واشنگتن نگران از گسترش همکاریهای اقتصادی کشورهای آفریقایی با ایران و روسیه، تلاش میکند با تهدید آنها به کنار گذاشتن توافقات سودآور، کشورهای قاره سیاه را از این همکاریها باز دارد.
به گزارش شهروند آنلاین، تارنمای ایست افریکن نوشت: آمریکا میگوید که متحدانش با ایران و روسیه همکاریهایی دارند و درمعرض از دست دادن اعتبار خود هستند به همین دلیل آنها را درباره کنار گذاشتن توافقات سودآور تحت فشار قرار میدهد.
برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی در دیدار روز گذشته خود با ویلیام روتو (William Ruto) رئیسجمهوری کنیا، خطاب به متحدان آمریکا در آفریقا گفت: کشورهای آفریقایی مراقب اعتبار اقتصادی ایران و روسیه باشند.
او با این حال مدعی شد که آمریکا قصد دخالت در روابط دوجانبه کنیا یا هر کشور دیگری را ندارد.
این مقام آمریکایی همچنین ادعا کرد که ایران و روسیه به لحاظ اقتصادی منزوی هستند و به دنبال شرکا و راههای جدید برای روابط اقتصادی خود هستند.
این رسانه در بخشی از گزارش خود از تحریمهای آمریکا به بهانه برنامه هستهای ایران اشاره کرده و نوشت: این تحریم تجارت آزاد از جمله فروش نفت را برای ایران دشوار کرده است. روسیه نیز از زمان جنگ اوکراین تحت تحریم قرار دارد.
این رسانه با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به آفریقا نوشت: این سفر بخشی از تازهترین تلاشهای دیپلماتیک ایران از طریق ایجاد ائتلافات جدید است که آمریکا را نگران کرده است.
ایست افریکن در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به روابط ایران و روسیه افزود: ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تاریخ ۲۰ ژوئیه مدعی شد که تکنسینهای روسیه به برنامه موشکی و سامانه پرتاب فضایی ایران کمک میکنند.
کمک روسیه میتواند به توسعه موشکهای بالستیک قارهپیما و برنامه فضایی نظامی ایران کمک کند و در نهایت به تقویت قابلیتهای جمعآوری اطلاعات این کشور منجر شود.
این رسانه در پایان به دعوت ائتلاف قدرتهای نوظهور اقتصادی جهان موسوم به بریکس از رئیس جمهوری ایران برای شرکت در پانزدهمین اجلاس بریکس در آفریقای جنوبی اشاره کرد
به گزارش ایرنا، آفریقای جنوبی، که رئیس فعلی گروه بریکس است، از ۲۲ تا ۲۴ اوت (۳۱ مرداد تا ۲ شهریور)، میزبان نشست سران بریکس در ژوهانسبورگ خواهد بود.
آنیل سوکلال (Anil Sooklal)، دیپلمات آفریقای جنوبی مسئول روابط بریکس، درباره این اجلاس گفت: استفاده از ارزهای ملی و کاهش اتکا به دلار آمریکا در دستور کار نشست سران بریکس در ژوهانسبورگ خواهد بود./
انتهای پیام