ترامپ تحت لوای تحریم چین در سر داشت. رئیسجمهور پیشین یانکیها تابستان ۲۰۲۰ در آخرین روزهایش در کاخ سفید، فرمان ممنوعیت فعالیت تیکتاک در این کشور را صادر و تنها شرط ادامه کار آن را قرار گرفتن تحت مالکیت آمریکاییها عنوان کرد. حال عجیب نیست که در برافراشتن علنی پرچم جنگ علیه آزادی بیان توسط لیبرالهای واشنگتن، اکثریت جمهوریخواهان مجلسین کنگره هم با دموکراتها همصدا شدهاند. الاغهای حاکم و فیلهای اپوزیسیون بر سر هر چه با هم رقیب باشند، در بستن فضای افکار عمومی با هم رفیقند، البته در این مورد جمع رفقای غربی جمع است و اتحادیه اروپایی و کانادا هم استفاده از شبکه اجتماعی تیکتاک را منع میکنند. دیپلماتها و سیاستمداران غربی که یکی از کارویژههایشان پیدا کردن یک مورد هر چند کوچک سانسور یا محدودیت رسانهای در گوشهای از جهان و سر دادن فریاد «وا آزادیا» است – موضوع فیلترینگ سایتها و شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام که توسط سازمانهای حقوق بشری و دولتهای غربی حامی آنها به عنوان اقدامی علیه آزادی بیان برشمرده میشود که بماند – حالا به یک باره در اقدامی هماهنگ، یک رسانه نسل جدید عمدتا جوانپسند را با یک میلیارد کاربر در سراسر دنیا، ممنوعالاستفاده کردهاند! آن هم نه به اتهام محتوای نامناسب، فیکنیوز یا بروز خطا یا مشکلی از سوی میلیونها عضو آن یا حتی دخالت در انتخابات دیگر کشورها، بلکه تنها به جرم یک اتهام اثبات نشده! جرمی که بایدن و شرکایش برای تیکتاک قائل شدهاند.
شما چکارهاید که نگذارید؟!
روزنامه کيهان: این روزها باز خبرهای برجامی و رفتوآمدهای دیپلماتیک رسمی و غیررسمی برای احیای این توافق بهظاهر مرده داغ شده و کشورهای مختلف پادرمیانی و پیامها را رد و بدل میکنند تا شاید تنفسی هرچند مصنوعی حاصل شود. اینکه آمریکا علیرغم این همه خصومت ورزیدن علیه ملت ایران بهخصوص که با اغتشاشات و جنگ ارزی و تشدید تحریمها و فضاسازیهای فریبکارانه پیرامون قدرت جمهوری اسلامی بهدنبال «باجگیری» از جمهوری اسلامی بود، آیا حاضر است دست از سیاستهای خبیثانه و مخرب خود بردارد و به احقاق حقوق ملت ایران و رفع همه تحریمها تن بدهد یا نه، موضوعی است که بررسی آن نیاز به وقت دیگری دارد. اما نکته مهم این است که نظام جمهوری اسلامی در شرایط کنونی با بهدست گرفتن توازن قدرت در منطقه و رعایت اصل موازنه در روابط بینالمللی توانسته در این مسیر بدون دادن هیچگونه باجی درست حرکت و از تمام مؤلفههای قدرت خود به خوبی استفاده کند. در این خصوص چند نکته مهم وجود دارد:۱- آمریکاییها با علم به اینکه نظام جمهوری اسلامی ساقطشدنی نیست و حنای چند سلبریتی و منافق و سلطنتطلبِ روسیاه پیش ملت ایران رنگی ندارد، تلاش کردند با بازی دادن آنها و راهاندازی آشوبها و اغتشاشات، نظام را از یکسو دچار اختلال محاسباتی نمایند و از سوی دیگر از پشتوانه قدرتمند مردمی خود را القا و نهایتا سر میز مذاکره باجخواهی کنند، اما نهتنها نظام دچار اختلال و خطای محاسباتی نشد و مردم پشت نظام را خالی نکردند، بلکه باز هم خودشان دچار خطای محاسباتی شدند.
