نقشه خیره‌کننده جدید از مریخ

مدارگرد مریخی امارات متحده عربی نقشه خیره‌‌کننده‌ جدیدی از سیاره سرخ ارائه کرده است.

به گزارش شهروند آنلاین،این نقشه‌ جدید از مریخ، سیاره سرخ را با جزئیات خیره‌کننده‌ای نشان می‌دهد و مجموعه‌ای از ویژگی‌های زمین شناختی شگفت‌انگیز را که از مدار دیده می‌شوند، نمایان می‌کند.

این نقشه با وضوح بالا می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا به تعدادی از سوالات درباره‌ مریخ پاسخ دهند، از جمله این که چگونه مریخ به یک سیاره خشک و بایر تبدیل شده است، به رغم این که زمانی سرشار از آب مایع بوده است.

نقشه‌ مریخ توسط گروهی از دانشمندان به رهبری دانشگاه نیویورک ابوظبی (NYUAD) و مرکز علوم فضایی امارات متحده عربی ساخته شده است. محققان از داده‌های جمع‌آوری‌شده از مدار مریخ توسط ماموریت مریخ امارات (EMM) که با نام Hope به معنای امید یا الأمل (Al-Amal) نیز شناخته می‌شود، استفاده کردند.

این نقشه سیاره سرخ را از دید سیستم تصویربرداری پیشرفته هوپ که تصویرگر اکتشافی امارات (EXI) است، نشان می‌دهد.

دانشگاه نیویورک ابوظبی در بیانیه‌ای نوشت که امیدوار است نقشه‌ جدید مریخ به جوانان امارات متحده عربی انگیزه دهد تا در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) به دنبال مشاغل باشند.

دیمیترا آتری (Dimitra Atri) رهبر گروه و دانشمند تحقیقاتی این دانشگاه گفت: ما قصد داریم نقشه خود را به عنوان بخشی از اطلس جدید و پیشرفته‌تر مریخ که روی آن کار کرده‌ایم، در دسترس کل مردم به دو زبان انگلیسی و عربی قرار دهیم. امید داریم که این کار آن را به ابزاری عالی برای محققان و همچنین دانش‌آموزان تبدیل کند تا درباره  مریخ بیشتر بیاموزند.

برای ایجاد این نقشه، آتری و تیمش بیش از ۳۰۰۰ مشاهده از تصویرگر اکتشافی امارات را که در یک سال مریخی انجام شده بود (معادل دو سال در روی زمین)، جمع‌آوری و با هم ادغام کردند تا یک تصویر رنگی بسازند. نقشه‌ حاصل بسیاری از ویژگی‌های اصلی زمین شناختی سیاره سرخ را با وضوح بالا نشان می‌دهد.

این نقشه کلاهک‌های یخی قطبی، کوه‌ها و آتشفشان‌های غیرفعال و همچنین بقایای رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و دره‌های باستانی را نشان می‌دهد که حدود ۳.۵ میلیارد سال پیش از آب مایع سرریز بودند. به این ترتیب، این نقشه می‌تواند به دانشمندان سیاره شناسی کمک کند تا درک بهتری از چگونگی تغییرات آب و هوایی در مریخ طی میلیارد‌ها سال به دست بیاورند. تغییراتی که منجر به ایجاد دنیای خشک و بی‌حاصلی شده است که امروزه شاهد آن هستیم.

آتری افزود: نقشه‌ کامل مریخ همچنین امارات متحده عربی و جهان عرب را یک گام دیگر به دستیابی به هدف ماموریت جاه‌طلبانه ماموریت مریخ امارات برای ارائه یک تصویر جهانی کامل از آب و هوای مریخ نزدیک‌تر می‌کند. بیش از ۳۰ فضاپیمای قبلی تنها موفق به ثبت یک عکس فوری از آب و هوای مریخ شده‌اند، در حالی که این ماموریت تغییرات فصلی را در طول یک سال مریخی دنبال خواهد کرد.

این نقشه به دانشمندان اجازه می‌دهد تا توزیع دهانه‌های برخوردی در سطح خشک این سیاره را مطالعه کنند و تاریخچه‌ بمباران مریخ توسط سیارک‌های اولیه را نیز آشکار می‌کند. همچنین می‌تواند به محققان کمک کند تا شرایط را در منظومه خورشیدی پرآشوب اولیه، زمانی که برخورد سنگ‌های فضایی بسیار رایج‌تر از امروز بود، درک کنند.

مدارگرد هوپ اولین ماموریت بین سیاره‌ای امارات متحده عربی و کل جهان عرب است. این فضاپیما به سفارش رهبران امارات در سال ۲۰۱۴ از ژاپن در تاریخ ۲۰ ژوئیه سال ۲۰۲۰ پرتاب شد. پس از یک سفر حدودا هفت ماهه، هوپ در تاریخ نهم فوریه سال ۲۰۲۱ به مدار مریخ رسید.

آتری گفت: کاوشگر هوپ به دلیل موقعیت استراتژیک خود به محققان کمک می‌کند تا این تصویر جهانی از سیاره را ایجاد کنند. هوپ در مداری بیضی شکل به دور مریخ می‌چرخد که به آن اجازه می‌دهد که نسبت به هر فضاپیمای دیگری از فاصله‌ی دورتر مریخ را رصد کند. این موقعیت استراتژیک به محققان کمک می‌کند تا تصویری جهانی از این سیاره ایجاد کنند./باشگاه خبرنگاران جوان

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.