تعداد کمی از گزارشها نشان دادهاند که درصد کمی از مردم بلافاصله پس از واکسینه شدن علیه کووید۱۹ دچار وزوز گوش میشوند.
به گزارش شهروند آنلاین،به نظر میرسد خطر ابتلاء به وزوز گوش- زنگ زدن در یک یا هر دو گوش- پس از واکسیناسیون کووید ۱۹ کم باشد، و در حالی که برخی مطالعات ارتباط بین این دو را شناسایی کردهاند، دادههای بیشتری برای تعیین اینکه آیا وزوز یک عارضه جانبی احتمالی است مورد نیاز است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا که در حال حاضر گزارشهای مربوط به وزوز گوش مرتبط با واکسن را بررسی میکند، اعلام کرده که در حال حاضر به نظر نمیرسد ارتباطی بین وزوز گوش و واکسیناسیون کووید وجود داشته باشد.
تصور میشود که سایر واکسنها، مانند واکسن آنفلوانزا هم باعث وزوز گوش میشوند، که احتمالاً به دلیل پاسخ التهابی ناشی از واکسیناسیون است، اما هنوز خیلی زود است که بگوییم واکسنهای کووید ۱۹ نیز میتوانند چنین تأثیری داشته باشند.
دکتر «حمید جلیلیان»، مدیر گوششناسی، نوروتولوژی، و جراحی قاعده جمجمه در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «معلوم نیست که آیا این خود واکسن است که میتواند باعث واکنش التهابی در بدن شود، یا این اتفاق میافتد، زیرا بسیاری از افراد دریافت کننده واکسن، مستعد وزوز گوش هستند.»
برای مثال، گزارشی که در مارس ۲۰۲۲ منتشر شد، ۱۲۲۴۷ مورد گزارش شده وزوز گوش را پس از واکسیناسیون کووید ۱۹ تا سپتامبر ۲۰۲۱ شناسایی کرد.
مطالعه دیگری در سال ۲۰۲۲ وزوز گوش را به عنوان یکی از مهمترین عوارض جانبی گوش و حلق و بینی گزارش شده پس از واکسیناسیون کووید رتبهبندی کرد.
یک مطالعه جدیدتر که در مارس ۲۰۲۳ منتشر شد، مواردی از وزوز گوش مرتبط با واکسن را نادر، اما در موارد خاص، شدید نشان داد.
در نهایت، گزارش آوریل ۲۰۲۳ نشان داد که ۱۴.۵ درصد از شرکتکنندگان در طی چهار هفته پس از واکسینه شدن، نوعی علائم گوش را داشتند که وزوز گوش دومین علامت شایع گوششناختی گزارششده است.
به گفته جلیلیان، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت به وزوز گوش مبتلا هستند و برآوردها نشان میدهد که ۱ درصد از جمعیت میتوانند به طور موقت در هر سال به وزوز گوش مبتلا شوند.
جلیلیان گفت: «این مسئله ممکن است به این دلیل باشد که آنها به هر حال به وزوز گوش مبتلا میشوند و لزوماً به خاطر زدن واکسن نیست.»
اگرچه مشخص نیست که وزوز گوش ممکن است یک عارضه جانبی واکسن باشد، اما دور از ذهن نیست.
جلیلیان گفت: «هر چیزی که واکنش التهابی قابلتوجهی در بدن ایجاد کند میتواند مغز را حساستر کند و باعث شود مغز توجه بیشتری به صدای زنگ داشته باشد».
احساس زنگ زدن به دلیل از بین رفتن سلولهای گوش داخلی ایجاد میشود و این وضعیت میتواند در افراد مبتلا به میگرن تشدید شود.
با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا بین واکسنهای کووید و وزوز گوش رابطه علّی وجود دارد یا خیر./باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام