مرگ خودخواسته هنرمند/ مردم میخواهند بخندند/ سلمان فارسی درکاروانسرای عقیق
مرور روزنامه های صبح کشور
روزنامه های امروز به بررسي مأموریت 25 روزه به دستگاهها برای تدوین برنامه تحقق شعار سال، خشم جنگطلبان آمریکایی از صلح تهران – ریاض، اعداد و ارقام مربوط به معیشت مردم ، سفر همزمان رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین ، فوتبال زیر سایه سوء مدیریت و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز درگذشت كيومرث پوراحمد در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي مأموریت 25 روزه به دستگاهها برای تدوین برنامه تحقق شعار سال، خشم جنگطلبان آمریکایی از صلح تهران – ریاض، اعداد و ارقام مربوط به معیشت مردم ، سفر همزمان رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین ، فوتبال زیر سایه سوء مدیریت و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
۷۰درصد برنج وارداتی برای قاطیکردن به شمال میرود!
روزنامه جوان:۷۰درصد برنجهای وارداتی در استانهای شمالی و تولیدکننده توزیع میشود که با سوءاستفاده سوداگران منجر به تخریب کیفیت برنج ایرانی شده است.به گزارش مهر، بازار برنج به ویژه بازار محصولات داخلی راکد است. بنا به گفته فعالان این بازار، تقاضا افت زیادی داشته است، به طوری که بیش از ۵۰درصد برنجهای سال گذشته در انبار کارخانهها دپو شدهاند. سیدعلی طاهری، رئیس اتحادیه برنج فروشهای بابل درباره وضعیت بازار برنج کشور گفت: فصل اول برداشت مرداد است که با کاهش بازار تقاضا، قیمت این محصول در کارخانه حدود ۲۰درصد کاهش یافت، با وجود این بیش از ۵۰درصد محصولات تولیدی فروش نرفته و در انبارها باقی ماندهاند.وی افزود: گرم شدن هوا که تقریباً از اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد آغاز میشود، منجر به حشره گذاشتن برنج میشود. شپشک برنج نخست در سطح است که میتوان با قرص برنج آن را از بین برد، اما اگر برنجها پس از یک سال به فروش نرسد، این حشره روی برنج حفره ایجاد میکند و منجر به آرد شدن محصول میشود. وی اضافه کرد: پس از گذشت یک سال اگر کیسه برنج خالی شود و برنجها دوباره درون کیسه ریخته شوند بخشی از کیسه خالی خواهد ماند، چون بخشی از محصول آرد شده و از بین رفته است.طاهری با بیان اینکه در حال حاضر هشت ماه از فصل برداشت اول برنج گذشته است، یادآور شد: احتمالاً بازار رونق نگیرد و برداشت امسال به موجودی فعلی انبارها اضافه شود، وضعیت خوبی برای بازار برنج امسال پیشبینی نمیشود.
میدان جنگ دیپلماتیک است، نه نظامی!
روزنامه کيهان: ۱- رهبر معظم انقلاب:«سال ۹۴: صهیونیستها ۲۵ سال آینده را نخواهد دید و در همین ۲۵ سال هم جبهه مقاومت آنها را راحت نخواهد گذاشت- امسال: ما گفتیم رژیم صهیونیستی ۲۵ سال دیگر را نمیبیند، خودشان عجله کردند و زودتر میخواهند بروند». سید حسن نصرالله: «رژیم صهیونیستی سستتر از لانه عنکبوت است». مقاومت:«اگر قرار به جنگ باشد، میدان مبارزه تلآویو است، تهران نه»!. مقامات صهیونیستی: «با این روند ما ۸۰ سالگی بقا خود را نمیبینیم. به مرز فروپاشی و نقطه بیبازگشت رسیدهایم و برای فروپاشی اسرائیل نیازی به ایران نیست، خودمان داریم این کار را میکنیم»! این چهار نقل قول، نماد چهار سوی رژیم صهیونیستی است که آن رژیم را محاصره کرده و نمودی واضح است از آنچه که در منطقه و جهان میگذرد و ترسیمکننده افق نظم جدید منطقهای و جهانی در پساغرب میباشد. ۲- میگویند غده سرطان که پیشرفت کند، متاستاز میدهد و به دیگر اعضا و جوارح بدن دستاندازی میکند و اعضای درگیر را وادار به واکنش عمومی تدافعی و تهاجمی مینماید.حالا، حال و روز این روزهای غده سرطانی رژیم صهیونیستی، محاصره در واکنشهای عمومی و گسترده درونی و خارجی است.
