یک قطعه از بهشت/ حجاب به سرقت رفته را پس بگیرید! / چشمك دختران ايران به پاريس
مرور روزنامه های صبح کشور
روزنامه های امروز به بررسي تدارک برای راهاندازی کریدور شمال-جنوب، مجوز افزایش قیمت خودرو ، بازی های تيم ملي زنان ايران ، بازار انرژی ، موعد شب قدر و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز مسئله حجاب در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي تدارک برای راهاندازی کریدور شمال-جنوب، مجوز افزایش قیمت خودرو ، بازی های تيم ملي زنان ايران ، بازار انرژی ، موعد شب قدر و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
آوینی زمانهات باش
روزنامه جام جم:عروج سیدمرتضی آوینی ۳۰ساله شد. در این ۳۰سال بیش از ترویج اندیشه این نظریهپرداز اندیشه انقلاب اسلامی با او خاطرهبازی کردهایم. این خاطرهبازی نتیجه همان انجام وظیفه رفع تکلیفی و تشریفاتی است که گویی به عنوان سرنوشت ناگزیر بسیاری از نهادهای موظف فرهنگی پذیرفتهایم و دیگر در نقد و تحلیل آن دم نمیزنیم. اگر میگویید نه، امروز باید گردان جوانان آوینی را در صف و ستاد جبهه انقلاب اسلامی میدیدیم.۳۰سال فرصت کمی نبود تا ساختار نظام فرهنگی کشور اندیشه و نظرات و منویات سیدمرتضی آوینی را به نقشه راه راهبردی با متعلقات کاربردی برای حوزه فرهنگ و هنر اندیشه انقلاب بدل کند و در یک هماهنگی جادویی و کامل از برکات آن در شکلی ساختارمند و نهادی آدمهای متعهد و متخصص و بهروز تربیت کند، نظریه بپروراند و کتاب و داستان و شعر و موسیقی و نمایش و فیلم و دیگر مواهب فرهنگ را مالشی جانانه دهد تا خون تازه به جان خمودهاش بیاید؟ از آن خونهای گرم که پیکره پروار از تجربیات تاریخی و اثرگذاری در تاریخ تمدن بشری یعنی فرهنگ ایران اسلامی را به فراخور شأن و عظمتش به شور درآورد و به سماع بچرخاند ؟ آیا نمیشود که چنین شود ؟ پاسخ روشن است؛ نه نمیشود؟!این توقعات بیجا را ببرید جای دیگر، آنجاهایی که برای شخصیتهای جعلی و تاریخ تحریفی و اندیشه یک چشمشان اندیشکده غولآسا و کارآمد تشکیل داده و دنیا را در قبضه گرفته و کاری کردهاند که بسیار کودک و جوان و بزرگ از زن و مرد در سرزمین تمدنپرور ایران غافل از جایگاه خود، همه چیزش بشود «آرمانشهر» غرب وحشی !
دل غمین مدارید
روزنامه اطلاعات:خاندان بزرگ صدر، عزیزی را از دست داده است: بتول فیروزان. نخست شمهای از این خاندان بگویم.از روحانیان تأثیرگذار دورۀ نوجوانی ما مرحوم سید رضا صدر، امامجماعت مسجد امام حسین در میدانی بود که امروزه، به همین نام خوانده میشود. او جدای از مراتب بالای علمی، فقهی و حکمی، قلمی بسیار شیوا و شیرین داشت. کتاب «حسن یوسف» از آثار خواندنی او در آن سالها به شمار میرفت که با عباراتی مؤثر و پرجاذبه خواننده را تا پایان با خود همراه میکرد؛ نثری به این زیبایی برای کسی با این تراز حوزوی بینظیر بود.آقا رضا صدر جلسات درسی هم با موضوعات اخلاقی داشت که در مجموعهای منتشر شده و یکی از آنها کتابی است با عنوان «دروغ» که آن را میباید در این روزها بارها خواند؛ چیزی که در کتیبههای هخامنشی در عرض خشکسالی و حملۀ سپاه دشمن آمده و امروزه مفاسد آن را بهخوبی نظارهگریم.این روحانی برجسته با روشنفکرانی همچون سیمین و جلال هم نشستوبرخاست میکرد که کمتر دربارۀ آن گفتهاند؛ البته، برادر ایشان، سید موسی صدر، پدربزرگ بتول، را که همه میدانند در خانۀ سیمین و جلال جایگاهی یافت و با دیگر نویسندگان و هنرمندان فراوان آمدوشد میکرد. آقا موسی صدر اقامت در لبنان را برگزید و برای پیشبرد معیشت و بهبود زندگی و ارتقای جایگاه شیعیان از هیچ کوششی فروگذار نمیکرد و از سرزنش این و آن ابایی نداشت. او میدانست ایران خواسته و ناخواسته، مهمترین پایگاه تشیع در جهان است و میتوان از ظرفیتهای آن در منطقه بهره برد و به کشور بهره رساند. صدر خود نماد حضور تأثیرگذار فرهنگی ـ اجتماعی ایران و ایرانیان در منطقه به شمار میآمد و به گمانم، همین باعث توطئۀ ربایش وی شد.
مرگ خودخواسته خودرو
روزنامه فرهیختگان:از ۱۹ آذر ۱۴۰۰ که آخرین مجوز افزایش قیمت خودرو به ایرانخودرو و سایپا داده شد بیش از ۱۶ ماه میگذرد. بررسیها نشان میدهد طی این ۴۸۵ روز، قیمت محصولات صنعتی حدود ۷۰ درصد رشد داشته است. عدمبهروزرسانی قیمتها باعث ضرر و زیان چشمگیری در خودروسازی شده است، برای مثال ایرانخودرو درصورت مالی خود ادعا کرده تنها در ۶ ماهه نخست ۱۴۰۱ بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان از تفاوت قیمتگذاری دستوری و قیمت تمامشده متحمل شده که آن را به حساب دولت فاکتور کرده است (هرچند ایرانخودرو عرضه اندکی در بورس کالا داشته است اما با فرض ادامه این روند در نیمهدوم سال ۱۴۰۱ این زیان به حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان میرسد). البته این تمام ماجرا نیست؛ وقتی قیمت کارخانه خودرو ثابت مانده و بهعلت شرایط اقتصادی و تورم موجود، خرید خودرو با قیمت کارخانه رانت عجیبوغریبی را برای برندگان لاتاری خودرویی ایجاد کرده است؛ سودی که نه به جیب مردم و نه به جیب خودروساز بلکه به جیب دلالان وارد شده است. کارشناسان معتقدند اگر دولتها در ایران با اتخاذ یک رویکرد علمی و درست در اصلاحات ساختاری، به موضوع خودرو بهجای قیمتگذاری دستوری، بهعنوان موتور پیشران اقتصادی نگاه میکردند، به پاشنه آشیل سیاستگذاری صنعتی تبدیل نمیشد. نمونه اخیر آن، حذف اشتباه سازوکار بورس کالا بود که اعتراضهای زیادی را برانگیخت. اما بههرحال، شرایط فعلی و سرکوب قیمت کارخانه 6 نتیجه مخرب بهدنبال خواهد داشت. 1- کاهش کیفیت خودرو، 2- کاهش تولید، 3- بدهی به قطعهسازی، 4- افزایش بدهی بانکی خودروسازان، 5- زیان دولت و 6- توزیع گسترده رانت برای گروهی خاص از مردم.
