حمله کوسههای برانداز به خالق هامون!/ گلهای جهان در تهران/ تبعیض دیجیتالی
مرور روزنامه های صبح کشور
روزنامه های امروز به بررسي : مراسم تاجگذاری قرون وسطایی چارلز سوم پادشاه جدید بریتانیای صغیر ،میزان مصرف گل و گیاه در ایران ، رفع خطر کووید 19 ، رتبهبندی 2022 برترین کشورهای علمی دنیا در پایگاه «سایمگو»، اینترنت طبقاتی و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز سخنان رئیس جمهور در جلسه شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی به منظور پیگیری برنامه دولت برای تحقق شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید بیان شد در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي : مراسم تاجگذاری قرون وسطایی چارلز سوم پادشاه جدید بریتانیای صغیر ،میزان مصرف گل و گیاه در ایران ، رفع خطر کووید 19 ، رتبهبندی 2022 برترین کشورهای علمی دنیا در پایگاه «سایمگو»، اینترنت طبقاتی و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
برنامه مشترک دستگاههای دولتی درباره تورم
روزنامه ایران:رئیس جمهور در جلسه شورای اقتصاد که با هدف بررسی برنامههای دستگاههای اجرایی به منظور پیگیری برنامه دولت برای تحقق شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید برگزار شد، با تأکید بر پیگیری برنامههای ارائه شده، به دستگاههای مسئول تا پایان هفته فرصت داد در جلساتی با مسئولیت دبیرخانه شورا، پیشنهادات خود را برای هماهنگی در راستای اجرای برنامه و رفع موانع پیش روی آن ارائه کنند.نشست روز گذشته شورای اقتصاد به ریاست رئیسجمهور، به طور قطع یکی از مهمترین و اثرگذارترین نشستهای این شورای عالی محسوب میشود. دراین شورا برنامهها و اقدامات مشترک و عملیاتی دستگاههای اجرایی برای دستیابی به شعار سال جاری یعنی مهار تورم و رشد تولید به تصویب رسید تا هر دستگاه با زمانبندی مشخص زمینه اجرایی شدن آن را فراهم کند. دولت درمجموع 10 برنامه شامل کاهش کسری بودجه، کاهش ناترازی بانکها، کاهش بدهی دولت، کاهش ناترازی ارزی، کاهش ناترازی انرژی، مدیریت نقدینگی و انضباط پولی، هدایت اعتبار به فعالیت تولیدی، برنامه پیشبینیپذیری و رفع موانع تولید، عرضه داراییهای مالی دولت و مدیریت انتظارات، دیپلماسی اقتصادی و رشد سرمایهگذاری برای مهار تورم و رشد تولید دارد که شورای اقتصاد درمجموع 65 اقدام مشترک برای تحقق این برنامهها را به تفکیک به تصویب رساند. درهمین خصوص، وزیر امور اقتصادی و دارایی در باره نشست شورای اقتصاد به ریاست رئیسجمهور اظهارداشت: در این نشست رئیس کل بانک مرکزی برنامه مشترک اقدام دستگاههای دولتی برای مهار تورم و رشد تولید را ارائه داد و کلیات برنامه تأیید و مقرر شد جزئیات زمانبندی هر اقدام دستگاه این هفته نهایی شود و به تصویب شورای اقتصاد برسد. وزیر اقتصاد در تشریح ۱۰ برنامه اصلی دولت بیان کرد: در حوزه کاهش کسری بودجه دولت، هشت اقدام، کاهش ناترازی بانکهای کشور هفت اقدام و کاهش بدهیهای دولت ۶ اقدام به تأیید شورای اقتصاد رسید.
گلهای جهان در تهران
همشهری:میزان مصرف گل و گیاه در ایران، قبلا 10شاخه به ازای هر نفر بود که اکنون از آن هم کمتر شده است، اما هنوز هم تولیدکنندگانی هستند که با اشتیاق به پرورش گلهای زیبا میپردازند. نمونهای از این گلها با مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی گل و گیاه تهران، به نمایش درآمد. این نمایشگاه صبح دیروز با حضور شهردار پایتخت، رئیس شورای شهر تهران، سفرای کشورهای شرکتکننده و مدیران شهری در محل دائمی نمایشگاههای شهرداری تهران در بوستان گفتگو (محله گیشا) آغاز بهکار کرد. البته بخش اصلی فروش محصولات گیاهی، روز جمعه یعنی آخرین روز برپایی نمایشگاه انجام میشود. به گزارش همشهری، شهردار تهران حضور شرکتکنندگان خارجی را فرصتی مغتنم دانست و گفت:«برگزاری نمایشگاه گلوگیاه از هر جهت مفید است و حضور تولیدکنندگان خارجی نیز مغتنم است، زیرا تولیدکنندگان خارجی داشتههایی دارند که ما باید از آن بهره بگیریم و ما نیز داشتهای داریم که میتوانیم به آنها عرضه کنیم. حضور سفرای محترم و نمایندگان کشورها در جمع ما نمایانگر این است که ما میتوانیم بهترین تعامل را با کشورهای دیگر در زمینه گل و گیاه داشته باشیم و رتبه صادراتی خود را از صد و دهم جهان بهبود ببخشیم.»
تاج بر سرشان
روزنامه وطن امروز: مراسم تاجگذاری قرون وسطایی چارلز سوم پادشاه جدید بریتانیای صغیر، دیروز با همه تبلیغات و هیاهوی رسانهای به شکلی بیرمق در هوای بارانی لندن برگزار شد. جشنی پرریخت و پاش اما با کمترین میزان استقبال مردمی در مقایسه با مراسمات خاندان ویندسور طی نیم قرن اخیر که حتی طبق اعتراف مجریان برنامه رسانه سلطنتی و دولتی انگلیس بیبیسی، بیشتر محملی برای خودنمایی طبقه اشراف انگلیس به عموم جامعه بود تا تعیین تکلیف راس یک امپراتوری فروپاشیده. این جشن 100 میلیون پوندی در وضعیت اقتصادی اسفناک بریتانیا در حقیقت عزای میلیونها انگلیسی، ولزی، اسکاتلندی و ایرلندی بود که برای تامین مخارج عادی معیشتی خود در تقلا هستند. همزمان طبق آخرین نظرسنجیها بیشترین میزان شهروندان بریتانیا در قرن جدید میلادی خواهان تغییر نظام سلطنتی به جمهوری هستند که در این میان نسبت نسلهای جدید چشمگیر است. بیدلیل نبود که هفتهنامه «ای ویک» که مورد استقبال نسل زد انگلیسیهاست، جلد شماره ویژه روز ششم مه (تاجگذاری) را به عکسی از پادشاه در حال وداع و این تیتر اختصاص داده بود: «چارلز سوم در نبرد برای تضمین آینده سلطنت».این در حالی بود که دیروز اغلب مطبوعات، تارنماها و شبکههای تلویزیونی جریان اصلی این کشور به طور کاملا آشکاری اقدام به انتشار مطالب و مضامین دستوری و رسمی کردند.