مرگ خودخواسته هنرمند
روزنامه اعتماد:خبر درگذشت كيومرث پوراحمد تا لحظاتي با بهت و حيرت اهالي سينما همراه بود، با اين پرسش در فضاي مجازي كه واقعا اين فيلمساز فوت كرد؟ مگر ميشود؟ فوت اين هنرمند از اين جهت پرسشبرانگيز بود كه به نظر ميرسيد او از لحاظ جسماني مشكلي نداشته باشد خصوصا اينكه در چند ماه گذشته درگير ساخت فيلم «پرونده باز است» بود و اين فيلم در جشنواره امسال نمايش داشت، اصلا شواهد نشان از اوضاع مطلوب او ميداد اما خب دقايقي بعد خبر سهمگينتر و وحشتناكتر شد، ماهنامه سينمايي«فيلم امروز» همان دقايق ابتدايي با انتشار خبر فوت اين كارگردان، پرده از روي حقايق برداشت و با تيتر «يك خودكشي غيرقابل باور» نوشت: «كيومرث پوراحمد خودكشي كرد، همين قدر سهمگين و باورنكردني، وحشتناك و تكاندهنده، از سر افسردگي و نااميدي، بيآيندگي و بيهودگي، فعلا همين» بلافاصله در تكميل اين خبر سيد مهدي فلاح ميري دادستان عمومي و انقلاب مركز استان گيلان گفت: به محض دريافت گزارش، بازپرس ويژه قتل در محل حاضر شد و با بررسيهاي اوليه نظر بر خودكشي اين كارگردان سينما داشتند كه واكاوي جزييات، مستلزم رسيدگي دقيق قضايي است. وي افزود: كيومرث پوراحمد ساعت يك بامداد روز چهارشنبه مورخ ۱6/۱/1402 در يكي از واحدهاي دهكده ساحلي انزلي فوت كرده است.» خبر فوت اين كارگردان شناختهشده تلخ و دور از ذهن بود اما چگونگي درگذشت او بسيار ناگوارتر و مثل آواري بود كه بر سر خراب ميشد. با اين پرسش و تعجب در ذهن كه چرا؟ مگر چه اتفاقي براي اين كارگردان افتاده بود كه او را تا سرحد مرگ خودخواسته سوق داد؟
قیمت بنزین افزایش نمییابد
روزنامه آرمان امروز:جواد اوجی وزیر نفت گفت: دولت و وزارت نفت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و مردم به شایعات در این زمینه توجه نکنند. وزیر نفت گفت: دولت و وزارت نفت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین ندارند و مردم به شایعات در این زمینه توجه نکنند.جواد اوجی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به انتشار شایعاتی درباره افزایش قیمت بنزین گفت: هیچگونه افزایش قیمت بنزین در دستور کار دولت و وزارت نفت نیست.وی با بیان اینکه کاهش تولیدات نفت، ۸ تا ۱۰ درصد قیمت نفت جهانی را افزایش داد، اظهار داشت: با تصمیم اعضای اوپک پلاس در سال ۲۰۲۳ مجددا تولید نفت یک میلیون و ۶۵۰ هزار بشکه نفت کاهش پیدا خواهد کرد.اوجی خاطر نشان کرد: آمریکایی ها فشار زیادی آوردند که اوپک پلاس افزایش تولید داشته باشد ولی در کمیته فنی اوپک پلاس، کاهش تولید نفت مصوب شد که به زودی نهایی می شود.
