روزنامه های امروز به بررسي پرواز هواپیمای ایرانی ، روز قدس ، حذف مصوبه واردات خودروهای سواری ، ورود مجدد پلیس به مسئله حجاب ، لیالی قدر و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز مسأله نابودی رژیم صهیونیستی در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي پرواز هواپیمای ایرانی ، روز قدس ، حذف مصوبه واردات خودروهای سواری ، ورود مجدد پلیس به مسئله حجاب ، لیالی قدر و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
آشفتگی در روابط بینالملل!
روزنامه اطلاعات:از پایان جنگ جهانی دوم، مفهوم روابط بینالملل با تعریف جهان دارای دو ابرقدرت (شرقی آن اتحاد جماهیر شوروی و غربی آن آمریکا با مجموعه کشورهای متحد اروپای غربی، توازن نسبی قدرت همراه با مرزبندیهای مشخص از جغرافیای سیاسی داشت. در آن توازن نسبی، «ناتو» و «ورشو» قدرت متحد نظامی غربی و شرقی خوانده میشدند که مرزبندی آنها معین بود. با فروپاشی «اتحاد جماهیر شوروی» و در سوی دیگر با فروپاشی دیوار شرقی ـ غربی برلین و سربرآوردن اتحادیه اروپا، جهان در انتظار برقراری توازن جدید از روابط بینالمللی قرار گرفت.تعریف تعامل و روابط بینالملل با قدرت تکنولوژیکی، اقتصادی، همچنین سیاسی و نظامی جدید، دگرگون شد. بهویژه در فاصله زمانی کوتاهی چین قدرتمند سربرآورد و در عمل مجموعه کشورها در شرق آسیا بعد از پایان جنگ ویتنام شاخص مهم تأثیرگذار در روابط بینالمللی شدند. تا آنجا که مجموعه روابط بینالملل با سه شاخص و محور ابرقدرت آمریکا، روسیه و چین (دولتهای دارای سلاح هستهای) با کسب امتیاز «حق وتو» در شورای امنیت سازمان ملل، سکاندار توازن در روابط بینالمللی شدند.اکنون مهمترین عامل در بههم ریختگی توازن بینالمللی گذشته را باید در معادله «قدرت و تهدید منافع» در جغرافیای سیاسی و رقابتهای سه ابرقدرت آمریکا، روسیه و چین دید. پدیده جنگ «اوکراین»، همچنین بحران خطر جنگ بر سر «تایوان» و همراه آن فقرزدگی بخش بزرگی از کشورها در قاره آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین بسیاری از توافقها و سامان گذشته در روابط بینالمللی را بههم ریخته است و آشفتگی در روابط بینالمللی، شاخص برجسته از تعریف جهان شده است. اگرچه بهرهگیری از قدرت «تکنولوژی ارتباطات» سرعت و وسعت چرخش اطلاعات و دادهها، چنین گستره از خطر آشفتگی در روابط بینالملل را مدام تسکین میدهد.
