خشونت خاموش/ دیدار پیام‌ها / باغ‌های سیمانی پایتخت

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز همچنین به بررسي مناسبات ايران و افغانستان از ، واکنش‌ها به پیروزی مجدد اردوغان ، تلاش دوباره شهرداری برای ساخت‌و‌ساز در حریم‌های سبز تهران ، چه کسانی جامعه را به سمت فاشیسم می‌برند؟، گردهمایی تهرانی‌ها به عشق امام رضاع در میدان خراسان و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز سخنان حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار آقای «هیثم بن طارق آل‌سعید» سلطان عمان و هیات همراه در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي مناسبات ايران و افغانستان از ، واکنش‌ها به پیروزی مجدد اردوغان ، تلاش دوباره شهرداری برای ساخت‌و‌ساز در حریم‌های سبز تهران ، چه کسانی جامعه را به سمت فاشیسم می‌برند؟، گردهمایی تهرانی‌ها به عشق امام رضاع در میدان خراسان  و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

دیدار پیام‌ها

روزنامه وطن امروز: حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای رهبر حکیم انقلاب اسلامی صبح روز گذشته در دیدار آقای «هیثم بن طارق آل‌سعید» سلطان عمان و هیات همراه، روابط ایران و عمان را روابطی دیرینه و ریشه‌دار و خوب خواندند و گفتند: ما معتقدیم گسترش روابط ۲ کشور در همه زمینه‌ها، به نفع هر ۲ طرف است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، ایشان با اشاره به مذاکرات طرف‌های ایرانی و عمانی، خاطرنشان کردند: نکته مهم آن است که این مذاکرات تا رسیدن به نتایج محسوس، به صورت جدی پیگیری شود و در نهایت ارتباطات گسترش یابد.رهبر حکیم انقلاب اسلامی به موضوع خطر حضور رژیم صهیونیستی در منطقه نیز اشاره کردند و افزودند: سیاست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن، ایجاد اختلاف و نبود آرامش در منطقه است، بنابراین همه کشورهای منطقه باید به این موضوع توجه داشته باشند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: افزایش همکاری عمان و ایران حائز اهمیت است زیرا ۲ کشور در آبراه بسیار مهم تنگه هرمز دارای اشتراک هستند.رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: ما از این موضع استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره اظهار خرسندی سلطان عمان از آغاز مجدد روابط ایران و عربستان گفتند: این موضوعات نتیجه سیاست خوب دولت جناب آقای رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است.ایشان در پایان اظهار امیدواری کردند با گسترش ارتباطات دولت‌ها، امت اسلامی شوکت و عظمت خود را بازیابد و در کنار هم قرار گرفتن ظرفیت‌ها و امکانات کشورهای اسلامی، به نفع همه ملت‌ها، کشورها و دولت‌های اسلامی باشد.در این دیدار که حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی، رئیس‌جمهور نیز حضور داشت، آقای «هیثم بن طارق آل‌سعید» سلطان عمان با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، سیاست عمان را گسترش روابط با همسایگان بویژه جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: در مذاکرات تهران، درباره عرصه‌های مختلف همکاری، گفت‌وگو و تبادل نظر شد و امیدواریم با استمرار این گفت‌وگوها، روابط ۲ کشور بیش از پیش گسترش یابد و نتایج عملی آن برای هر ۲ طرف مشهود شود.

 

