روزنامه های امروز به بررسي کم بودن میزان افزایش حقوق سال جدید ، مأموریت دشوار تأمین ارز کالاهای اساسی، دور دوم انتخابات ترکیه ، مناقشه بر سر «لایحه عفاف و حجاب» ، وضعیت تيم هاكي روي يخ زنان ايران ، تلفیق شبکه نهال، پویا و امید، مواضع نامتعارف طالبان پس از تنشهای مرزی اخیر و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز حضور سلطان عمان در ایران در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي کم بودن میزان افزایش حقوق سال جدید ، مأموریت دشوار تأمین ارز کالاهای اساسی، دور دوم انتخابات ترکیه ، مناقشه بر سر «لایحه عفاف و حجاب» ، وضعیت تيم هاكي روي يخ زنان ايران ، تلفیق شبکه نهال، پویا و امید، مواضع نامتعارف طالبان پس از تنشهای مرزی اخیر و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
سلطان میانجی چرا دوباره آمد
روزنامه جوان:سلطان عمان دوباره با هدف میانجیگری به ایران آمد. میانجیشدن منطقاً زمینه مساعد میخواهد. اگر دو طرف دعوا مسائل را غیرقابلحل بدانند، میان خود میانجی نمیپذیرند، چنانکه در دوران جنگ، از سازمان ملل تا بسیاری از کشورهای منطقه و دیگران میخواستند میانجی شوند، اما ایران عقلاً نمیتوانست بپذیرد که وقتی بیشتر کشورهای جهان پشت صدام درآمده بودند، و بخشی از کشور هنوز اشغال بود، همان کشورها با چهرهای دیگر بخواهند میانجی صلح شوند. در جنگ روسیه و اوکراین نیز از همان آغاز، ابتدا اسرائیل و بعد برخی کشورهای دور و نزدیک اعلام میانجیگری کردند، اما بعداً خبری از کشتهشدن سربازان اسرائیلی در جنگ با روسیه منتشر و کمکهای نظامی و اقتصادی برخی مدعیان میانجیگری به اوکراین آشکار شد و در ورای اینها دو کشور متخاصم، مسائل حلنشده زیادی داشتند. بنابراین، میانجی و میانجیگری تاکنون معنا نیافته و ممکن نشده است. به همینخاطر باید دید چرا آمدن سلطان میانجی به ایران دوباره معنای خود را پیدا کرده است. اینکه به سابقه دوستی دو کشور پس از کمک ایران به سلطان فقید در غلبه بر گروه ظفار اشاره کنیم، پذیرفتنی و کافی نیست. صرف دوستی، موجب نمیشود که سرنوشت کشور را به میل میانجی داد. باید دید چه زمینهای فراهم آمده که پای میانجی به کشور باز شده است. بهترین نقطه عزیمت به یک تحلیل درست آن است که از خود بپرسیم چرا در زمان ناآرامیهای داخلی مانند ۸۸ و پاییز پارسال روند مذاکرات بین ایران و غرب کاملاً متوقف و حتی شرایط عکس به خود گرفت و دوباره پس از آرامش کشور، از سر گرفته شد تا آنجا که اکنون این یک واقعیت پذیرفتهشده حتی از زبان خود تحلیلگران غربی است که اوباما پس از آن چراغ «سبز»ی که در ۸۸ دریافت کرد، بزرگترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران برپا ساخت. با این توصیف مهمترین علت تمایل دوباره غرب برای بازگشت به مذاکرات یا حتی توافق سریع با ایران، همین شرایط آرام داخلی است.