پایان خطر پاندمی
روزنامه شرق: روز جمعه، 15 اردیبهشت 1402 سازمان جهانی بهداشت پایان وضعیت اضطراری کووید۱۹ را اعلام کرد. تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، روز جمعه اعلام کرد که این آژانس بهداشتی سازمان ملل سطح هشدار را کاهش میدهد، اما او همچنین به تهدید مداوم کووید۱۹ اشاره کرد و گفت: «دیروز کمیته اضطراری برای پانزدهمین بار تشکیل جلسه داد و به من توصیه کرد که پایان وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را اعلام کنم. بنابراین با امید فراوان من پایان این همهگیری را بهعنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت جهانی اعلام میکنم». بااینحال او هشدار داد که این به معنای رفع خطر دائمی کووید 19 نیست و در واقع سازمان بهداشت جهانی نمیتواند پایان همهگیری را اعلام کند؛ «کاهش وضعیت هشدار به این معنا نیست که خطر به پایان رسیده است و اگر وضعیت تغییر کند، وضعیت اضطراری ممکن است دوباره اعلام شود. بدترین کاری که کشورها میتوانند انجام دهند این است که از این خبر بهعنوان دلیلی برای پایینآوردن محدودیتها استفاده کنند». البته اول اردیبهشت خبرگزاری ایسنا در خبری اعلام کرد که چهار نفر از متخصصان وزارت بهداشت ژاپن سندی را درباره امکان وقوع موج نهم در این کشور تهیه کردند. در این سند به افزایش اخیر شمار مبتلایان در مناطق بیشتری از ژاپن در پی لغو محدودیتهای مرتبط با کرونا اشاره شده است. حدود سه سال از آغاز همهگیری ویروس کرونا گذشته است؛ سه سال سختی که زندگی را به کام خیلیها تلخ کرد. دقیقا یک سال پیش، سازمان جهانی بهداشت برآورد کرده بود همهگیری کووید باعث مرگ نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان شده است. رقمی که گفته شد ۱۳ درصد بیشتر از حد انتظار طی دو سال است. همان موقع آمار رسمی مرگومیر به دلیل کرونا در جهان پنجمیلیونو ۴۰۰ هزار مورد اعلام شده بود و این سازمان هم گفته بود که بسیاری از کشورها شمار مرگومیر ناشی از کووید را کمتر از میزان واقعی برآورد کردهاند. مثل هند که سازمان جهانی بهداشت مرگومیر آن در دو سال ابتدایی همهگیری را ۱۰ برابر ارقام رسمی اعلامشده و حدود چهارمیلیونو ۷۰۰ هزار مورد اعلام کرد. حالا با گذشت سه سال از آغاز پاندمی و اعلام پایان وضعیت اضطراری آن، آمار رسمی، از مرگ بیش از ۶.۹ میلیون نفر در سراسر جهان حکایت دارد و اینکه این ویروس، سلامت بیش از ۷۶۵ میلیون نفر دیگر را تحت تأثیر قرار داده است.
۶ حوزه رشد علمی را به عربستان واگذار کردیم
روزنامه فرهیختگان:در رتبهبندی 2022 برترین کشورهای علمی دنیا در پایگاه «سایمگو» سراغ بررسی برترین کشورهای منطقه خاورمیانه بهلحاظ حوزههای موضوعی رفتهایم که 27 حوزه موضوعی لحاظ شدهاند. در این میان بهرغم اینکه بهنظر میرسد ایران در بیشتر حوزهها قدرت بلامنازع منطقه است، اما بررسیهای دقیقتر چیز دیگری میگویند و بر این نکته تاکید میکنند که ایران در سال 2021 در 17 حوزه موضوعی رتبه نخست منطقه را در اختیار داشت اما در سال 2022 تنها در 10 حوزه جایگاه نخست منطقه را از آن خود کرده و این زنگ خطری است که حکایت از افول قدرت علمی ایران در خاورمیانه دارد. طبق ردهبندی سایمگو در سال 2021، ترکیه در چهار حوزه، ایران در 17 حوزه، عربستان در سه حوزه، مصر در یک و رژیمصهیونیستی در دو حوزه موضوعی دست برتر منطقه را داشتند. جایگاه نخست منطقه در حوزههای موضوعی مختلف قرار گرفتند که مقایسه آن با سال 2022 حقایق تازهای را فاش میکند. طبق رتبهبندی سال 2022، ترکیه در سال گذشته در 8 حوزه رتبه نخست منطقه را از آن خود کرد که این عدد در چهار حوزه از 2021 بیشتر بوده است. مصر مانند سال قبل از آن در یک حوزه رتبه نخست را دارا بوده و عربستان 8 رتبه اول حوزههای موضوعی را به خود اختصاص داده است. در این میان، ایران در سال 2022 در قیاس با 2021، هفت جایگاه علمی خود را در حوزههای مهندسی شیمی، شیمی، علوم مواد، ریاضیات، فارموکولوژی، سمشناسی و داروسازی، فیزیک و علوم تصمیمگیری (این رشته بر طراحی، مدیریت و تجزیه و تحلیل تصمیمگیری سیستمهای ملموس و انتزاعی مطابق با الزامات عملکرد، بودجه و زمان بندی تمرکز دارد) از دست داده است. در سال 2022، عربستان در 6 رشته گوی سبقت را در مقایسه با 2021 از ایران ربوده است. عربستان در حوزه مهندسی شیمی با 255 مقاله بیشتر و رسیدن به 6053 مقاله و نیز با 13556 استناد نسبت به 10121 استناد مقالات ایران رده نخست را به خود اختصاص داده است.
