دیوان علیه «دیو»ها؛شدنی امانیازمند فشار بینالمللی
معاون رئیس جمهور: دیوان بینالمللی کیفری به وظیفهاش درباره جنایات صهیونیستها عمل کند
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: اگر دادگاه ICC در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شدهاند و نسلکشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟
به گزارش شهروند آنلاین،محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس جمهور در گفت و گو با فارس، در مورد اقدام از طریق دادگاه ICC علیه رژیم صهیونیستی گفت: فلسطین در سال 2018 از رژیم صهیونیستی به این دادگاه شکایت کرده است. منتها الان تقاضای ما از ICC و دادستان آن آقای کریمخان این است که دیوان بینالمللی کیفری هرچه زودتر به پروندهای که پیش از این تشکیل شده است و فلسطینیان بدین وسیله شکایت کردهاند، رسیدگی کنند.
او افزود: وزیر خارجه پیرو درخواستی که از او داشتیم، به شکل رسمی از دیوان ICC خواستند تا به جنایات رژیم صهیونیستی رسیدگی شود. کشورهای دیگر هم چنین تقاضایی از دیوان بینالمللی کیفری دارند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: ما این تقاضا را از دادگاه ICC به عمل آوردیم از کشورهای دیگر هم میخواهیم از این دادگاه تقاضا کنند تا به وظیفه ذاتی خودش عمل کند. اگر این دادگاه در این موقعیت حساس که هزاران آدم کشته شدهاند و نسلکشی در غزه رخ داده است، به وظیفه ذاتی خودش عمل نکند، دیگر وجود آن چه اهمیتی دارد؟
به گزارش فارس دیوان کیفری بین المللی (ICC) نخستین مرجع قضائی دائمی بینالمللی برای رسیدگی به جنایات مهم است. نخستین دادگاهی که به اراده جامعه بینالملل برای رسیدگی به جرایم مرتکبان تشکیل شد دادگاه نورنبرگ، سپس دادگاه توکیو بود. پس از مدتی جامعه جهانی با ایجاد دادگاههایی ویژه، مرتکبان جنایات مهم را تحت پیگرد قرار داد. از جمله این دادگاهها میتوان به دادگاه ویژه سازمان ملل متحد برای رسیدگی به جنایات یوگسلاوی سابق و دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رواندا اشاره کرد.
صلاحیت این دادگاهها محدود به زمان و افراد خاص میشد اما شرایط در دیوان کیفری بینالمللی متفاوت است، این دیوان دایمی است و میتواند به جنایات مهم که توسط هر فردی انجام شده رسیدگی کند. صلاحیت دیوان محدود است به مهمترین جرایمی که مایه نگرانی مجموعه جامعه بینالمللی است./
انتهای پیام