آخرین تحولات جنگ غزه؛ هشدار اردن به اسرائیل

شمار شهدای فلسطین از 10 هزار نفر گذشت

در حالی که امروز دوشنبه وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرد که شمار شهدای بمباران ها و حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه به رقم 10 هزار و 22 نفر رسیده است، نخست وزیر اردن نیز هر گونه جابجایی فلسطینیان ساکن نوار غزه و کرانه باختری را به معنای «اعلان جنگ» از سوی کشورش دانست و گفت که در این صورت، همه گزینه ها برای ما روی میز است.

به گزارش شهروندآنلاین به نقل از منابع خبری، وزارت بهداشت فلسطین در گزارش روزانه خود از آمار شهدا و مجروحان حملات رژیم صهیونیستی گفت که از مجموع 10 هزار و 22 شهید نوار غزه از هفتم اکتبر (15 مهر) تاکنون، تعداد چهار هزار و 104 تن از آنها، کودک هستند.

بر اساس این گزارش، حداقل 200 نفر از شهدای یادشده، شب گذشته در نتیجه بمباران های اسرائیل جان خود را از دست دادند. 45 نفر نیز بامداد یکشنبه در حمله رژیم صهیونیستی به اردوگاه سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی در «المغازی» به شهادت رسیده بودند.

صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم در بیانیه ای، بمباران های رژیم صهیونیستی در نوار غزه را که «تاثیراتی ویرانگر» روی کودکان غزه برجای می گذارد، محکوم کرد و خواستار توقف فوری این حملات شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی مدعی شد که شب گذشته به 450 موضع نظامی حماس حمله کرده و توانسته است با رسیدن به ساحل، نوار غزه را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم کند و به این ترتیب، ارتباط این دو بخش با یکدیگر قطع شده است.

حماس تاکنون این ادعای ارتش اسرائیل را تایید نکرده است.

اما در حالی که راهپیمایی های گسترده و انبوه مردم در شهرها و کشورهای مختلف از جمله در امریکا و اروپا علیه جنایات اسرائیل ادامه دارد و آنها همچون بسیاری از مقام های کشورها، خواهان توقف حملات رژیم صهیونیستی و برقراری فوری آتش بس در نوار غزه هستند، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم اشغالگر با رد این درخواست ها تاکید کرد که برای آتش بس، حماس باید بیش از 240 صهیونیست را که در جریان عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (15 مهر) اسیر کرده است، آزاد کند.

در چنین شرایطی، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه امریکا که برای چندمین بار در یک ماه اخیر به منطقه غرب آسیا سفر کرده است تا راه نجاتی برای اسرائیل بیابد، با مسئولان برخی کشورها از جمله «محمود عباس» رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری و  «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه دیدار کرد، هر چند منابع خبری گزارش داده اند که دولت ترکیه بسیار سرد با بلینکن برخورد کرده و یک مدیرکل وزارت خارجه از او استقبال به عمل آورده است. همچنین، «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه به بهانه سفر استانی، حاضر نشده بلینکن را به حضور بپذیرد.

با این حال، بلینکن پیش از ترک آنکارا به مقصد توکیو پایتخت ژاپن و پس از آن، دهلی نو در هند برای رایزنی به نفع رژیم صهیونیستی در جنگ غزه به خبرنگاران گفت:« ما می بینیم که شهروندان بی گناه در غزه بهای جنگ و اقدامات حماس را پرداخت می کنند. ما با اسرائیل در تماس هستیم و برای کاهش تلفات شهروندان مذاکراتی داشته ایم.»

همزمان، ارتش اسرائیل از حرکت زیردریایی هسته ای امریکا به منطقه غرب آسیا استقبال کرد و آن را نشانه تلاش واشنگتن برای پرهیز از گسترش جنگ غزه به دیگر جبهه ها دانست.

«رودیکا رادیان گوردون» سفیر رژیم صهیونیستی در مادرید اسپانیا نیز امروز در یک مصاحبه اعتراف کرد که تهاجم اسرائیل به نوار غزه «یک موج قوی» ضد صهیونیستی در دنیا ایجاد کرده است.

در تازه ترین تحولات در این زمینه، تلویزیون دولتی اسپانیا عصر امروز گزارش داد: «بشار الخصاونه» نخست وزیر اردن هشدار داده است که کشورش هر گونه تلاش اسرائیل برای جابجایی فلسطینیان ساکن نوار غزه و کرانه باختری را «یک اعلان جنگ» تلقی می کند و این کار، با واکنش تند در سطح منطقه ای روبرو خواهد شد.

وی گفت: «هر گونه اقدام یا ایجاد شرایط برای جابجاکردن فلسطینی ها از غزه یا کرانه باختری رود اردن برای ما یک خط قرمز است و اردن آن را به معنای اعلان جنگ تعبیر خواهد کرد.»

نخست وزیر اردن افزود: «تمامی گزینه ها برای مقابله با تهاجم اسرائیل به غزه اکنون روی میز ما است و علاوه بر آن، ممکن است پیامدهایی در سطح منطقه ای داشته باشد.»

 

 

 

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.