سایه روز قدس بر سرزمین های اشغالی
روزنامه ایران: از ابتدای انقلاب اسلامی ایران، تحولات فلسطین، حمایت از مظلومان و مسأله نابودی رژیم صهیونیستی از جمله اولویتهای جمهوری اسلامی ایران بوده است. به گونه ای که ایران در تمام رویدادها صراحتاً از حمایت خود از مردم فلسطین و ضدیت با رژیم صهیونیستی سخن گفته و از اعلام آن ابایی نداشته است. از همین رو است که نه تنها ایران خود را محور بنیادی و راهبردی در ارتباط با تحولات فلسطین میداند که کشورهای منطقه نیز به آن اذعان دارند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگر مهم منطقه صیانت از امنیت و آرامش منطقه را چه در مبارزه با داعش و چه در مبارزه با رژیم صهیونیستی به خوبی نشان داده است. در هفتههای اخیر نیز که سویههای جدیدی از تنشآفرینی از سوی رژیم صهیونیستی و امریکا در منطقه دیده شد، رویکردها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با این تنشآفرینیها نیز فزونی گرفت. این اقدامات، بیش از هر چیز در شکل تماسها، مذاکرات و گفتوگوهای اخیر تلفنی آیتالله رئیسی با سران منطقه و کشورهای اسلامی تبلور یافت؛ تلاشی که در پی آن بود تا در مقابل آتشافروزیها در منطقه که بیانگر نوعی همگرایی میان امریکا و رژیم صهیونیستی بود، بر ثبات، امنیت و دیپلماسی به عنوان بدیل آنها تأکید کند. از این رو است که میتوان فعال کردن دیپلماسی و استفاده از ظرفیتهای آن را در تماسها و رایزنیهای آیتالله رئیسی با سران کشورهای اسلامی، از الجزایر و ترکمنستان تا اندونزی دید و آنها را اینطور صورتبندی کرد: پیگیری امنیت و ثبات منطقه از طریق دیپلماسی و رایزنی با سران کشورهای اسلامی. در عین حال که برخی ناظران، انجام این اقدامات و جلوگیری از گسترش تنشها را از رهاوردهای رویکرد کلان جمهوری اسلامی ایران، از جمله دیپلماسیها و رایزنیهای فشرده رئیسجمهور ارزیابی میکنند.
پرواز هواپیمای ایرانی تا 2سال دیگر
روزنامه همشهری:ساخت هواپیمای مسافربری ایرانی سالهاست که مورد توجه قرار گرفته است. طی سالهای گذشته شرکت صنایع هواپیماسازی ایران در این زمینه تلاشهایی انجام داده که البته چندان موفقیتآمیز نبوده است. با اینحال ساخت هواپیماهای سبک مانند جتهای آموزشی، هواپیماهای جنگی، هواپیماهای بدون سرنشین و همچنین هواپیمای مشارکتی مسافری طی دو دهه گذشته در صنایع هواپیمایی، بهرغم تحریمهای 4دهه گذشته به تحقق پیوسته که دستاوردهای بسیار خوبی محسوب میشوند. برای تکمیل این دستاوردها، از سال گذشته ساخت هواپیمای مسافربری ایرانی بهطور خاص مورد توجه دولت سیزدهم قرار گرفته و با توجه به دستور صریح رهبری و تدوین قوانین بالادستی و توسعهای در این زمینه و با بهرهگیری از تجربیات قبلی در این حوزه، امیدها به پرواز موفق هواپیمای مسافری ایرانی بسیار پررنگتر شده است. منوچهر منطقی، معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با همشهری از آخرین جزئیات ساخت هواپیمای مسافری ایرانی سخن گفته است.
چرا چین در مسیر شوروی قرار نگرفت؟
روزنامه فرهیختگان:شاید بتوان گفت فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در 1991 از مهمترین و نزدیکترین تحولات ژئوپولتیک دهههای اخیر بود. درواقع فروپاشی دلایل متعددی داشت اما ریشههای اقتصادی آن بسیار پررنگ است. در سال ۱۹۲۴ انتقال قدرت از ولادیمیر لنین به ژوزف استالین موجب برچیدهشدن بقایای مالکیت خصوصی شد. نتیجه این سیاست، ظهور برنامهریزی متمرکزی بود که براساس آن دولت تعیین میکرد مردم به چه چیزی نیاز دارند و چه چیزی باید تولید شود. هرچند که گذر از اقتصاد کشاورزی توسعهنیافته روسیه تزاری به اقتصاد صنعتی دولتی موجب رشد اقتصادی در سالهای اولیه شد اما درنهایت سیاهیهای نهان اقتصاد متمرکز دولتی رخ نمود. بهرهوری اقتصاد کاهش یافت و صفهای طولانی برای تامین نیازهای اساسی مردم به یک امر عادی بدل شد. سال ۱۹۸۵ درحالیکه اقتصاد شوروی رو به افول بود، میخائیل گورباچف بهعنوان رهبری جوان و طالب اصلاحات به قدرت رسید. او با برنامههای اصلاحی خود تحت عنوان پرسترویکا و گلاسنوست توانست کنترل متمرکز در بسیاری از بخشها را کاهش دهد. اما دیگر برای همهچیز دیر بود. حزب کمونیست با ایجاد خفقان سیاسی و کنترل همهجانبه اقتصاد و معیشت مردم، راهی برای نجات این امپراتوری باقی نگذاشته بود. شوروی با تولد خود آزادی اقتصادی را از بین برد و همین مساله موجب مرگش شد. این در حالی است که اصلاحات اقتصادی چین با رویکرد آزادی اقتصادی در همان سالها توانست اقتصاد، حکومت و حزب را نجات دهد. در این رابطه گفتوگویی با خانم زهرا کریمی، اقتصاددان نهادگرا و مترجم کتابهای «چین چگونه از شوکدرمانی گریخت؟» و «تلاش برای نجات اقتصاد شوروی» صورت گرفت که متن کامل آن در ادامه میآید.