حذف جنگل برای کاشت سیر و پیاز!
روزنامه خراسان:آتشسوزی جنگلها کم بود که حالا عدهای جنگلها را نابود میکنند تا در آن سیر و پیاز بکارند. این اتفاقات و از بین بردن سرمایههای غیرقابل بازگشت زیست محیطی قطعا در سایه رهاشدگی جنگلها و نبود نظارت، کاملا طبیعی به نظر میرسد. چگونه ممکن است، یک نفر آنقدر فرصت و امکان و فضا داشته باشد که 3300 متر مربع از پوشش جنگلی و درختان ممنوعالقطع را حذف کند و در آن «سیر» بکارد؟ به طور قطع مرور چنین خبری آن هم در آستانه روز درختکاری نمیتواند چندان خوشایند باشد؛ اما امروز رسانهها شاید از معدود ابزار و یار و یاور طبیعت و محیط زیست هستند. چراکه اگر رسانهها در این باره به جنگ مخربان محیط زیست نروند، چه بسا فریادهای فعالان محیط زیست هم به جایی نخواهد رسید. آری؛ خبر را روز گذشته خبرنگار تسنیم از محل وقوع «جرم» و بیرحمی به طبیعت تهیه کرده بود و نوشت: «قیمت زمین در روستاهای مازندران روز به روز درحال افزایش است، به همین دلیل سودجویان و متصرفان به جنگلخواری و تصرف عرصه جنگلی روی آوردهاند که روز به روز شاهد افزایش تجاوز به عرصه جنگلهای شمال هستیم و هر روز در قسمتی از جنگلهای مازندران در شهرهای مختلف، این تصرفات مشخص میشود. اخیراً یکی از اهالی روستای دروپی از توابع بخش کلیجانرستاق شهر ساری در حرکتی خودسرانه و عجیب، اقدام به احداث جاده با نیت تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی و قطع درختان از گونههای ممنوعالقطع انجیلی، ممرز، بلوط و توسکا و… کرده و در مساحتی حدود 3300 مترمربع مبادرت به کاشت نهال مرکبات و سبزیجاتی همچون سیر و پیاز کرده است. این فرد متصرف تلاش داشته است با سوزاندن تنه درختان، اثری از درخت بهجای نگذارد.»
مهاجرانی: بیشرفهای «زنزندگیآزادی» سراغ مسمومیت دختران رفتند
روزنامه جوان:شرافتنداشتن مدعیان «زن زندگیآزادی» آنقدر غلیظ شده که عطاءالله مهاجرانی باکی ندارد آنها را در نوشتهای بهخاطر مسمومیت دختران مدرسهای خطاب قرار دهد و بگوید این خرابکاری چیزی از جنس شرافت خودتان است. یعنی بیشرفهایی که ندای زن و زندگی سرمیدهند، اما کارشان خرابکاری و مسمومسازی مدارس دخترانه است. مهاجرانی نوشت «بسیار خوب! شما که میفرمودید: زن، زندگی، آزادی! چرا برای خرابکاری شرافتمندانه! از جنس شرافتخودتان بهسراغ مدارس دخترانه رفتید و دانشآموزان معصوم را در معرض مسمومیت قرار دادید؟!»کسی مانند مهاجرانی نیازی ندارد که منتظر نتایج آزمایشگاه یا گزارش نیروهای امنیتی بماند. او پروژه زن، زندگی را خوب درک کرده است و بیبیسی و اینترنشنال را هم بهتر از خودشان میشناسد و میداند در این مسمومیتها فعالشدن این شبکهها با همه قوا و راستودروغ را مثل همیشه بههمآمیختن و پروپاگاندای رسانهای آنان، خودش یک نشانه است. در این پروژه هنوز پرسشهای زیادی وجود دارد که مردم از خود درباره آن سؤال میکنند. اینکه چرا معلمان و مدیران و کادر مدرسه و همسایگان مسموم نمیشوند! و چرا اگر حکومت میخواهد امری را بپوشاند، پزشکان و مدیران مدارس هم سکوت کردهاند! مگر همه عامل نظام هستند، آنهم در این بلبشوی فضای مجازی و اظهارات هرجایی؟! برای همین اصل ماجرا که یک پروژه تروریستی است از جنس بیشرفی طراحان «زنزندگیآزادی» مورد قبول آقای مهاجرانی است. بهویژه همزمانشدن این مسمومیتها با فعالشدن لیدرهای نشست جرجتاون و دیدار آنان با دلالان صهیونیست و نیز «ادامهدار خواندن» این مسمومیتها در توییت سفیر انگلیس در تهران!