خشم جنگطلبان آمریکایی از صلح تهران – ریاض
روزنامه تجارت: رییس جمهور پیشین آمریکا در یک سخنرانی در جمع هوادارانش ضمن اشاره به توافق اخیر ایران-عربستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و ادعای این که ایران، چین، روسیه و کره شمالی ائتلاف «مخربی» تشکیل دادهاند، گفت که اگر او رییس جمهور بود، مانع رخ دادن این اتفاقات میشد.به گزارش شبکه اسکای نیوز، دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا در پی بازگشت از دادگاه نیویورک، در بخشی از سخنرانی برای جمع حامیانش که در اقامتگاه او در مارآلاگوی فلوریدا تجمع کرده بودند، مدعی شد: چین، روسیه، ایران و کره شمالی ائتلافی رعبآور و مخرب تشکیل دادهاند. ترامپ در ادامه گفت: اگر من رییس جمهور بودم، هیچ وقت این اتفاق و حمله روسیه به اوکراین اتفاق نمیافتاد. او در بخش دیگری از این سخنرانی افزود: ایالات متحده آمریکا آشفته است، اقتصاد ما در حال سقوط است، تورم از کنترل خارج شده است، روسیه به چین پیوسته است. آیا میتوانید آن را باور کنید؟ عربستان سعودی به ایران پیوسته است. اگر من رئیس جمهور شما بودم هرگز این اتفاقات نمیافتاد. اظهارات ترامپ در شرایطی است که رابرت کندی جونیور که فرزند سناتور رابرت اف. کندی، برادر جان اف. کندی، رئیس جمهوری اسبق آمریکاست و گفته قصد دارد تا در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هم شرکت کند در توییتی نوشته است: نابودی نفوذ آمریکا بر عربستان سعودی و اتحادهای تازه این پادشاهی با چین و ایران نشانههای دردناک شکست راهبرد نومحافظهکاران برای حفظ هژمونی جهانی ایالات متحده با پروژههای تهاجمی قدرت نظامی است. این وکیل و فعال محیط زیست نوشته است: چین، امپراتوری آمریکا را به طرزی ماهرانه با قدرت اقتصادی خود کنار زده است. در طول دهه گذشته کشور ما تریلیونها دلار را صرف بمباران جادهها، بنادر، پلها و فرودگاهها کرد.
مسکن در حال بلعیدن بودجه خانوار
روزنامه خراسان: با گذشت روزهای نخستین سال جدید و مشخص شدن اعداد و ارقام مربوط به معیشت مردم، علامت سوال بزرگی پیش روی اقشار کم درآمد و مزد بگیر برای حل معادلات معیشتی پدید آمده و در این میان هزینه های مسکن که سهم آن از هزینه های خانوار تا 70 درصد هم می رسد، چالشی اساسی است. خانوارهای کم درآمد و مزد بگیر در حالی سال جدید را آغاز کردند که معادلات مهم معیشتی نظیر ناهمخوانی «رشد دستمزد و تورم» و «مسکن و بودجه خانوار» و… پیش روی سرپرستان این خانوارها قرار گرفته است. ناهمخوانی رشد دستمزد و تورم در یک نگاه بارزترین مسئله پیش روی این خانوارها در درجه اول، ناهمخوانی رشد مزد و تورم است. مزدی که با توجه به مدل محاسبه، به طور خودکار یک سال از واقعیات زندگی کارگران عقب تر است. اکنون شورای عالی کار در شرایطی رشد حدود 27 درصدی حداقل دستمزد را نسبت به ابتدای سال گذشته و برای سال آینده، تصویب کرده که همین میزان رشد نسبت به رشد هزینه های زندگی در سال گذشته نیز عقب ماندگی قابل توجهی دارد. داده های مرکز آمار ایران گویای این است که متوسط رشد قیمت ها در دوازده ماهه منتهی به بهمن پارسال نسبت به دوره مشابه قبل از آن، بیش از 47 درصد بوده است.