غائله اتول ها
روزنامه شرق: بعد از حذف مصوبه واردات خودروهای سواری کارکرده از بودجه ۱۴۰۲، همچنان بهارستاننشینان منتقد رفتار مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند و از دخالت مجمع در کار مجلس گلهمندند. حتی صدور بیانیه هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام و ارائه توضیحات مجمع نتوانست نمایندگان را مجاب کند و برعکس این توضیح هم با واکنش منفی مواجه شده است. مدتی است نمایندگان مجلس از عملکرد مجمع که خود را نهادی با اختیار قانونگذاری میپندارد، به چالش خوردهاند و خبری از روابط حسنه سابق نیست؛ بهویژه وقتی که لایحه بودجه دچار تغییرات ساختاری در مجمع شده و حتی مصوبات مجلسیها بدون ارائه توضیحی حذف شده است، نمیتوان انتظار خاموششدن نارضایتی نمایندگان را با یک کلیگویی داشت.انتقادها به عملکرد مجمع که با بررسی لایحه بودجه 1402 در شورای نگهبان براساس اصول ۴ و ۹۴ قانون اساسی شروع شد، همچنان ادامه دارد؛ زیرا همزمان هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بندهایی از بودجه را از نظر انطباق با سیاستهای کلی نظام بررسی میکرد و درنهایت هر آنچه را مغایر با مصلحتاندیشی خود میپنداشت، حذف کرد یا تغییر داد تا تعطیلات عید با اخبار تصمیمات مجمع برای بودجه همراه شود و بهارستاننشینان را نگران سلب اختیارشان در قانونگذاری کند. چندی پیش بود که صحن علنی بهارستان به محل حمله تند نمایندگان به تصمیمات مجمع تبدیل شد و باباییکارنامی در نطق میاندستور خود در جلسه مجلس شورای اسلامی خطاب به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که «در کار مجلس دخالت نکنید و همراه مجلس و دولت باشید». او در ادامه افزود که«بهعنوان مثال بودجهای که در مجلس به تصویب رسید، به مجمع تشخیص رفت و بدون رعایت قانون اساسی همه شاکله بودجه از جمله موضوعات مرتبط با قیر، تهاتر، محرومیت و خودرو را بر هم ریختهاند». سیدکاظم دلخوش، دیگر نماینده در بهارستان هم در تذکری شفاهی در مجلس گفت که «مجلس باید به مجمع تشخیص مصلحت نظام تذکر دهد؛ چراکه شورای نگهبان نظرات خود را درباره بودجه ارسال کرد و اصلاحات نیز در مجلس صورت گرفت؛ اما بعد از آن تازه مجمع تشخیص وارد میشود. او در ادامه تأکید کرد: پس باید پرسید جای مجلس کجاست؟ با این روش به مجلس ظلم میشود؛ درحالیکه ما قسم خوردیم حقوق مردم را دنبال کنیم».