راستیآزمایی اظهارات اخیر رئیس دولت سابق
روزنامه کیهان: «شرایط اقتصادی مردم مناسب نیست و اکثریتی از جامعه، کاهش قدرت خرید خود را لمس میکنند»، «وقتی تورم بالاتر از ۵۰ درصد است و افزایش حقوق حدود ۲۰ درصد، معلوم است که قدرت خرید مردم پایین میآید و این میزان یارانه هم کفاف زندگی مردم را نمیدهد»، « امروز مسئله از شکاف اجتماعی گذشته و تبدیل به تنازع اجتماعی شده است. نباید گذاشت در جامعه دودستگی و چنددستگی ایجاد شود»، «جوانان باید امکان تغییر را ببینند تا سرمایه کار و ابتکار خود را به میدان بیاورند»، «میدان را باید برای جوانان باز کرد تا بمانند و بسازند». این عبارات بریده از یک روزنامه، سخنان بایگانی شده از یک منتقد، کارشناس اقتصادی یا فعال سیاسی و اجتماعی درباره وضعیت کشور در دوره گذشته نیست بلکه تازهترین اظهارات حسن روحانی رئیسجمهور سابق در جلسه دورهای خود با وزیران و معاونان خود است که از جای متهم بر جای شاکی نشسته و نتیجه و کارنامه فاجعهبار دوره 8 ساله خود را به دیگران نسبت میدهد. از نابودی معیشت مردم تا برباد دادن آرزوهای نسل جوان فردی که با شعار مذاکره و رفع تحریم و درآمد سرشار آنچنانی رای مردم را گرفت و اما 8 سال بعد علاوهبر نابود کردن معیشت مردم، افزایش چند صددرصدی قیمت مسکن، دلار، خودرو، کالاهای اساسی، کاهش چند ده درصدی ارزش پول ملی و… کشور را با 800 تحریم جدید دیگر تحویل داد و رفت. فردی که با شعار گفتوگو، تعامل و پناه بردن به خدا از بستن زبان منتقدان آمد و رکورد توهین و فحاشی به منتقدان دلسوز را با عناوینی همچون «عصر حجریها»، «بزدلهای سیاسی»، «اقلیت تندرو»، «هراسان و ترسان و لرزان»، «تازه به دوران رسیده»، تا توصیفاتی چون «کاسبان تحریم» و… شکست و با حمله به دستاوردهای 38 ساله انقلاب، متهم کردن نظام اسلامی به 38 سال اعدام و زندان و اتهام زدن به حافظان امنیت و اقتدار کشور کلکسیونی از بیاخلاقیها، تخریبها و تهمتها را در کارنامه خود ثبت کرد. و فردی که با پیرترین کابینه پس از پیروزی انقلاب فرصت عرضاندام را از جوانان نخبه و شایسته گرفت و با دهها و صدها وعده دروغ و غیر قابل تحقق امید را در نسل جوان ما کشت و آرزوهای آنها را بر باد داد و به کابوس تبدیل کرد.
تبعیض دیجیتالی
روزنامه خراسان:گر جمله «هر دم از این باغ بری می رسد…»، روی سر در وزارت ارتباطات نقش ببندد، یکی از دقیقترین مصادیق برای درستی حکایات و ضربالمثلهای ایرانی خواهد بود و روح نظامی گنجوی هم از این همنشینی درست، شاد خواهد شد؛ چرا که این جمله، بهترین توصیفی است برای وزارتخانهای که بر اجرای یک طرح اشتباه اصرار دارد و هر روز هم خبری تازه از توسعه آن رسانهای می شود. طرح هایی که کارساز نشد بعد از ماجرای اختلالات اینترنتی و فیلترینگ که با محوریت قطع دسترسی به اینستاگرام شکل گرفت، وزارت ارتباطات هرچند دیر اما اهمیت این شبکه های ارتباطی برای مردم را بیشتر درک کرد؛ درکی که البته نه تنها با حمایت وزیر ارتباطات برای رفع فیلترینگ همراه نشد، بلکه زارع پور را موافق وضعیت موجود هم نشان داد تا حجم انتقادات از او بیش از گذشته شود. زارع پور تصور می کرد با طرح هایی مانند حمایت از پلتفرم های داخلی و ارائه اینترنت بدون فیلتر به گروه های خاص، می تواند از حجم این انتقادات بکاهد اما نمی دانست که با دست خودش هیزم بیشتری به آتش انتقادات می ریزد. اینترنت طبقاتی، ویژه، حرفهای یا هر چی … ایده ارائه اینترنت به گروه های خاص، از همان ابتدای مطرح شدن، با موج گسترده انتقادات کارشناسان اقتصادی و فعالان بخش خصوصی مواجه شد؛ طرحی که اگرچه وزیر ارتباطات آن را «دسترسی های خاص» برای برخی اقشار نام میگذاشت، اما نام «اینترنت طبقاتی» که بسیاری از متخصصان این حوزه بر آن گذاشتند، بیشتر متناسب با آن بود. به هر حال این طرح، شوخی شوخی اجرایی شد و برخی گروه ها، از اینترنت بدون فیلتر بهرهمند شدند. برخی اعضای کابینه هم خود را به جمع متقاضیان اینترنت طبقاتی ملحق کردند و نمونهاش وزیر میراث فرهنگی و گردشگری بود که هفته گذشته اعلام کرد «طرح ارائه سیمکارت خاص به گردشگران خارجی و مجموعه های اصلی خدمات مسافرتی تا حد زیادی مورد تصویب قرار گرفته است». حالا هم معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داده که «با وزارت ارتباطات هماهنگیهای متعددی صورت گرفته است و امیدواریم تا کمتر از دو ماه دیگر، «اینترنت ویژه» یا «اینترنت حرفهای» در مراکز خاص مثل منطقه ویژه پیام یا مراکز نوآوری، در اختیار تیمهای حرفهای قرار بگیرد». همه اینها یعنی رانت و تبعیض در استفاده از اینترنت طبقاتی یا به قول آقایان، اینترنت ویژه و حرفهای، روز به روز در حال بیشتر شدن است و گویا قرار نیست این مسیر غلط اصلاح شود.
حمله کوسههای برانداز به خالق هامون!