20 میلیون کارگر و بازنشسته منتظر دیوان
روزنامه خراسان:گلایه های کارگران از کم بودن میزان افزایش حقوق سال جدید، کار را به دیوان عدالت اداری کشانده است و کارشناسان دیوان در حال بررسی شکایت کارگران نسبت به قانونی نبودن مصوبه شورای عالی کار هستند؛ شکایتی که به گفته رئیس دیوان، خارج از نوبت در حال بررسی است و باید منتظر نتیجه آن بود. میزان افزایش ها چقدر بود؟ شورای عالی کار، میزان افزایش حقوق کارگران در سال 1402 را 27 درصد برای حداقلبگیران و 21 درصد برای سایر سطوح تعیین کرد و به تبع آن، میزان افزایش حقوق بازنشستگان کارگری نیز همین اعداد تعیین شد. با این مصوبه حدود 15 میلیون بیمه شده اصلی تامین اجتماعی و بیش از چهارمیلیون مستمریبگیر تامین اجتماعی، با افزایش حقوق 21 یا 27 درصدی مواجه شدند. کارگران و بازنشستگانی که با احتساب افراد تبعی، بازماندگان و ازکارافتادگان، جمعیتی حدود 45 میلیون نفر را تشکیل می دهند. رضایت مشروط در جلسه دستمزد مصوبه شورای عالی کار با انتقاد جامعه کارگری همراه بود و نماینده کارگران در شورای عالی هم در این باره گفت: «گروه کارگری به این افزایش رضایت داد ولی رضایت دادن به معنای راضی بودن قلبی نیست؛ ما در کنار کارگران هستیم و مشکلات آنان را در معیشت می دانیم. ضمن این که اعلام سیاست های دولت برای مهار تورم و بسته حمایتی از کارگران، ما را به این نقطه از دستمزد رساند». اما همزمان با 11 اردیبهشت و روز کارگر، گلایه تشکلها از این مصوبه علنیتر از یک ماه و نیم قبل از آن شد و «محمد اسدی» رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی در حضور رئیس جمهور اعلام کرد: «بهرغم این که مصوبه شورای عالی کار با اعتراضات زیادی از سوی بازنشستگان مواجه بوده ما با توجه به شعار سال که مهار تورم است، با دادن فرصتی به دولت برای چند ماه تحمل خواهیم کرد؛ اما چنانچه تغییر در روند تورم حاصل نشود، خواستار تجدیدنظر، بازنگری و اجرای درست قانون هستیم».
طالبان تا کجا در نقشه آمریکا بازی میکند
روزنامه کيهان: ۱- ممکن است برخی حاکمان در میان کشورهای همسایه نفهمند یا اجازه نداشته باشند که بفهمند. اما جمهوری اسلامی به اقتضای شرع و عقل، همسایگی را فرصت همکاری و همافزایی برای پیشرفت کشورهای منطقه میداند. این رویکرد، نقطه مقابل سیاست انگلیس و آمریکا و صهیونیسم بینالملل است که برای غارت کشورهای منطقه، تخم تفرقه کاشته و با استفاده از عوامل خود، دو بههمزنی کردهاند. راهبرد «صهیونیسم مسیحی»، جنگافروزی و شرارتافکنی نیابتی در منطقه است و مهرههایی مانند صدام و داعش و برخی دولتهای مرتجع هم به عنوان بخشی از واقعیت منطقه، کم شرارت نکردهاند. اما برآیند نگاه تمدنساز و امنیتآفرین جمهوری اسلامی، تهدیدزدایی صبورانه و فرصتسازی برای تعمیق پیوند ملتها در جهت پیشرفت همافزا بوده است.۲- همسایگان به گردن هم حق دارند. اما افغانستان و ایران، فقط همسایه نیستند. افغانستان، قرنها پاره تن ایران بوده، و فرهنگ و مردمش، با ما عجین بودهاند. دست استعمار انگلیس، میان ما و افغانستان جدایی انداخت، چنانکه میان بسیاری از ملتهای منطقه. افغانستان، دههها مستعمره انگلیس بود؛ تا اینکه پای شوروی و آمریکا به این کشور باز شد. چند بار هم در دو دهه اخیر، میان طالبان و دولت غربگرا دست به دست شد. با وجود همه این تحولات، تنها حاکمیتی که در دوران طولانی رنج و ناامنی، در کنار ملت افغانستان ایستاد و در حد توان از آلام آنها کاست، جمهوری اسلامی ایران بود. ایران تنها کشوری است که برادری خود را با ملت افغانستان ثابت نموده و حتی برای آن، هزینه پرداخته است.۳- درباره گروه طالبان، بحثهای دامنهداری در میان کارشناسان مطرح بوده، مبنی بر اینکه آیا یک جریان مستقل است، یا وابسته به برخی دولتها مثل آمریکا، انگلیس، پاکستان، عربستان، امارات و قطر؟ گروهی واحد و متمرکز و منسجم است، یا دو پارگی و چنددستگی در آن جریان دارد؟ شرور و ستیزهجو و مسئولیتگریز است، یا میخواهد به عنوان دولتی مسئولیتپذیر و قائل به تعامل سازنده با همسایگان پذیرفته شود؟ در این باره، شواهد متناقضی از سوی طرفداران هر یک از دو دیدگاه ارائه میشود. برخی گروههای منتهی به تاسیس طالبان، توسط سرویسهای اطلاعاتی انگلیس و پاکستان و با دلارهای سعودی و مدارس وهابی (تکفیری)، تعلیم و تجهیز شدند.