دوقطبیسازی برای کاسبی رأی
روزنامه شرق:مجتبی توانگر، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در واکنش به اظهارات اخیر مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس و نامه او درباره مسئله حجاب، در نامهای سرگشاده به جوانان جبهه پایداری، به سخنان او واکنش نشان داده و از کاسبی رأی با تندروی در مسئله برخورد با مسئله حجاب گفته است. او نوشته است: آیا وقتی رهبر حکیم انقلاب میگویند مسئولان «برنامه دارند» و «کارهای خارج قاعده نباید انجام شود»، حجت را بر همگان تمام نمیکند؟ اصرار بر این مسیر با چه انگیزه و هدفی صورت میگیرد؟ آیا خلاف تدبیر نظام عملکردن در مسئله مهم و حساس حجاب که حضرت آقا نگرانی خود را از نقشه دشمن اعلام کردند، واقعا دلسوزی برای حجاب و عفاف است یا انگیزه دیگری دارد؟ درباره این مسئله بعدا بیشتر خواهم نوشت. این طیف سوپرانقلابی (به تعبیر رهبری)، بیانات رهبری را آنگونه که بخواهد تفسیر به رأی میکند و با تکرار و تحریف، تلاش داشته و دارد تا خودش را در نیروهای انقلابی تثبیت کند. آخرین نمونهاش هم بیانات رهبر فرزانه انقلاب درباره حجاب و عفاف است که تفسیری بگیر و ببندی از آن ارائه میکنند. اما خدا را شکر بیانات ایشان به قدری روشن است که نهتنها چنین تفسیری به آن نمیچسبد بلکه رفتارهای خلاف قاعده، تقبیح شده و از همه خواسته شده با برنامه مسئولان پیش بروند. آقایان اصرار دارند همه بدحجابان و کشفحجابکنندگان و هنجارشکنان را با یک چوب برانند و با شیوه سختتر از گشت ارشاد، بگیرند و ببندند و از خدمات اجتماعی محروم کنند. مطرحکردن بعضی شعارهای تکفیری نظیر مرگ بر بیحجاب و چنین نفرتپراکنیهایی چه تناسبی با ادبیات و بینش رهبر فرزانه در مواجهه با یک پدیده فرهنگی دارد؟ درحالیکه مسئله این است که این حرام شرعی و سیاسی چگونه باید در جامعه اسلامی رعایت شود؟ چقدر از آن باید با کار ایجابی پیش برود، برای چه طیفی کار ایجابی و چه طیفی کار سلبی. چه طیفی تخلف انجام میدهند؟ چه طیفی سازماندهیشده عملیات میکنند و جرم انجام میدهند و با هرکدام چه برخوردی باید داشت؟
تدارک برای راهاندازی کریدور شمال-جنوب
روزنامه ایران:تدارک برگزاری نشست چهارجانبه وزرای خارجه ایران، روسیه، ترکیه و سوریه خبری بود که روز گذشته «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد تا معلوم شود رایزنیهای دیپلماتیک تهران و مسکو برای ترمیم رابطه آنکارا و سوریه در نشست پیشین معاونان وزارت خارجه چهار کشور اثرگذار بوده است. «لاوروف» بعد از نشست اخیر با همتای ترکیهای خود در آنکارا در کنفرانسی مطبوعاتی بر ضرورت برگزاری دیدار چهارجانبه در سطح وزرای خارجه تأکید کرد و گفت: «مقدمات این موضوع در حال انجام است و معاونان ما در نشست خود در پایتخت روسیه درباره آن گفتوگو کردند.» به گفته «لاوروف» تصمیمگیری درباره تاریخ برگزاری این دیدار که برای هر چهار وزیر خارجه مناسب باشد نیز در دستور کار است.مقدمات نشست وزرای خارجه برای پیگیری مذاکرات صلح سوریه در شرایطی در دستور کار قرار گرفته است که به نظر میرسد گردهمایی 14 و 15 فروردین ماه معاونان وزرای خارجه چهار کشور در مسکو با نتایج قابل ملاحظهای همراه بوده است. نشستی که فرصت را برای انجام گفتوگوهای دوجانبه نمایندگان ترکیه و سوریه فراهم کرد تا طرفین در پی تلاشهای میانجیگرانه جمهوری اسلامی و روسیه به سمت و سوی کاستن از دامنه موضوعات محل اختلاف گام بردارند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه پیشتر به تلاشهای میانجیگرانه ایران برای ترغیب رهبران ترکیه و سوریه جهت ترمیم رابطه اشاره کرده و گفته بود: «ما از گفتوگوهای چهارجانبه در سطوح مختلف برای رفع سوءتفاهمها و حل مشکلات بین ترکیه و سوریه استقبال میکنیم. من در دو سفر به ترکیه و سوریه در این رابطه با جناب آقای اردوغان و جناب آقای بشار اسد از نزدیک گفتوگو کردم. با مقامات روسیه هم در سطح رؤسایجمهور دو کشور گفتوگوهای مهمی انجام شد.»