ضربه كاري به سيستان

روزنامه اعتماد: مناسبات ايران و افغانستان از نظر تاريخي به قبل و بعد از كمال‌خان تقسيم مي‌شود. از زماني كه اين سد تاسيس شد دولت‌هاي مختلف افغانستان تصميم گرفتند كه به ايران آبي تخصيص ندهند. سند توسعه آب افغانستان با امضاي اسماعيل خان پيش مي‌رود. ما جايگزيني براي آب سيستان نداريم و اين خيال است كه مي‌توانيم از درياي عمان آب مورد نياز سيستان را تامين كنيم. در اين استان هم مانند ساير نقاط سه نوع مصرف وجود دارد: مصرف آب شرب كه حدود 60 تا 70 ميليون متر مكعب در سال است و ممكن است با هر هزينه‌اي از درياي عمان تامين شود. قسمتي از آن كشاورزي است كه آن‌هم قابل تامين است. اما اگر نتوانيم محيط زيست را درست كنيم و با وجود اين گردوخاك كسي نمي‌تواند در آن منطقه زندگي كند؛ حيات سيستان به‌طور مستقيم به آب هيرمند وابسته است و نمي‌توانيم از آب هيرمند بگذريم.    سد بخش‌آباد در حال تاسيس است و هنوز هم هيچ اقدامي براي آن انجام نشده است. همه مقامات افغانستان ادعا مي‌كنند كه به معاهده 1351 پايبندند، اما در عمل خلاف آن را نشان مي‌دهند، آنها نمي‌خواهند آب را بدهند.    مساله مهم ديگر اين است كه افغانستان به سمت نهرسازي هم رفته است. دولت ايران با مصرف زيادي از آب در نزديك مرز خود مواجه است كه نمي‌تواند با آن كاري انجام دهد. فروردين سال ۱۴۰۰، زماني كه قرار بود سد كمال‌خان در افغانستان افتتاح شود، اشرف غني رييس‌جمهوري وقت افغانستان در مراسم افتتاحيه اين سد از نفت در برابر آب گفت، اما تاكيد كرد كه بر معاهده سال ۱۳۵۱ ميان اين دو كشور كه بر حقابه هيرمند امضا شده، پايبند است. با وجود اينكه دولت‌هاي مختلف افغانستان هميشه از پايبندي به اين معاهده مي‌گويند، اما ساخت سدهاي متعدد و سياست آبي اين كشور در قبال همسايه غربي خود، خلاف آن را نشان مي‌دهد.

 

چراغ سبز ایران به مصر

روزنامه خراسان:حضرت آیت‌ا… خامنه‌ای رهبرمعظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار آقای «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان و هیئت همراه، روابط ایران و عمان را روابطی دیرینه و ریشه‌دار و خوب خواندند و گفتند: ما معتقدیم گسترش روابط دو کشور در همه زمینه‌ها، به نفع هر دو طرف است. ایشان با اشاره به مذاکرات طرف‌های ایرانی و عمانی، خاطر نشان کردند: نکته مهم آن است که این مذاکرات تا رسیدن به نتایج محسوس، به صورت جدی پیگیری شود و در نهایت ارتباطات گسترش یابد.رهبر انقلاب اسلامی به موضوع خطر حضور رژیم صهیونیستی در منطقه نیز اشاره کردند و افزودند: سیاست رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن، ایجاد اختلاف و نبود آرامش در منطقه است، بنابراین همه کشورهای منطقه باید به این موضوع توجه داشته باشند. افزایش همکاری عمان و ایران حائز اهمیت است حضرت آیت‌ا… خامنه‌ای خاطر نشان کردند: افزایش همکاری عمان و ایران حائز اهمیت است زیرا دو کشور در آبراه بسیار مهم تنگه هرمز دارای اشتراک هستند.رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کردند: ما از این موضع استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم. حضرت آیت‌ا… خامنه‌ای درباره اظهار خرسندی سلطان عمان از آغاز روابط مجدد ایران و عربستان گفتند: این موضوعات نتیجه سیاست خوب دولت جناب آقای رئیسی برای گسترش و تقویت روابط با همسایگان و کشورهای منطقه است. ایشان در پایان اظهار امیدواری کردند با گسترش ارتباطات دولت‌ها، امت اسلامی شوکت و عظمت خود را بازیابد و درکنار هم قرار گرفتن ظرفیت‌ها و امکانات کشورهای اسلامی، به نفع همه ملت‌ها، کشورها و دولت‌های اسلامی باشد. در این دیدار که حجت الاسلام والمسلمین رئیسی رئیس جمهور نیز حضور داشت، آقای «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان با ابراز خرسندی فراوان از دیدار با رهبر انقلاب اسلامی، سیاست عمان را گسترش روابط با همسایگان به‌ویژه جمهوری اسلامی ایران خواند و گفت: در مذاکرات تهران، درباره عرصه‌های مختلف همکاری، گفت‌وگو و تبادل نظر شد و امیدواریم با استمرار این گفت وگوها، روابط دو کشور بیش از پیش گسترش یابد و نتایج عملی آن برای هر دو طرف مشهود شود.

 

دعوت به کار خیابان‌ها از پیرمرد‌های ۷۰، ۸۰ ساله!