مأموریت دشوار تأمین ارز کالاهای اساسی
روزنامه تجارت: گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال تاکنون افزون بر ۲.۵ میلیارد دلار بابت واردات گندم، ذرت، جو، کنجاله سویا، دانههای روغنی و روغن، برنج، کود و غیره تامین ارز با نرخ مصوب انجام شده که این مبلغ بیش از دو برابر ارز تامینی بابت کالاهای موضوع در بازه زمانی مشابه سال گذشته است.به گزارش «تجارت»، اخیرا گزارشهایی منتشر شد مبنی بر اینکه بسیاری از کالاهای اساسی هنوز ارز خود را دریافت نکرده و در گمرک دپو شدهاند و منتظر تخصیص ارز هستند. فرآیند دریافت ارز توسط واردکنندگان پروسهای چندماهه است و بسیاری از واردکنندگان نسبت به فاصله تخصیص تا تأمین ارز گلایه دارند. اخیرا بانک مرکزی برای اینکه این فاصله را کوتاه کند بسته جدیدی را در هیئت وزیران تصویب کرد تا ضمن تأمین ارز مورد نیاز بتواند این فاصله تخصیص تا تأمین را کوتاه کند.جدای از اینکه برخی از صنایع و حوزهها از جمله صنعت لوازم خانگی و حتی بازار موبایل نسبت به عدم دریافت ارز خود گلایه دارند و اعلام کرده بودند که ماههاست ارزی برای واردات دریافت نکرده اخیرا خبرهایی به گوش میرسد که حتی تأمین ارز کالاهای اساسی نیز با مشکل مواجه شده است.فروردین ماه بود که واردکنندگان سم و کود عنوان کردند بیش از دو ماه است که ارزی به واردات تخصیص نیافته است. در این راستا عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود، در گفتگو با تجارتنیوز اعلام کرد: بیش از دو ماه است ارزی برای واردات سم و کود پرداخت نشده و به آنهایی که ارز تخصیص پیدا کرده بود نیز ارزی پرداخت نشد. وی عنوان کرد: همین امر منجر به این شده است که حجم زیادی از کود و سم در گمرکات و جهاد کشاورزی معطل ترخیص بمانند. احمدی مخبری در ادامه به بلاتکلیفی تجار اشاره کرد و افزود: انجمن واردکنندگان سم و کود هر روز پیگیر این موضوع بودند اما تاکنون این پیگیریها منتج به نتیجه نشده است. عضو هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود تاکید کرد: عدم تخصیص ارز منجر به افزایش قیمت کود و سم، کمبود کالا و تقلب در بازار شد.
رجب تمام
روزنامه وطن امروز: دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه روز گذشته در سراسر این کشور برگزار شد و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور فعلی این کشور با کسب اکثریت آرا برای سومینبار رئیسجمهور ترکیه شد. رجب طیب اردوغان که 20 سال است مرد نخست ترکیه محسوب میشود، بار دیگر توانست با جلب آرای مردم این کشور رئیسجمهور ترکیه شود. اردوغان سال 2003 برای نخستینبار به عنوان نخستوزیر ترکیه انتخاب شد و تا سال 2014 به عنوان نخستوزیر این کشور به کار خود ادامه داد. با تغییر قانون اساسی در سال 2014 و تبدیل سیستم پارلمانی به ریاستجمهوری، اردوغان دوباره در انتخابات شرکت کرد و پیروز شد. او در انتخابات 2018 هم توانست محرم اینچه رقیب خود از حزب جمهوری خلق را شکست دهد و برای 4 سال دیگر انتخاب شود. اردوغان با پیروزی روز گذشته برای 4 سال دیگر سکاندار ترکیه باقی ماند و به بزرگترین سیاستمدار تاریخ ترکیه تبدیل شد. زمان رایگیری دور دوم انتخابات ریاستجمهوری ترکیه دیروز رأس ساعت ۱۷ به وقت محلی (۱۷:۳۰ تهران) و بدون تمدید به پایان رسید تا شاهد اتمام راند دوم انتخابات در این کشور باشیم. مردم ترکیه برای بار دوم به پای صندوقهای رای رفتند تا میان رجب طیب اردوغان اسلامگرا و کمال قلیچداراوغلو با مواضع چپمیانه و سکولار، یکی را برای ریاستجمهوری انتخاب کنند که در نهایت دوباره اردوغان را تایید کردند. در این دور از انتخابات ریاستجمهوری ترکیه بیش از ۶۴ میلیون نفر واجد شرایط رایدهی بودند، از جمله 6 میلیون نفر که در دور اول انتخابات رای اولی محسوب میشدند. همچنین ۳,۴ میلیون رایدهنده واجد شرایط در خارج از ترکیه حضور داشتند که از ۲۰ تا ۲۴ مه آرای خود را به صندوق انداختند.
لایحه تنشزا
روزنامه شرق:مناقشه بر سر «لایحه عفاف و حجاب» حکایت از ابهام در اتخاذ تصمیم درست درباره پوشش در مجموعه دستگاههای رسمی است. در این لایحه که ظاهرا به پیشنهاد دستگاه قضائی تهیه و از سوی دولت به مجلس ارائه شده است، تلاش شده تا با تعیین جرایم نقدی و تذکر از طریق فناوریهای جدید، حتیالامکان از برخورد و در نتیجه تنش بین مردم و نیروهای انتظامی کاسته شود. این رویکرد به مذاق گروهی از مجلسیهای نزدیک به پایداری و روزنامه کیهان خوش نیامده است. برخی منتقدان تا آنجا پیش رفتهاند که گفتهاند این لایحه خود مروج برهنگی و بیحجابی است. به گمان آنان باید در پوشش سختگیری بیشتری اعمال شود و نیروی انتظامی اجازه داشته باشد در میدان عمل کند.این لایحه البته مخالفان زیادی نیز در میان طیف مقابل دارد؛ هرچند بیشتر واکنشها از آن سو به این لایحه در شبکههای اجتماعی طنز بوده است.شاید فکر کنیم همه ماجرا از اواخر تابستان سال گذشته و با مرگ مهسا امینی و اعتراضات شروع شد؛ اما نقطه شروع ماجرا کمی عقبتر است. شاید این ماجرا نقطه شروعی نداشته باشد و مجموعهای از رویدادها آن را ساخته باشند؛ اما یکی از نقاط عطف این ماجرا از داخل مترو و اتوبوس و درگیری بین زنان محجبه و بدون روسری شروع شد. نوع برخورد با آن ماجرا، تقریبا مشابه همین پیشنهادی بود که کیهان و برخی مجلسیها درباره این لایحه میدهند. در واقع توقع آنان از این لایحه بازگذاشتن دست نیروی انتظامی و بقیه دستگاهها برای برخورد با بیحجابان و حمایت از برخی نیروهای خاص است.کمتر از یک سال پیش بود که زنجیرهای از چنین اتفاقاتی رخ داد و دولت تازه بر سر کار آمده، با تقدیر از دستگاه قضائی، با برخورد سفت و سخت با بیحجابها به نفع یک طرف در اختلافات بین مردم مداخله کرد. این لایحه یا لایحه دیگری با سختگیری بیشتر، اگر حقوق و خواست مردم را تأمین نکند، در اجرا با مشکلات زیادی روبهرو خواهد شد که یکی از آنها افزایش تنش میان حکومت و مردم است.اگر بپذیریم که راهحل این مشکل در تمکین به خواست مردم است، نهتنها نیازی به لایحه و قانون جدید نیست، چهبسا باید بخشی از قوانین موجود اصلاح شود و حتیالامکان از مداخله رودرروی مردم با مردم کاست.
چه آمده بر سر عشق!
روزنامه ایران: زادروزش با بهار گره خورده است.11 اردیبهشت ماه 1318. فخرالدین پورنصرینژاد ملقب به پورنصر، شاعر و نوازنده برجسته و پیشکسوت فلوت و ویولن و در واقع از آخرین نسل شاگردان زندهیاد استاد اقبال آذر. شاید نام این هنرمند به گوش مخاطبان ناآشنا باشد، اما اهالی شعر و موسیقی او را خوب میشناسند. شاعری همنشین با مفتون امینی، منوچهر آتشی، نواب صفا و…. و همدوره با علی تجویدی، حبیبالله بدیعی، جلال ذوالفنون و…او زادگاهش را اینگونه توصیف میکند:« در جنوب غربی تالاب انزلی به دنیا آمدهام، در چنبره باغها و کشتزارهای برنج، در حریم جنگل و رودی در سایهسار درختان بید و نیهای خیزران، که زمزمهاش صدها هزار وزغ را به ترنم وامیداشت و شتابان با صد پیچ، صد باغ و برکه را بر سر راه سیراب میکرد تا برسد به تالاب.هرچند پرورده جنگل بودیم و جار و جنجال جنگل از رؤیای ما جدا نبود، اما از تالاب، رؤیای دیگری در سر داشتیم؛ آنجا که تمام صداها از جنس ترانه بود؛ صوت، صوت، صوت، اقیانوسی صوت و صداهای سرگردان…. همه چیز در موسیقیام از همین جا آغاز شد… پشت همین نی، زیر همین آسمان ابری، متأثر از صیادی که بجز حرفه اجدادی به فلوتنوازی در حومه تالاب شهره بود و از قدرت بازوان سالخوردهاش، دیگر از افکندن تورهای سنگین برنمیآمد و به حمل کالا و مسافر روی آورده بود.» فخرالدین پورنصر، تالاب انزلی را بنمایه خلق موسیقیاش میداند و در بیخوابی شبهای پایتخت، سفری رؤیایی به شبهای مهتابی تالاب میکند و به یاد آن نینواز به خواب میرود… او شعر و موسیقی را از آوای همین تالاب آموخته است و از نجوای این تالاب عاشق شد و عاشقانه نوشت…:«در سفرهای شبانه مهتابی، رو به خانه شهری در انزلی، اولین شبی را به یاد دارم که وقتی صیاد، اختیار سکان را به باد میسپرد، با فلوت تالاب را به آشوب میکشید و همین شبها در گرایشم به ساز فلوت سرنوشتساز بوده است.پدر و مادرم اهل ذوق و طبیعتخو بودند، حرمت طبیعت و مهر بر حیوان، اولین فضیلتی بود که از خانواده آموختیم.خدشه بر طبیعت و آزار حیوان در ذهن ما عقوبت سختی در پی داشت. این خوی آرمانی شده در من در حد دیانت در ستایش از خلقت و عالم هستی از هیچ آرمانی کمتر نیست…
هاكيبازان لاكچري نيستند!
روزنامه اعتماد:تيم ملي هاكي روي يخ زنان ايران در اولين دوره حضور خود در مسابقات قهرماني آسيا موفق شد عنوان نايبقهرماني را به دست آورد. دختران ايران در حالي موفق به كسب اين عنوان ارزشمند شدند كه با محدوديت امكانات و سختيهاي زيادي روبرو بودند. تنها سه سال از تشكيل تيمشان ميگذرد كه با كمترين حمايتهاي مالي و امكانات به اين جايگاه رسيدند. مسابقات هاكي زنان براي اولينبار از رسانه ملي پخش شد تا تبديل شود به اولين مسابقهاي كه بهطور زنده زنان در آن حضور دارند. بر اين اساس، اين موضوع توجه رسانهها را به خود جلب كرد. اعظم سنايي كاپيتان تيم هاكي ايران معتقد است، با تمام سختيها ما جنگيديم و آنچه را ميخواستيم به دست آورديم. فرزاد هوشيدري هم خاطرنشان ميكند نوبت زنان ايران است كه تحت حمايت قرار گيرند چون لايقش هستند. كه كلا توانستهايم زمين يخ در ايران داشته باشيم. قبل از آن اكثر بازيكنهاي ما بازي كردن روي يخ برايشان آرزو بود چون نداشتيم. در سه سال گذشته با توجه به اينكه مجموعه ايرانمال سرمايهگذاري را انجام داد و اين زمينه را ايجاد كرد تا ما از همان موقع تمريناتمان را آغاز كنيم، اردوهاي ما در فواصل مختلف برگزار ميشد. اول با يك جلسه در هفته تا سه ماه قبل از اعزام. در سه ماه آخر اردوها متمركز شد. فقط افرادي كه دعوت شدند… در اين سه سال گذشته با توجه به شرايطي كه وجود داشت و مهمترينش كرونا بود، خيلي همهچيز سخت بود ولي در نهايت تلاشمان را كرديم. اولين هدف ما شركت در مسابقات آسيايي بود كه خوشبختانه توانستيم اين كار را انجام بدهيم و موفق شويم.
