مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب، خدمات مشترکان و کاهش هدررفت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: سرانه مصرف کل آب شرب در ایران شامل مصارف خانگی و غیر خانگی است که این رقم ۲۳۵ لیتر بهازای هر نفر در شبانهروز اعلام شده است.
به گزارش شهروند آنلاین از وزارت نیرو، علی سید زاده افزود: این رقم در برخی از کلانشهرهای کشور از جمله تهران به بیش از ۲۴۵ لیتر در شبانهروز میرسد.
او درباره سرانه مصرف آب در ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی، خاطرنشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، رقم استانداردی در جهان برای سرانه مصرف وجود ندارد.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در قسمت خانگی در ایران برای انجام مطالعات برای هر فرد بر اساس نشریه ۳-۱۱۷ سازمان برنامهوبودجه به نام ضوابط طراحی سامانههای انتقال و توزیع آب شهری و روستایی، رقم ۱۵۰ لیتر در شبانهروز در نظر گرفته میشود.
پرمصرفترین بخش خانگی استحمامکردن است
سید زاده در ارتباط با بیشترین موارد مصرف آب در بخش خانگی، گفت: بر اساس مطالعات میدانی انجام شده توسط انجمن آب آلمان که به صورت پایلوت در یکی از مناطق شهر کاشان انجام پذیرفته است، بیشترین مصرف آب در هنگام استحمام بوده و بعد از آن در آشپزخانه و بعد سرویسهای بهداشتی است.
او سرانه مصرف آب شرب در بخش خانگی در سال ۱۴۰۱ را به میزان ۱۹۸ لیتر به ازای هر نفر در شبانهروز اعلام کرد و گفت: بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سپنتا میزان کل مصرف آب شرب با احتساب هدررفت ظاهری در حدود ۴.۷ میلیارد مترمکعب در سال است.
مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مصرف هر شهروند تهرانی در سال ۱۴۰۱ را برابر با ۲۰۰ لیتر در شبانهروز عنوان کرد.
او به میزان سرانه مصرف آب در ایران در مقایسه با دیگر کشورها اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف آب در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای توسعهیافته از جمله کشورهای اروپایی بالاتر است.
سید زاده افزود: این در حالی است که در کشور ایران با توجه به نوع اقلیم خشک و نیمهخشک آن که استفاده از کولرهای آبی در پنج ماه نخست سال رایج است، با توجه به مصرف بالای این وسیله آببر، سرانه مصرف نیز متأثر از میزان مصرف آن بیشتر خواهد شد.
او افزود: در تعدادی از کشورهای اروپایی توسعهیافته از جمله آلمان، هلند و انگلیس سرانه مصرف خانگی آب در حدود ۱۲۰ تا ۱۴۰ لیتر بهازای هر نفر در شبانهروز است./ایرنا
انتهای پیام