رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: یکی از ابزارهای سرمایهگذاری مورد استفاده در بورس کالا مربوط به شمش طلا است که راهاندازی معاملات آن با اراده وزارت صنعت و بورس کالا محقق شد و توانستیم به این مرحله برسیم که معاملات شمش طلا را افتتاح کنیم.
به گزارش شهروند آنلاین، «مجید عشقی» امروز در آیین افتتاح معاملات شمش طلا در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران، اعلام کرد: بسیار خوشحالیم که امروز توانستیم در زنجیره ابزارهای سرمایهگذاری مربوط به کالا که یکی از ابزارهای جذاب سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران است، ورود کنیم.
او افزود: این ابزارها از سالیان گذشته در بازار سرمایه راهاندازی و مورد استفاده قرار گرفته بود.
عشقی اعلام کرد: یکی از این ابزارهای مربوطه شمش طلا بود که راهاندازی آن با اراده وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز بورس کالا محقق شد و توانستیم به این مرحله برسیم که معاملات شمش طلا را افتتاح کنیم.
رئیس سازمان بورس خاطرنشان کرد: بورس کالا به عنوان یک بازار شفاف و منصف در سالیان گذشته نقش مهمی را در معاملات کالاهای مختلف به خصوص به خصوص کالاهای واسطهای ایفا کرده است.
او ادامه داد: بورس کالا در حوزه محصولات صنعتی و پتروشیمی نقش محوری داشته و به عنوان بازار شفاف به نقش خود عمل کرده است.
عشقی تاکید کرد: بورس کالا در سال ۱۴۰۱ به رکوردهای زیادی دست پیدا کرده است که طبق برآوردها حدود یک هزار هزار همت ارزش معاملات بوده و نزدیک به ۱۱۰ میلیون تن انواع کالا در این بازار معامله شد.
رئیس سازمان بورس گفت: زمانی که گفته میشود کالایی در بورس کالا معامله میشود به طور حتم معاملات با منافع زیادی همراه خواهد شد.
عشقی با بیان اینکه وقتی کالایی در بورس کالا عرضه میشود، عرضه و تقاضا قابل رصد خواهد بود، ادامه داد: ابزارهای سرمایهگذاری در دست سیاستگذار است که میتواند طبق اعداد برای آینده برنامهریزی کند. وقتی اعداد بالا میرود این امر نشاندهنده مشکل در بحثهای تعرفهای یا برخی مولفهها است.
او اظهار داشت: بورس کالا به عنوان دماسنجی است که با استفاده از متغیرهای مختلف در این بازار و نیز از طریق دستگاههای مختلف به کمک بازار آییم.
عشقی اظهار داشت: اکنون با توجه به فعالیت بیش از ۱۵ سال بورس کالا همواره با فراز و نشیبهایی روبهرو هستیم که در نهایت به این جمعبندی رسیدیم که از این ابزار میتوان برای تنظیم بازار بسیاری از کالاها استفاده کرد.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: در حوزه طلا همکاریهای خوبی با ذینفعان این بازارها در گذشته وجود داشته و اخیراً هم با بانک مرکزی مذاکراتی را برای انتشار اوراق سلف داشتیم، در مدت زمان کوتاهی اوراق سلف بانک مرکزی راهاندازی شد و به بخشی از نیاز بازار جواب داد.
او اظهار داشت: در ادامه بحث فروش سکه به صورت ربع سکه و تمام سکه از طریق ابزارهای بورس کالا در دستور کار قرار گرفت که نشاندهنده موفقیت همکاری نزدیک بورس کالا و بانک مرکزی است.
عشقی خاطرنشان کرد: با توجه به این سوابق گام دیگری را برداشتیم و شاهد بودیم که معضل جدی در حوزه معادن طلا به صورت عمده و برای فروش آن وجود دارد، درخواست و تقاضای زیادی برای طلا داشتیم که با همکاری نزدیک وزارت صمت و بورس کالا ابزار شمش طلا در بورس کالا راهاندازی شد تا سرمایهگذاران و مردم عادی بتوانند در قطعات کوچک یک گرمی سرمایهگذاری کنند.
رئیس سازمان بورس گفت: در بسیاری از مواقع شاهد هستیم که مردم عادی برای حفظ قدرت خرید سرمایههایشان وارد برهی بازار کالاهای سرمایهای میشوند که خسارت جبران ناپذیری را برای اقتصاد کشور دارد.
او اعلام کرد: این ابزار، ابزار است که کمککننده به تولیدکننده شمش طلا و معادن است و نیز ذخایر طلا را حفظ خواهد کرد، زیرا از این طریق میتوان بررسی کرد که ذخایر طلا کجا نگهداری میشود و خزانههایی که ثبت شده مورد نظارت هستند.
عشقی ادامه داد: یکی از ابزارهای خوبی که اخیراً زیرساخت آن در بازار سرمایه مورد نظر گرفته شده است، توثیق اموال داراییهای مالی است.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: گواهی سپرده شمش به عنوان یک دارایی ابزار مالی شناخته شده و همه نهادها مانند بانکها و دستگاههای قضائی که به بحث توثیق میپردازند میتوانند این ابزار مالی را به صورت الکترونیک وثیقهگیری کنند و آن را مورد استفاده قرار دهند.
او ادامه داد: امیدواریم با تکمیل این زنجیره زمینه جمعآوری سرمایههای خرد که به دنبال این هستند قدرت خرید خود را در برابر نوسانات موجود حفظ کنند، فراهم کنیم.
عشقی در ادامه به عرضه خودرو در بورس اشاره و تاکید کرد: بحثهای زیادی برای عرضه خودرو در بورس و نحوه فروش آن پیش آمد، دود تصمیماتی که در هفت سال گذشته گرفته شد به چشم مصرفکننده رفت و باعث عدم توسعه این صنعت شد و دیگر محصول با کیفیت در اختیار مشتریان قرار نگرفت.
رئیس سازمان بورس اظهار داشت: حتی آمار تولید شرکتها کاهش محسوس داشت که با توجه به شرایط پیش آمده در اوایل امسال این بحث عرضه خودرو در بورس پیش آمد که هدف این بود تا از نحوه حاکم قیمتگذاری در بازار فاصله بگیریم.
او گفت: با توجه به اتفاقاتی که در چند ماه گذشته رخ داد و اصلاح قیمتی که در ۲ سال تعیین شده بود تعیین شده بود میتواند به نفع مصرفکننده و تولیدکننده باشد.
عشقی اظهار داشت: برای اینکه شرکتهای موجود در این صنعت که جزو صنایع استراتژیکی هستند و سهم زیادی را در بحث اشتغال دارد، توسعه پیدا کنند از وزارت صمت درخواست کردیم که با توجه به مصوبات موجود، قیمتگذاری جدید بهگونهای باشد که ضرر و زیانی را با خود به همراه نداشته باشد و با توجه به ایجاد سود منطقی، تولیدکنندگان بتوانند سال آینده با توجه به برنامههایشان برای افزایش تولید و کیفیت خودرو محصولات بهتری را در اختیار مردم قرار دهند./ایرنا
انتهای پیام