شبکهسازی جواب نداد
روزنامه فرهیختگان:خبر رسمی هنوز اعلام نشده اما ظاهر امر حاکی از این است که سه کانال تلویزیونی نهال، پویا و امید قرار است ادغام شوند. کانالهای پویا و نهال زیر مجموعه شبکه کودک هستند. تمایز قائل شدن بین دو مفهوم کانال و شبکه تلویزیونی هم از ابتکارات خود صداوسیماست؛ چه اینکه کانال درواقع چیزی نیست جز ترجمه فارسی از عبارت انگلیسی channel.از ابتدا تقسیم وظایف کردند که پویا برنامههایش را برای کودکان زیر ۶ سال تولید کند و نهال هم برای کودکان ۶ تا ۱۲ ساله و بعدها شبکه امید به عنوان شبکه تخصصی نوجوانان به این مجموعه اضافه شد. نهال در مهر ۱۳۹۴ راهاندازی شد، پویا در فروردین ۹۵ و امید از مرداد ۹۶. از همان زمان خیلیها به این تکثر شبکهها یا اصطلاحا کانالهای تلویزیونی خوشبین نبودند. این به دلیل بیفایده دانستن تولید محتوای تلویزیونی برای کودکان و نوجوانان نبود. اتفاقا همه در این زمینه احساس خلا میکردند اما نوع رفتار تلویزیون در اضافه کردن شبکههایی که کپی همدیگر بودند، روال و سیاقی را نشان میداد که منتقدان بسیاری داشت. درحقیقت تلویزیون به طور همزمان داشت از تولید محتوا و کیفیت همان محتوای محدود تولیدشده، میکاست و به تعداد کانالهای تلویزیونیاش اضافه میکرد. پرواضح است که این وضعیت برآمده از حرکت به سمت منافع مدیران کمکار و غیردلسوز بود. مدیرانی که دغدغههای واقعی برای رشد و اعتلای سازمان تحت امرشان نداشتند و بیشتر میخواستند با اضافه کردن تعداد شبکهها برای خودشان کارنامهسازی کنند. حالا خبر میرسد که قرار است نهال و پویا و امید ادغام شوند. این آیا به بالاتر رفتن کیفیت محصولات شبکه جدیدی که حاصل تجمیع قبلیهاست کمک خواهد کرد یا نوع دیگری از کارنامهسازی خواهد بود که ذیل عنوان چابکسازی و ساییدن هزینههای نابجا و موازیکاریهای غلط انجام میگیرد؟ به آنچه که باید دقیق نگاه کرد، پتانسیل فعلی صداوسیما در تولید است؛ چه به لحاظ کمیت و چه کیفیت. حالا چه تعداد شبکهها بیشتر شوند و چه کمتر در این موضوع تفاوتی ایجاد نمیکند.
گوشمالی غیررسمیها
روزنامه همشهری:خورشید چند روزی است در مرزهای شرقی از فضایی پرگردوغبار طلوع میکند. مرزهایی که 166سال پیش یعنی در سال 1236خورشیدی با دسیسههای انگلیس دستخوش تغییر و تحول شد. حال مدتی است که میدان ترکتازی طالبان افغانستان شده است. گروهی که هنوز 2 سال از سلطه دوبارهاش بر کابل نگذشته، اما در همین زمان کم آنچنان در مرز سیاسی ایران گرد و خاک به پا میکند که گویی میلی به آرامش ندارد.جمهوری اسلامی ایران از مبدأ مرداد 1400و پس از سقوط کابل، گرچه مراوداتی با طالبان برقرار کرد، اما هیچگاه طالبان را همه واقعیت افغانستان ندانسته و همواره بر حکومت همهشمول و فراگیر با حضور تمام گروههای قومیتی و سیاسی افغانستان به جای حکومت طالبشمول و تکصدایی تأکید کرده است. در عین حال واگذاری سفارت افغانستان در تهران به نماینده طالبان در اسفندماه 1401، اقدامی از سر حسن نیت از سوی ایران بود تا ضمن کمک به این گروه برای مدیریت اوضاع و رسیدگی به امور مهاجران و پناهجویان افغانستانی ساکن در ایران، همچنین روند توافقات دوجانبه گذشته میان دولتهای تهران و کابل پیگیری شود.