برای حجاب
روزنامه جام جم:امروز ۱۳دیماه سال ۱۳۸۴ نیست اما دیگر وقتش رسیده تا مصوبهای که ۱۷سال پیش در چنین روزی در شورای فرهنگ عمومی مصوب شد جدی گرفته شود.متولیان باید در خاطرشان باشد که محتوای این مصوبه چه بود؛ بله، راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، همانی که ۱۷ سال است قاطبه متولیان فراموشش کرده یا آن را در کنجی نهادهاند تا عنان عفاف و حجاب را دیگرانی به دست بگیرند و بگردانند که نیت خوشی ندارند. حجاب پس از غائله نیمه دوم سال ۱۴۰۱ملعبهای در دست بدخواهان شد تا جامعه ایرانی را آنطور که دلشان میخواهد هدایت کنند و تصویری از آن بسازند که میخواهند. نمیگوییم ناموفق بودهاند چراکه با همراهی عدهای در داخل جرعهای از جام عسل مد نظرشان را نوشیدهاند اما دستگاهها، نهادها و همه متولیانی که در قانون مو به مو از آنها نام برده شده چه کردهاند؟ اگر بگوییم هیچ، حتما به بیراهه رفتهایم ولی کارهای نشده بهمراتب بیشتر از کارهای شده بوده و کارهای بر زمین مانده بیش از بارهای از زمین برداشته شده بوده و برای همین هم بوده که بدخواهان و توطئهچینان روی حجاب دست گذاشتند تا سیاست را در قربانگاه حجاب، ذبح کنند.حالا اما وقت بلندشدن و یکدستشدن است. درست است که از روز شنبه دوربینهای پلیس راهور در سطح شهر صحنههای مربوط به کشفحجاب را ثبت و ضبط میکنند و در جهت اجرای مصوبه عفاف و حجاب گام برمیدارند اما سایر دستگاهها که تعدادشان اتفاقا زیاد هم هست باید از همین امروز شروع کنند، از همین لحظه، آنهم با آدابی که عدهای دربارهاش حرف زدهاند، عدهای مانند محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی که میگوید: «جای خالی برخوردهای با آرامش و متانت و بدون توهین خالی است.»
مصائب آقای رئیس!
روزنامه آرمان امروز: «محمدباقر قاليباف» را بايد يکي از معدود سياستمدارن ايراني دانست که اگر به روند فعاليتش نگاهي اجمالي بيندازيم، ميبينيم تاکنون به هرچه که ميخواست در جمهوري اسلامي ايران رسيده است. حالا باتوجه به اينکه رياست مجلس شوراي اسلامي را بر عهده دارد ولي همچنان سوداي رياست جمهوري را در سر ميپروراند.او پيش از اينکه بهعنوان رئيس مجلس شوراي اسلامي انتخاب شود در مسئوليتهايي حضور داشت که کمتر خود را در برابر انتقادات قرار ميداد. حتي در دوره دوازده سالهاي که در شهرداري تهران بود کمتر در جمع خبرنگاران و حتي اعضاي شوراي شهر حاضر ميشد چون او معتقد است که يک مسئول اجرايي است و توانسته کارنامه خوبي را از خود بر جاي بگذارد. اما از روزي که بهعنوان رييس مجلس انتخاب شد به اجبار با انتقادهاي رقيبان سياسي خود که اتفاقا در يک اردوگاه حضور دارند روبهرو شد. از يک سو بهعنوان رئيس قوه مقننه با ابراهيم رئيسي که بهنوعي رقيب انتخاباتي او محسوب ميشود بايد تعامل داشته باشد و از سوي ديگر بايد کنايهها و متلکهاي اعضاي پايداريچي در مجلس که گويي شمشير را براي تخريب قاليباف از رو بستهاند و همچنين براي متزلزل کردن پايه رياستش بر مجلس برنامهريزي ميکنند، را تحمل کند. نهتنها او از اين دو جناج فشارهاي زيادي را تحمل ميکند، بلکه حالا باتوجه به سال انتخابات بايد با ساير محافل سياسي که براي حضور در انتخابات خود را گرم ميکنند هم به رقابت يا تعامل بپردازد. از اين رو در گزارش پيشِرو و در گفتگو با «مهدي آيتي»، فعال سياسي اصلاحطلب به «مصائب آقاي رئيس» پرداختهايم. اين نماينده پيشين مجلس معتقد است که قاليباف را بايد در قامت يک رئيس جمهور تحليل کنيم و اينکه حالا او را بهعنوان رئيس مجلس ميبينيم بهنظر من يک اشتباه بزرگ اشتراتژيک بود، او حالا از جهات مختلف تحت فشار قرار دارد ولي با اين حال همچنان براي رسيدن به مسند رياست جمهوري تلاش ميکند و در نهايت هم به آروزي خود خواهد رسيد.