روزنامه جوان:از دردناک‌ترین اتفاقات این روز‌ها دیدن پیرمرد‌های ۷۰، ۸۰ ساله‌ای است که قانون، عرف و اخلاق به آن‌ها گفته بازنشسته شده‌اند و دیگر نیاز نیست کار کنند، اما آن‌ها اکنون با تنی رنجور به دنبال لقمه‌ای نان در خیابان‌ها می‌چرخند، چون عملاً روی کاغذ بازنشسته شده‌اند.در روزگاری که واحد پول ملی کشور برای خودپرداز‌های بانک‌ها از ۵۰۰ هزار و گاه حتی یک میلیون ریال آغاز می‌شود و بانک‌ها اسکناس‌های کوچک‌تر را اساساً پول به حساب نمی‌آورند، پیرمرد‌های ۷۰، ۸۰ ساله در هیئت تاکسیران، مسافرکش، راهنمای پارکینگ، نگهبان مجتمع مسکونی، دستفروش و متکدی در خیابان‌ها، پارکینگ‌ها، مجتمع‌های مسکونی، ایستگاه‌ها و قطار‌های مترو آینه تمام‌نمایی هستند که نشان می‌دهد سامانه تأمین اجتماعی در ایران با چه وضعیت رقت‌بار و اندوهناکی روبه‌رو است.ظاهراً قرار ما با تأمین اجتماعی این بوده که حداقل‌های یک زندگی معمولی و آبرومند را بعد از ۳۰ سال کار در اختیار یک بازنشسته قرار دهد، اما حالا تأمین اجتماعی زیر قرار خود زده‌است. امروز کدام بازنشسته با طیف متنوعی از هزینه‌ها می‌تواند با ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان در روز زندگی کند؟نکته مهم‌تر، تبعات اجتماعی و ملی رها کردن و دست‌کم گرفتن این موضوع است. سخن رهبر انقلاب در این‌باره دقیق است: «هر چه وضع بازنشستگان در کشور بهتر باشد، کارکنان فعلی دولت با دلگرمی بیشتری کار می‌کنند.»

 

واکنش‌ها به پیروزی مجدد اردوغان از طالبان تا ترامپ تبریک گفتند

روزنامه کيهان: کمیسیون عالی انتخابات ترکیه شامگاه یکشنبه اعلام کرد که «رجب طیب اردوغان»، برای دوره جدید ریاست جمهوری این کشور پیروز شد. «احمد یانار»، رئیس ‌کمیسیون عالی انتخابات ترکیه، همان شبِ انتخابات دور دوم گفت که نتایج نشان می‌دهد «اردوغان» 53 درصد آراء و «قلیچداراوغلو» ۴۷ درصد آراء را به دست آورده‌اند. پس از قطعی شدن پیروزی اردوغان، او که خیلی ذوق‌زده بود به روی سقف یک اتوبوس در اسلامبول رفت و برای مردم آواز خواند. او سپس با تبریک به مردم گفت: «ما عاشق اسلامبول هستیم، کار خود را با اسلامبول شروع کردیم و با آن ادامه خواهیم داد.» او که گویا خوشحالی به سخن و دادن وعده‌های بزرگ وادارش می‌کرد، گفت: «شما دوباره این وظیفه را به ما دادید، ما با هم قرن ترکیه را خواهیم ساخت.» همچنین هواداران اردوغان در شهرهای مختلف از جمله آنکارا و اسلامبول به خیابان‌ها آمده‌ و پیروزی او را جشن گرفتند.رجب طیب اردوغان این مرد ۶۹ ساله از ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۸ شهردار اسلامبول بود و سپس به بالاترین مدارج اجرایی کشورش راه یافت. او حزب اسلامی در ابتدا میانه‌روی و سپس کمی‌ تند و تیزِ «عدالت و توسعه» را در سال ۲۰۰۱ میلادی تأسیس کرد و یک سال بعد با این حزب به پیروزی رسید. اردوغان از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۴ نخست‌وزیر ترکیه بود و سپس با تغییر قانون اساسی و تبدیل ساختار پارلمانی به ریاست جمهوری از مقام خود کناره‌گیری کرد و به ریاست‌جمهوری رسید. از آن زمان او کوشیده تا دایره اختیارات خود را افزایش دهد و در ۲۰۱۷ با برگزاری رفراندوم، مجموعه‌ای از اصلاحات را در قانون اساسی ترکیه انجام داد که قدرت مقام ریاست‌جمهوری را بیش از پیش کرد. سلطه اردوغان بر سیاست، دولت و نظام قضایی ترکیه در تاریخ ۱۰۰ سال گذشته این کشور بی‌سابقه است. او در ۲۰۱۲ تا آنجا پیش رفت که تقسیم قدرت را یک «مانع» توصیف کرد.