اروپا دست به دامان چین
روزنامه وطن امروز: سفر همزمان رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین بیش از هر مسالهای نشانهای از به صدا درآمدن زنگ خطر هشدار برای قاره اروپا در تداوم جنگ اوکراین است. امانوئل مکرون و اورسولا فون درلاین در شرایطی به منظور حل و فصل جنگ اوکراین عازم پکن شدهاند که در صورت تداوم بحران اوکراین، اروپا در آستانه رسیدن به مرحله بازگشتناپذیر در جبران عواقب این جنگ قرار گرفته است. هزینههای این بحران امروز کاملا بر دوش قاره سبز قرار دارد و روزی نیست که در پایتختهای اروپایی صدای اعتراض نسبت به جنگافروزیهای ناتو به رهبری ایالات متحده در اوکراین شنیده نشود. امروز خالی شدن انبارهای تسلیحاتی کشورهای اروپایی فقط یکی از این بحرانها است. تلاش آمریکا برای ادامه جنگ در اوکراین و قربانی کردن اروپا در این میان که ردپای آن در حادثه انفجار نورداستریم آشکار شده از دیگر دلایلی است که مکرون و فون در لاین را به پکن فرستاده است. در این شرایط اروپا خود را قربانی اصلی جنگ اوکراین میبیند و به نظر میرسد این سفر نخستین گام در شکاف میان اروپا با آمریکا باشد. آیا اروپا میتواند سیاست مستقلی از آمریکا در پیش بگیرد؟ پاسخ این سوال را نتایج سفر رئیسجمهور فرانسه و رئیس کمیسیون اروپا به چین مشخص خواهد کرد. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی دیروز گفت اتحادیه اروپایی قصد دارد به همکاری سازنده با چین برای حل مسائل جهانی ادامه دهد. به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، جوزپ بورل در سخنان خود در آغاز دومین روز نشست وزرای خارجه ناتو در بروکسل گفت: «اتحادیه اروپایی متعهد به ادامه تعامل سازنده با چین برای حل چالشهای جهانی است اما انتظار میرود چین به عنوان یک بازیگر سازنده و مثبت جهانی بویژه در ارتباط با تجاوز روسیه به اوکراین رفتار کند». بورل دیروز گفت هفته آینده به پکن سفر خواهد کرد. مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی پیش از سفر مکرون به پکن هم گفته بود موضع چین در قبال جنگ روسیه با اوکراین، کیفیت روابط بروکسل با پکن را تعیین خواهد کرد.
مأموریت 25 روزه به دستگاهها برای تدوین برنامه تحقق شعار سال
روزنامه ایران:دولت که از نخستین جلسه در سال جدید، تحقق شعار سال را در دستور کار خود قرار داده بود، روز گذشته مرحله تازهای از این برنامه ملی را آغاز کرد. آیتالله رئیسی در نشست روز گذشته هیأت وزیران، که یک روز پس از سخنرانی مقام معظم رهبری برگزار شد، بخشهای مختلف دولت و دستگاهها را مکلف کرد حداکثر تا 25 روز، برنامههای تحت مدیریت خود را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب ارائه کنند؛ منویاتی که تبیین و تشریح الزامات و دستورکارهای تحقق شعار سال قلمداد میشود. در کنار این، رئیس جمهور بر آغاز برخی از اقدامات نیز تأکید کرد که مقابله با فساد، به عنوان دستورکار ثابت دولت سیزدهم و نیز مشارکت بیشتر بخش خصوصی و مردم در اقتصاد از آن جمله است. همچنین آیتالله رئیسی خواستار برخورد قاطع مسئولان با متخلفانی شد که با استفاده از مواد اولیه داخلی و به قیمت ریال، کالا را تولید ولی با نرخ ارزی و گران عرضه میکنند و سبب اخلال در نظام اقتصادی و آسیب به سفره مردم میشوند.آیتالله رئیسی در این جلسه، محورها و فرازهای راهگشای سخنان مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام را چراغ راه برای همگان دانست و مسئولان کشور را خط مقدم این خطابه برای تحقق عملی و اجرایی شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید خواند.رئیس جمهور وزارتخانهها و دستگاههای دولتی را مکلف کرد در کوتاهترین زمان و حداکثر تا ۲۵ روز ضمن ارائه گزارش عملکرد، برنامههای مجموعه تحت مدیریت خود را برای تحقق منویات مقام معظم رهبری، ارائه کنند. تهیه سازکار میدان دادن و مشارکت بخش خصوصی در امر رشد تولید و اقتصاد و نیز فراهم کردن تمهیدات لازم برای گسترش فعالیتهای دانش بنیان در اقتصاد، از دیگر تأکیدات آیتالله رئیسی به دستگاهها بود.
