خاخام‌های صهیونیست به گریه افتادند…

شهروندآنلاین نقش تفکرات راهبردی شهید سلیمانی را در تقویت گروه‌های مقاومت بررسی می کند

ساعت 11 و 30 دقیقه صبح روز یکشنبه، 7 دی‌ماه 1387، بود که حمله رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه آغاز شد و تا 22 روز بعد، یعنی 29 دی‌ماه همان سال ادامه یافت. این حمله منجر به شهادت 1500 فلسطینی شد که بیش از 400 نفر از آنها کودک و 111 نفر نیز زنان بودند. قریب به 4500 فلسطینی نیز زخمی شدند.

به گزارش شهروندآنلاین، این حمله در روز اول چنان جنایتکارانه و خونبار بود که 200 نفر از مردم مظلوم فلسطین بر اثر حملات هوایی به شهادت رسیدند و بیش از 700 نفر نیز مجروح شدند. همین جنایات باعث شد این روز با عنوان «یکشنبه سیاه» نام بگیرد.

در  این مطلب اما به برپاخاستن جریان مقاومت علیه این حملات خواهیم پرداخت و شکستی که بر رژیم صهیونیستی تحمیل شد.

عملیات سرب گداخته

چند ماه قبل از شروع حملات روز یکشنبه اسرائیل، دقیقا در تاریخ 19 خرداد 1387، رژیم صهیونیستی با میانجی‌گری مصر قراردادی با گروه‌های مقاومت فلسطین منعقد کرده بود مبنی‌بر آتش‌بسی 6 ماهه که باید تا 19 آذرماه همان سال ادامه می‌یافت، اما رژیم صهیونیستی به قرارداد پایبند نماند. در این قرارداد همچنین عنوان شده بود که محاصره نوار غزه باید رفع شود که اسرائیل این مورد را نیز زیر پا گذاشت و به آن عمل نکرد. اسرائیل 14 آبان همان سال، با شلیک موشکی به نوار غزه، 6 نفر از اعضای جنبش حماس را به شهادت رساند که نشان می‌داد تعهدی نسبت به آتش‌بس ندارد. هرچند جنبش‌های مقاومت در پایان تاریخ آتش‌بس انتقام گرفتند و با شلیک 130 موشک کاتیوشا و خمپاره به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین اطراف غزه، قدرت مقابله خود را به رخ کشیدند. همین پاسخ بهانه‌ای بود برای رژیم صهیونیستی تا جنگی ناجوانمردانه علیه نوار غزه را کلید بزند و مرتکب فجایعی غیرانسانی و خونبار شود.

هدف قرار دادن اهداف غیرنظامی

یکی از مشخصات مهم این جنگ هدف قرار دادن نقاطی بود که به هیچ وجه نظامی نبود، بلکه محل تجمع مردم بی‌پناه بود. صهیونیست‌ها در همان روزهای نخستین حمله، تمرکز خود را بر حمله هوایی قرار دادند و در این حملات مساجد، مدارس، مقر آژانس آونروا، بیمارستان‌ها و خانه‌های مسکونی اهالی غزه را هدف قرار دادند. صهیونیست‌ها این اقدام را با دروغی بزرگ مبنی بر اینکه جنبش‌های مقاومت از این مکان‌ها برای حمله نظامی و نگهداری سلاح استفاده می‌کنند، انجام داد، اما این ادعای بزرگ دروغین را دیده‌بان حقوق بشر تکذیب کرد.

از بمب‌های فسفر تا گلوله‌های اورانیوم

غیرانسانی‌تر از هدف قرار دادن مناطق مسکونی و عمومی این بود که صهیونیست‌ها این اهداف را با سلاح‌های ممنوعه بین‌المللی زدند. شایع‌ترین این سلاح‌ها، بمب‌های فسفر سفید بود که ضمن ایجاد آتش‌سوزی در مکان‌های اصابت، موجب سوختگی‌های عمیق در جسم مجروحان می‌شد. نوع دیگر سلاح‌های ممنوعه -که پس از عراق به کار گرفته شد- گلوله‌های اورانیوم غنی‌شده بود. گلوله‌های فوق علاوه بر اثراتی که در زمان اصابت ایجاد می‌کردند، پس از بهبودی فرد مجروح، موجب ابتلای فرد به بیماری‌های صعب‌العلاج چون سرطان می‌شد.

جز خمپاره و موشک چیزی نبود

این جنگ را می‌توان ناجوانمردانه‌ترین جنگ تاریخ فلسطین نامید، چراکه در زمانی این جنگ بر نوار غزه تحمیل شد که گروه‌های مقاومت در دوره‌ای که هنوز به آمادگی کنونی نرسیده بودند و امکاناتی جز خمپاره‌ها و موشک‌های کوتاه‌برد در اختیار نداشتند، مورد هجوم قرار گرفتند. اگرچه دشمن در جنگ سال 2014، حجم وسیع‌تری از سلاح‌های ممنوعه را به کار گرفت، اما در آن سال گروه‌های مقاومت در موقعیت مناسب‌تر و آمادگی قابل توجهی قرار داشتند. اما در سال 2008 نوار غزه با وجود عدم‌آمادگی مناسب از همه جهت تحت فشار قرار داشت. در این دوره نوار غزه در محاصره کامل به سر می‌برد و مردم نوار غزه و گروه‌های مقاومت از سوی دستگاه امنیتی حکومت خودگردان تحت فشار شدید قرار داشتند. بسیاری از رهبران و اعضای فعال حماس توسط دستگاه امنیتی حکومت خودگردان دستگیر و برخی از فرماندهان شاخص آنها نیز ترور شده بودند. در همین زمان رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و گروه‌های مقاومت خونین‌ترین حملات را انجام داد.