اسرائیل و کوچ شکارچیان شنبه
روزنامه کيهان: در هفتههای اخیر رژیم صهیونیستی دست به سه اقدام علیه ایران، فلسطین و لبنان زد. حمله موشکی این رژیم علیه سوریه منجر به شهادت دو نیروی ایرانی در این کشور شد، همزمان لبنان را به اقدام نظامی تهدید نمود و نظامیان آن در مسجدالاقصی به نمازگزاران حرم شریف حمله کرده و آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. نتانیاهو برای فرار از بحران سیاسی داخلی و وحدتبخشی به جامعه از همگسیخته صهیونیستی، به تئوری قدیمی «صدور بحران به محیط پیرامونی» روی آورد اما غافل از اینکه زمان این بازی به سر آمده و شرایط تغییر کرده است. متعاقب این اقدامات، نیروهای مقاومت گزینه «گوشمالی» رژیم صهیونیستی و نتانیاهو را به میدان آوردند و نتیجه آن این شد که مقامات سابق و کنونی این رژیم به زبان آمدند که دیگر «بازدارندگی» اسرائیل به پایان رسیده و حتی قادر نیست در برابر حزبالله لبنان از این راهحل استفاده کند. روز پنجشنبه گذشته عملیات از جنوب لبنان آغاز گردید. مقاومت فلسطین با استفاده از موقعیتهای فیزیکی که در لنبان دارد نزدیک به 100 فروند موشک، کاتیوشا و خمپاره به سمت مناطق شمالی رژیم یعنی استان جلیل شلیک کرد. رژیم صهیونیستی در واکنش، به چند موقعیت جنبش اسلامی حماس در غزه حمله کرد و لحظاتی پس از آن مقاومت فلسطین حدود 40 موشک به سمت شهرکهای صهیونیستنشین اطراف غزه شلیک نمود و پس از آن رژیم اسرائیل به سه نقطه در داخل لبنان حمله کرد. حق دارید باور نکنید ولی حقیقت دارد؛ یکی از این سه نقطه یک آغل خالی گوسفندان، دیگری یک پل فرسوده نزدیک ساحل و یکی دیگر نقطهای کور در یک منطقه جنگلی بود! بهگونهای که آویگدور لیبرمن وزیر سابق خارجه رژیم، عملیات اسرائیل را مضحک و شرمآور توصیف کرد. از آن طرف گروههای دیگر فلسطینی شامل «عرینالاُسُود» در روزهای پنجشنبه و جمعه دست به اقدامات پیدرپی علیه مراکز صهیونیستی زدند که از غور اشغالی اردن تا پایتخت رژیم اسرائیل را شامل میشد. در نتیجه چندین رشته عملیات نظامی و خودرویی، دستکم 7 نفر صهیونیست کشته و نزدیک به 15 نفر زخمی شدند.