مردم میخواهند بخندند
روزنامه فرهیختگان:امسال «غریب»، فیلمی که به زندگی شهید بروجردی میپردازد، درکنار آثاری مثل «فسیل» در اکران نوروزی قرار گرفت و طبیعتا به اندازه آنها آمار چشمگیری در گیشه کسب نکرد. سال گذشته هم برگزیده اصلی جشنواره که بهنوعی پدیده سال هم بود، همین وضع را در اکران پیدا کرد. «موقعیتمهدی» البته مقداری بهتر از غریب فروخت ولی بههرحال قرار دادن فیلمهایی مثل غریب و موقعیت مهدی در رقابت با فیلمهایی مثل «سگبند» و فسیل، اگر در بستری مثل اکران نوروزی با این مهندسی مافیایی و چندین دههای اتفاق بیفتد، چیزی جز انداختن این آثار قابلاعتماد در یک بازی از پیش باخته نیست. با ادامه این وضع چیزی از سینمای ایران باقی نخواهد ماند، چون تلاش برای نگه داشتن امثال سگبند و فسیل درصد جدول پرمخاطبها، مرتب باعث میشود لزوم حذف تعداد بیشتری از مخاطبان که سگبند و فسیل اولویتشان نیست، جدی شود. این کاری است که مافیای اکران چند دههای درحال انجام دادن آن است. از طرف دیگر در نوروز ۱۴۰۲ نسخه آنلاین و قاچاق «برادران لیلا» هم در فضای وب ایرانی پخش شد و بحثهای مفصلی درباره خودش بهراه انداخت. با کنار هم گذاشتن این موارد بهنظر میرسد باید نتیجه گرفت که احیای وضعیت استقبال مخاطبان از سینمای ایران نیازمند تحول و بازنگری اساسی در زیرساختهاست. باید تعریفمان از موفقیت و عدمموفقیت، سود و زیان، مردمپسند و بیفروغ در نظر مردم و خیلی چیزهای دیگر تغییر کند و برای خروج از وضعیت راکدی که سینمای ایران امروز به آن دچار است، گامهای شجاعانه و حسابشدهای برداشته شوند. در ادامه تلاش شده این بحث کاویده شود.