 

باغ‌های سیمانی پایتخت

روزنامه شرق: شهرداری تهران لایحه جدیدی به شورای شهر درباره تصمیم‌گیری برای ساخت‌وساز در باغات تهران ارسال کرده است. برخی از اعضای شورای شهر تهران از جزئیات این طرح اطلاعی ندارند و برخی نیز تمایلی ندارند درباره این لایحه گفت‌وگو کنند‌. روز گذشته متن این لایحه منتشر شد. بر اساس لایحه پیشنهادی برای باغات زیر 750 متر، سطح اشغال 40 درصد پیش‌بینی شده است‌. همچنین در این بند تأکید شده است هرگونه احداث بنای بلندمرتبه (12 طبقه و بیشتر) یا سطح اشغال بیش از 30 درصد در باغات، با ارائه طرح امکان‌سنجی، قابلیت رسیدگی در کمیسیون ماده 5 را خواهد داشت. برخی فعالان شهری معتقدند لایحه ارسال‌شده به شورای شهر تهران در صورت تصویب و اجرا، چیزی از باقی‌مانده باغات تهران نخواهد گذاشت و میراث طبیعی شهر نابود خواهد شد. آرش میلانی‌، رئیس کمیته محیط زیست شورای پنجم شهر تهران، در توییتی این لایحه را بدتر از برج‌باغ توصیف کرده و نوشته است: پس از یک سال لایحه‌ای بدتر از برج‌باغ بازگشته، مجهز به اره‌هایی برنده‌تر برای دریدن بقایای باغات تهران؛ در فضایی که سنگرهای مقاومت در شورای عالی شهرسازی و معماری ترک برداشته است.تهیه‌کنندگان در توجیه این لایحه به استناد درخواست‌های پروانه ساخت اعلام کرده‌اند که سازندگان به دلایل متعدد از‌جمله صرفه اقتصادی، تمایلی به ساخت‌وساز ندارند و برای حفظ فضای سبز موجود نیز تلاشی نکرده‌اند و زمینه نابودی باغات باقی‌مانده فراهم شده است‌. تهیه‌کنندگان بر نگاه صفر و صدی تدوین‌کنندگان قوانین در حوزه باغات اشاره و بر حرکت به سمت ایجاد تعادل میان منفعت عمومی و خصوصی تأکید کرده‌اند. ساماندهی ساخت‌وساز در باغات شهر تهران با حفظ اصول توسعه پایدار، به‌ویژه حفاظت از محیط زیست و تبیین فرایند ویژه در کلیه مراحل صدور پروانه، نظارت بر عملیات عمرانی و صدور انواع گواهی و تهیه دستور کار خاص برای پایش مستمر باغ در دوران بهره‌برداری، دیگر موضوعاتی است که در این لایحه به آن اشاره شده است‌.

 