چرا آینه ما گرسنه ملکوت نیست؟
روزنامه جوان:ما رمضان را آن طور که هست نمیبینیم و سرسری از کنار «خَیرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْر» میگذریم و توجه نمیکنیم هیجانزدگی و غلو راهی به وحی ندارد و اگر حق تعالی شب قدر را در یک کفه ترازو و هزار ماه ـ یک عمر ـ را در کفه دیگر قرار داده از سر معرفت و آگاهی است، شاید کنایتی باشد که اگر ما به شب قدر برسیم به جوهره و حقیقت عمر یک انسان رسیدهایم و این ارج و قرب لیالی قدر را نشان میدهد.کودک بودم و حیرت میکردم از اینکه صفت ضیافتالله را به ماه گرسنگی نسبت میدادند. مهمانی و گرسنگی در ذهن من قابل جمع نبود و پرسش جدی این بود، مگر از گرسنگی میتوان ضیافت ساخت؟ میزبانی که گرسنگی را وسط سفره گذاشته و نام آن را ضیافت گذاشته برایم میزبانی عجیب و نامأنوس بود.بعدها دیدم آدمها حتی اگر ندانند عاشق گرسنگیاند. ما ظاهراً دلباخته عطر غذاها و شور و شیرین و چرب و چیل مزههاییم، اما دقت کنی میبینی همه این لذتها به متکای گرسنگی تکیه دادهاند، به خالی، به فضایی که مزه نیست، اما همه مزهها را در بر گرفته. کافی است گرسنگی، پای خود را از دایره لذت بیرون بکشد و سیری و بی اشتهایی از راه برسد، عطرها و مزهها، لقمههای چرب و چیل دیگر آن جذبه سابق را ندارند و حتی تهوع آور و مشمئزکننده به نظر میرسند.گمان ما این است که ما با لقمه افکار و ایدهها، با شور و شیرین خیالهایمان جان میگیریم و چرخ زندگی را میچرخانیم، اما دقیق بنگریم آن خالی، خلوتی و گرسنگی درون ـ حالت طلب و درد – است که جان و ذهن ما را بالنده میکند: «مریم را آن درد به درخت آورد و درخت خشک، میوهدار شد. تن همچون مریم است و هر یکی عیسی داریم، اگر ما را درد پیدا شود عیسی ما بزاید و اگر درد نباشد عیسی هم از آن راه نهانی که آمد باز به اصل خود پیوندد الّا ما محروم مانیم و از او بی بهره»؛ و هر کسی در درون خود میتواند سراغ بگیرد هر وقت آن فضای خالی، خلوتی و گرسنگی را در روان خود از دست میدهد دیگر حوصله هیچ کلمه و کتاب و ایده و راه و راهنمایی را ندارد، بنابراین اتفاقی نیست که مولانا گرسنگی را سلطان داروها میداند: «جوع خود سلطان داروهاست هین/ جوع در جان نِه، چنین خوارش مبین/ جمله ناخوش از مَجاعت خوش شده است/ جمله خوشها بی مَجاعتها رد است»
تداوم رانت خودرو
روزنامه اعتماد:بالاخره بعد از 5 روز مجادله لفظي ميان شوراي رقابت و وزارت صمت، اين خودروسازان بودند كه قيمت جديد محصولات خود را اعلام كردند. اين 5 روز، وزارت صمت مسووليت اعلام قيمتهاي جديد را به گردن نگرفت و شوراي رقابت نيز ميگفت اين شورا وارد جزييات قيمتگذاري نميشود و فقط ميزان تغييرات را تشخيص ميدهد. به عبارتي، در اين 5 روز هيچ كدام از اين دو نهاد زير بار افزايش قيمت خودرو نرفت. نگاهي