چشمك دختران ايران به پاريس
روزنامه اعتماد:تيم ملي زنان ايران در بازي برگشت در مرحله نخست مقدماتي انتخابي المپيك ظهر ديروز به مصاف ميانمار رفت و با كسب يك تساوي و با توجه به برد در بازي رفت جواز حضور در دور دوم را به دست آورد. تيم ملي زنان كشورمان در گروه B مسابقات انتخابي المپيك پاريس با تيمهاي ميانمار، بنگلادش و مالديو همگروه بود كه با توجه به انصراف دو تيم بنگلادش و مالديو كار صعود به دو بازي رفت و برگشت ميان ايران و ميزبان اين گروه يعني ميانمار كشيده شد. بر و بچههاي تيم ملي ايران در بازي رفت كه روز چهارشنبه برگزار شد موفق شدند در كمال شگفتي با يك گل از سد حريف قدرتمند خود كه در ردهبندي فيفا خيلي بالاتر از ايران قرار داشت عبور كنند. اين برد در شرايطي به دست آمد كه فدراسيون هيچ برنامه آمادهسازي مناسبي براي دختران مليپوش در نظر نگرفته بود و دختران ايران با تنها 17 روز اردو و بدون بازي تداركاتي راهي ميانمار شده بودند. با اين حال همه كارشناسان و علاقهمندان نگران بازي برگشت بودند. جايي كه ميانمار قرار بود با همه توان مقابل بچههاي ايران قرار بگيرد.در بازي برگشت كه ظهر ديروز به انجام رسيد انتظارات به واقعيت تبديل شد. ميانمار در اين بازي با فرم بهتر و فشار بيشتر وارد زمين و در همان ابتدا صاحب يك ضربه پنالتي شد كه بازيكن اين تيم با بيدقتي آن را به بيرون زد. شاگردان مريم آزمون در نيمه نخست روي تنها موقعيتي كه به دست آوردند روي پاس تماشايي زهرا قنبري توسط نگين زندي به گل برتري دست پيدا كردند. در اين نيمه مدافعين و دروازهبان ايران چندين بار بازيكنان حريف را در گلزني ناكام گذاشتند.
حجاب به سرقت رفته را پس بگیرید!
روزنامه کيهان: ۱- بیگمان کشف حجاب از سوی بسیاری از خانمهای کشف حجابکننده ناشی از ناآگاهی و فریبخوردگی آنهاست ولی این پدیده در مجموع یک حرکت امنیتی است که از سوی سرویسهای اطلاعاتی دشمنان تابلودار اسلام و انقلاب تدارک دیده شده و به میدان آمده است و به گفته رهبر معظم انقلاب «کشف حجاب، حرام شرعی و حرامسیاسی است؛ هم حرام شرعی است، هم حرامسیاسی است. خیلی از کسانی که کشف حجاب میکنند نمیدانند این را؛ اگر بدانند که پشت این کاری که اینها دارند میکنند چه کسانی هستند، قطعاً نمیکنند. من میدانم. خیلی از اینها کسانی هستند که اهل دینند، اهل تضرّعند، اهل ماه رمضانند، اهلگریه و دعایند، [منتها] توجّه ندارند که چه کسی پشت این سیاستِ رفعِ حجاب و مبارزه با حجاب است. جاسوسهای دشمن، دستگاههای جاسوسی دشمن، دنبال این قضیّه هستند. اگر بدانند، حتماً نمیکنند». ۲- این عده در مقایسه با تودههای عظیم و چندده میلیونی مردم مسلمان و باورمند کشورمان، بسیار اندک و کمشمارند و بر پایه برخی از بررسیهای میدانی و دادههای آماری میتوان این جماعت قانونشکن را در سه گروه تعریف کرد. گروه اول کسانی هستند که دنباله امنیتی دارند و کشف حجاب را به عنوان یک ماموریت انجام میدهند! شناسایی عوامل پشت صحنه این گروه بر عهده مراکز اطلاعاتی و امنیتی است و نباید در برخورد پشیمانکننده با این عده که تعدادشان نسبت به دو گروه دیگر انگشتشمار نیز هست کمترین تسامحی صورت پذیرد. کشف حجاب با انگیزه سیاسی «حرام سیاسی» از سوی این گروه صورت میپذیرد. گروه دوم شامل برخی از افراد کجفهم با هویتهای دمدستی و آلوده به عقده خودنمایی است. هنرپیشگانی که کشف حجاب کرده و تصاویر بدون حجاب خود را در فضای مجازی به نمایش میگذارند، در این گروه جای دارند. گروه سوم خانمها و دخترانی هستند که واقعیت آموزه الهی حجاب را آنگونه که واقعاً هست نمیدانند و از حجاب تصور و برداشتی غیرواقعی دارند.
