جدال مرگ و «شفا» در غزه!

نشنال اینترست: حمله اسرائیل به بیمارستان الشفا یادآور تجاوز آمریکا به عراق است

نشریه آمریکایی نشنال اینترست در تحلیلی، تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به غزه و بیمارستان دارالشفای این شهر را به لحاظ یافتن توجیه برای ارتکاب به هر نوع جنایتی، با حمله آمریکا به عراق تشبیه کرد.

به گزارش شهروند آنلاین، این نشریه در این گزاش به قلم پائول پیلار آورده است:

“اسرائیل هنوز درحال جست‌وجو در بیمارستان الشفا است تا از آن به عنوان یک مدرک قانع‌کننده‌تر دال بر وجود مرکز فرماندهی حماس در زیر این بیمارستان برای توجیه حملات خود به غزه و این بیمارستان به جهان معرفی کند. این نحوه جست‌وجو یادآور جنگ عراق در ۲۰ سال گذشته است. چون در آن زمان هم پس از حمله امریکا به عراق، نیروهای آمریکایی زمان قابل‌ توجهی را برای یافتن تسلیحات کشتارجمعی ادعایی خود در عراق صرف کردند. اما با گذشت زمان، آن جست‌وجوها برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی یا هر کس دیگری اهمیت کمتری یافت و بیشتر بدان جهت مهم شد تا توجیهی برای ادعاهای دولت (وقت) جرج دبلیو بوش برای شروع یک جنگ باشد.

جست‌وجوی تسلیحات کشتارجمعی یک مساله انحرافی بزرگ برای اهداف اصلی جنگ بود. اگرچه دولت از موضوع سلاح‌های کشتار جمعی به عنوان مساله‌ای برای جلب حمایت از جنگ استفاده کرده بود، اما این انگیزه اصلی شروع جنگ نبود. همانطور که پل ولفوویتز معاون وقت وزیر دفاع آمریکا به عنوان یکی از مروجین جنگ و حامی سرسخت استفاده از منابع نظامی، به صراحت اعتراف کرده بود که موضوع تسلیحات کشتار جمعی، به دلایل بوروکراتیک، موضوعی بود که همه می‌توانستند به عنوان مبنایی برای راه‌اندازی جنگ روی آن توافق کنند. انگیزه‌های اصلی جای دیگری، یعنی در جاه‌طلبی نومحافظه‌کاران برای استفاده از تغییر رژیم در عراق به عنوان راهی برای تزریق دموکراسی و اقتصاد بازار آزاد به خاورمیانه بود.

اینکه آیا سلاح کشتار جمعی در عراق پیدا می‌شد یا نه، ارتباطی به دلایل جنگ با چنین هزینه‌هایی نداشت. آن جنگ انتخابی، موجب جان باختن بیش از ۴ هزار و ۴۰۰ آمریکایی و زخمی شدن ۳۲ هزار نفر دیگر از آنها شد و بیش از ۲ تریلیون دلار برای مالیات‌دهندگان ایالات متحده هزینه داشت. این جنگ همچینن تشدید تنش‌های فرقه‌ای در خاورمیانه، ایجاد گروه‌های تروریستی و بی‌ثباتی عراق را به همراه داشت. تمام این هزینه‌ها صرف نظر از اینکه سلاح‌های کشتار جمعی در عراق وجود داشت یا خیر، اتفاق می‌افتاد.

درحالی که برنامه سلاح کشتار جمعی عراق یک نگرانی واقعی بود، حتی کشف شواهدی از چنین برنامه‌ای هم نباید توجیهی برای تجاوز به این کشور قرار می‌گرفت. راه‌اندازی آن جنگ پرهزینه، نادیده گرفتن استفاده از دیپلماسی و سایر اقدامات صلح‌آمیز برای کنترل تسلیحاتی یک کشور بود.

تا جایی که امروزه حفاظت از جان شهروندان اسرائیلی در برابر خشونت‌های آتی توسط فلسطینی‌ها نیز به یک نگرانی واقعی تبدیل شده است، هرچند که نتیجه جست‌وجو در بیمارستان الشفا هم به منزله بهترین راه برای تضمین این حفاظت نیست.

اسرائیل این خشم را با ویرانی و تحمیل رنج عظیم بر ساکنان نوار غزه افزایش می‌دهد و نه تنها خطر را برای اسرائیلی‌ها کاهش نمی‌دهد، بلکه بالا هم می‌برد.

در واقع هدف جنگ اعلام شده مانند جنگ عراق، تنها انگیزه اسرائیل برای ویرانی در نوار غزه نیست. سخنان و اقدامات سران تل‌آویو به چندین مورد دیگر نیز اشاره دارد تاجایی که برخی از آنها حتی هیچ ارتباطی با آنچه که حماس انجام می‌داد، ندارند./ایرنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.