به قيمتهاي جديد كارخانهاي كه توسط خودروسازان ارايه شده نيز نشان ميدهد از اين پس دناپلاس اتوماتيك گرانترين خودرو داخلي خواهد بود. محصولي كه قرار است بدون احتساب ماليات و عوارض ۴۵۷ ميليون تومان يعني حدود ۳۱ درصد بيشتر از قيمت قبلي فروخته شود. بعد از دناپلاس اتوماتيك، تارا اتوماتيك دومين خودروی گرانقيمت داخلي است. قبلا قيمت كارخانه تارا اتوماتيك ۳۶۷ ميليون تومان بود و الان با رشد ۱۳ درصدي، اين عدد به ۴۱۶ ميليون تومان افزايش پيدا كرده است. از اين حيث، دنا توربو شارژ و پژو ۲۰۷ اتوماتيك جايگاههاي بعدي را بهخودشان اختصاص دادند. قيمت دنا توربو شارژ ۳۱.۵ درصد افزايش پيدا كرد و به ۳۹۰ ميليون تومان رسيد و ايران خودرو پژو ۲۰۷ اتوماتيك را از اين به بعد بهجاي ۲۸۰ ميليون تومان، ۴۲ درصد بيشتر، يعني ۳۴۸ ميليون تومان ميفروشد.دو خودروساز انحصاري بازار ايران وعده دادهاند كه با افزايش قيمت كارخانهاي خودرو، ميزان توليد و عرضه را به مراتب بالا ببرند. اين وعده در راستاي وعدههاي پيشين وزارت صمت نيز هست. اين وزارتخانه بارها عنوان كرده كه با افزايش توليد آنقدري در بازار خودرو وجود خواهد داشت كه ديگر كسي به خودرو به عنوان يك كالاي سرمايهاي نگاه نميكند.
ورود مجدد پلیس به مسئله حجاب !
روزنامه خراسان: دار رادان گفته است: از شنبه هفته آینده افرادی که در معابر عمومی ، خودرو یا در اماکن تجاری اقدام به کشف حجاب کنند، با اسناد و مدارک به محاکم قضایی معرفی می شوند. طرح پلیس چیست؟ سردار رادان درباره ورود پلیس به مسئله کشف حجاب به این موارد تصریح کرده است: افرادی که کشف حجاب کنند، ابتدا تذکر میگیرند سپس به محاکم قضایی معرفی میشوند. در حوزه معابر با استفاده از فناوری و تجهیزات پیشرفته فرد شناسایی میشود؛ به فرد توجه و تذکر داده میشود و بعد از آن فرد با مدارک به دستگاه قضایی معرفی میشود تا به مورد آن رسیدگی کنند. در حوزه خودرو بار اول به فرد تذکر و توجه داده میشود و بار دوم خودرو توقیف میشود، به سه نحو ممکن؛ توقیف الکترونیکی یا توقیف در محل یا توقیف در پارکینگ هرکدام که عملی باشد که توصیه میکنیم رانندگان عزیز به این موضوع دقت داشته باشند، بهخصوص صاحبان خودرو. در حوزه صنوف هم صنوفی که متصدیانش احیاناً کشف حجاب میکنند(شامل باغتالارها و رستورانها، مراکز بزرگ و…) حتماً مورد توجه جدی قرار میگیرد، توجه به آنها داده می شود و اخطار پلمب می گیرند و پلمب میشوند. ما بار اول تذکر میدهیم و در همان تذکر از فردی که تذکر میگیرد با همان سرپیامک میخواهیم اگر ما اعلام کردیم و نظری بود و اشتباهی بوده به ما اعلام کند و حرف ایشان را میپذیریم؛ اما اگر دو بار تکرار شد، نشان میدهد شاید اشتباهی صورت نگرفته و بار دوم حتماً هم اگر همان سرپیامک باشد، دیگر به آن توجه نمیشود.