روزنامه جوان:این جملات بخشی از صحبتهای داریوش مهرجویی در پاسخ به یک بازجو- منتقد حاضر در جلسه اکران فیلم «گاو» در اروپا بود. مهرجویی این روزها برای اکران فیلم «گاو»، در لوکزامبورگ به سر میبرد و پخش دو ویدئوی کوتاه از برخورد جریان ضد انقلاب با وی، خبرساز شدهاست. در این دو ویدئو که اولی در یک خیابان و دیگری در سالن اکران و نقد فیلم است، جریان برانداز تلاش میکند با فشار و ایجاد ارعاب، مهرجویی را وادار کند تا به خواستههای آنها تن دهد و مواضع خود را هم راستا با خواستههای براندازان قرار دهد.نام مهرجویی، با تاریخ سینمای نوین ایران پیوندی ناگسستنی خوردهاست. کارگردانی که در زمان سلطه سینمای فیلمفارسی و آبگوشتی، با ساخت فیلم «گاو»، پیشرو در جریان نو سینمای ایران بود. مهرجویی در اواسط دهه ۵۰ با ساخت فیلم «دایره مینا»، به معضلات و مشکلات اجتماعی و تأثیر ویرانگر فقر در زندگی اجتماعی مردم پرداخت و نشان داد برخلاف آنچه امروز جریان ضد ایرانی در پی نمایش آن است، به سرنوشت ایران و مردم ایران بسیار میاندیشد. حکومت پهلوی تاب تماشای دایره مینا را نداشت و حکم به توقیف این فیلم داد. از نظر گردانندگان دستگاه فرهنگی حکومت پهلوی دوم، نمایش این فیلم بر خلاف تصویر کاریکاتوری از زرق و برق تهران در حال رشد و غربی شده بود، اما بالاخره دایره مینا در اوایل بهار ۱۳۵۷ روی پرده سینماها رفت. مهرجویی آنقدر این فیلم را هنرمندانه ساختهبود که دولت وقت را مجبور کرد بر اساس موضوعمحوری فیلم، زمینه ایجاد سازمان انتقال خون را فراهم کند؛ اتفاقی که تا امروز دیگر هیچ فیلمساز اجتماعی در ایران نتوانسته تأثیر مشابه آن را در سطح جامعه ایفا کند. مهرجویی در سالهای پس از انقلاب نیز به فعالیت خود ادامه داد و مهمترین آثار سینمایی خود از جمله «اجارهنشینها» و «هامون» را در دهه ۶۰ ساخت. تأیید فیلم گاو از سوی امام خمینی (ره)، یکی از بزرگترین دلایلی بود که باعث شد سینمای ایران بتواند در سالهای پس از انقلاب شکوفا شود و از قهقرا نجات پیدا کند. این مقدمه کوتاه برای بیان این موضوع است که نه تاریخ هنر و سینمای ایران را میتوان بدون نام مهرجویی دید و نه این فیلمساز در طول چند دهه فعالیت خود، نشان داده که در فیلمهایش چیزی از میهندوستی و دلسوزی برای کشور کم گذاشته است. آنچه در دو ویدئوی منتشرشده از لوکزامبورگ به خوبی دیده میشود، این است که جریان برانداز که از توهم تغییر نظام جمهوری اسلامی ناامید شده تلاش دارد با فشار به چهرههایی مانند مهرجویی برای خود وجهه بخرد و مرگ سیاسی کمپین زن، زندگی، آزادی را با خرج کردن از اعتبار شخصیتهای هنری یا ورزشی به عقب بیندازد.
