از فعالیتهای منوچهر پازوکی می توان به نویسندگی در نشریات کشور از جمله مجلات “کشاورز” و “خورجین” اشاره داشت. او سالها پیشتر نیز ماهنامه فرهنگی اقتصادی “اندیشمند” را بنیاد گذاشت
به گزارش شهروند آنلاین؛ منوچهر پازوکی (با تخلص شاهین) مهندس کشاورزی، زاده ۱۳۱۲ در شهرستان گرمسار، دوره ابتدایی خود را در زادگاه و تحصیلات متوسطه را در تهران به پایان رساند. وی در سال ۱۳۲۹ از دانشکده کشاورزی تهران با مدرک فوق لیسانس فارغ التحصیل شد . خدمات فرهنگی او با تدریس و مدیریت در وزارت فرهنگ آغاز و عضویت در هیات علمی دانشگاهها و تدریس ادامه یافت. از دیگر فعالیتهای او می توان به نویسندگی در نشریات کشور از جمله مجلات “کشاورز” و “خورجین” اشاره داشت. او سالها پیشتر نیز ماهنامه فرهنگی اقتصادی “اندیشمند” را بنیاد گذاشت.
از او چندین کتاب دانشگاهی، شعر و داستان به جا مانده است. سال گذشته در چنین روزهایی با این شخصیت فرهیخته فرهنگی وداع کردیم.
آنچه در ادامه می آید یکی از یادداشتهای او تحت عنوان ” آثار ادبی و هنری و تاثیر تربیت” است :
وجــود ابــزار، رســانه ها و دسترســی ســاده بــه اطلاعــات اگرچــه مفیــد اســت ولیکــن پیامدهــای منفــی نیــز دارد، یکــی از ایــن پیامدهــا، برداشــت نادرســتی اســت کــه “می تــوان فقــط بــا اســتفاده از امکانــات پیشــرفته تولیــد محتــوی کــرد و بــه کیفیــت محتــوای آن توجهــی ننمــود”. برخــی پدیــد آورنــدگان می پندارنــد کــه آثارشــان مانــدگار اســت و بــاور ندارنــد کــه آثــار مانــدگار ادبــی، هنــری و فرهنگــی نیــاز بــه محتــوای غنــی بــرای جاودانــه شــدن دارد. بــه طــور مثــال چــرا پــس از گذشــت بیــش از هفــت قــرن از عهــد ســعدی هنــوز وی جاودانــه اســت؟ نگاهــی گــذرا بــه زندگــی او، بــا توجــه بــه نوشــته هایش نشــان می دهــد کــه وی در کودکــی نــزد پــدری فرهیختــه تعلیــم یافتــه، تحصیــلات و جهانگــردی وی، در پــرورش و بلــوغ فکــری او اثــری بســزا داشــته. ســعدی در روزگارانــی کــه از ســقوط دولــت ساســانی هفــت قــرن گذشــته بــود، متولّــد شــد. در آن زمــان آثــار تمــدن بــزرگ ایرانــی، فرهنــگ نوشــیروانی و دانــش جنــدی شــاپوری شــعله های خــود را توســط مراکــز علمــی در شــهرهای مختلــف روشــن نگــه داشــته بــود. در دوران کودکــی، پــدرش بــر تربیــت وی ِهّمــت گماشــت، طبــق آثــار وی ســایه پــدر خیلــی زود از ســر فرزنــد مــی رود ولــی آثــار تربیتــی پــدر در نهــاد کــودک باقــی مانــده و چــراغ راه وی اســت.مصلــح الدیــن در عنفــوان جوانــی بــرای تحصیــل علــم، ِ راهــی مدرســه نظامیــه بغــداد می شــود و نــزد اســاتید بــزرگ، تعلیــم گرفتــه و بــه درجــات والای کمــال، راه می یابــد، ســپس بــه ســیر و ســیاحت در جهــان آن روز پرداختــه و در اخـلاق و عــادات مــردم ّ تفحــص می نمایــد. در ایــن راه بــا ســختی ها و درماندگی هایــی روبــرو می شــود، بنــا بــر نوشــته وی: آنــگاه کــه پایــش برهنــه بــود و اســتطاعت پــای پوشــی نداشــت ِشِکوه و شــکایت نکــرد و رنــج ِ اســارت فرنــگ و کار ِگل درَ خنــدق طرابلــس را تَحّمــل نمــود. بنــا بــر آثــارش بــه ســیاحت ســرزمین های ِ غربــی آن روز از جملــه دمشــق، حجــاز، مکــه، دیاربَکــر پرداختــه و در شــرق، بلــخ و بامیــان را دیــده اســت. همنشــینی بــازرگان بزرگــی در جزیــره کیــش نیــز حکایــت ازســفرهای دریایــی وی دارد.
شــرح فــوق نشــانگر تَفُّحــص و جســتجوی وی در میــان جوامــع آن روزگار بــرای رســیدن بــه کمــال اســت. و از آن پــس بــا کولــه بــاری گرانقیمــت از دانــش و تجربــه بــه ســوی زادگاهش بازگشــت و بــه تدویــن بوســتان و گلســتان پرداخــت، آثــاری پــر مغــز وبــی نظیــر کــه نگیــن ِ ادبیــات ِ درخشــان فارســی اســت و در هــر ورق آن جــای پایــی از تربیــت، دانــش و تجربــه وی دیــده می شــود.
//انتهای پیام