فوتبال زیر سایه سوء مدیریت
روزنامه اطلاعات:در روزهای اخیر یک بار دیگر شاهد قربانی شدن فوتبال در ایران به خاطر سوءمدیریت مدیران فوتبال بودیم.برای هر فوتبالیست حرفه ای، هواداران و البته یک تیم باشگاهی بزرگترین اتفاق فرصت حضور در رقابت های بین المللی است. اگر ازجنبه فردی به موضوع نگاه کنیم، بعد از مسابقات ملی و جام جهانی، مهم ترین سکوی پرتاب و دروازه موفقیت برای هر بازیکنی حضور در تورنمنت های باشگاهی بین المللی است. بازیکنانی که یکسال تمام درلیگ های داخلی رقابت می کنند تا با کسب سهمیه رقابتهای آسیایی در برابر تیم های بزرگ قاره قرار بگیرند و گام اول را برای آینده و شاید اروپایی شدن بردارند.در نظر بگیرید که تیم شما قهرمان لیگ برتر شده و آماده رقابت با بازیکنانی در سطوح کیفی بالا هستید ، اما به یکباره از سوی فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام می شود که تیم شما به علت نپرداختن مطالبات و معوقات فلان سرمربی یا بازیکن از حضور در رقابت های آسیایی محروم است.شخصی ترین پیامد آن در این بین، از دست رفتن آرزوهای یک فوتبالیست برای کسب تجربه میدان های بزرگتر است و فرصت سوزی برای شکوفایی استعدادهایی که با حضور در میدان های معتبر قطعا در آینده اعتبار دوچندان به فوتبال و تیم های ملی ما خواهند داد. در سطوح بالاتر ضرر اصلی متوجه تیم باشگاهی است. هزینه های کلان جذب بازیکن، سرمربی و کادر فنی، اردوهای تدارکاتی و آماده سازی و البته پرداختی های هنگفت به بازیکنان و کادر فنی به راحتی با حذف از یک تورنمنت بین المللی بی ثمر می شود و البته که زیان های ناشی از آن هم غیر قابل جبران خواهد بود.
سلمان فارسی درکاروانسرای عقیق
روزنامه جام جم:کافی است قابهای ماندگار و اثرگذار سریالهای تاریخی را که از تلویزیون پخش شده کنار هم بگذاریم. بدون شک بخشی از قابهای ماندگار، مدیون کسی نیست جز داوود میرباقری که در تمام این سالها تلاش کرده به بهترین شکل روایتگر تاریخ اسلام و ایران باشد.مگر میشود از مختار حرف زد و مخاطب به یاد صحنههای تاثیرگذار عاشورا در این اثر نیفتد یا سخنرانی دومه الحسنا، مادر مختار ثقفی در مسجد که نقش آن را ژاله علو بازی میکرد، تداعی نشود. وقتی از سریال امام علی (ع) حرف میزنیم یاد صحنهای خواهیم افتاد که امامعلی(ع) روز شهادتش به سمت مسجد میرود؛ پرندهها جلوی پایش میرفتند و نمیگذاشتند امام وارد مسجد شود. اگر نگاهی هم به معصومیت از دست رفته داشته باشیم، مسلما نقش ماریا و چالشهایی که با مردم داشت را به یاد میآوریم که فریبا کوثری این نقش را بازی کرد. تعداد این قابهای ماندگار کم نیست و برای آنهایی که بیشتر اهل تماشای سریال هستند، داوود میرباقری و پروژههای ماندگارش همچون امام علی(ع)، مختارنامه و معصومیت ازدست رفته پیوندخورده است. این هنرمند در شش ماهه دوم سال۹۸ سریال تلویزیونی سلمان فارسی را کلید زد و با ساخت این اثر سراغ یکی از صحابههای پیامبر(ص) رفته و قرار است تصویرگر زندگی سلمان فارسی شود. داستان سریال سلمان فارسی از تولد سلمان شروع میشود و تا پایان واقعه غدیر خم ادامه دارد. حال گروه در منطقهای به نام آبسرد مشغول ضبط هستند که آخرین جزئیات را در این گزارش مرور کردیم.پروژههای الف ویژه یا فاخر، پرچم مسائل فرهنگی در عرصه سینما و تلویزیون هستند. بنابراین اگر قصه و پروداکشن خوب باشد و کارگردانی علاقهمند، دغدغهمند و مولف هم پای کار قرار گیرد، میتوان کارهای تاریخی قوی ساخت که برای همیشه در ذهن مخاطب بنشیند. داوود میرباقری از اواسط سال۹۸ مشغول ضبط سریال سلمان فارسی به تهیهکنندگی حسین طاهری است.
سرانجام افراسیاب
روزنامه شرق:سرانجام پس از سالها جنگ و گریز، افراسیاب، شکستخورده، خوار و زبون در برابر خسرو، براى زندهماندن به زانو افتاده، از او خواست گذشتهها را فراموش کرده، خونریزىهاى او را به پاى سرنوشت ناگزیر بگذارد. افراسیاب به خسرو گفت: «از ریختن خون من بپرهیز که چون خون نیاى خویش را بریزى، دچار آنچنان پشیمانىای شوى که آرام از تو بستاند. با من همان مکن که من با شهریارى دیگر کردهام و اگر بر تو خشم، شهریار است، بگذار دخت خویش، مادر تو را ببینم و سپس هر آنچه خواهى کن».خسرو پس از آنهمه رنج و آنهمه کشتهها که داده بود، اکنون که به افراسیاب دست یافته، سر آن نداشت دست از او بازدارد؛ بههمینروى او را گفت: «اگر بهراستى مادرم را دوست مىداشتى، چرا آنگاه که مرا در تن خویش نگاه مىداشت، فرمان دادى او را بیازارند تا مرا بیفکند. پدرم بىگناه به دست تو کشته شد و دیدى در جهان از گزند تو به جهانیان چه گذشت. تو پادشاهى را بکشتى و سری از تنى بربودى که تاج و تخت براى این خونریزى گریان گردید و امروز، روز بادافره ایزدى است و پاداشى است که خداوند با دست من به تو مىدهد که پاداش بدى، بدى است».
تحلیل سیاسی هفته
روزنامه جمهوری اسلامی :سال نو با بهار طبیعت و طراوت باران از راه رسید ولی تقارن با ماه مبارک رمضان و بهار قرآن، زیبایی آن را صدچندان کرد. اکنون در طلیعه سال 1402 و ورود به دهه دوم ماه ضیافت الهی که باید آن را به فال نیک گرفت، امروز در کنار سفره احسان کریم اهلبیت علیهمالسلام، سبط اکبر پیامبر، حضرت امام حسن مجتبی نشسته و میلاد آن امام هُمام را جشن میگیریم.امسال به روال سالهای گذشته که از ابتدای سال و در پیام نوروزی رهبر انقلاب، استراتژی کلان مدیران جامعه تبیین میشد، سال 1402 به عنوان سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شد به این امید که دولت با یافتن نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف، اوضاع بهتری را در شان کشور و ملت ایران رقم بزند.با پایان تعطیلات آغاز سال، نسیم مواجهه دولت با مشکلات بزرگ، بسیار زودتر از آنچه پیشبینی میشد، شروع به وزیدن کرد، چرا که دولت رئیسی در سال جدید نهتنها مسئولیت سنگینی در حوزههای مختلف دارد بلکه باید با مسائلی دست و پنجه نرم کند که نوع مدیریت آنها، رقم زننده تحولات آتی کشور بوده و روزهای خطیر و سرنوشت سازی را رقم خواهد زد.به گفته کارشناسان، دولت سیزدهم امسال همچنان رودرروی مشکلاتی است که سال گذشته آغاز شد و تبعات آن همچنان ادامه دارد. به نظر میرسد یک آوردگاه دولت در سال جدید، در ارتباط با مساله حجاب است که با اعتراضات سال گذشته آغاز شد و در روزهای گذشته دوباره با حساسیت زیادی به سرخط اخبار بازگشت. در این موضوع از یکسو ضرورت پایبندی به حجاب و ارائه قوانین در این باره مطرح است و از سوی دیگر نظارت بر رعایت آن در جامعه و شیوههای اجرای امر به معروف و نهی از منکر میباشد که باید با نگاه هوشمندانه و قاعدهمند به آن پرداخت ولی قدر مسلم اینست که برای تحقق امر ضروری حجاب در جامعه، مقدمات و الزاماتی لازم است که باید به عنوان زیرساخت واجب به آن پرداخته شود و سپس به دور از تندروی و افراط، فرهنگ عمومی حجاب و عفاف را کارسازی نمود.
//انتهای پیام