کیمیای دعا
روزنامه وطن امروز: شب دوشنبه نخستین شب از لیالی قدر بود که همچون همیشه حال و هوایی خاصی داشت؛ همه آمده بودند حتی کمحجابها، به طوری که اکثر حاضران در مساجد، تکیهها، بقعهها و دانشگاهها را جوانان و نوجوانانی تشکیل میدادند که طنین مناجات، استغفار و الغوث آنها سکوت شب را میشکست. این مراسم به صورت زنده از شبکههای تلویزیونی و فضای مجازی نیز پخش شد و کسانی که توفیق حضور در مساجد را برای مناجات جمعی نداشتند، در خانه از طریق آنتنهای تلویزیونی و شبکه شاد همزمان مراسم شب احیای خود را برگزار کردند. مردم در سراسر کشور شب قدر را با حضور گسترده بویژه در اماکن متبرکه و امامزادهها به سحر رساندند. از سویی نیز شبکههای مختلف سیما با پوشش مراسم احیا در حرم مطهر رضوی، دلهای عاشقان حریم رضوی را از سراسر دنیا روانه صحن و سرای حضرت رضا(ع) کردند. * شب قدر با حضور نیم میلیونی کاربران در شبکه شاد ثبت بیشترین تماشای پخش زنده در شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) با مراسم شب قدر از حرم مطهر رضوی که به صورت زنده پخش و مورد استقبال کاربران قرار گرفت، شکسته شد. همزمان با فرارسیدن شبهای قدر و ایام شهادت امام علی علیهالسلام، شبکه شاد مراسم شبهای احیا را از اماکن معنوی حرم مطهر رضوی، تکایا و مساجد پخش میکند. شبکه شاد مراسم نخستین شب احیا را که مصادف با شب ضربت خوردن امیرمومنان (ع) است، با ۲ ویژهبرنامه از کانال «پخش زنده» پوشش داد که بیش از ۶۱۸ هزار کاربر، بیننده این برنامهها بودند. ویژهبرنامه اول شب نوزدهم ماه مبارک از حرم مطهر رضوی در شبکه شاد به صورت زنده پخش شد و بیش از ۴۹۷ هزار کاربر یکتا بیننده این برنامه بودند که این تعداد رکورد جدیدی را در تماشای پخش زندههای شاد ثبت کرد.
اخلاق علوی، گمشده اصلی
روزنامه جمهوری اسلامی:برای تجلیل از مولای متقیان حضرت علی علیهالسلام که معمولاً در ایام شهادت و سالروز ولادت آن حضرت مطالبی گفته و نوشته میشوند، آنچه بیش از همه مطرح میشود شجاعت، فداکاری و مظلومیت ایشان است. پرداختن به اینها قطعاً لازم است ولی این امر نباید موجب مغفول ماندن «اخلاق علوی» شود.اینکه یکی از بارزترین صفات امیرالمومنین علیهالسلام، تقوای آن حضرت است و به همین مناسبت عنوان «مولای متقیان» یکی از رایجترین عناوین ایشان است، به این دلیل است که علی علیهالسلام مظهر اخلاق بود. کسی که مزین به اخلاق باشد، تجسّم تقوا خواهد بود و مولای متقیان یعنی پیشوای اخلاقمداران.انقیاد مثال زدنی حضرت علی علیهالسلام در برابر پیامبر خدا، جنگیدن با دشمنان انسانیت با نیت تقرب الیالله، ترک کردن جنگ به هنگام غضب شخصی، تواضع در برابر مردم عادی به هنگام حکمرانی بر همان مردم، پرهیز از مواهب مادی در اوج قدرتمندی حکومتی، میان مردم بودن و شنیدن سخنان آنان حتی اگر عتاب و اعتراض تلخ باشد آنهم در اوج محبوبیت مردمی، توصیه اکید به مردم عادی که سخنان خود را بدون ترس و لرز با شخص اول حکومت درمیان بگذارند، تاکید به مالک اشتر به هنگام اعزام او برای حکمرانی مصر که با شهروندان برخورد یکسان کن زیرا مسلمانانشان برادران دینی تو هستند و غیرمسلمانانشان همسانان تو به عنوان مخلوقات خدایند، تقسیم بیتالمال با عدالت و کمتر برخوردار شدن خود از آن، رعایت شایسته سالاری در انتخابها و انتصابها، تقید به قانون و احکام الهی در تمام زمینهها و… نمونههای روشنی از اخلاقمداری امیرالمومنین علیهالسلام هستند که کتابهای تاریخ مالامال از این ویژگیهای مولای متقیان میباشند.
//انتهای پیام