«کانکسنشینی» معضل جدید بازار مسکن
روزنامه تجارت: خیلی وقت است که دیگر مستاجری خوشنشینی تعبیر نمیشود؛ با افزایش تورم و گرانی بهای مسکن در سالهای اخیر به تازگی شاهد روش جدیدی از سکونت برای مستاجران بودهایم و متاسفانه کانکس نشینی و افزایش بدمسکنی جایگزین اجاره خانه شده است. به گزارش تجارت از مهر، در پی افزایش اجاره بها در کلانشهرها به خصوص در کلانشهری چون تهران بد مسکنی رواج پیدا کرده است به طوری که بسیاری از مشاوران املاک به تازگی از روش جدید سکونت برخی مستأجران خبر دادهاند که این مسئله بیشتر در حومه کلانشهرها در حال رخ دادن است. در سالهای گذشته خبرهایی از اجاره زیر زمین و پشت بام در رسانهها منتشر شده بود اما این بار در کنار آن روشهای سکونت ظاهراً کانکس نشینی نیز رواج پیدا کرده است.به گفته کارشناسان در بسیاری از کشورهای توسعهیافته از کانکسها برای ساماندهی به وضعیت خانوارهای بد مسکن استفاده میشود و اکنون تعداد خریدوفروش این نوع از کانکسهای مسکونی در حومه تهران روزبهروز افزایش مییابد. به گفته کارشناسان در ایران حدود ۱۹ میلیون نفر بد مسکن داریم که به نظر میرسد دولت باید برای این قشر فکر عاجل کند.بررسیها در برخی از سایتهای فروش و اجاره نشان داده است که مستأجران از مناطق بالایی به مناطق پایینتر میروند تا بودجه برای اجاره داشته باشند از سوی دیگر مستأجران مناطق پایینی به سمت حاشیه نشینی سوق داده شدهاند. یک کانکس ۱۸ متری و ۱۵ متری با قیمت ۳۵ و ۹۵ میلیون تومان فروخته میشود که به قول تولید کننده کانکس، یک خانواده ۳ نفره در این کانکسها میتوانند با تمام امکانات زندگی کنند. البته کانکس ۱۸ میلیون تومانی هم است اما به اصطلاح قوطی گفته میشود که بیشتر برای نگهداری از لوازم خانگی استفاده میشود.
شهر میفروشند مثل آب خوردن!
روزنامه آرمان امروز: «آقاي زاکاني، خطاي اصلي، يعني شهرفروشي و عدم ساماندهي بر مبناي قواعد و معيارهاي مهندسي شهرسازي، شديدتر از گذشته ادامه يافته است» اين صحبتهاي ميرسليم، نماينده تهران خطاب به شهردار تهران است که صداي اين روزهاي برجها و ساختمانهاي بلند، صداي همه را به آسمان برده است. اين موضوع نشان از بازگشت پايتخت به روزهاي شهرفروشي دارد. شهرداري با آسانگيري ساختوساز و بياعتنايي به تخلفات، فروش غيرمجاز تراکم را کليد ميزند. بنا به گفته يک کارشناس اقتصادي بيشترين ميزان تراکمفروشي در تهران به سال 92 بازميگردد و ساختوساز مازاد تراکم در سالهاي 92-1400؛ بيش از 95ميليون مترمربع در شهر تهران بوده.براساس اطلاعات منتشرشده توسط مرکز آمار ايران در گزارش آماري اطلاعات پروانههاي ساختماني صادرشده از سال 1392 تا 1400 ما شاهد آن هستيم که در شهرداري تهران تعداد 90هزار و 223 پروانه ساختماني صادر شده و شهرداري در اين پروانهها اجازه داده است زيربنايي به مساحت 133ميليون و 52هزار و 558 مترمربع در مجموع زمين به مساحت 31ميليون و 301هزار و 613 مترمربع ساختوساز شود. متوسط بارگذاري که شهرداري تهران در پروانههاي صادره سالهاي 1392 تا 1400 به سازندگان اجازه داده برابر با 428 درصد است. وقتي آن را از ميزان تراکم پايه مالي يعني 120درصد کسر کنيم ميبينيم شهرداري در اين سالها بهطور متوسط حداقل 328درصد مازاد تراکم عرضه کرده است. حالا نماينده تهران خطاب به ذاکاني مينويسد: «امروز پس از 21 ماه، با حسرت تمام، بايد به شما برادر انقلابي، که اميدوار بوديم راه ناصواب اسلاف خود را در شهرداري تهران اصلاح ميکرديد، عرض کنم که خطاي اصلي، يعني شهرفروشي و عدم ساماندهي بر مبناي قواعد و معيارهاي مهندسي شهرسازي، شديدتر از گذشته ادامه يافته است.
//انتهای پیام