خشونت خاموش

روزنامه ایران:دکتر علی انتظاری، رئیس دانشکده علوم‌اجتماعی دانشگاه علامه‌ طباطبایی: در امور فرهنگی و اجتماعی، گاه «گفت‌وگو»، گاه «اقناع» و حتی در سطوحی «مجادله» راهگشا‌ست. کسانی که دوگانه «گفت‌وگو» و «اقناع» را طرح می‌کنند جامعه را به سوی فاشیسم می‌برند و زمینه را برای خشونت در جامعه فراهم می‌کنند.یکی از موضوعاتی که این روزها، محل مناقشه برخی از اهالی فکر واقع‌ شده، صحبت از «شرایط گفت‌وگو» و طرح دوگانه «گفت‌وگو» و «اقناع» است تا آنجا که برخی برای رویکرد اقناعی در حل مسائل جامعه، اساساً اعتباری قائل نیستند. در حالی که طرح دوگانه «گفت‌وگو» و «اقناع» گزاره درستی نیست؛ چرا که جامعه در سطوحی به «گفت‌وگو» و در سطوح دیگری هم به «اقناع» نیاز دارد و اساساً هدف از بکارگیری این دو رویکرد ارتباطی «دعوت به حقیقت» است.در این راستا، خداوند در آیه 125 سوره نحل می‌فرمایند: «ادعُ إِلىٰ سَبیلِ رَبِّک بِالحِکمة وَالمَوعِظَة الحَسَنَة ۖ وَجادِلهُم بِالَّتی هِی أَحسَنُ ۚ اِنَ رَبَّک هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبیلِهِ ۖ وَهُوَ أَعلَمُ بِالمُهتَدینَ/ با حکمت و اندرز نیکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنان به روشی که نیکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسی بهتر می‌داند چه کسی از راه او گمراه شده است؛ و او به هدایت‌یافتگان داناتر است.»انسان‌ها در یک جامعه صرفاً به‌دلیل اینکه نیاز به تعامل دارند، باهم وارد گفت‌وگو نمی‌شوند بلکه در هر گفت‌وگویی تلاش می‌شود دیگری به حقیقت و تعالی دعوت ‌شود. از این رو، اگر ما قائل به این باشیم که اساساً حقیقتی وجود ندارد و هر کس روایت خود را از حقیقت ارائه می‌کند، دیگر گفت‌وگو موضوعیتی نخواهد‌ داشت. ضمن اینکه این گزاره که «حقیقتی وجود ندارد» نیز خود به نوعی بیان‌کننده یک حقیقت است. بنابراین، انسان‌ها مدام در حال دعوت یکدیگر به حقیقت هستند.آنان که صرفاً بر «گفت‌وگو» تأکید کرده و از «اقناع» پرهیز می‌کنند، جامعه را یک جامعه برابر می‌دانند، در حالی که جامعه اساساً برابر نبوده و خداوند جامعه را برابر خلق نکرده است. «همبستگی اجتماعی» اتفاقاً در نتیجه شرایط اجتماعی نابرابر ایجاد می‌شود؛ وقتی برخی در بعضی از خصیصه‌ها نسبت به دیگران برتری دارند، نفس این نابرابری باعث تسخیر متقابل، تقسیم کار و همبستگی می‌شود. بنابراین، اگر به این گزاره که «گفت‌وگو در شرایط نابرابر ممکن نیست» قائل باشیم، عملاً باید قید گفت‌وگو را بزنیم؛ چون برابری در جامعه اساساً امکان‌پذیر نیست. قائلان به چنین گزاره‌ای، جامعه را به سوی فاشیسم می‌برند و زمینه را برای خشونت فراهم می‌کنند.پزشک و بیمار نمی‌توانند بر سر دارو و نوع درمان با هم گفت‌وگو کنند!

 

اجتماع باشکوه در صحن خراسان

روزنامه همشهری:ساعت 8 شب دوشنبه هشتم خرداد، در آستانه سالروز میلاد امام رضا(ع)، امام هشتم شیعیان، جمع کثیری از مردم تهران، از زن و مرد تا پیر و جوان، با هر دیدگاه و سلیقه و پوششی، خودشان را به میدان خراسان و معابر و خیابان‌های اطراف رساندند تا در اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها شرکت کنند؛ مردمانی که صدها کیلومتر دورتر از مشهدالرضا و مقبره امام رئوف برای عرض ارادت به غریب‌الغربا رهسپار میدان خراسان شدند که از میدان‌های آیینی شهر و گذرگاه زائران به مشهد مقدس است. در میدان بزرگ شهر و معابر اطراف آن از جمله خیابان‌های هفده شهریور، خاوران و خراسان مملو از جمعیت بود؛ هرکس به طریقی سهم و نذر خودش را ادا می‌کرد. گروهی، موکب‌های مردمی را علم کرده و از زائران و مشتاقان امام‌رضا(ع) پذیرایی می‌کردند، گروهی دیگر در قالب فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ارائه خدمات، همپای جمعیت انبوهی که رهسپار این پویش و جشن بزرگ معنوی شده بودند، در برگزاری و برپایی این ضیافت بزرگ سهیم شدند. برنامه با قرائت قرآن و صلوات خاصه امام رضا(ع) با حضور خادم‌یاران آستان قدس آغاز شد. نورافشانی، سخنرانی حجت‌الاسلام شهاب مرادی و اجرای سرود خواهر و برادری مداحان اهل‌بیت(ع) از دیگر بخش‌های اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها بود. در ادامه شعرخوانی فرشته سادات حسینی، خواهر شهید مرزبان با عنوان «خواهر و برادری» را که عنوان این پویش مردمی بود، شاهد بودیم. آرتین سرایداران و خواهرش که پدر و مادرشان را در عملیات تروریستی سال گذشته در شاهچراغ از دست داده بودند هم در این مراسم حضور داشتند و به‌عنوان یک خواهر و برادر الگو از آنها تقدیر شد. علاوه بر این از ناوگروه ارتش که در این ۸‌ماه کل دنیا را طی کرده‌اند دعوت به عمل آمده بود و از آنها نیز تقدیر شد. چاوش‌خوانی برای اعزام نمادین کاروانی به مشهد مقدس و زیارت امام رضا(ع) هم از دیگر بخش‌های جالب این مراسم بود. برنامه توسط دوربین‌های تلویزیونی پوشش داده می‌شد و عکاسان دوربین به دست، در حال شکار تصاویر و لحظه‌های ناب و ماندگار این پویش بودند. 40 موکب و 22 غرفه فرهنگی، تفریحی و ورزشی میزبان زائرانش بودند. کتاب، پرچم زرد مزین به نام مبارک امام‌رضا(ع) در غرفه ها به چشم می خورد.  اینجا مسیری برای رسیدن به معشوق است. زنان و مردانی که کالسکه به دست همراه با نوزادانشان در این گردهمایی حاضر شدند. خبرنگار همشهری به سراغ یکی از افرادی رفت که می گوید به عشق امام هشتم ساعت 8 شب در مراسم حاضر شده است. شهروندان تهران در هر شرایطی خود را به میدان خراسان رساندند. ازدحام جمعیت به چشم می‌خورد و حتی کم‌توانی هم مانع حضورشان نشد. اینجا تهران، حوالی میدان خراسان است. اقشار مختلف با حضور در این مراسم یک صدا سلام دادند؛ به تو از دور سلام.

