سفر معنادار اردوغان به نخجوان

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه قرار است فردا (دوشنبه سوم مهرماه) با سفر به منطقه خودمختار نخجوان جمهوری آذربایجان با الهام علی‌اف رئیس جمهور این کشور دیدار کند.

به گزارش شهروند آنلاین، خبرگزاری آنادولوی ترکیه در گزارشی نوشت که روابط دوجانبه، مسائل منطقه‌ای و تحولات اخیر در قره‌باغ محور اصلی گفت‌وگوی رئیس جمهور ترکیه با همتای آذری خود است.

براساس این گزارش، اردوغان و علی‌اف در مراسم کلنگ‌زنی خط انتقال گاز ایگدیر-نخجوان حضور یافته و مجتمع به روز شده نظامی نخجوان را هم افتتاح خواهند کرد.

آنکارا و باکو در سال ۲۰۲۰ توافق کرده بودند تا از طریق خط لوله گاز ایگدیر-نخجوان، گاز مورد نیاز این منطقه خودمختار توسط ترکیه تامین شود.

این خبر در حالی اعلام می‌شود که به دنبال بازپس‌گیری منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان، ۱۲۰ هزار نفر از ارامنه این منطقه اعلام کرده‌اند که به دنبال انتقال به ارمنستان هستند.

براساس گزارش الجزیره، اولین گروه ۳۰ نفره از ارامنه قره‌باغ امروز یکشنبه از طریق گذرگاه لاچین وارد استان سیونیک در جنوب ارمنستان و هم مرز با ایران شده‌اند.

خبرگزاری اینترفکس روسیه هم گزارش داد که نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان قرار است در روز پنجم اکتبر با الهام علی‌اف دیدار کند.

در خبری دیگر، شبکه خبری الجزیره از قول سرویس امنیت ملی ارمنستان گزارش داد که یک گروه هشت نفری از افرادی را که برای «غصب قدرت» در ارمنستان با استفاده از تسلیحات توطئه کرده بودند، بازداشت کرده است.

برپایه این گزارش، هشت تن از اعضای نهاد غیردولتی میهن‌پرستان به نام «صلیبی‌ها» بر اساس شواهدی که سرویس امنیت ملی ارمنستان می‌گوید با تفتیش خانه‌ها و دفتر این سازمان پیدا کرده است، در این رابطه بازداشت شدند.

در بین اموالی که سرویس امنیت ملی ارمنستان از گروه فوق ضبط کرده می‌توان به اسلحه، مهمات، تپانجه، جلیقه ضدگلوله، دستگاههای ارتباط از راه دور، رایانه و دفترچه‌ یادداشت‌هایی حاوی یکسری نوشته‌های مختلف اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، جامعه بین‌المللی قره‌باغ را به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان به رسمیت شناخته است. باکو ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) عملیاتی را برای کنترل بر این منطقه انجام داد.

آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان در جریان نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد که به درخواست ایروان و پاریس برگزار شده بود، اظهار داشت: در جریان حمله نیروهای جمهوری آذربایجان به منطقه قره‌باغ کوهستانی، زیرساخت‌های اساسی مانند ایستگاه‌های برق، خطوط تلفن و تجهیزات اینترنتی هدف قرار گرفتند و بیش از ۲۰۰ نفر از جمله زنان و کودکان کشته و ۴۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند.

او حمله نیروهای آذربایجان برای بازپس‌گیری منطقه قره‌باغ کوهستانی را «وحشیانه» توصیف کرد و مدعی شد که در جریان این حمله افراد غیرنظامی عامدانه مورد هدف قرار گرفته‌اند.

همزمان جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این نشست ادعاهای ارمنستان درباره پاکسازی قومی را قویا رد کرد.

او اظهار داشت: در جریان مذاکرات اخیر با نمایندگان قره‌باغ کوهستانی، آنها خواستار کمک‌های بشردوستانه از جمله غذا، سوخت برای مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر تاسیسات این منطقه بودند که آژانس‌های دولتی به سرعت در حال تامین این اقلام هستند./

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.