دور شدن از مدل آلمانی!
روزنامه اطلاعات:آلمان ها را همه به نظم، انضباط و مدیریت در امور می شناسیم.آنان در فوتبال هم از این خصیصه مستثنی نیستند. مدیریت ورزشی آلمانی همواره زبانزد صاحبنظران فوتبال دراروپا و جهان است. تصمیم های اصولی و حساب شده، برنامه ریزی بلند مدت، تمرکز روی فوتبال پایه، اقدام برای پرورش نسل فرهیخته فوتبالی و چشم انداز بلند مدت موفقیت، جزئی جدانشدنی در فوتبال ژرمن هاست.در جام جهانی ۱۹۹۸ کارشناسان از تیم پیر آلمان انتقاد فروان داشتند و سرمربی وقت ژرمن ها- برتی فوکس- توانست تیم را به مرحله بعد ببرد. البته که با قرعه آسانی در دور گروهی مواجه شدند و با ۲ برد برابر ایالات متحده و ایران و تساوی برابر یوگسلاوی با ۷ امتیاز به مرحله بعد صعود کردند. سبک بازی آلمان و بازیکنان پا به سن گذاشته گویای این مطلب بود که یکی از پرافتخارترین تیم های جهان نیاز به پوست اندازی و تغییرات ویژه دارد. آنها در یک چهارم نهایی مغلوب کرواسی قدرتمند شدند و استارت تغییرات از همان سال زده شد و گام به گام با سرمایه گذاری روی فوتبال پایه عملکرد درخشانی را در دوره های بعدی جام جهانی رقم زدند. از ۶ دوره اخیر جام جهانی یک عنوان قهرمانی، یک عنوان نایب قهرمانی و ۲ مقام سومی دستاورد بزرگ من شافت بود.همین رویکرد در فوتبال باشگاهی آلمان هم دیده می شود و حرف و هدف اصلی در فوتبال باشگاهی نظم و انضباط تیمی است و معمولا بازیکنان آلمان تکنیک فردی بالایی ندارند اما در قالب تیم، درخشان ظاهر می شوند. خاطرات لژیونرهای ایرانی شاغل در بوندس لیگا گواه این ادعاست.اما یک ناترازی آشکار در سطح اول فوتبال آلمان همواره وجود دارد و آن هم اینکه بایرن مونیخ همواره قهرمان لیگ می شود و ۱۷ تیم دیگر برای سایر عناوین می جنگند.عصر شنبه وتا دقیقه ۸۹ ،بوندس لیگا در آستانه اهدای جام به تیم دیگری غیر از بایرن بود ، اما سرنوشت این لیگ هم در یک دقیقه پایانی تکراری از آب در آمد و بازهم بایرن مونیخ برای یازدهمین بار متوالی قهرمان شد. شایستگی های تیم دوست داشتنی دورتموند را نمی توان نادیده گرفت اما لغزش بایرن در انتهای فصل داستان اصلی غیر از درخشش دورتموند بود.