 

بازی جدید «سیا» در اقلیم کردستان

روزنامه جام جم:رسانه‌ها به نقل از اقلیم کردستان خبر دادند شرکت‌های آمریکایی دو مرکز هوش مصنوعی را که به منطقه کردستان عراق آورده‌اند در آینده نزدیک افتتاح خواهد کرد. آمریکایی‌ها از چند سال پیش فعالیت‌های گسترده‌ای را برای استفاده از این فناوری انجام داده‌اند و آخرین خبرها هم حاکی از ایجاد دو مرکز ثابت و همچنین چند مرکز مربوط به سازمان سیا در مناطق مختلف کردستان عراق است.موضوع به‌کارگیری این فناوری مدت‌هاست که حداقل زمینه آن در افکار عمومی جهانی فراهم شده و تصور می‌کنم بخشی از این موضوع زیرمجموعه‌ای از طرح جنگ ستارگان ریگان است.جنگ ستارگان پروژه عظیم جهانی بود که هزینه آن برای آمریکایی‌ها قابل تحمل نبود. تصورم این است سیر بررسی‌هایی که وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) انجام داد، بعدها به این نتیجه رسید که در بخشی از زیرپروژه‌های جنگ ستارگان می‌توانند برای بخش الکترونیک استفاده کنند.اگر کلان آن پروژه به‌دلیل هزینه بالای آن برای پنتاگون قابل پیگیری نبود ولی زیر پروژه‌ها امکان بهره‌برداری در بخش الکترونیک و هوش مصنوعی داشت و امروز هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که ابعاد تجاری، اقتصادی، نظامی و امنیتی دارد. از آنجا که آن حوزه از سوی آمریکایی‌ها برای زمینه‌های مختلف به‌کار می‌رود باید دید که در کجا شرایط ایمن برای ایجاد پایگاه خصوصا در عرصه‌های امنیتی و نظامی وجود دارد تا بتوانند آنجا را به‌عنوان یک نقطه استقرار و به‌کارگیری این تکنولوژی انتخاب کنند.تصور نمی‌کنم که حداقل وضعیت فعلی عراق یا اقلیم کردستان که دستخوش تحولاتی در آینده است، محل مناسبی برای استقرار پایه این تکنولوژی برای ماموریت‌های ضد ایرانی‌شان باشد. هر چند آمریکا تلاش می‌کند از آذربایجان به‌عنوان یک نقطه بسیار ایمن‌تر علیه ایران استفاده کند تا اقلیم کردستانی که ممکن است دستخوش تحولاتی سیاسی، امنیتی، حزبی و حتی حکمرانی شود. همچنین آمریکا از امارات خیلی بهتر، ساده‌تر و کم هزینه‌تر می‌تواند علیه ایران استفاده کند. کما این‌که این کار را انجام دادند و در این حوزه پروژه‌های مشترکی با رژیم صهیونیستی دارند و ممکن است همین اقدام را در کویت هم انجام دهند.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.