شب قدر آمده تا قدرِ دلِ خویش بدانی
روزنامه خراسان: روزهای ماه رمضان به 18 رسید و امشب، موعد قدر است؛ شبی برتر از هزار سال، شب نزول قرآن، شب فریاد «فزت ورب الکعبه». امشب باید از هر آنچه دنیوی است، دست شست. امشب ملائک فرود میآیند تا بندگان خاص را بشارت دهند که رحمت خداوند نزدیک است. امشب را باید با نجوای علی در مسجد کوفه گذراند؛ امشب، شب «مولای یا مولای» گفتن است. این مهمانی نورانی، این سفره پربرکت، انگار بدون قدر چیزی کم دارد؛ میقاتی است برای آنان که در ابتدای رمضان، نیت احرام روزه کردهاند. امشب برای آنان که خوانده شدهاند، از هر روزی نورانیتر است. چه زیباست بر درگاه خدا زانوی ادب زدن، پیشانی را به خاک گذاشتن و با صدای حزین و نفس پشیمان از خطاهای بزرگ و کوچک، «الغوث الغوث» خواندن. پروردگار من! ای که مرا دعوت کردهای! دستم بگیر و جانم به آب نجات غسل ده که در غربت و هیاهوی زمین، خسته و رنجورم. تو را میخوانم ای معبود من، که ستایش مخصوص توست، ای عزیز شکست ناپذیر و به تو پناه میبرم از مصیبتها و بلایایی که جان را میفرساید و جسم را بیتاب میکند.
متحدان دیروز؛ مخالفان امروز
روزنامه آرمان امروز: مهم ترين اتفاق شبانه روز گذشته در خاورميانه اين است که نيروي دريايي آمريکا اعلام کرد، يک زيردريايي داراي موتور هستهاي و موشک هدايت شونده متعلق به اين نيرو به خاورميانه اعزام شده تا در آنجا در پشتيباني از ناوگان پنجم آمريکا که مستقر در بحرين است، عمليات اجراکند.تيموتي هاوکينز، فرمانده اين ناوگان در بيانيه اي اعلام کرد، زيردريايي يواس.اس فلوريدا روز جمعه از کانال سوئز عبور کرد.هاوکينز خاطرنشان کرد: اين زيردريايي قادر به حمل بالغ بر 154 موشک توماهاوک و موشک هاي کروز مخصوص حملات زميني بوده و با هدف کمک به تضمين ثبات و امنيت دريايي منطقه اي در ناوگان پنجم آمريکا استقرار پيدا کرده است.اين اعزام نيرو در حالي رقم خورده است که بسياري بر اين باور هستند که آمريکا پس از توافق ايران و عربستان شايد کم تر در منطقه حاضر شود و از اين پس بايد شاهد حضور بيشتر کشورهايي نظير چين در خاورميانه بود.
پازل ناقص سیاست ارزی
روزنامه تجارت: تقریبا همه ارکان تصمیم گیر کشور بر این امر اتفاق نظر دارند که سیاست ارزی کشور در سالیان اخیر و حتی در دهههای اخیر اشتباه بوده است. به گزارش «تجارت»، سیاست ارزی دولت سیزدهم در طی نزدیک به دو سال گذشته نتوانست تحول چشمگیری را در حوزه سیاستهای کلان تجاری و ارزی ایجاد کند و حتی شوکهای ارزی از سالهای قبل در سال 1401 بیشتر هم شد. به طوری که امروز هم برخی پیش بینیها حاکی از تلاطمهای ارزی در آینده دارد. حذف ارز 4200 تومانی احتمالا مهمترین سیاست دولت سیزدهم در حوزه سیاستهای ارزی طی دو سال گذشته بوده است. سیاستی که به زعم کارشناسان بدون سیاستهای تکمیلی اجرا شده و عملا به صورت ناقص عملیاتی شده است. ضمن آنکه بازگشت به دلار 28 هزار و 500 تومان هم نوعی برگشت به همان سیاست ارز 4200 تومانی بود با این تفاوت که امروز شکاف قیمتی میان ارز دولتی و ارز بازار بسیار بیشتر از سال 97 شده است. در این خصوص فرهاد خان میرزایی کارشناس اقتصادی معتقد است: در کنار سلطه تصمیمات سیاسی بر عملکرد اقتصادی کشور و بازار ارز، محدودیت در منابع ارزی به عنوان مهمترین قید محدودکننده در اقتصاد ایران طی سالهای اخیر باعث شده است سیاست تجاری عملا به سازوکار تخصیص منابع ارزی به اولویتهای وارداتی تبدیل شود و سیاست ارزی بهمعنای تعیین نرخ تعادلی ارز در اقتصاد کاملا تحتسلطه سیاست تجاری قرار گیرد. انعکاس سلطه سیاستهای تجاری بر سیاستهای ارزی، تعیین نرخ دستوری نیما و وجود بازار چندنرخی ارز در ایران است. از اینرو عملا بازار ارز در ایران، زمین بازی سیاستمداران و سیاستگذاران تجاری بوده و بانک مرکزی ابزار و اختیارات کافی برای مدیریت کلان بازار بهمعنای ثباتبخشی و ایجاد تعادل در آن را ندارد. همه این محدودیتها در شرایطی است که عوامل بنیادی به صورت فعالانه به قوت خود باقی ماندهاند.