ابزار مطمئن مهار جهش ارزی
روزنامه تجارت: د ر شرایطی که نرخ ارز از شوک د و هفته اخیر خارج شد ه و به کمتر از کانال 55 هزار تومان رسید ه است حالا سیاستگذار ارزی و پولی فرصت را مناسب تر می بیند تا با استفاد ه از ابزارهایی که د ر اختیار د ارند مسیر نرخ ارز را د ر جهت کاهشی تنظیم کند . هر چند که به اعتقاد کارشناسان احتمال افزایش تقاضا د ر پایان سال طبق روال هر ساله وجود د ارد . به گزارش «تجارت»، د ر این میان برای مهار نرخ ارز و نرخ تورم یکی از ابزارهای اصلی که د ر اختیار بانک مرکزی و بازارساز قرار د ارد نرخ بهره است.به اعتقاد برخی کارشناسان بالا رفتن نرخ سود سپرد ه و افزایش بازد هی پول به بانک مرکزی کمک میکند تا بازار ارز را بهتر مد یریت کند . ناظران اقتصاد ی بر این باورند ؛ تا زمانیکه روند صعود ی تسهیلات د هی بانک ها به خانوارها نشکند و کاهش قابل توجهی ند اشته باشد یک پای سیاست های اعمالی بانک مرکزی برای کنترل نرخ ارز و تورم لنگ می زند و سیاست یک بام و د و هوای بانک مرکزی د ر افزایش سود بانکی د ر کنار افزایش تسهیلات د هی برای کنترل نرخ ارز جواب نمی د هد .بررسی ها نشان می د هد که میزان تسهیلات د هی بانک ها د ر بازه سالانه رشد ۴۲ د رصد ی د اشته و میزان پرد اخت تسهیلات به خانوار ها بیشتر از۵۰۰ د رصد افزایش پید ا کرد ه است.برخی از تحلیلگران اقتصاد ی معتقد هستند که چون غالب تسهیلات د ریافتی د ر ابتد ا تبد یل به سپرد ه بانکی میشوند و سطح سپرد ه ها را افزایش می د هند رشد سطح سپرد ه ها با افزایش نقد ینگی بر رشد تورم موثر است.