لایحهای برای مبارزه با معلول
روزنامه جمهوری اسلامی: مبارزه با معلول به جای برخورد با علت، یکی از ابتلائات حکمرانی کنونی کشور ماست. برای حل مشکل خودرو، وزیر عوض میکنند، بورس را بکار میگیرند، شورای رقابت را فعال میکنند، به قرعهکشی متوسل میشوند، پول مردم را در بانکها بلوکه میکنند و… با اینحال، مشکل همچنان پابرجاست و حتی شدیدتر هم میشود. اینها چون مبارزه با معلولند، جواب نمیدهند. برای حفاظت از ارزش پول ملی و جلوگیری از تورم و گرانی، وعده میدهند، به تعزیرات متوسل میشوند، علیه این و آن شعار میدهند، خبر بازداشت فلهای دلالان ارز را منتشر میکنند، به بورس دخیل میبندند، رئیس کل بانک مرکزی عوض میکنند، سراغ راهکارهای روسی هم میروند ولی نه دلار به فرمان آنها درمیآید و نه تورم مهار میشود و پول ملی هم هر روز بیارزشتر میشود. این حضرات، به جای اینکه برجام را احیا کنند و به افایتیاف بپیوندند، میگویند زندگی مردم را به فلان و بهمان گره نمیزنیم در حالی که میبینند زندگی مردم به این چیزها گره خورده و هر روز هم این گره محکمتر و کورتر میشود. اینهم به خاطر چسبیدن به معلول بجای مبارزه با علت است.بعد از انتشار لایحه حجاب، نقدهائی از نگاههای متفاوت به این لایحه صورت گرفت که هرچند بعضی در جهت مخالفت و بعضی دیگر با هدف تشدید محتوای آن بودند ولی وجه اشتراک تمام آنها اینست که همگی این لایحه را ناکارآمد میدانند. این درست است که لایحه حجاب، ناکارآمد است ولی فراتر از آنچه تاکنون در نقد آن گفته و نوشته شده اینست که این اقدام، صرفاً مبارزه با معلول است و غفلت کامل از علت. حتی اگر ایرادهائی که منتقدان مختلف این لایحه تاکنون مطرح کردهاند برطرف شوند و لایحهای بدون عیب و نقص جای آن را بگیرد، این نوع مبارزه با کشف حجاب راه به جائی نخواهد برد، زیرا کشف حجاب و سایر رویگردانیها از احکام دینی معلول هستند و مبارزه با معلول هرگز موفق نخواهد بود. هر مبارزهای فقط وقتی جواب خواهد داد که علت را هدف قرار دهد. تا زمانی که علتها وجود دارند، برخورد کردن با معلول نتیجهای غیر از اتلاف وقت و نیرو و امکانات نخواهد داشت.
بازخوانی تاریخ در جعبهجادو
روزنامه جامجم :اگر کارنامه تولیدات تلویزیون را نگاه کنیم به نامهای زیادی برمیخوریم که جزو آثار تاریخی سیما بودند و هر کدام به روایت بخشی از تاریخ ایران و اسلام پرداختند. با استناد به همین کارنامه میتوان گفت ساخت مجموعههای تاریخی یکی از دغدغههای سازندگان آن و همچنین صداوسیما به عنوان سفارشدهنده است که معمولا آثار درخور توجهی را راهی آنتن کردهاست.مخاطبان تلویزیون احتمالا سریالهای امام علی(ع)، مردان آنجلس، ولایت عشق، تنهاترین سردار، معصومیت از دست رفته، روشنتر از خاموشی، یوسف پیامبر(ع)، فرستاده، مختارنامه و… را به خاطر دارند. برخی از این آثار حتی محبوبیتشان به داخل مرزها هم محدود نبوده و در بعضی کشورهای همسایه دیده شدند. در این روزها هم تعدادی سریال تاریخی برای جعبه جادو در حال تولید است یا با پایان تصویربرداری و گذراندن مراحل پستولید به پخش نزدیک شدهاست. «جامجم» در این گزارش، جزئیات تعدادی از این قصههای تاریخی تلویزیون را آوردهاست. یکی از سریالهایی که چند سالی است درباره ساخت آن خبرهایی میشنویم، مجموعه تلویزیونی حضرت معصومه(س) است. به تازگی همزمان با ولادت این بانوی گرامی، تهیهکننده این پروژه توضیحاتی درباره آخرین وضعیت آن بیان کرد. مجتبی امینی خبر از اتمام مرحله پیشتولید صفر سریال(الف ویژه) حضرت معصومه(س) داد و گفت: آرت بوک فاخری در این مرحله تهیه و تدوین شده که نقشه راهی برای پیش تولید و تولید این اثر را ترسیم و روایت کردهاست. همچنین برای اولین بار در صنعت فیلمسازی کشورمان از هوش مصنوعی در طراحی و اجرای این پروژه نیز بهره گرفتهایم که نتایج استفاده از آن در تولید این اثر فاخر مشهود و ملموس خواهد بود. امینی ادامه داد: تیم تولید سریال با توجه به اتمام مرحله پیش تولید صفر، به محض آماده شدن شرایط از سوی سازمان صداوسیما و سیمافیلم آمادگی کامل برای شروع پیشتولید نهایی این اثر فاخر را دارد. این مجموعه تلویزیونی یکی از آثاری بود که مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم هم اخیرا در نشستی درباره آن صحبت کرد .
//انتهای پیام