وقتی ظرفیت محدود است تغییرات کنکور مهم نیست!
روزنامه جوان: به عنوان کسی که از طراحان شیوه اخیر کنکور بودید، بازخوردتان از اجرای این مصوبه تا الان چطور است؟ آیا روش فعلی تا اینجا توانسته کنکور را عادلانهتر کند؟ما یکسری چالش در حوزه کنکور داشتیم و مبتنی بر این چالش سیاستگذاری انجام شد. مهمترین چالش اساسی ما بحث استرس و اضطراب شرکتکنندگان در کنکور بود. براساس بررسیهایی که ما کردیم و جلساتی که با صاحب نظران و ذینفعان داشتیم به این رسیدیم که تعدد آزمون خیلی میتواند در کاهش استرس کمک کند. خیلی از کشورها آزمونی شبیه به کنکور ما ندارند ولی در حوزه پذیرش و سنجش برای آموزش عالی آزمونهایی دارند؛ مثلاً در امریکا آزمونهای استعداد وجود دارد که شبیه کنکور ماست ولی بقیه کارها مبتنی بر سابقه تحصیلی است. برداشت ما این بوده که وقتی این تعدد وجود داشته باشد، دانشآموز احساس نمیکند تلاشی که طی دو یا چهار سال انجام داده در چهار ساعت تعیینتکلیف میشود.همین که دانشآموز میداند هفت آزمون در سال دارد یا سه ماه یا دو ماه دیگر میتواند دوباره آزمون دهد، استرس آن ۵۰ درصد یا حتی برخی روانشناسان و صاحبنظران میگفتند شاید ۸۰ تا ۹۰ درصد این استرس کاهش پیدا کند و از این جهت پیشنهاد ما برای برگزاری سه بار آزمون در سال بود، ولی سازمان سنجش مبتنی بر ظرفیتی که داشت فعلاً با دوبار موافقت کرد.در نتیجه با این مصوبه جدید استرس شرکتکنندگان مقداری کاهش پیدا کرده و وقتی استرس کاهش پیدا کند، رجوع به کلاسها و کتابها کمتر میشود. چون یکی از دلایل اینکه مؤسسات آموزشی خیلی پررنگ میشوند، این است که طرف احساس میکند یکبار فرصت دارد و در چهار ساعت سرنوشتش مشخص میشود و به همین دلیل باید تمام هزینههای مختلف را انجام دهد تا به این هدف برسد.
یک قطعه از بهشت
روزنامه وطن امروز: این روزها خیابان شهیدبهشتی تهران و مصلای امام خمینی(ره) یکی از شلوغترین روزهای کاری خود را در طول سال تجربه میکند. مردم دیندار و قرآندوست از همان نخستین ساعات افتتاح سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن با حضور در جشن باشکوه روز جمهوری اسلامی نوید برپایی نمایشگاهی گرم و پرشور را دادند. این استقبال و حجم بالای حضور در روز سیزهبهدر به اوج خود رسید، چنانکه با ترجیح دادن نمایشگاه قرآن به بوستانها و جنگلها، جلوههای متفاوت و جذابی از روز طبیعت رقم خورد؛ جلوهای که بعید است از حافظه تاریخی مصلای امام(ره) محو شود. * افزایش بازدیدها با اتمام نوروز شاید برخی گمان میکردند با اتمام نوروز و تعطیلات مدارس و ادارات، از میزان حضور بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن کاسته شود و آن رونق 2 روز نخست برپایی استمرار نیابد اما نهتنها اینطور نشد بلکه حضور گرم مخاطبان بویژه در بخشهایی مثل دهههشتادیها و باغ آیات نشان داد شروع دوباره مدرسه نهتنها حضور کودکان و نوجوانان را در نمایشگاه کاهش نداده بلکه به آن قوت هم بخشیده است. از نقاط قوت این حضور چشمگیر و استقبال مردمی، تنوع سنی، پوششی و فرهنگی و مذهبی است، چنانکه ظاهر برخی بازدیدکنندگان بویژه در میان بانوان شاید قرابتی با فضای نمایشگاه قرآن نداشته باشد اما آنها هم با شور و اشتیاق از بخشهای مختلف بازدید میکنند و غالباً هم سراغ بخش عفاف و حجاب را میگیرند. * حضور خانوادگی، نقطه عطف بازدیدها از نمایشگاه سیام بازدید خانوادگی از این تفرجگاه مذهبی نیز از جلوههای جذاب سیامین نمایشگاه بینالمللی قرآن است که فضایی چشمنواز و صمیمی ایجاد کرده است؛ بچههایی که دست در دست پدر و مادر راهی نمایشگاه شدهاند یا زوجهای جوانی که نمایشگاه قرآن اولویت حضورشان برای سپری کردن شبهای بهاری ماه مبارک رمضان است. حضور چندفرزندیها هم در نمایشگاه بیآنکه با قصد قبلی و برنامه باشد خود مبلغ و مشوق فرزندآوری و کمک به حل بحران جمعیت کشور است؛ زوجهای جوانی که با 3-2 فرزند قد و نیمقد راهی نمایشگاه شدهاند و تلاششان انس فرزندان از خردسالی با قرآن و معنویت است، در نمایشگاه به وفور دیده میشوند و خود از جاذبههای نمایشگاه شدهاند. * نواخته شدن آهنگ بندگی به وقت اذان از جلوههای زیبای این حضور و استقبال وقت اذان مغرب و افطار است؛
قاتل فرزندم قهرمان است…
روزنامه همشهری:وقتی از جنگ روایتها حرف میزنیم از چه چیز سخن میگوییم؟ شاید باورتان نشود اما قدرت جنگ روایتها در دگرگونسازی انسانها فراتر از تصور است.در جنگ سخت یک نفر کشته و حذف میشود.در جنگ نرم یک نفر حذف میشود و به جبهه مقابل اضافه میشود.اما در جنگ روایتها یک نفر بدون اینکه حذف شود، در همان جبهه داخلی برای جبهه مقابل کار میکند.در جنگ روایتها کاری با اعتقادات شما ندارند، کاری با علائق شما ندارند؛ تنها و تنها قراراست آنچه میبینید را نبینید و بالعکس.این جنگ سهمگینترین و ویران کنندهترین است. نتیجه این جنگ یک مسخ هویتی است.یک نمونه، مادر کیان پیرفلک. ببینید جنگ روایتها با یک مادر داغدیده چه میکند.وقتی فرزندش را کشتند، آنچنان غرق رسانههای دشمن بود که برای خونخواهی فرزندش به دامن قاتلان او پناه برد.و حالا که قاتل اصلی کیان را یافتهاند و قراراست قصاص شود، مدعی بیگناهی او شده است و هشتگ نه به اعدام یک بیگناه میزند. به واقع ببینیم چه فرایندی درون یک نفر باید طی شود که قاتل فرزندش را مظهر شرف بداند و برای آزادیاش کمر راست کند؟ اینها ثمرات یک جنگ تمام عیار ذهنی است. مادر کیان یک نمونه است. هرچند امیدوارم این مادر بیدار شود، اما چنین روزگار تلخی در کمین خیلیهاست.این روزها با میدانداری رسانههای ضدانقلاب، رسانههای اجتماعی نیز مملو از متنهایی است که نشان میدهد عدهای چطور چشم وگوش بسته سر قبرهای خالی گریه میکنند؛ عدهای که ناباورانه کشتهسازیهای تصنعی را باور کردند و خود را صاحب عزا میدانند. یک نمونه آشکار آن نیکا شاکرمی که داغداران او نه اطلاعیه دستگاه قضا و بلکه گزارش پزشکی قانونی را هم باور نکردند. یا نگین عبدالملکی که به بیان پدرش مرگ او بر اثر مسمومیت بوده و اما همچنان برای عدهای کشته اغتشاشات است.
//انتهای پیام