«حمله بیولوژیک» و گروهک منافقین متهمان تازه مسمومیت
روزنامه اعتماد:«ساعت حدود يازده از يك شماره غريبه پيام آمد كه در مدرسه گاز زدهاند، از محل كارم تا مدرسه بيست دقيقه بيشتر راه نيست و واقعا يادم نيست كه اين بيست دقيقه را چطور طي كردم، وقتي رسيدم متوجه شدم كه خبري از گاز و علايم مسموميت نيست. مدير مدرسه كه از صبح اخبار نگرانكننده را شنيده سر ظهر بيطاقت شده بود و از دانشآموزان خواسته بود كلاس به كلاس به حياط بروند، همزمان هم به خانوادهها زنگ زده بودند تا زودتر به مدرسه بروند و بچهها را تحويل بگيرند، خوشبختانه خبري از مسموميت و نيروهاي امدادي نبود، ولي نيمه عمر شدم تا رسيدم، بچهها هم مثل ما ترسيده و نگران بودند، روز بعدش خوشبختانه مدرسه تعطيل بود و پنجشنبه و جمعه بچهها توانستند كمي به خودشان استراحت بدهند، اما بحث در گروه والدين ادامه داشت كه بالاخره بايد چه كار كنيم. روز شنبه از هر كلاسي تنها سه، چهار نفر به مدرسه آمده بودند. بيشتر والدين تصميم گرفتهاند كه بچهها را به مدرسه نفرستند. ميگويند دو هفته اين طرف سال را به دو هفته تعطيلات عيد وصل ميكنيم و بعد تصميم ميگيريم. اين هم از سر ترس و نگراني است، اما تصميم درستي نيست. ما والديني كه تصميم گرفتيم بچهها را به مدرسه بفرستيم قرار گذاشتيم كه به صورت شيفتي از مدرسه مراقبت كنيم. وقتي هيچكس مسووليت به عهده نميگيرد، كار ديگري از ما بر نميآيد به جز اينكه خودمان مراقب بچههايمان باشيم.» اينها اظهارات مادر نگران يك دانشآموز كلاس نهم است كه هنوز بچهاش را با حال نزار ناشي از گزارش مسموميت از مدرسه تحويل نگرفته، روان مردم به قدري درگير اخبار گزارشهاي مسموميت شده كه ديگر چندان فرقي نميكند از مدرسهاي خبر مسموميت رسيده باشد يا نه، صرف اينكه بچه جلوي چشم و در امنيت خانه نباشد موجب نگراني است!
گزارش گروسی؛ سیاسی یا منصفانه؟
روزنامه آرمان امروز: رافائل گروسي در آخرين ساعات سفر خود به تهران و در نشست خبري مشترک با محمد اسلامي گفت، در اين ديدار بسيار بسيار مهم آماده ايم کار را پيش ببريم و در جلسه اي با حضور دانشمندان نخبه ايراني بودم و جاي خوشحالي براي من داشت.وي ادامه داد: ما ديروز مذاکراتمان را شروع کرديم و امروز ادامه يافت. گروسي اظهار کرد: دو مساله مهم هستند که وجود دارد اول اينکه توقعات بالا هستند و حضور شما از مطبوعات نشان مي دهد چقدر مساله مهم است. البته اين سطح توقعات در سطح جهاني هم درباره کاري که ما با ايران پيش مي بريم وجود دارد و همچنين درباره شفاف سازي و دسترسي هايي که بايد از سوي ايران داده شود.مديرکل آژانس گفت: بخش دوم که مهم است مربوط به همکاريهاي فني و علمي با ايران است. در اين باره بحث کردم و قرار است رويدادي که سالها انجام مي شده وجهه بين المللي پيدا کند و اين رويداد قرار است سال آينده برگزار شود و ما از برگزاري آن حمايت ميکنيم.در ادامه مديرکل آژانس درباره تهديدات مکرر رژيم اسراييل و آمريکا عليه تاسيسات هسته اي ايران و سکوت متقابل آژانس در اين باره گفت: ارجاع و اشاره به حمله به نيروگاه هاي اتمي شايد الان رايج شده و آن هم به خاطر حملاتي است که به تاسيسات اتمي اوکراين انجام مي شود که مي تواند خطراتي را براي ما از گذشته زنده کند. طي کنفرانس هاي عمومي آژانس حملات و تهديد به حمله به تاسيسات اتمي و نيروگاه هاي اتمي محکوم شده است. هرگونه اقدام نظامي عليه نيروگاه هاي اتمي کاملا محکوم و غيرقانوني است و خارج از عرف بين المللي است و اميدواريم همه بتوانيم از نيروگاه هاي اتمي به ويژه در اوکراين محافظت کنيم.
//انتهای پیام