مقاومتی که به پا خاست

همه اینها موجب شد سخت‌ترین روزهای نوار غزه در این جنگ برای مردم مقاوم فلسطین و گروه‌های مقاومت رقم بخورد و آنها هم از جانب سازش‌کاران فلسطین، هم رژیم صهیونیستی و هم کشورهای مرتجع عرب تحت فشار و هجوم قرار گیرند. اما با همه اینها، روزهای سخت جنگ سال 2008 با پایداری و مقاومت، با سرافرازی و بدون سرخم کردن مقابل دشمن تا بن دندان مسلح به پایان رسید و امروز مقاومت به جایی رسیده که تعیین‌کننده میدان نبرد است و دشمن جرأت حمله به نوار غزه را ندارد؛ نه‌تنها جرأت ندارد، بلکه ابتکار عمل را چنانچه در روزهای گذشته دیده‌ایم، به دست گرفته است.

کمک‌های سردار سلیمانی در جنگ 22 روزه

مهم‌ترین اقدامی که سردار سلیمانی درخصوص جنگ 22 روزه انجام داد و رهبر انقلاب نیز به آن اشاره داشتند، رساندن تسلیحات به فلسطینی‌ها و شکست محاصره غزه بود. زیاد النخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، در این‌باره گفته بود: «قدرت و امکاناتی که امروز غزه به آن دست یافته، نتیجه تلاش‌های بزرگ شهید سلیمانی است. گام راهبردی سردار سلیمانی با ارسال موشک‌ها و اسلحه‌ها به نوار غزه آغاز شد و این مسئله شبیه یک معجزه بود و از نظر فنی و امنیتی و امکان‌پذیر بودن بسیار سخت بود، اما انجام شد.»

رایزنی برای ارسال موشک‌ها

النخاله همچنین گفته بود: «سردار سلیمانی شخصا در این مسیر تلاش و به کشورهای متعدد سفر کرد و برای رساندن این سلاح‌ها برنامه‌ریزی و مقدمه‌چینی کرد و واقعا این سلاح‌ها به غزه رسید. سلاح‌هایی که سردار سلیمانی به نوار غزه رساند، با همان موشک‌ها راه برای بمباران تل‌آویو باز شد.» به گفته او، بخشی از این موشک‌ها از سوریه به فلسطین منتقل شد. او همچنین عنوان کرد که انتقال موشک‌های مدرن بخشی از کار مقاومت در غزه بود و آنها با حضور سردار سلیمانی توانستند از لحاظ کیفی تغییرات عمده‌ای در موشک‌ها به وجود آورند و توانستند چند کارخانه تولید موشک‌ در غزه تاسیس کنند.

ساخت تونل

یکی دیگر از اقدامات شهید سلیمانی در جنگ 22 روزه، ساخت تونل بود. احمد عبدالهادی، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی و نماینده جنبش حماس در لبنان، در این‌باره گفته بود: «اندیشه احداث تونل در زیرزمین در غزه که امروز بیش از 360 کیلومتر در آن تونل احداث شده و آنان (صهیونیست‌ها) این را به خوبی می‌فهمند و همین کافی است از طرف دو نفر یکی فرمانده شهید یعنی عماد مغنیه و دوم حاج قاسم سلیمانی مطرح شد.»

شکست محاصره غزه

انیس نقاش، مبارز لبنانی، درباره نقش سردار سلیمانی در شکست محاصره غزه گفته بود: «وقتی حزب‌الله تلاش کرد در جنگ 22 روزه از مصر بخواهد که اجازه دهد زخمی‌های جنگ را از غزه برای مداوا از آنجا خارج کند و حسنی مبارک اجازه نداد. با تدبیر حاج عماد مغنیه و حاج قاسم اتفاق عجیبی رخ داد که نه‌تنها مجروحان را از آنجا خارج کردیم، بلکه سلاح به دست اهالی غزه رساندیم. به این ترتیب که حاج قاسم گفت «مگر مردم دارو و غذا نمی‌خواهند، مگر مجاهدان سلاح نمی‌خواهند، پس چرا نشسته‌اند؟ کافی است به سمت مرزهای العریش مصر هجوم بیاورند و از مرز بگذرند، هم غذا و دارو آنجا هست، هم سلاح آماده کرده‌ایم؛ هجوم بیاورند.» فلسطینی‌ها هم این کار را کردند، بدون آنکه متوجه شوند از کجا دستور می‌گیرند، هجوم آوردند، از مرز گذشتند و مایحتاج و سلاح خود را دریافت کردند و برگشتند و مقاومت کردند و در جنگ پیروز شدند. این تدبیر حاج قاسم بود.»

ثمره پایداری در جنگ 22 روزه

شهید سردار حاج قاسم سلیمانی در سخنانی که در سال 90 و در جمع پیشکسوتان جهاد و شهادت ایراد کرد و بعدها توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شد، گفته بود: «وقتی سال 2000 اتفاق افتاد و اسرائیل از جنوب لبنان فرار کرد، حادثه بعدی، عقب‌نشینی از غزه بود، به طوری که خاخام‌های یهودی با گریه از غزه عقب‌نشینی کردند. پس ثمره عقب‌نشینی از لبنان، عقب‌نشینی از غزه شد و ثمره پایداری در جنگ 33 روزه پیروزی دیگری در داخل غزه و در جنگ 22 روزه بود. این اتفاق‌ها در کنار مرزهای مصر افتاد.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.